Taani nastavi li se ovako nece je ni moj imat 😂
Mi smo se odlucili za Peg perego prima papa follow me, odgovaraju nam karakteristike i ono najbitnije, svida nam se. Tako smo i kolica kupili, svidija nam se Bebetto, pa smo ga i kupili, i nismo pozalili 🤷♀️
Onda ce nama ikeina stolica bit super. Moj je mali i mrsavi 😂. Usla sam danas u ducan tipa ofertisime kupit kuhacu (zamislite velike plodine nemaju 🙄), i vidim prodavacice komentiraju u stilu “joj gle kak je mali, kolko bi mogo inat, 2-3 mjeseca”, i tek onda skuzim da je stakleni zid s jedne strane i da komentiraju mog mrguda kojeg je mm drzao. Haha. Totano novo iskustvo tak nees cut 😆
Maria nemam pametan savjet osim probat sto vise ostavljat na kratko. Pa bit u drugoj sobi il tak nes. Nas isto jos nije bio na pravom cuvanju, jednom na 1 h kod moje mame a jednom kod svekrve 2 sata. Al s obzirom da je s njima cesto bio im je dobar. Al isto kak nismo vidali ljude na prvoj kavi poslje korone se skroz sramio mojih cura. Sad bome sam zavodi sve zenske po birtijama 😂. Sad iz nove perspektive gledam kak zene komentiraju male bebe, bas mi je to zanimljivo 🙈
Ps. Nasa borba za spavanje ipak potrajala preko sat. Ocito previse svega danas 😣. Na kraju se zrigo prek pol sobe i napokon zaspao kak treba 😴
Maria mozda da pokusas za pocetak da se mama bavi s bebom (igranje, presvlacenje, bilo sta u cemu uziva) ali ti budi u prostoriji samo ne sudjeluj, mozda joj triba vrimena da se navikne. Ovo je samo ideja, moje dite uopce nije briga di san ja, pa cak ni nakon misec dana sta nije nikoga vidija osim na video pozivu, tako da konkretnog iskustva nemam. Sritno 😊
Hvala na dobrodoslici. ☺️ Redovito vas citam i stvarno sam svasta naucila od vas ali nisam vam se ranije javljala jer vam nisam htjela da me mrzite (trudnocu nisam ni osjetila a mala nije imala problema s grcevima,spavanjem, kakanjem...). Zbilja sam prosla liso. 😎
Ugl, curka je rodjena 26.11. i sutra ima punih 6 mjeseci. Preko dana spava 2x30 minuta ali zato “nocno” spavanje odradi od 6:30-7 do 9 ujutro (nemojte me mrziti 🙈) uz budjenja svakih 2,5-3 sata. To mi je skroz ok tempo jer je budna ravno 10 minuta za hranjenje. Po noci joj dajem izdojeno jer mi je tako brze i bolje se naspavamo.
Ja kombiniram dojKenje 😜 i izdajanje i krenuli smo prije cca 3 tjedna s dohranom. Do sad je klopala bucu, tikvicu, jabuku, palentu, proso, rizu i sve joj se svidja (kuzi se da je moje dijete).
Lenticu cu sutra prouciti pa ju ubacim.
Btw, twistshake ima neku turbo akciju s 50-70% popusta. Imaju super setove po skroz prihvatljivim cijenama.
Zelim vam svima da se naspavate nocas i da vas bebice ne gnjave prevec.
😘😘😘😘
Hvala vam :) cini mi se kao dobar savjet taj da mama malo vise sudjeluje... Nadam se da Ce se malo naviknuti... Nije mi neka zurba sto se tice tog navikavanja na ostajanje s drugim ljudima, ali zelim da se malo socijalizira i uči da postoje i neki drugi ljudi, a usput bih morala posjetiti frizera nakon 8 mjeseci, pa bi mi dobro doslo da ostane s bakom bar sat vremena :) poslusat cu vase savjete, hvala do neba 🍀💋
Nove cure dobro dosle!
Vrtirepka mi zakuhala... 37.8-37.9 pokazuje na celu toplomjer, sva gori pod rukom mi, dali joj nakon vjecanja paracetamol sirup, cicanje i sad cekam davvidim kako će biti i da zaspe ☹️😟 jel moguce da beba bunca? Melje nešto skroz nesvjesno bi ja rekla, neobično sta do sad nije.
