ZIMSKE BEBE 19/20 🖤

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • mom12
    18. Srpanj 2020. 23:31

Cure dobrodosle.. 
    Losa bravo za zubic👏👏..
    Meni se svida taj nacin hranjnja al nikako u mojoj kuci🤣🤣🤣....
    Ja dok ju hranim bas sam pazljiva da je ne sporkam jednom joj davala jest od muza sestra mala kao da se kupala u kasici....odma mi je lose doslo al sam se onako smjesala....🤪🤪🤪 ...e da lubenicu sam joj prije 15 20 dana dala kao da jede u komadu....kad je se zagrcula odmah sam je naopako okrenila kako sam se prepala....🥴🥴....tako da mi ta metoda nikako ne odgovara...al opet kazem ok mi je skroz kod nekog drugoga🙃🙃

beba2025❤
    19. Srpanj 2020. 00:08

Meni je ok dati nešto mekano u komadu.. npr. skuhanu brokulu ili jabuku, pa kad beba zgnječi prstićima i stavlja u usta, to je već samo po sebi mekano. Dinju, lubenicu i sl. ne dajem, jer to ipak može otkinuti komadić i zagrcnuti se. 
    Naravno, ne može se beba samo tako ugušiti hranom, ali ne želim si nabijati taj stres da uopće razmišljam da li će joj se zaletjeti nešto. 
    Što se nereda tiče.. Nije to baš takav nered kakav vidimo na fotkama😂meni je slatko a i važno mi je da uzme svojom ručicom i pokušava papati, ali sve u svoje vrijeme. 
    Ne žuri nam se🥰

beba2025❤
    19. Srpanj 2020. 00:19

Bi….. dobrodošla😄
    Grizli, nemam kvrgu, daj pitaj dr. opće medicine, jer.. mislim da ne treba tu biti kvrga?!
    Lisa, čestitke na zubeku🥰🥰
    Moja bebacica nema još zubeka i ne voli baš papati ništa osim mlijeka.. Onako, po 2-3 žličice popapa☺️
    Kužim ja da je mlijeko glavna hrana do godine dana, ali zbog svega što bebi treba za razvoj, a ne nalazi se u mlijeku, ipak želim biti sigurna da je nešto pojela. 
    Znači, ne odmah na početku dohrane, ali sad baš da ju pustim do godine dana da se igra i da vodi sama svoju dohranu, neću. Dobije ona u ručice nešto da istražuje, ali žličice ću joj ipak trpati u usta🤭🤭🤭🤭

• Bobica91
    19. Srpanj 2020. 01:19

Vecer cure, sve procitala ali dok dodjem do moba i hocu pisat vec ste na drugoj temi. 
    Cestitke na okretima, zubicima i ostalim radostima svim bebicama. 
    Hvala bogu mi pauziramo sa zubima nema novih. 
    Metoda ova da beba sama uzima ja sam panicarka i svaki put kad mu dam komadic i vidim da strpa u usta ja mu uzmem on se jadan rasplace a mene je tako strah da nece prozvakat nego ic gutat. 
    Ona videa u kasicama za bebe gdje ne vidis dijete od hrane meni su uzas i nije mi slatko isto pazim da ga ne sflekam dok jede i brisem svako toliko usta. 
    Svatko ce izabrat kako smatra da treba ali ja bi ipak da on meni jede 3 obroka do godine da na miru odem na posao. 
    I ja cu mu mu uz  kasice pocet davat finger food pa nek se igra ali ciste komade i malo za pocetak. Ali ne jos ima vremena za koji tjedan ili kako vidim da je spreman. 
    Ali podrzavam sve metode kako tko voli i odluci. 
    Vrijeme je uzas nadam se da nam ljeto nece biti ovako stalno. U setnju predvecer malom sam obukla duge rukave ja se smrznula u sandalama. 
    Grizli mozda da pokazes dr opce prakse pa nek te uputi ako treba dalje neznam jesu li ti naskakivali na trbuh kod poroda a pisala si cini mi se da jesu pa da ti netko pogleda. Ne bi to trebalo biti tamo sto pises. 
    Stosta ne bi trebalo, ja bila prekjucer na pregledu doktor me sazaljivo pita pa tko ti je radio taj carski. Izgleda kao poker face smijesk sa nejednakim stranama i to preko 20 centimentara duzine.  To je 3 doktor koji me to pita. 
    Dalje..... Mrgus ja ssm iz straha da se nije najeo isto odmah nudila podoj nakon kasice i on bi sisao pa ssm probala ne dat mu i vidim ds ne trazi tek nakon sat sat i po pocne traziti. Ali jede mi lijepe kolicine. 

• Bobica91
    19. Srpanj 2020. 01:25

Dugacak komentar pa na dva. 
    Dobrodosle nove cure, i ja sam.isto friska. 
    Nadam se da je PetraB rijesila kolica. 
    Vidjela sam danas ta Bebeto sto imas Losa i tu torbu dole nije bas prakticno. Ja imam ogromnu kosaru dole i svasta stane ali moje dijete mrzi kolica. Ja iz dana u dsn idem snjima van i nakon 100 metara stavljam ga u nosiljku. Danss izasli ja i muz nismo prosli 200 metara on urla ja nis hodam kao pustit cu ga i jedna mi zena ispred face komentira o boze. Naravno digli ga i proveli setnju snjim u rukama i praznim kolicima. Ali htjedoh napisat da sanjim kupuim nuzno za rucak a kad muz dodje zaletim se u malo vecu kupovinu ili muz i to je to. 

