Mikiomi imamo onu ikeinu hranilicu pa su noge zarobljene 🙈
E mi kak smo 2 dana na moru provedemo ujutro i popodne u krevetu pa on puze i igra se i poceo se penjat po nama al se ne stane na koljena nego na prste odma s ispruzenim nogama. Uopce ne znam kak da mu pomognem da vise koristi ta koljena, ima te debele noge i onda dubi na glavi guzica u zrak i stoji na prstima. Sam gledam kak ce se polomit cijeli 🤦♀️
Pitanje. Najvise za cure koje imaju stariju djecu 🙈 kaj kupit za rockas muskoj djeci od 2 godine? Lego duplo? Nasla sam kul bademantile 😁 ne znam dal to djeca nose?
Danas većina klinaca ima more igrački, pa je baš teško kupiti poklon. Mi stalno idemo na neke rođendane, robici se rijetko klinci povesele, ali igračkama uvijek - iako.. teško je pogoditi nešto što već nemaju.
Tako da ja, ljude s kojima sam bliska pitam za ideju, a ove s kojima nisam isto tako legiće, dečkićima nogometna lopta je zakon😊
Grizli, ja uvijek gledam da su te - prve stvari nešto što će im ostati.. Pa i ako je plišanac, sačuvamo ga od hrpetina drugih i cure znaju da je to bilo za to i to.. A, ako ti je imendan nešto onako baš posebno, onda svakako nakit ☺️
Pozdrav zimske mame, slučajno sam naišla na ovu temu jer imam bebu dobi kao i vaše.
Vidim da vas zanima iskustvo sa blw metodom, pa bih mogla o tome napisati nekoliko riječi.
Moja beba sada ima 7.5 mjeseci, nekoliko dana prije nego ce napuniti 6 mjeseci krenuli smo s dohranom. Po blw metodi. Opušteno, bez previše očekivanja da ce dijete pojesti cijeli obrok. Nisam uvodila namirnice po 3 dana, ali sam kombinirala, pamtila i pratila neke eventualne reakcije na hranu kojih, hvala Bogu do sada, nije bilo. Do 6 mjeseci je isključivo dojen i još uvijek mu je majčino mlijeko hrana br.1.
Prva namirnica je bila brokula, a kasnije sve što je dolazilo sezonsko, a lokalno. Ispočetka je bio nered, no kako je hranjenje vještina tako se i on uvježbao nakon nekih tjedan - dva. Sve je manje, gotovo minimalno nereda, a ono što je još važnije naučio je lijepo žvakat i gutat hranu, te nema više zagrcavanja. Po njegovoj stolici se vidjela promjena, a sada mogu reć i da sam sigurna da pojede 80%obroka kojeg mu ponudim.
Evo, moje skromno iskustvo iz “prve ruke” i mišljenje. Smatram da su bebe pametne i vrlo brzo ovladaju nekim novim vještinama samo im trebamo vjerovati. 😊
Moj je dns sam odlucio jesti po blw metodi 😂😂😂 Urlao je dok mu ne bi dala zlicu a onda je griza bilo svuda 🤣🤣 a ako bi mu slucajno dala da primi praznu žlicu opet bi tulio,tko jos jede s praznom zlicom hahhaha
Po blw pratim samo to da ne uvodim nista 3 dana i davat cu mu sve sezonsko kao dozrijeva voce i povrce. Možda kad isprobamo dosta toga i uvedemo drugi obrok mu dopustim da sam brljavi barem za jedan obrok.
Losa wooohooo za zubic 👍👍👍
Cure moze jedno pitanje nevezano za bebe... Dal vi imate kvrgu ili ne znm kako bi to nazvala u dijelu između dojki, ne znam objasniti, u dijelu ispod prsne kosti? Meni ranije tu bilo malo kao ispupcenje, al od kad sam rodila bas imam dosta veliku tu ko kvrgu nekakvu. 🤔 I bas je tvrdo. Gledam na slikama anatomije covjeka al ne mogu s nicime povezat da je to to.
BisousfeeJo dobrodošla.
LoSa super da je zubić prošao bezbolno🥳
Grizli nemam nikakvu kvrgu 🤷
.
