Mi smo danas jurili na hitnu.
Noćas od 2 do 3 je vikala i nije dala da ju spustim ležati, htjela je biti na meni. Nisam joj dozvolila, i sad se žderem zbog toga. Jutros sam se ja probudila prije nje, a ona je spavala i cviljugala.
Kad se probudila bila je super. Malo pocicala, išle smo u kuhinju, ja sam doručkovala a ona me žicala, pa sam joj dala malo kuhanog žutanjka, nije prvi put. Onda je dobila kuhane mrkvice jer je nastavila zijevati.
Poslje se igrala, puzala odnosno plazila, ma dobrih sat vremena ako ne i više. Pa je opet malo cicala. Obukla sam ju i izašle smo s kolicima u dvorište. Kad je krenula povraćat.. užas.. dušu je povratila, jedno 10 puta je povraćala, kako sam ju istuširala jer je po sebi pola toga povratila, tak ju nisam smjela spustiti na leđa da ju obrišem i obučem jer je istog trena počela kašljati i krenulo bi povraćanje. Oči crvene. Ona izmučena, visi i žmiri. I sad panika, znam da je vrijeme za spavanje, ali nikad ne zaspe ovak u sekundi.
Došli na hitnu u Jasku, tim je na terenu. Naravno, ja sam te k*r*eve sreće, pardon maj frenč, da se sranja dešavaju nedjeljom/praznikom. Zovem 194. Zauzeto ili se nitko ne javlja. Zovem 112, i tu dobijem prekrasnu tetu koja me tako ugodno upućivala i smirivala, i rekla da je tim na povratku u Lučkom. Dok sam po njenim uputama našla di ima doktor, dok smo došle na red, cura je došla k sebi i bistro gledala di je sad to, a tim je dojuril u valjda 6min do doma zdravlja. Svaka čast. Na kraju smo dobili upute i pozdravili ekipu. I cijelim putem doma nam je pjevala. Sad spava već 2 sata, umorna od povraćanja i zato kaj je jedno spavanje preskočila.
Ugl, uputa je da ako neće piti (rehidromiks, ili cicati), da idemo direkt na hitnu u zg jer tu joj ne mogu dati infuziju, da ne bi dehidrirala.
Trebam li reći.. tresla sam se, nisam paničarila ali na rubu suza, satralo me kad smo se vratili doma..
Mi smo danas jurili na hitnu.
Noćas od 2 do 3 je vikala i nije dala da ju spustim ležati, htjela je biti na meni. Nisam joj dozvolila, i sad se žderem zbog toga. Jutros sam se ja probudila prije nje, a ona je spavala i cviljugala.
Kad se probudila bila je super. Malo pocicala, išle smo u kuhinju, ja sam doručkovala a ona me žicala, pa sam joj dala malo kuhanog žutanjka, nije prvi put. Onda je dobila kuhane mrkvice jer je nastavila zijevati.
Poslje se igrala, puzala odnosno plazila, ma dobrih sat vremena ako ne i više. Pa je opet malo cicala. Obukla sam ju i izašle smo s kolicima u dvorište. Kad je krenula povraćat.. užas.. dušu je povratila, jedno 10 puta je povraćala, kako sam ju istuširala jer je po sebi pola toga povratila, tak ju nisam smjela spustiti na leđa da ju obrišem i obučem jer je istog trena počela kašljati i krenulo bi povraćanje. Oči crvene. Ona izmučena, visi i žmiri. I sad panika, znam da je vrijeme za spavanje, ali nikad ne zaspe ovak u sekundi.