MaRe
    19. Srpanj 2020. 02:39

Lorena nema ljudi bas..muz i ja bili prosli vikend i bilo je dosta pusto. Trebali bi dns pa isto kemijam sto i kako da to izvedemo.
    .
    Losa bravo za 🦷 

Grizli
    19. Srpanj 2020. 08:29

Jutro... Klasicno dobra noc iza nas... Nadam se da ste sve imale dobru noc. 
    Da to dam i mislila da kod vas nema te "kvrge" i ja sam pomislila da je mozda nesto zbog nalijeganja na trbuh pri porodu al nisam nista nasla. Morat cu skakao kod dr. Moram zivlcat i da mi da za secer da ponavljam iako je kod mene to bilo nesto granicno i cudno sa gestacijskim ipak da ja to provjerim. Posebno jer ja i dalje polako al sigurno gubim kile. I vec mrzim samu sebe jer ne znam vise sto jesti. Znam da se vecina bori s viskom i bila bi sretna da gubi kile al mislim da sam dosla na premalo kila za svoju visinu.
    Ja sam valjda imam pomalo OKP pa meni on9 mazanje hrane po licu, robi, meni, stoli, ormarima je 😱😱🤯🤯 ne dolazi u obzir. Koliko malo pojede mislim da i po zoj metodi bi jednako pojela. 

Lavica27
    19. Srpanj 2020. 08:36

Jutro cure.. procitala sam sve od jucer al nisam stigla odg. 
    Grizli, dal je ta kvrga kal kuglica,pomicna? Pao mi je na pamet bruh jer ga muz bas tu ima.
    Losa cestitke za zubiiic!
    Apropo sjedenja,jucer sam fraze dobila. Kupili smo za kod svekrve ikeinu hranilicu jer i sogorica ima bebu,mj dana mladju od mog. I stigli jucer tamo i izvadim kasicu,a ona ce pa stavi ga u hranilicu kad si je vec kupila. Reko necu,ne posjedam ga nije se sam posjeo. Kako se nije sam posjeo??? Reko nema ni 6 mjeseci, naravno da nije,wtf? I onda to stalno natjecanje, i naravno tema za stolom svaki je...put jel imam ja jos mlijeka. I to sogor pita. Sta je s ljudima,zasto ti je uopce bitno dal netko ima faking mlijeko🙄 
    Ok ispucala sam se.
    .
    Pozdrav novoj clanici. Bas sam citala na fb grupi neki dan jedna mama postavila pitanje koje kuhalo imaju i kako su zadovoljne. I kako to obicbo biva na mamecim grupama za nadje*avanje eto ti par specijalki krene objasnjavat kako blendanje utjece na razvoj djeteta,maltene ju unistava i ne znam dijete ce bit nerazvijeno je mu se blenda. Znaci zena je ocito odlucila da zeli kuhalo, i pita koje. Koji dio nije jasan. 🤷‍♀️Tako na svakoj drugoj temi🤣 Ugl, Bisous (sry tezak mi je nadimak🙈)nije ovo islo tebe al sam se usput sjetila. Sto se tice sjedenja bebe za stolom.i usvajanja navike zajednickog obroka podrzavam,ali realno mislim da beba nema pojma do 1.5g sto je zajednicki obrok. A i tata nam radi,seka je u vrticu, do vecere svaki jede u svoje vrijeme al vikendom se zna kad se doruckuje i ruca. A i dosta cesto bude tu neki "lovacki" (u prolazu u hitnoci)rucak pa to sto spremam nije bas prikladno za bebu. 
    .
    Zaboravila sam rec kad smo isli na rotu, bila je bebica koja je izreagirala na bjelanjak. Ajme majko, koza glave mu je bila kricavo crvena ja sam se usrala😱
    .
    Deedee i mikio, egzorcizam uspavljivanje primjecujem ako mu je proslo vrijeme za spavanje i onda ga je gotovo nemoguce uspavati.. 

DeeDee
    19. Srpanj 2020. 08:39

Dobro jutro 😊
    Mi sad već standardno 2 buđenja i u 7 dizanje #novonormalno 🤪
    Iako je ona od nekih 6 pjevala u krevetu, presmiješna je, sad je već odspavala pol sata pa ajde 😁
    Grizli žao mi je, znam da je to jednako frustrirajuće kao i kod pokušavanja skidanja kila. 
    Ja prijavljujem da sam ispod 80kg prvi put od 2017. 💪

[/url

DeeDee
    19. Srpanj 2020. 08:44

Lavice užas ovo za reakciju bebice na bjelanjak 😟
     A što se tiče prolaska vremena za spavanje, da, načelno se slažem ali kad kod V npr. nema pravila nakon koliko vremenski joj se počne spavati, ni okvirno, a kad počne trljati oči već je kasno, tj. sljedeća faza je urlanje 🤷
    A proći će i to..

[/url

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.