Mene je baka cuvala primjerice 😅 i sigurna sam da samnom nije radila neke ultra kreativne stvari pa me evo, cak sam i kreativnija od nekih drugih i relativno sam normalna i po pitanju drugih stvari (btw nisam znala citati i pisati prije skole al sam stigla i to u skoli naucit 😛) 🤭 mi planiramo N dat il slj godine ili sa 3 ako ostanem trudna. I mislim da je vrtic dobra stvar al i da ako ne ide od pocetka da lako nadoknadi 🤭 jer dok su ovak mali nit se moze s njima nesto ultra cool radit. To znam jer mi je pricala teta u vrticu bas tih najmanjih.
Mene je isto baka čuvala, išla sam samo u malu školu i nije mi bila nešto.. Bila sam puno naprednija od svih vršnjaka u osnovnoj školi, tata je puno radio sa mnom poslije posla, baka je bila staromodna ženska 🙈
Ja bih svejedno radije dala malu u jaslice da ima mjesta.. A raditi moram, krediti se moraju platiti 😁
👩🏻90. 🧔🏼89. 👶🏻 19.
MTHFR homo, PAI 4G/5G heterozigot - clexan 0,4
Kariogrami uredni, MM 01/24 astenozoospermija
AMH 2,4 ng/ml, histeroskopija✅ ostali nalazi ok
12/22 blighed ov. 💔, 07/23 missed ab. 💔, 11/23 blighed ov. 💔, 6/24 pr. spontani 💔
........stigla 🌈 5.6.2025. ❤️❤️
Mikio ja ti zelim da si nadjes posao gdje ce te cijeniti jer tamo te nisu i s mog gledista bolje da si ih se rijesila. Nadam se samo da vam to nije veliki pritisak na financije jer nazalost danas ovisimo o novcima.
Za vrtic mislim da osim djetetovog karaktera i roditelja osivi i o tetama. Od sestricne klinci mrze vrtic jer doma slusaju mamu kako broji protiv teta. Necak ga je pak obozavao, al njegove tete su bile super. To je opcinski vrtic a vodili su klince na karneval u rijeku, u akvariju, na platak, izelte po istri svugdje su se naputovali od najmanje dobi.odlazili bi svi osim jaslicara. Imali su tecaj engleskog organiziran i neki kao baby fitnes. Jedna teta pred penzijom mi je rekla da je velika razlika vrtica u nase vrijeme i sad. Danas se mora puno raditi u vrticima, nekad 80% toga je rekla se nije radilo. Bilo je vazno da spavajz, jedu i prosetaju se i to je to. Mislim da mame mozda i mogu nadoknaditi vrtic klincima jer sve mi jako puno radimo, citamo i pratimo sto se danas radi. Al bake i dede sumnjam. Pa moja mama koja je prosvjetni radnik se cudila kad sam joj dala knjigu da sa M listaju voce i povrce. Kao pa sto ce joj to vec? A M prakticki to sve vec raspoznaje. Ili izragivat nesto. Vrhunac je mjestit kolace. Ne kažem da je to lose al to su vjestine koje ce i tako se savladati kad tad. Plus sa deugom djecom je sta je dobro za socijalizaciju. Al nazalost neki klinci svejedno ne vole je su povuceni vole biti sami ili nesto trece. Tako da svako od nas mor aprvo pogledat svoje djete i mogucnosti pa odluciti za vrtic/jaslice. Bar sam ja tog misljenja.
Jutro🥱 mi smo noćas imali cirkus, nisamm uspjela dokučiti jel ga nešto boljelo ili što. bili na snijegu dosta i svejedno nije zaspao do 2 ujutro i onda od 3 do pola 5 vrištanje i plač. Sad ga opet uspavljujem pa idem zvati klaićevu za termin operacije
[iimg]
Jutro...
Vrtic... Bas kako je Lavica napisala, pratite svoje klince, to ke najbolji pokazatelj. M je krenula sa 2,5 god jer ja tada nisam radila al ona je bila tip djeteta koja je obozavala slagat puzzle, kockice, "citat" knjige, bojale smo, crtale al super je prihvatila vrtic i mislim da je pridonio njenoj opustenosti u drustvu (prije je bila dosta zatvorena). J ja nisam mogla pratiti i mislim da mu stvarno nisam mogla pruziti aktivnost koja je njemu potrebna i vidi se da je vrtic njemu potreban. Dakle, dvoje djece, isti roditelji no sasvim razlicit karakter. Druga stvar je sto sam ja kao i Losa i Lavica i volim raditi nesto sto nije vezano za kucu, obitelj i klince tako da razina mog zadovoljstva zadnje 3 godine koliko sam doma i prije nego sam ostala trudna je neusporedivo manja. Zato i nije plan sada da budem tri godine doma jer stvarno se pretvaram u zivcanu babu. 😂
Psi... DeeDee kontaktirali Patronus, nasu udrugu ovdje no nemaju stence (radi klinaca bi htjeli stenca jer nase kuje koje smo udomili su bile starije i znam koliko treba raditi s njima pa mislim da nam to sad nebi bila najbolja opcija). Ima ih par koji su bili na stranici Dumovca no udomljeni su. Kako ce biti kucni pas, htjeli nesto malo. Sinoc smo na nekoj stranici na fejsu nasli nekog malenog, zove se Tremble (prigodno 😅) pa sam poslala im poruku, cekam da mi jave. Al posalji mi slobodno ak naletis na neki oglas ili slicno.