Došli na hitnu u Jasku, tim je na terenu. Naravno, ja sam te k*r*eve sreće, pardon maj frenč, da se sranja dešavaju nedjeljom/praznikom. Zovem 194. Zauzeto ili se nitko ne javlja. Zovem 112, i tu dobijem prekrasnu tetu koja me tako ugodno upućivala i smirivala, i rekla da je tim na povratku u Lučkom. Dok sam po njenim uputama našla di ima doktor, dok smo došle na red, cura je došla k sebi i bistro gledala di je sad to, a tim je dojuril u valjda 6min do doma zdravlja. Svaka čast. Na kraju smo dobili upute i pozdravili ekipu. I cijelim putem doma nam je pjevala. Sad spava već 2 sata, umorna od povraćanja i zato kaj je jedno spavanje preskočila.
Ugl, uputa je da ako neće piti (rehidromiks, ili cicati), da idemo direkt na hitnu u zg jer tu joj ne mogu dati infuziju, da ne bi dehidrirala.
Trebam li reći.. tresla sam se, nisam paničarila ali na rubu suza, satralo me kad smo se vratili doma..
Daj Bože da bude ok🥰
Jel mislis da je od zutanjka ili što?
Što je liječnik rekao?
Kažu da ide neki enterovirus, ak sam dobro zapamtila, nemojte me držati za riječ jer nisam baš bila prisebna.
Ugl, isto ju pratim, ali ona je vesela i dobre volje i 300 na sat. Samo pazim da cica/pije rehidromiks. Točnije pokušavam joj ga davati, ali.. ko zna kolko završi u njoj a kolko vani. Pije inače iz kljunašice, i potegne na prvu jer ne očekuje, ali naravno da dio završi vani kad skuži. Još sam kupila i onaj s okusom banane. Nadajući se da će ići jer bananu voli. Mislim, da ki je znati ko to izmišlja. Slana otopina s okusom banane, bljakić. Kaj nisu mogli stavit npr okus špeka
Ma, kažu da najvjerojatnije nije od žumanjka jer ga je već jela nekoliko puta, da je vjerojatno neka viroza.
Danas joj nisam davala više niš za jesti, tipa kašice, samo je cicala. Sad ne znam dal da joj dajem neke pahuljice kaj inače jede, oko 18-19, ili ne?
Razmišljam si da napravim samo ad pa na žlicu, jer flašica ne dolazi u obzir ni za običnu vodu
I danas nije kakala. Inače kaka ujutro na casmatinu na trbuhu, pa još popodne jednom, a tu i tam se zalomi i treći drekec. Da je viroza valjda bi bio i proljev, ali to mi uopće nisu ni spominjali.
I da, za vrhunac me tak zagrizla za cicu da sam se već vidla opet na hitnoj
Ifkaminja ajme!! 😨 Pa jel reakcija na zutanjak ili?
Beba pa meni se ucinilo da se sa slinom zagrcnula prije toga par puta pa mozda joj je to diglo zeludac, jer drugo mi nis nema smisla. Da je viroza valjda bi konstantno povracala i/ili imala proljev 🤷🏼♀️
Evo do sad 2x jos cicala i sve ok. Normalno se ponasa kao i inace. Pratim ju, mjerim temp…
Nadam se da je od sline.
Crijevna viroza ne djeluje jednako na svakoga, tako da i može i ne mora imati sve simptome.
Ne brini, bit će ok❤️
Ajme užas 😞😞😞
Ja sam se samo nadala da ne počne povraćati kad je imala onu virozu.. meni su preporučili rehidromiks bez okusa jer je manje odvratan + na špricu davat, meni je tako bez problema pila, tj nije ništa vraćala. Sretno i da objema čim prije prođe
[/url
Mikio i Ifkaminja nadam se da ce curke biti dobro i da nisu neke viroze, ako jesu da sto prije prođu i da bar ne povracaju više. Mikio doduse kod N mi vise izgleda kao da se nagutala sline pa povracala od toga. U svakom slucaju 🤞🤞 objema da sve prođe super.
Ajmee meni! Uf, ne ponovilo se😵😵 jadne curke!
Sva sam protrnula. Grozim se virozica i temp kod djece, kako cu ja to😅
Cure koje su na moru, vidim da uzivate😍😍 lavica pogotovo😋😋
Mi smo jos koji dan u Ri i picimo u ZG, pa za vikend u Moravice, neku kucu smo iznajmili za druskanje s par prijatelja.
