Bila je neka mama koja je uzela dadilju. Ne sjecam se vise ko. Kak ide to? Jel se priviknula beba na dadilju?
Pozdrav cure, moj bebac ima 5 i pol mjeseci citam vas od plusica ali nikako se ukljucit u pisanje. Btw mnogo korisnih savjeta nadoh u grupi. Moje pitanje je kako zabavljate bebe ja njemu znam upaliti pjesmice na youtubu pa se tako igramo osim casmatina i baby gyma koji smo kupili. Citam da se bebama ne daje gledanje u ekran cak do 2 3 godine ni tv mob zbog loseg utjecaja na razvoj mozga itd.. Dajete vi vama vasim bebama da gledaju?
Hmm ne dati bebi gledati tv do 2, 3 godine.. Samo ću reći good luck 😁 nemoj me krivo shvatiti, nisam da klinci bulje cijeli dan u ekrane ili jedu uz ekrane i sl. (inače Ranko Rajović često piše o štetnom utjecaju ekrana na nove generacije), ali ne planiram braniti do 3 godine. Broj jedan u danima i noćima kad se nasisava umrla bih da nemam filmove i serije i forum. Mislim da pretjerivanje u svemu uvijek vodi ovisnosti i da je bitno biti umjeren u svemu. Mislim moja još ne kuži tv i ignorira ga većinom kad je upaljen, ali bude upaljen da. Ja sam odrasla uz tv i Santa barbaru i ne bih rekla da imam neke nuspojave. Pogotovo od pola sata dnevno.
👩🏻90. 🧔🏼89. 👶🏻 19.
MTHFR homo, PAI 4G/5G heterozigot - clexan 0,4
Kariogrami uredni, MM 01/24 astenozoospermija
AMH 2,4 ng/ml, histeroskopija✅ ostali nalazi ok
12/22 blighed ov. 💔, 07/23 missed ab. 💔, 11/23 blighed ov. 💔, 6/24 pr. spontani 💔
........loading 🌈 due date 28.5.2025.
Pozdrav cure, moj bebac ima 5 i pol mjeseci citam vas od plusica ali nikako se ukljucit u pisanje. Btw mnogo korisnih savjeta nadoh u grupi. Moje pitanje je kako zabavljate bebe ja njemu znam upaliti pjesmice na youtubu pa se tako igramo osim casmatina i baby gyma koji smo kupili. Citam da se bebama ne daje gledanje u ekran cak do 2 3 godine ni tv mob zbog loseg utjecaja na razvoj mozga itd.. Dajete vi vama vasim bebama da gledaju?
Hmm ne dati bebi gledati tv do 2, 3 godine.. Samo ću reći good luck 😁 nemoj me krivo shvatiti, nisam da klinci bulje cijeli dan u ekrane ili jedu uz ekrane i sl. (inače Ranko Rajović često piše o štetnom utjecaju ekrana na nove generacije), ali ne planiram braniti do 3 godine. Broj jedan u danima i noćima kad se nasisava umrla bih da nemam filmove i serije i forum. Mislim da pretjerivanje u svemu uvijek vodi ovisnosti i da je bitno biti umjeren u svemu. Mislim moja još ne kuži tv i ignorira ga većinom kad je upaljen, ali bude upaljen da. Ja sam odrasla uz tv i Santa barbaru i ne bih rekla da imam neke nuspojave. Pogotovo od pola sata dnevno.
Ahaha televisa presenta 😍🤣
Ja naučila čitati jer sam svaki dan gledala sapunice s nonom i nakon nekog vremena skužila da mi ne pročita titlove do kraja. Dakle Marisol i Esmeralda su me obrazovale, prvi razred umirala od dosade 😂😂
[/url
Ma znam da je to nemoguca misija nego sam citala neke clanke kako to utjece i onda iskreno zabrinulo pa sma pitala tu jel pustate i vi vasim bebama. A uclanila sam se i u onu grupu domace kasice za bebe jer uskoro pocinjemo sa dohranom na faceu pa kad vidim napadanja mama kad pitaju za ove bebece gotove zitarice i kupovne kasice dodje ti isto kao da djetetu dajes otrov a ne nesto sto je za bebu pa.eto tako zato sam pitala.
