Jutro ili dobar dan… Mi smo imali urnebesnu noć, od 3 h ne spavamo. Gospodin se naspavao, smije kao da je cijelu noć nanao. I samo bi papao. Mi danas u 13 h idemo kod dr, vaganje, mjerenje i cijepljenje. Malo me strah reakcije, kenjkavosti jer je i zdanja 2 dana bio užasan. I u rodilištu nakon onog BCG cjepiva mi je imao temperaturu i bio kenjkav cijeli dan i noć. Mamw koje ste obavile cijepljenje bebice bile dobre, bez reakcije?
Evo mi bas prekjucer bili na cijepljenju. Sve 5. I plakao je doslovce 10 sekundi nakon cijepljenja. Stavljamo i dalje hladne obloge i mjerimo temperaturu jer smo zaboravili kolko dugo to treba pa reko budemo 2 dana. Moguce da ga je zaboljelo jos tu i tamo jucer ali nista strasno.
Jutro cure, evo mene opet sa pitanjima.
Vi koje dojite ako mi moze neka odgovoriti, sve se mislim da sam nesto pogresno shvatila pa da ne grijesim, belje pitati 🤷🏻♀️
Znaci, recimo jedan podoj na lijevoj cici, iduci pocnem sa lijevom na kratko, pa prebacim na desnu da izdoji. Iduci podoj na desnoj na kratko pa prebacim na lijevu da izdoji. Jel tako pravilno ili sam ja to pogresno shvatila?
Inace nam podoj traje max 15 min. I imam osjecaj da u jednoj cici imam vise mlijeka nego u drugoj, ili da se u jednoj brze proizvodi nego u drugoj, jel to moguce?
Hvala vam cure, ja ne znam kako ću se oporavit doslovno sam pregažena užas mi je da ne mogu biti s njim ne mogu ga posjetit a ni svoje mlijeko nosit stvarno nevjerovatno
Nije na intenzivnoj al kad udjes unutra sa jedne strane je intenzivna sa druge nije i samo su male sobice za bebu nema nigdje normalna soba da može biti mama što sam se pravo iznenadila a zbog korone i općenito virusa nema nikamvih posjeta oa čas ni mlijeko da donesem uzas
Ja sam tako malaksala kad ustanem sve mi se vrti
Grizli da to sam napomenula baš se plašim da nije to neki uzrok 😞
Cure nadam se da ste imale lijepu noć
Samojed ako dobro shvacam i kao kod nas je to je intenzivna i postintenzivna. Tako je nas u sobici bio kad se oporavio pa je za pred odlazak kuci bio ali opet da ga motre. Tako da jasno mi je sto nema tu da mama ostane. S druge strane morali su napraviti nacin da se osigura da dobiva tvoje mlijeko. Probaj jos pitati. Jel mozes nazvati kad zelis za informacije?
Bit ce ti izazovno,necu te lagati, samo se ti i muz drzite. Odmaraj dok mozes, jedi da mozes izdajati i cuvaj mu to. To je sve sto sad mozes napraviti...
Jutro cure, evo mene opet sa pitanjima.
Vi koje dojite ako mi moze neka odgovoriti, sve se mislim da sam nesto pogresno shvatila pa da ne grijesim, belje pitati 🤷🏻♀️
Znaci, recimo jedan podoj na lijevoj cici, iduci pocnem sa lijevom na kratko, pa prebacim na desnu da izdoji. Iduci podoj na desnoj na kratko pa prebacim na lijevu da izdoji. Jel tako pravilno ili sam ja to pogresno shvatila?
Inace nam podoj traje max 15 min. I imam osjecaj da u jednoj cici imam vise mlijeka nego u drugoj, ili da se u jednoj brze proizvodi nego u drugoj, jel to moguce?
Skoljka rado bi ti pomogla al kod mene nikad nije bilo mlijeka da bi ga mogla iz samo jedne nahraniti vec obje. Po dojci 15min...
Samojed ni na Petrovoj se ne moze donosit mlijeko iz vana radi higijenskih razloga no tamo postoji prostorija za izdajanje. Izdajaj se domai spremaj mlijeko u skrinju da ti ne stane. S bebama se ne moze biti u sobi na neonatologiji nigdje. Ako beba mlada od 3 mjeseca ima temp automatski ostave u bolnici. Evo frendicina mala nedugo bila kroz noc tamo no ujutro su je odpustili.
mrgud ja spremim u frizider izdojeno koje ne popije te iduci put pogrijem i ponudim mu opet. Reklami patronazna da je to ok. Mlijeko ima antibakterijska svojstva.
Mi u vreci vec dugo spavamo. Ne znam sta bi bez nje
Skoljka, ja iskljucivo dojim. Kako je patronazna rekla, svaki podoj nudim jednu cicu i ne stavljam na drugu uopce osim ako mali zeli jos nakon sto rijesi prvu. Podoj traje kolko njemu pase, nekad 10 min nekad preko pola sata. Nekad pogledam cijelu seriju dok on cica:) pretpostavljam da dio vremena samo licka cicku. Skratim podoje jedino ako puuuno bljucka taj dan.
Nama to super funkcionira i mali je u 2 mjeseca dobio preko 2,5 kile. Ali koliko sam do sada shvatila sve je to individualno i ako kod tebe funkcionira ovako kako radis i beba je zadovoljna onda je to nacin za vas:)
Moja mama je npr svaki podoj stavljala 15min na jednu pa 15min na drugu cicu i sva djeca ispala zdrava i pametna:) Tako mi je recimo rekla i jedna od sestara u bolnici da bi trebalo radit (onda je dosla druga pa rekla drugo:) )
Tako da sto god pali za vas dobro je:)
Da ovo je postintenzivna i intenzivna, ali grozno mi je što mu ni mlijeko ne mogu donijeti pitala sam i jutros za mlijeko kažu ne može zbog viroza moglo je kao do sad ali sada su zbog viroza to ukinuli
A kod nas očito nema neka prostorija za izdavanje 😞
I dali su mi broj za informacije jutros su mi rekli da nazovem oko 10 za opširnije informacije noć je protekla uredno stanje ne promijenjeno
Skoljka ja isto kao i Zarica...ako se najede na npr. lijevoj iduci puta mu dam desnu a ako mu nije dosta pa sisa obje onda sljedeci puta napravim to da ponudim koju je zadnju sisao pa prebacim na drugu ..osim ako je proslo npr 3-4 sata pa su obje pune onda dam onu koja mi djeluje punije 😁
I normalno da imaš u jednoj vise a u drugoj manje..meni kad su obje pune bas se vidi da mi je lijeva malo veca 🙈
.
Više se ne brinem oko kolicine mlijeka..izgleda je napokon naislo kako treba..pocele su se fino puniti pa cak i curiti iako izgledaju mekano..jucer sam bila kod svojih pa se za to izdojila i prvi puta sam uspjela izvući 100 iz lijeve 😮 Mislim da to mozda ima veze sto pijem jako puno tekucine jer sam bolesna a dosad iako sam se silila nisam toliko pila. 🤔
Sortiraj odgovore
Najstariji