.
Nama su dva zubica vani, malo je cendrava i zadnja dva dana samo bi se nosila😑😑
I da, ona vise uopce ne zeli lezati na ledjima stalno se dize u trbusnjak. Podignem ju i stavim sebi na krilo u polusjedeci i ona vuce naprijed u sjedeci uzima igracku i igra se i tad je dobra😶
Znam da ju nebi trebala 'sama' posjedat, al sta da radim🤷
Mikio, Ifkaminja ajme, bas vam je bilo zanimljivo 😥... Nadam se da je situacija bolja sada.
Kod nas mora biti problem s novalacom, ne znam kaj drugo... Znaci vriste, jedva docekaju 3 sata od zadnje flase, pojedu al uz puno muke i ne do kraja i onda jos bar pol sata nikako se smiriti. Placu, cendraju, vrte se... Uf... I puno vise bljuckaju al nisam ziher da to nije mozda ipak kak su aktivnije ibstalno se preokrecu na trbuh. Ili ih zubi tak jako muce, ne znam... Anaftin ne pomaze bas. Sad sam uzela kamistad... I ajde on pomogne ali smije se 2-3 puta samo tak da njega namaze ujutro, popodne i navecer a izmedju mrljamo taj anaftin.
Zelim svima mirnu noc! 😘
url=https://lilypie.com][/url
Ajmee meni! Uf, ne ponovilo se😵😵 jadne curke!
Sva sam protrnula. Grozim se virozica i temp kod djece, kako cu ja to😅
Cure koje su na moru, vidim da uzivate😍😍 lavicapogotovo😋😋
Mi smo jos koji dan u Ri i picimo u ZG, pa za vikend u Moravice, neku kucu smo iznajmili za druskanje s par prijatelja.
.
Nama su dva zubica vani, malo je cendrava i zadnja dva dana samo bi se nosila😑😑
I da, ona vise uopce ne zeli lezati na ledjima stalno se dize u trbusnjak. Podignem ju i stavim sebi na krilo u polusjedeci i ona vuce naprijed u sjedeci uzima igracku i igra se i tad je dobra😶
Znam da ju nebi trebala 'sama' posjedat, al sta da radim🤷
Damnarexx, ne možeš tu ništa.
Niti jednu bebu se ne može stavljati u onaj kalup, kada bi što "trebala" napraviti.
Svaka beba ima svoj ritam i želje.
Nemoj se brinuti.
A, to posjedanje više gledam kao, kad stavimo bebu da sjedi, pa ju podupiremo jastucima. Naravno, nije dobro zbog kralježnice.
Ti bebu držiš u krilu i držiš ju ispod ručica, tako da neće joj ništa biti.
Ne možeš ju siliti da leži.
Samo se opusti i uzivaj, a bebuska će ti pokazati što želi i što može 🥰❤️
Znam da sve to znaš i sama, ali meni je lakše kad mi netko potvrdi🤭🤭
Jutro cure! Mi standardno od 6 🤦♀️
Citam vas zadnjih dana al slab mi internet pa stalno krenem tipkat i nikak poslat
Uzasne su ove situacije od mikio i ifkaminja. Ne ponovilo se 🤞
Petra bravo za J i nadam se da ce se curke brzo smirit. Meni anaftin isto nista ne pomaze, a potrosila vec cijelu tubu. Ja mu mazem sa dentinox i to se isto moze 3 puta dnevno.
Moj se posjeo svega par puta. Puze i dalje vise vojnicki nego na koljenima, al se penje na kolkena i noge stalno. Doslovno nemre sekundu ostat sam. I skroz nije po redu i to me izluduje al nemrem ga sprijecit, stalno ga spustam al nemrem ga zaustavit 🤦♀️
Sortiraj odgovore
Najstariji