A uclanila sam se i u onu grupu domace kasice za bebe jer uskoro pocinjemo sa dohranom na faceu pa kad vidim napadanja mama kad pitaju za ove bebece gotove zitarice i kupovne kasice dodje ti isto kao da djetetu dajes otrov a ne nesto sto je za bebu pa.eto tako zato sam pitala.
Pa u toj grupi u pravilima lijepo piše da nikako ne podržavaju kupovne kašice i gotove žitarice. Meni je to kao da dodjem u grupu vegeterijanaca i tražim recept za jelo s mesom. Ima drugih grupa koje se ne protive gotovim kašicama pa se tamo mogu razmjenjivati iskzstva
[iimg]
A uclanila sam se i u onu grupu domace kasice za bebe jer uskoro pocinjemo sa dohranom na faceu pa kad vidim napadanja mama kad pitaju za ove bebece gotove zitarice i kupovne kasice dodje ti isto kao da djetetu dajes otrov a ne nesto sto je za bebu pa.eto tako zato sam pitala.
Pa u toj grupi u pravilima lijepo piše da nikako ne podržavaju kupovne kašice i gotove žitarice. Meni je to kao da dodjem u grupu vegeterijanaca i tražim recept za jelo s mesom. Ima drugih grupa koje se ne protive gotovim kašicama pa se tamo mogu razmjenjivati iskzstva
Ma slazem se svakako procitala sam pravila grupe i proucila grupu ona mi i je temelj za kasice ali npr dodje neka mama pita moze li dat kupovnu kasicu jer se ide npr na izlet ili nesto i onda uletavaju ja to nikad ne bi djetetu dala bolje vi pasterizirajte. Ok svakako je zdravije ali u kojoj mjeri treba nekad dati nesto nezdravo. Zato sam zapravo pitala za tv i svaka ce majka odluciti za svoje dijete nego eto da vidim misljenja i iskustva drugih mama. Prva mi je beba svaki dan naucim nesto novo. ☺
Dal lupocet čepić pomaže za zubić?
Danas se sramežljivo pojavila donja lijeva jedinica, ali je još ispod mesa, pretpostavljam da je to bio uzrok neprospavne noći prekjučer, a čini mi se da nas i noćas čeka isto, pa bi joj htjela olakšati ak mogu.
Dal lupocet čepić pomaže za zubić?
Danas se sramežljivo pojavila donja lijeva jedinica, ali je još ispod mesa, pretpostavljam da je to bio uzrok neprospavne noći prekjučer, a čini mi se da nas i noćas čeka isto, pa bi joj htjela olakšati ak mogu.
Trebalo bi pomoć, to je protiv bolova, al ja mislim barem da bi probala bez, pa ako vidim da se baš jako muči bi dala, pa i ja popijem nešto kad me boli, zašto mučit dijete🤷♀️
Zarica moja se zadnjih dana budi svakih 3 h iako je ranije znala u sutu prespavat 7h, al mislim da joj je to faza. Ja sam zivila u zabludi da kako mjeseci idu ce sve vise spavatbi sve manje se buditi. 🤦♀️ A dobro...
Mikio iskreno nisam se nadala da cu to uspjevati cak sam trazila da mi prolongiraju rok kao jer necu stic. 😁👶
Ifkaminja pomaze.
Apropo grupa i mama koje pitaju ili se opravdavaju rodama i domavim kasicama kae s glavom. Masu puta sam se nazivcirala na postove "dala sam samo jednom dohranu al stvarno imala sam srcani/pokupio ne auto/pala sam na glavu i to je zadnji put"karikiram jel...al ono tvoje dijete,tvoja sisa tvoja odluka. Kome se opravdavas?
Tv-o tom smo pricali vec. Ne gasim tv u blizini djeteta jer se ono uklapa u moj zivot /nasu svakodnevnicu ne ja u njihovu. Svira mtv il nesto vec i ne dozive ga. Crtice na tv smo kceri dali kad je pokazala interes ,doziranje je kljuc. Kao i sa slatkisima i svime ostalim.
Sortiraj odgovore
Najstariji