Taani, ne znam. Moj je odjednom pun ugriza komaraca, sitnih tockica od znoja i mrlja na pregibu lakta, a ne mogu povezat da je od neke hrane. Pratila sam samo kratko nakon hranjenja ima li čega. Treba li to čime mazati ili samo pratiti?
Hvala vam cure. Bas izgleda cudno, drugacije mi je izgledalo ono od sunca. Danas stvarno nije bio na suncu, a jedina namirnica je bila marelica... probat cu opet nekad sljedeci tjedan.😔
Sad cu citat dok sisa 😋.
Taani, reakcije na alergije mozes vidjet tako da skuhas tu hranu na koju sumnjas da je alergicna pa razmazes onako malo ispod unutrasnje strane podlaktice pa do same podlaktice. Taj dio je osjetljiv pa kod alergija ce izbit tu mrljice. Za samu pomoc kod reakcija ne znam nista osim fenistil kapi za koje znaju svi tako da tu nisam od pomoci :)
Hvala vam cure. Bas izgleda cudno, drugacije mi je izgledalo ono od sunca. Danas stvarno nije bio na suncu, a jedina namirnica je bila marelica… probat cu opet nekad sljedeci tjedan.😔
Sad cu citat dok sisa 😋.
Evo ovako se i kod nas govori😉: mama doji, a beba sisa/ je dojena. Maloprije me ono kod redfox zbunilo😁
Hani sad si me skroz zbunila 😂 valjda sam nekak baljezgala u zurbi 🤭
Mom se atopijski nije vratio, jedino je imao reakciju cevenilo na licu a kad sam ponovila kombinaciju (bio je karfiol, mrkva i krumpir) nije se opet pojavilo
Red fox tnx za detalje iz knjige... Ja sam inace extra alergicna osoba na naziv ORGANSKA hrana,jer sva je hrana organska, ljudi anorgansku hranu (kamenje, sarafe, ciglu itd.) ne mogu probavljati. Ekoloska hrana da, kontroliranog uzgoja da, biodinamicka da al organska 💩... E sad ja rađe cu recimo jednog dana dat djetetu jagodu iz konvencionalne proizvodnje - gdje je zastita rađena nego nekog nepoznatog mohikanca koji mi prodaje organske jagode... Jer te netretirane jagode mogu biti pune spora, bakterija, plijesni sto je ponekad stetnije zbog toksina koji oni mogu proizvoditi nego to sto je nesto tretirano prije 15 dana. Vazno je samo da je to neki pouzdani proizvođač, da to nije putovalo zeleno iz Tunguzije pa naspricano hormonima u komori da se zacrvei netom prije izlaska iz komore i da taj netko zna sto je karenca, a ne da kad pitam mi odgovori da nema tu sortu.
Grožđe recimo planiram uvesti joj nase kad bude zrelo i to Muskat ili Malvaziju jer su najslađi, ako sto bude dobro nakon tuce koja nas je satrala prike 3 dana. Tretiramo vinograde, ali provodimo integriranu zastitu. Nama u vinogradu zive pticice, i sve je krcato insekata. Dakle nije bas tako toksicno, ako pcele nam obilaze loze. Naravno prije konzumacije oprat cu joj i pripremiti kako treba, a necu joj sigurno dat trulo. Danas se puno filozofira o svemu tome, a nitko se ne zapita gdje je taj uzgoj tih organskih proizvoda... Recimo jedan poznati boksac je imao organsku proizvodnju u istri na bivsem deponiju. I sad ce mi netko rec da je to full zdravije. Ili bakica na placu mi prodaje spinat iz Velike Gorice zracne linije 5km od zracne luke.
Joj nisam se pohvalila mm (valjda da se iskupi za svoje kikseve sa mamom i sestrom) danas me iznenadio masažom. Dosao me doma fizioterapeut masirat. Da sam imala rep mahala bi njime kao psic kad sam lika vidila na vratima sa stolom za masazu.
Taani nije ti ono od sunca. Ako je ovako beba ok, ne moras mu nista davati. Samo napomeni pedijatrici. Ako je reagirao, vec vduci put kad je jede ne mora uopce reagirati.
Moja je cura reagirala kao veća urtikarijom- ne znam na što jer je svekrva bila s njom taj dan i to ti ovako izgleda slično.
Na breskve i marelice sam i ja postala preosjetljiva, tj. na ono cim je špricano već 7-8 godina tako da jedem kao d svpjih samo
[iimg]
Joj nisam se pohvalila mm (valjda da se iskupi za svoje kikseve sa mamom i sestrom) danas me iznenadio masažom. Dosao me doma fizioterapeut masirat. Da sam imala rep mahala bi njime kao psic kad sam lika vidila na vratima sa stolom za masazu.
Bru tal no
Sortiraj odgovore
Najstariji