ZIMSKE BEBE 19/20 🖤

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    ifkaminja
    03. Lipanj 2020. 13:27

Cure, ni moja nije htjela spavati po danu, nikak. Dok ju moja mama nije 2-3 dana za redom uhvatila i uspavljivala popodne i nije popuštala. Sad ju mogu i ja. Nije baš svaki put bez ikakve "borbe", ali je puno lakše nego prije.
    Ak još niste, probajte da vam bebaća uspava netko drugi. Mislim da sam i ja bila na iglama i uvjerena da neće spavati, nema šanse i zato nije htjela, čini mi se da "nanjuše" strah 
    Da ne zacopram, ali evo već cca 20ti dan za redom nemam problema sa spavanjem popodne, odvali minimalno sat-sat i pol, ponekad i dva i pol. Drugo dijete. 
    Naravno, tu su još dva-tri spavanca po 25-30min,a inače nam je to bilo sve od spavanja po danu.

Kaj se tiče spavanja, trenutno zbog zubića spava samnom zadnje 3-4 noći da se ne dižem, a kinderbet je odmah uz krevet.
    Od opreme sam pokupovala samo osnovno- kolica 3u1 (rabljena od prijateljice), kinderbet (novi) i oblekicu (dosta toga dobila i previše kupila, sad znam kaj sam pogriješila). I blender koji na kraju nebum koristila za nju, ali budem za sebe. Valjda. Flašicu i ad imam za svaki slučaj. Igračke kupujem po potrebi i to je to.
    Mng dobila već drugi put, mada dojim najnormalnije, u međuvremenu bila i na pregledu i čekam nalaz pape. Radila i ogtt zbog gd-a i to je ok. Jedini "problem" mi je trenutno to kaj mi trmi palac i kažiprst lijeve ruke, već mjesec dana, izgleda da imam sindrom karpalnog kanala, pa se moram naručiti na emng. Trebala bi i na kontrolu kod paradontologa zbog paradontoze u trudnoći, kod zubara, na uzv cica.. samo ne znam kad 

ifkaminja
    03. Lipanj 2020. 13:41

Macutica, tvoja je lijena?!? 4 mjeseca ima. Moja će za par dana 6 pa se još ne zna okrenuti s trbuha na leđa. Htjela bi, ali joj taktika ne valja - ostavi ruku pod kutom od 90 u odnosu na tijelo i pokušava se okrenuti ba tu stranu, naravno da nejde. Pokazujem joj, valjda bude skopčala.
    Ne opterećujem se. U familiji imam većinu klinaca koji nikad nisu ni puzali, ali su prohodali sa 10 mjeseci. Tak da.. kaj hoće nek radi, kaj ne- ne silim i ne teroriziram ju. Pomognem kad zapne i to je to. 
    A sa isprobavanjem papice smo tek počeli prije par dana. Probala je bananu, mrkvu, batat i danas tikvicu. Sutra je jabukica na redu. Ali to je za sad samo isprobavanje. Količinski možda mala žličica. Dobro joj ide, otvara usta i ak joj se baš ne sviđa i radi smiješne face. Isto tak joj dajem dok hoće. Kad zatvori usta, dalje ju ne nudim.

annika
    03. Lipanj 2020. 13:57

MaRe ja već dobila rješenje
    Macutica mi  još nismo krenuli s kašicama. Ako nisi spremna,ne moraš žuriti Ako muž baš toliko želi, nek on pravi kašice. meni se baš nigdje ne žuri

[iimg]

Macutica
    03. Lipanj 2020. 14:02

ifkaminja

Macutica, tvoja je lijena?!? 4 mjeseca ima. Moja će za par dana 6 pa se još ne zna okrenuti s trbuha na leđa. Htjela bi, ali joj taktika ne valja - ostavi ruku pod kutom od 90 u odnosu na tijelo i pokušava se okrenuti ba tu stranu, naravno da nejde. Pokazujem joj, valjda bude skopčala.
    Ne opterećujem se. U familiji imam većinu klinaca koji nikad nisu ni puzali, ali su prohodali sa 10 mjeseci. Tak da.. kaj hoće nek radi, kaj ne- ne silim i ne teroriziram ju. Pomognem kad zapne i to je to.
    A sa isprobavanjem papice smo tek počeli prije par dana. Probala je bananu, mrkvu, batat i danas tikvicu. Sutra je jabukica na redu. Ali to je za sad samo isprobavanje. Količinski možda mala žličica. Dobro joj ide, otvara usta i ak joj se baš ne sviđa i radi smiješne face. Isto tak joj dajem dok hoće. Kad zatvori usta, dalje ju ne nudim.

