Juuuui cestitke za bebe koje su se posjele 🤗 moj se ispravi na rukice, ali nogama samo mlatara okolo, ne dize se na koljena nit zma sta je vrtni patuljak 😜. Jedva cekam da sjedi, bit ce mu puno zabavnije sve.
Tri noci ga uspavljujem od 21.30 do negdje 23h. Kod bake smo dva i pol tjedna i sad je poceo nesto izmisljati. Dosad mu je bad lijepo islo 😒.
-
Bili danas na kontroli (ono redovno sto moramo jer je u sustavu na neonatologiji). Termin u 10.30 h. Guzva u gradu za popizdit'. Dosla tamo, kazu nije doktorica odradila narudzbu, al dobro, sad ce oni to... pa cekaj 15min na ulazu. Ja se skuhala ispod one maske, ne znam kako ljudi dišu s tim...Ako stisnem kraj nosa da mi se ne magle naočale 🤓 onda me glava pocne boliti. Ugl... Ponela samo malu tetricu, a znam da mi treba velika, jbg zaboravila, pripremila se na prodike jer znam kakva je ta doktorica. Prvo, malac plakao kod nje, a nikad kod nikoga nije 😔 osim 10 sekundi poslje cijepljenja. On place, stisnio se, mi pod maskama, ona njemu opet pruza stetoskop da vidi oce on krenit grabit. Ja vec ljuta.... Znaci, dijete se kod kuce najnormalnije igra, pruza ruke, bude na trbuhu, okrece, jedino ima nekad te sake zatvorene i to i mene sekira. Da nastavimo, zaboravljena tetrica, kaze "mama kad sprema dijete gleda da sto manje stvari ponese, a kad ide na kavu sigurno nista ne zaboravi." 😤 Mali i dalje place, ona ga okrece, podize, potrbusi, katastrofa za vidjeti, kao drugo dijete. Pita me sto jede, ja kazem doji i dalje samo, tek pomalo probavamo pomalo, kaze ona meni pa on ce sad 6 mjeseci, sta cekate??? Wtf? Njegova pedijatrica kaze nista prije 6 mjeseci. Rek'o de se vi mene kanite.
Kazem joj da mi je jucer i danas onako stresao na dnevnom spavanju, kao Moorov refleks. Pita ona mene jel mu to bio dio uspavljivanja? ...Ja objasnjavam da lezi na ledima, opustaju mu se rukice, kad dodju do podloge strese se, i ispocetka. Tako 10ak puta minimalno. Ona kaze "mama trazi problem tamo gdje ga nema". Al da snimim svejedno pa joj pokazem 30.9. kad dodjemo , ako se ponovi... 🤣
-
Ispricavam se na drami, morala sam se ispuhat. 🥺
-
Trazila rizine pahuljice u dmi, nisam nasla. Uzela zobene neke Bio, nisu za bebe, valjd smijem. Vise nista ne znam, danas je mama za sve kriva 🙄
Losa mozes stavit sliku tih zitarica gotovih? One se ne kuhaju sta se samo preliju vrucom vodom?
Radost najveca, koju nemozes zamisliti dok je ne isprobas, ali tko nema pomoc i briga. Moji zive 600 km daleko, tako da pomno planiram obaveze jer osim muza koji radi i to podosta nema ga tko.privuvati ponekad kad moram nes obaviti ali da se sve organizirati. Bitno da su bebe zive i zdrave sve ce ostalo proci.
Tanni uzas od komentara kakve veze ima tetra velika ili mala pa valjda oni imaju podloske tamo one jednokratne ili papir, Boze me sacuvaj.
Drugo mama si mu.ima da pitas 150 pitanja ako treba, i ja isto.pitam sto treba a mozds i sto.ne treba ali to je od brige ne od dosade.
Losa Dakle da ja njoj ovo dam sa ad i da ostavim dva kruta obroka ili izbacim jedan🙄🙄🙄🤯🤯🤯..nista ne kuzim...onda bi imala 3 kao kruta obroka...
Hvala Losa budem pogledala ja njemu one koje jedem ja dajem i nekad pirov griz ovisi sta je jedemo danas bila mesna kasica pa je isao krumpir. Zapravo nisam jos dobro proucila.te bebece police a nudi se svega. Muz neki dan kupio hipp gotove kekse a mene strah dat mu da jede i onda ja smocim keks pa mu dajem mrvljeno a pise da ide od 6 +.
Mikio da kad sisa jedan prst je spreman kad krene grist brzo vadim sisu iz usta. Ne da zaboli nego izbrojim sve zvijezde. Jer mu je fora pred kraj hranjenja gristi i to mu je smijesno a meni nije cim krene nedam vise.
A svatko zna najbolje i poznaje dijete pa lakse cu ga raskomotit nego ne obuc kako treba pa ds mu je hladno.
Sad sam se sjetila.prvog pregleda pedijatra u 1 mjesecu. 😂😂😂😂 znaci ja sam njega obukla i ponijela jos 3 deke sa sobom dizs muz je rekao gdje ti vodis dijete na sjeverni pol. Strah da.mu je zima i sta ako vani odjednom dodje sa 5 - 10 stupnjeva a isli smi iz garaze u auto parking dom zdravlja. Vani je proveo 2 minutw niti. I ono dok sam ja sve raspakirala i sestra me gledala 😂😂😂😂😂.