Lavica iz tog razloga sam ja uzela tu od cybexa hranilocu jer tu stepenicu možeš po potrebi dignut spustit, a kako beba raste mozes prilagoditi stolicu joj visinu od barske do klasicne visine. Jedino što je dio za bebu dosta uzak srecom ona je bas zgoljo pa bude joj ocito duze dobro. Tako ko ikeina recimo je uza.
Grizli nadam se da neće više rasti i da će sve proći ok ❤️
Evo sad sam naučila i da je kad se mjeri na čelu to povišena temperatura. Nemam iskustva no pretpostavljam da je to prenisko za buncanje 🤷
Sretno 😘
.
Ja sam si nakon 3 mjeseca navila alarm za izdajanje, za sad je uspješno. Iako se nadam da će ujutro nastaviti normalno sisati kao prije menstruacije 🤞
[/url
Stigla i ja do zadnje stranice
Nove cure dobrodosle
Petra prestrasno za malca al ko sto se kaze dobro je prosao...nadam se da su sad vec bolje i on i seka.
Lavice i moj je sav izgreban a svaki drugi dan mu do kraja nokte odrezem...doslo je do toga da sam mu neki dan na celo onaj veliki flaster naljepila da se ne može grebati kakve je kraste napravio. Sramota me iz stana izaci jer kako ima onaj rodin ugriz po sredini pa se to crveni i onda se jos izgrebao...svi misle da mi je pao i udario glavom xD
.
Mi za vikend bili kod mojih i on po noci spavao s jednim budenjem,jucer kod kuce isto tako al evo ga nocas na staro kenjkanje i buđenje 555 tisuca puta. 🙄
.
Mikio drago mi da je tvoja se napokon umirila malo 😙
.
Imali li neka u pdf-u te knjige Beba voli papati ili onu Vođa dohrane?
Jutro...
Losa vidis kako se i tu pedijatrici razlikuju. Nama cak rekla da joj damo paracetamol ako stenje i vidimo da ju boli, a nefrologica mi rekla da joj skidam temp vec na 37.5 kod urinoinfekcija. 🤷♀️ Nakon doze cicala je jos jednom, sva se preznojila i zaspala napokon mirno bez stenjanja i mrmljanja. Doslovno je u jednom momentu zvucala ko napusteno stene. Meni je to bas bilo strasno za slusat. Mislim da sam zeznula sto joj sinoc nisam na ubode stavila gel opet kao prošli put,sad na nogama ima dva ogromna plika preko pol bedra koja su uzasno vruci. Sad joj stavila gelove nek ju malo hladi i odmah je zivnula.
Uspjeli skupiti i urin za urinokulturu... Hvala za savjet Annika ili PetraB 🤔 neznam koja od vas dvije uspjeli skupiti relativno lako s time da nam u startu nije uspjevalo jer nije imala sta ispiskit pa smo na kaucu lezeci "dojkile" nakon fena i uspjeli 20 ml, valjda im bude dosta. Ostalo se iscjedilo po peleni. 🤷♀️
DeeDee ne znam dal se to smatra povisenom kod beba, al bas je bila vruca. A taj toplomjer sam provjerila bila sa zivinim na sebi i ppkazivao mi je tocno ko zivim pa pretpostavljam da je ok izmjerio njoj. Probala joj i u guzu al to se nije dala, skoro mi skocila sa prematalice.
Grizli, moj malac je poslje cijepljenja s 2 mjeseca normalno zaspao i onda nešto mrmljao, tulio u snu, zvučalo je kao da ga boli i ja sam mu dala čepić. Isto nije ima temp "za skidanje" ali meni je to zvučalo kao da se pati . Nadam se da će vrtirepka danas biti dobro
.
Nas to sve čeka sutra, muka mi kad se sjetim...
-
Maria, dobrodošla ! Cure su ti već dale dobre savjete, malo pomalo. Ja sam svog jednom ostavila kod bake, na 2 sata pa ja dosla da podojki
pa otisla opet na 2 sata. Nije bilo problema. Baka nam je prije korone dolazila gotovo svaki dan i sad se vidimo barem svaki drugi, treći dan, tako da ju bebač zna. Još koji mjesec i počet ću ga ostavljat pomalo i kod ujaka jer su mi oni alternativa za baku
.
-
Btw, ubi me ovo šugavo vrijeme. Hoću vaaaaan!
Sortiraj odgovore
Najstariji