E al ni na bok ni na trbuh nece nikako sama, a kad ju stavim na trbuh dize se i imam osjecaj da ce se pokrenut prema naprijed nogama, tako savija koljena i odguruje se, svaki put pomislim, alo di ces.. Jedino je eto samostalno sa trbuha na leđa, pa se referiram na prijasnju temu sto su bebe za sada postigle.
    Pa tako kaze i pedijatrica, upoznavanje sa okusima, pa kad prihvati, onda jedan obrok dnevni zamijeniti, znaci to se smije i ranije tako? A bas citam da probava sazrijeva jos i da se po novome zato ne uvode kasice prije 6mj. Toliko zbunjujucih informacija 😒

Macutica
    03. Lipanj 2020. 14:06

annika

MaRe ja već dobila rješenjeMacutica mijoš nismo krenuli s kašicama. Ako nisi spremna,ne moraš žuriti Ako muž baš toliko želi, nek on pravi kašice. meni se baš nigdje ne žuri

Ma ja to bas proucavam neko vrijeme i lagano se pripremam, samo me iznenadila pedijatrica sa "mozete odmah", a muz kupio par kasica koje su od 4+i gori da ona proba, a ja nekako imam zelju da joj orvu bas spremi mama i tko ga sisa 😉
    Spremna sam, svu opremu sam nabavila za prvu ruku, samo me strah da nije rano i da joj nesto zbog toga ne poremetim, malo sam samo u strahu.. 

ifkaminja
    03. Lipanj 2020. 14:15

Meni je patronažna savjetovala, kad sam ju pitala a onda je navršila 5 mj, da još pričekamo do 6, pa ju i slušam. Moja će 6 mj za 5 dana. Čula sam i ja da se može od 4 mjeseca, ali meni je to prerano. Meni 
    Svako ima neko svoje mišljenje, i pedijatri. Ti napravi po svom.

Simbalija
    03. Lipanj 2020. 14:26

Macutica

Pozdrav cure,
    citam vas i pratim, divim se pojedinim curama kako hendlaju sa bebama i nespavanjem, nije to lako, ne mogu ni zamisliti 😔 Mi imamo samo jedno buđenje za hranjenje i presvlacenje, dogodilo se sad u zadnje vrijeme i da prespava do jutra, stvarno je cool.
    Neko vrijeme ste pisale o bebinom napretku, evo moja cura je isto malo "lijena" za okrete, premda se trudim i animiram dok surađuje, a tek se prije 3 dana sa trbuha okrenula na leđa protestirajuci, ali na trbuhu je sada sve duze i pruza ruke i uzima igracke ili gura sebi sake u usta 🙄 pa popizdi.
    Ima 5600g i 60cm, a pedijatrica kaze da mozemo poceti sa kasicama, pa sam malo u nedoumici, sad po novome sve se ceka nekih 6mj, sto vi cure mislite, kakva su vasa iskustva?
    Koliko vidim sve koje ste zapocele s dohranom, krenule ste iza 5mj pomalo.. Mene dragi pili vec neko vrijeme, njemu je to napeto, pizdim na njega 🤭
    Sve me strah da nije prerano 🙄

Meni je pedijatar savjetovao započeti s dohranom s 4 mjeseca, kao takve su preporuke. Mislim da je potrebno nekako procjeniti po bebi je li spremna, moja odavno pruža ruka kad netko jede i želi oteti, kad vidi žlicu sva se uzbudi, vrlo čvrsto sjedi (nije se sama još posjela) i jučer sam probala kako ide pa ako ne ide sam mislila pričekati tjedan pa opet probati.
    Zapravo je preporuka krenuti od 17.tjedna do 25. tjedna bebina života ovisno o prihvaćanju, naravno da se svaka beba brže ili sporije razvija i da se nekima može zeznuti probava ako se krene prerano.