Napokon vecernji mir dok svi spavaju :)
.
Mi dns bili na kontroli...ima 69 cm (dobio 4) i 7970 (+1300), za dva mjeseca taman i viska ima 🤣
Ujutro moramo za bolnicu kod dermatologa 😔 idemo vidjeti sta ce on reci za dermatitis posto mu se stalno pojavljuje ..bolje je nego sto je bilo al opet je prisutno.
.
Ostali smo sami...muza dns iznenada poslali na teren na Murter..eto neka je spominjala ljetovanje tamo hh
Al dobro vraca se u subotu i onda ide na 2 tjedna 😔 Naviknut cemo se za par dana xD
.
Joj jel neka dns spominjala borovnice..kako im ih date? Btw meni su one rizine pahuljice otkrice samo takvo,umijesam u njih nesto i zasitan obrok a sve pojede. Dns je jeo rizine i krušku..a sutra bi mogao banane,njih jos nismo probali...za vikend planiram piletinu da vidim kako ce reagirati.
Losa sta radiš s mesom? Blendas ili onak sitno sitno usitnis? Ja sam razmisljala da skuham taj komadic pa ga s nozem onako isjeckam na ful sitno..da mu nije bas kasa od mesa.
Joj Petra evo me. Totalno sam neorganizirana. 2 dana u tjednu imam one vjezbe po sat i pol i dok dodjem 20km do tamo i nazad i dodaj dva pregleda s malim ovaj tjedan-i eto spora sam.
Cestitke cure na krstenju! Taani mogla si ti odtepat toj pasivnoj agresivki "a doktorica nam se duuugo nije seksala". Glupaca🤬
.
Grizli necak je bas hrabrica! A ovo za paralizirane bolnice zbog korone je za ne komentirat.mi smo bili s kceri prosle god na Murteru i bilo je lijepo. Moram se sjetit imena mjesta🤣
.
Bobica gledam kcerin keksolino pa pise od 6
Mj djetetova zivota a u obroku 17gr secera. How yes no.
.
Ifkaminja,beba,hvala na pitanju. Eto mama prekjucer bila isto na testiranju i negativna je..ozdravili su i ona i tata! Traceraj se nastavio al sam oguglala (primjerice pricalo se da mi je mama na respiratoru a zena doma u dnevnom boravku).
.
Apropo maski... cure moje,iz prve ruke oni nemaju poooojma sta rade. Nit s cim se bave. Primjer. Moj tata, bez simptoma (btw asimptomatski jaaako rijetko prenose koronu,svega 3%)
Dobio kao i mama samoizolaciju. Mama 10.dan od simptoma zavrsi u bolnici. Nakon 6 dana (16.dan od simptoma) joj kazu obzirom je jako teska upala pluca da barem jos tjedan dana ostaje. Tata taj isti dan dobije uputnicu da se ide kontrolno testirati,termin mu je za 5 dana za testiranje. Drugonjutro dolazi doktor i kaze,vo ste ozdrabljeni idete doma. Ona gleda u soku pa kako pa niste me testirali. Ne,nove smjernice su ako nemas temp 3 dana i 14 dana od prvih simptoma je proslo, vinste zdravi i nema testa, zovite nekog da vas pokupi (!!!!) Pita ona pa koga da zovem kad moj asimptomatski muz mora biti jos 5 dana u samoizolaciji a ja sam ozdravljena!? I sprase oni nju doma sa sanitetom i jos pola odjela. A zasto...jer su izbori drugi dan! Znaci njenu cimericu koja je bila na kisiku su otpustili? Wtf... Na njeno inzistiranje su je sad nakon proteklih 28 dana testirali ponovno i srecom negativna je...
Zato te njihove odluke...ma gadi mi se sve.
.
Ja jos uvijek nemam mengu kao ni s kceri dok god sam dojila...
.
I ostalo sam zaboravila...potrudit cu se popratit🤪
Veeečeeer😘
Mare, pocela sam prije 3 dana s mesom. Skuhala telecu koljenicu sa krumpirom, tikvicom i mrkvom. Prvi dan meso zblendala s krumpirom, a ostatak podijelila u aventove vrecice za smrzavanje mlijeka i u zamrzivac.
Rizine pahuljice jos nisam kupila. Uvela sam rizu. Ali ne svida mi se kako se zblenda.
M zaspala a mislim da cu i ja za njom nesto me umor svladava iako sam nocas super spavala... Bili prvi put umociti noge u more, reakcija ok nije ni nesto extra odusevljena niti se bunila ocito je "luda" za morem kao ja. Al ju umor skrsio ko da je plivala do italije i natrag.
Lavice ahahah da mi je vidit facu dr lad bi joj to rekla Taani... Ahahahahah... Hvala za savjet za Murter sve mi se vise sviđa da odemo na 3 dana meni za dusu sami da mi ne skvoca ni mama ni svekrva.
Super da su mama i tata ti dobro! 👍👍👍 A za tracbabe 🖕🖕...
Ma lavice zanemari zlobne i odvratne komentare....
Losa mi jedemo npr ujutro novalac pa voce pa rucak pa jos 2 ili 3 puta novalac ...zavisi kako hoce...di bi ti to ubacila🙄🙄🙄...
Sortiraj odgovore
Najstariji