Bobica ja svome upalin vrtuljak pa on gleda u ovcice, ili baby gym, ako mu to nije zanimljivo onda na pod i pricam i pricam i pricam, citan mu price u raznim glasovima, odradimo vjezbice na podu, malo 'pojest cu ti nos, prstice, nogice itd', malo bude u lezaljci, imamo oni luk za igracke pa se s tim zabavlja. Otkrila sam da voli slusat madre badessa pa mu to upalin i pivan. Nema gledanja u ekrane (osim kad pricamo na video poziv s prijateljicom mi), ne vidim svrhu kod svog diteta jer ga je stvarno lako zabavit (upravo se probudija i jede svoje ruke i miran je 😬)
Thanks Lavice i ja sam poslala screenshot, ali posto su napisali da traze pdf dokument pomislila sam da ce me zezati u ponedjeljak pa da cu jos zakasniti po paket 😀
Što se tiče ostavljanja i čuvanja, tri puta tjedno je kod moje mame jer sam ja krenula u borbu s osobnim trenerom prije 3 tjedna ( čitajte - 6 kg 😀😀😀).
I dalje imam problem kontroliranja, ali moram , što ću.
Inače bih ju ja presvukla, nahranila i one bi ostale spavati ili igrati se, a prekjučer sam išla u frizerski na 4 h i sve je mama odradila ( a ja sam tražila ko.pletne izvještaje) 😀
sve je stvar u glavi, ali definitivno trebaju sto ćešće biti s drugim ljudima
Hvala na odgovorima cure, da isla citati malo i vidim da pise da ne njima to protraceno vrijeme kao da gledaju u prazno. Onda cu prestati to raditi, mislim nije da to radi po cijele dane vec tipa pol sata u cijeli dan sa prekidima ali svejedno kako sam to procitala ulovio me strah. Prijateljice koje imaju bebe pustaju stalno svojima pa sam mislila da je to pod normalno a sad vidim da je zapravo jako stetno.
Mi isto niti palimo tv niti youtube...ponekad ga slikam prednjom kamerom i to je jedini kontakt s ekranom.
Prvo nam je dijete pa je lakse, ali cvrsto smo odlucili dozirati ekrane zbog stetnih utjecaja...
Pjevam mu pjesmice iz svog djetinjstva, brojalice i istovremeno ga razgibavam.
Hvala Ti živote, srce mi se smije😊
Pih, kupila sam 55 inčni tv kad sam bila trudna, zbog zadnje sezone GoT. Srećom pa je i ugašen ljep ukras na zidu
Ne znam kad bi gledala. Zadnje kaj sam gledala je bilo kad je imala mjesec i pol ili dva, i ne fali mi.
Mm joj zna pustit pjesmicu s mobitela i pokazivat joj. Dobim fraze. Zabila bi mu ga ver d san dont šajn.
Kod nas nantv upaljen stalno na radio tako da i ako ppgleda vidi samo natpis narodni radio i ne prebacujem na tv jer doslovno pilji u njega. Onda se mm pametan jedan dan sjetio da ce se smiriti kad gleda kako on igra Playstation pa sam zaprijetila da cu bacit ga preko prozora al sumnjam da to ipak prakticira kad me nema i ne mozu ju smirit. 🤔 I sto svaki dan na cca 2-5 min na videopoziv sa nonom ili tetom u zg se "vidi" najradje bi i to ukinula al malo mi zao da ju one bas nikad ne vide i da ona njih nikad ne vidi. Al to je onda preko tableta i tabletbstoji dosta udaljen od nje onda. 🤷♀️
A ne znam, televizija je ugašena manje više uvijek i ako vidim da gleda joj zaklonim pogled. Ali je zato ozračena od mobitela uzduž i poprijeko..ne dam joj da gleda u ekran, nisam nešto ni primjetila da pokušava ali realno, meni je mobitel uvijek u ruci, a ni dečko nije puno bolji 😏
Uostalom da nema fena na YouTubeu mislim da bi još onaj prvi egzorcizam trajao, krajnje je vrijeme da nabavimo ewana ili nešto na tu foru
[/url
Probali smo danas s Novalac 1 umjesto Novalac Plusa i pojela je cijelu bocicu ali je i bila očajno gladna. I onda je nakon sat i pol opet tražila jesti, dobila je bocu izdojenog i sve pojela 🤦♀️
S tim da ona količinski malo jede, pojede 100ml po obroku, a ima 5 mj. Ne znam kako da ju navedeno da jede više, a rijeđe? Ne znam koliko je ovo često hranjenje dobro za nju.
Mi se isto trudimo gasiti sve ekrane jer hipnotizirano gleda u sve. Užas.
Zivimo u takvom dobu okruzeni tv-ima, mobitelima ali s obzirom da ima cijeli zivot ispred sebe za gledanje bolje izbjegavat dok se moze. On meni isto npr kad zelim procitat ili napisat por hoce gledat u ekran ali to onda maknem telefon pa poslije to obavim. Mi imamo 3 tva u stanu dnevni i u dvije sobe. Ali inace isto preko dana ne palimo vec navecer pred spavanje tj kad legnemo. Dok nisam imala bebu to davanje moba djeci bilo mi je uzas kao da se uvijek moze nesto drugo dati za zabaviti ali evo sad vidim zasto je se nekad pribjegne tome. Mislim na vecu djecu tipa 2 3 god n3 kad su bebe.
Btw imala sam priliku s obzirom na mjesto rada vidjeti kako roditelji drze djeci mob ispred dok ih doktor pregledava jer inace su divljala ne bi bili mirni to mi je bas bilo ajme. Rekla sam si nikad i nadam se da ne bu nikad.
Evo i nas. Malo me pocelo deprimirat sto nocu ne spava, odnosno budi se svaka cca 3 sata. Cini mi se da vecina beba spava cijelu noc i pitam se jel mogu nes napravit il je jednostavno tako. :(
.
Napokon poslali zahtjev za vrtic. Boze koji upitnici. Ispunjavali smo 45 minuta ako ne i vise. Ne znam jel neka od vas to ispunjavala al napatit ce se ako jos nije:) Najbolji mi dio kad moras poslat sken osobne koja je utaknuta u citac!!
.
Mi ostavimo povremeno na sat dva kod bake da obavimo nes. Nije cesto jer isto smo jos na dojenju bez stalnog rasporeda. Kaj se tice telke gledamo tu i tamo. Puno se bavimo s njim i ne mislim da mu steti to kad gledamo. I citala sam clanke o istrazivanjima kako telka stetno utjece na djecu i ne drzi mi to vodu. Mob je druga stvar.
Sortiraj odgovore
Najstariji