👩🏻90. 🧔🏼89. 👶🏻 19.
    MTHFR homo, PAI 4G/5G heterozigot - clexan 0,4
    Kariogrami uredni, MM 01/24 astenozoospermija
    AMH 2,4 ng/ml, histeroskopija✅ ostali nalazi ok
    12/22 blighed ov. 💔, 07/23 missed ab. 💔, 11/23 blighed ov. 💔, 6/24 pr. spontani 💔
    ........loading 🌈 due date 28.5.2025.

mrgud_zg
    03. Lipanj 2020. 14:36

majke mi moje ovo sve kad citas fakat se pitas dal itko radi dobro svoj posao i dal nam je zato tak kak nam je. 
    ja da tak polovicno radim svoj posao i prije dok sam bila kod privatnika a i sad u jednoj velkoj firmi bi dobila otkaz. a i takav sam tip, kad nes radim radim kak spada, a ne ono danas moze formular sutra ne moze.
    mislim znam da nam je i drzava u banani i da su zakoni prestravicni. ja trenutno radim nesto gdje moram bas pratit zakone iz jednog podrucja, to je prestrasno. ono izmjena i dopuna i uredbi i pravilnika da te boli glava. 
    a dohrana, ja sam mislila cekat 6 mj, al postoji opcija da cu veci dio 7 i 8 mj bit na moru, gdje nemam ni pravog doktora ni pravu kuhinju, pa bi rade onda krenula doma da vidim kak nam uopce ide...
    nego, znam da smo vec pricale, al zaboravila sam,.. cure koje nemate domace povrce i voce, gdje kupujete namirnice?

MaRe
    03. Lipanj 2020. 14:37

Annika a dobro ja sam jucer poslala ...tebi u roku tjedan dana doslo ak sam dobro skuzila?
    .
    Joj i ja bi uskoro krenila s kasicama...on toliko gleda kad jedemo a kad mu dajem kapi otima se za zlicu i onda se razocara kad nema ništa hahah

• mom12
    03. Lipanj 2020. 14:52

Citam pokusavam pratit al nikako nesto napisat😂😂
    Grizli nadam se da ce sve bit ok....
    Meni od opreme sta sam kupila sve je vise manje ok...jedino njihaljka nula bodova...nece u nju uopce...nesto ispocetka tila al kasnije vise nije tila...mislim da cu je spremit ua mozda iduce😂😂...
    Moja spava u svom kreveticu nitj je ne cujem ujutro do 6 ili do 9....zavisi kako kad....al eto ja je ponekad stavim sa sobom spavat...nemogu odolit...☺️☺️😃...
    Al poslje budenja ujutro ja je obavezno premjestim kod sebe dam jest i ona jos malo nastavi...
    Koliko vase bebe spavaju po danu...moja 3 4 puta al prekratko cca 20 30 min...sad neznam dali je to ok...ja koliko znam da bi trebale bebe spavat 2 puta najmanje po sat vremena...al ona meni poslje svakog obroka odspava tako kratko....
    Kako vi mislite svoje bebe vodit na more...kako uopce to izvest...nemam uopce predodzbu...necu je vodit po suncu od 12 do 16 17...al kako i to izvest....bas kako se blizi neznam sama kako cu to...cak sam sutra mislila al mi se neda bas zbog toga....
    I ja sam zvala hzzo jer planiram preko ljeta prekinit porodiljni iskoristit godisnji a usput i da mm iskorist svoja 2 mj porodiljnog...da malo uzivamo svi skupa 2 mj....al isto sto informacija neznam kako dobit valjanu informaciju....mrzim ovaj nered...nikako se odlucit izmedu sebe oni..svak svoje prica..🤨🤨🤨....
    Al zato sam napisla mail tocno objsnila situaciju pa cemo vidit sta ce rec....

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.