Mikio steraj ih u rodno mjesto u firmi... Strasno al ja sam misljenja kao i Losa... Vjerujem da se sve sa razlogom dogadja i da te ceka nesto bolje.
Ifkaminja, Losa hvala za caj svejedno, progooglat cu malo, mozda nesto nadjem... A inace, pocela sam ponovno pusit 29.12. tak da te Ifkaminja kuzim 😅
url=https://lilypie.com][/url
Kod mene nije bilo jaslica tako da su stariji krenuli poslije 3. godine, sad jaslica ima ali ja sam na porodiljnom još dvije godine tako da neće ići
[iimg]
Mikio ja ti zelim da si nadjes posao gdje ce te cijeniti jer tamo te nisu i s mog gledista bolje da si ih se rijesila. Nadam se samo da vam to nije veliki pritisak na financije jer nazalost danas ovisimo o novcima.
Za vrtic mislim da osim djetetovog karaktera i roditelja osivi i o tetama. Od sestricne klinci mrze vrtic jer doma slusaju mamu kako broji protiv teta. Necak ga je pak obozavao, al njegove tete su bile super. To je opcinski vrtic a vodili su klince na karneval u rijeku, u akvariju, na platak, izelte po istri svugdje su se naputovali od najmanje dobi.odlazili bi svi osim jaslicara. Imali su tecaj engleskog organiziran i neki kao baby fitnes. Jedna teta pred penzijom mi je rekla da je velika razlika vrtica u nase vrijeme i sad. Danas se mora puno raditi u vrticima, nekad 80% toga je rekla se nije radilo. Bilo je vazno da spavajz, jedu i prosetaju se i to je to. Mislim da mame mozda i mogu nadoknaditi vrtic klincima jer sve mi jako puno radimo, citamo i pratimo sto se danas radi. Al bake i dede sumnjam. Pa moja mama koja je prosvjetni radnik se cudila kad sam joj dala knjigu da sa M listaju voce i povrce. Kao pa sto ce joj to vec? A M prakticki to sve vec raspoznaje. Ili izragivat nesto. Vrhunac je mjestit kolace. Ne kažem da je to lose al to su vjestine koje ce i tako se savladati kad tad. Plus sa deugom djecom je sta je dobro za socijalizaciju. Al nazalost neki klinci svejedno ne vole je su povuceni vole biti sami ili nesto trece. Tako da svako od nas mor aprvo pogledat svoje djete i mogucnosti pa odluciti za vrtic/jaslice. Bar sam ja tog misljenja.
Nemoj se ljutiti ali zar ne mislis da ce kad tad nauciti i prepoznavati voce isto kao sto uvijek moze naucit valjat tijesto? 😅 Mislim ja stvarno jesam za vrtic ali koji put mi se cini da zelimo da nasa djeca sve sto prije svladaju, nauce i usvoje... a imaju vremena. Kao sto sam rekla nisam isla u vrtic a znam sve sto i drugi, od fine motorike, kreativnosti do socijalizacije. Meni se svidja kad se propagira i slobodna igra (danski odgoj djece cesto govori o tome) gdje ih ne trebamo stalno mi nadzirati i zabavljati vec da oni na svoj nacin istrazuju i nadju zabavu. I uvijek je u svemu bitno nac neki balans 😊 sve to oni nauce, netko s god netko s dvije.
Pozdrav cure,
evo mi smo primljeni u vrtic, krece na prilagodbu polovicom veljace, samo su me nazvali i rekli da je L primljena i naveli koju jos dokumentaciju trebamo naknadno donijeti i ide potpisivanje ugovora, nismo trebali dolaziti na razgovor, to me cudi malo, al oke..
E sad, ako ima koja iskusna mama jaslicara, molim savjet/info. Jaslicarima daju iste jelovnike samo vise usitnjeno (Zagreb)?
Kako dobivaju voce? Ona je mjesecima jela voce komadno, banana u ruke i onda pocela odbijati, pljucati, nece usitnjenije, nece naribano, jeeeedino pojede kasicu, a svako malo joj opet isprobavam dati komade, usitnjeno ili naribano i nema sanse 🦧
Sortiraj odgovore
Najstariji