Mi bili cijelo popodne na rođendanu, preko 4 sata, glumica bila najbolja, čak je i prije spavanja nježno njurgala samo par minuta i ugasila se na sat vremena. Ne znam ako sam pisala, u zadnje vrijeme prije skoro svakog spavanja ima neke kao ispade bijesa, ne znam kako bih drugačije opisala. Počne dizati i spuštati noge i udara rukama po sebi i oko sebe 🤷 i plače/urla prestrašno za čut. Nekad to traje dvije minute a nekad bome i dvadesetak 😐
[/url
Losa bravo za zubiiiić ♥️
--
Grizli ne bih znala, napipavam se, ali ne osjećam kvrgu 🤔
--
BisousfeeJo hvala na komentaru za bwl, meni je to ful zanimljiva metoda hranjenja i vidim velike dobrobiti u njoj, s druge strane se otvoreno bojim veeelikog nereda i još više gušenja. Kažem, ja svojoj dajem komade voća, ali koliko sam shvatila bwl je po principu što jedu mama i tata treba i beba, a nekako joj dati batak u ruku da glođe, ne znam. Vjerojatno ja nisam spremna za to. I kad joj dam bananu imam širom otvorene oči kad krene kašljucati, mislim da ne dišem tih par minuta dok žvače.
Treba im vjerovati i ne biti paničar, a ja jesam i onda to ne ide skupa 🙈
👩🏻90. 🧔🏼89. 👶🏻 19.
MTHFR homo, PAI 4G/5G heterozigot - clexan 0,4
Kariogrami uredni, MM 01/24 astenozoospermija
AMH 2,4 ng/ml, histeroskopija✅ ostali nalazi ok
12/22 blighed ov. 💔, 07/23 missed ab. 💔, 11/23 blighed ov. 💔, 6/24 pr. spontani 💔
........loading 🌈 due date 28.5.2025.
Annika, MaRe jel bude gužva vikendom u Porti? Mi bi trebali obavit neki shopping al nam nema tko pričuvati malca, moji ošli na more, svekrva radi, mali će očito morati sa nama.. Iako mi se to ne sviđa.
LoSa 👏👏👏👏 za zubić (mi naš nikako dočekat, slini od kad je bio 3 mj, al još ništa..)
Ja sam danas isla gledat na youtubu neke filmice o bwl. I druga stvar koja mi nije jasna je to da sva ta djeca skrpz sjede. A kao svi imaju 6 mj. Kaj su ta akericka djeca sva naprednija il ih postavljaju na silu? Nemam pojma. Ja sam ko simbalija ustvari sam panicar i nema sanse da bi to mogla gledat 🙈
Ja vec mj dana nisam uspjela da moj izbaci obrok dojenja uz to sto pojede i do 150 g zitno povrtne kasice. Sad si razmisljam da sw od tog samo deblja. I razmisljam pocet mu samo davat hranu da proba pa opet za tjedan dana probat obrok. Mozda nije jos spreman. Mozda sam skroz u krivu nemam pojma 🤦♀️
Losa bravo za zubic 🥳🥳🥳
Hvala na dobrodošlici. :)
LoSa s obzirom da je do godine dana za bebe mlijeko, bilo ad ili majčino, glavna hrana -manje je bitno koliko je iskoristivo. Poanta je da se lagano privikava probavni sustav i beba na nove okuse. Ne važem obroke i ne opterećujem se količinom jer ne forsiram da beba mora zamjeniti mliječni obrok, kada za to bude spremna zamjenit će. Moja beba bez problema jede lubenicu izrezanu na prutiće, lijepo ju zgnječi/usitni i proguta. (nema još zube) Čestitam za zubić. 😊
Simbalija i Mrgud, razumijem da se mame boje i to je skroz u redu. Svatko najbolje poznaje svoje dijete i zna što je za njega najbolje. Kod nas se bake i djedovi štrecaju, no sada su i oni naviknuli. Poanta metode i je da dijete jede isto što i roditelji, te da se “njeguje” zajednički obrok. Ja kuham jedan ručak za sve, ali za bebu odvojim prije soljenja i bude prilagođenog oblika, prutići koje on može uhvatit u šaku. On sjedi u svojoj hranilici s nama za stolom i jede.
Sortiraj odgovore
Najstariji