ZIMSKE BEBE 19/20 🖤

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Lorena94
    28. Veljača 2020. 09:07

Jutro ženice, napokon sam se uspjela prijaviti. U ogromnom sam zaostatku, a vi se raspisale. Ja se trenutno osjećam kao da me vlak pokupio, ovo moje čudo već 2 noći urla. Uz moje mlijeko dobije i Bebimil, za vikend mi je bilo toliko stresno razdoblje da 2 dana nisam mogla izvući iz obje dojke 10mL,pa je siroče bilo samo na Bebimilu. Tu počinju naše muke, od utorka kaka jedva jednom dnevno, samo prducka i crveni se. Šogorica radi na pedijatriji pa rekla da je to normalna pojava od ad, ali on dobiva ad od kad je imao mj dana (4.3. Će 2 mj) jer nije htio sisat, niti moje mlijelo na žličicu, bocu.. Rekla ds mu dajem iza svalog obroka po malo čaja od komorača. Jel oma koja bebica još tako problema sa kakanjem? Sinoć plače bebač, plačem ja jer mu nismo mogli pomoći. Na netu štogod sam pročitala se odnosi na veće bebe. Tj starije. Vesel je, smije se, vidim na očigled da napreduje. U pon nam dolaze patronaške ga vagati. Nadam se da do onda neću izludit jer drsgi ide na teren a mi ostajemo sami 😫😓

DeeDee
    28. Veljača 2020. 09:34

E, mrgud, šetamo uz more 🥳🥳🥳😂
    Mislim da se ne moraš opterećivati a brojem podoja ako dijete dobro napreduje, a i mislim da se ta preporuka odnosi na početak početak, bo. Ona meni preko dana dosta češće traži pa i s tom noćnom pauzom dođemo na minimalno 8, danas je prvi dan da će bit 6 ili 7, ovisi da li će još tražit jest do podna
    .
    Ne znam tko je pitao, ja izdojim po noćiako se probudim ali više ne stavljam alarme

[/url

mrgud_zg
    28. Veljača 2020. 09:47

Ajme deedee bravo 💪💪🎉🎉🎉
    Super cure tnx 👍 ma fakat se ne opterecujem tim brojem. Ja njega pustim i da spava ako mu se spava duze nego me bas zanimalo kako vi stojite s brojem 😁

MaRe
    28. Veljača 2020. 09:56

Mrgud pojma nemam jer ne brojim vise ni podoje ni pelene...ima dosta i jednog i drugog..naočigled mi se deblja i raste pa se ne zamaram vise s time da ga striktno budim i po danu..ak ce spavat neka spava. Isto sam koristila app da pratim pa bi zaboravila upisati i ispadalo mi da po 10 sati nije jeo tak da sam odustala 🤣 
    Danas je nastavio nacicavanje i dreku od jučer tako da nisam cekala vecer nego mu odmah poslije sise dodala i  AD i sad je mir i spava.
    Lorena i moj je prorijedio kakanje pa više prducka..danas ce biti treci dan kako nije kakao,a posto je dobio AD mozda bude nesto  u peleni 🤞

28. Veljača 2020. 10:12

Lorena ne znam koliko ti je beba stara no mozda Bebimil nije najbolja opcija. On nema ni probiotika ni prebiotika pa je mozda bolji za starije bebe cija probava je vec ustaljena. Mislim da su neke druge hrane na trzistu mozda bolji izbor, no nazalost i skuplje. 
    Moj unatrag par tjedanakaka dva puta tjedno no dobije ad jednom u par dana pa mislim da je to ok.
    Mojeg su kao nedonošće u bolnici hranili 8× dnevno. Vecina pedijatara se slaze da je to dovoljno. U pocetku svaka 2-3 h a kasnije 3-4. A vec sam nekoliko puta rekla da mi Rodine preporuke nekad nisu jasne.

Lavica27
    28. Veljača 2020. 10:18

Joj cure prijavljujem uzasnu noc. Spavao je od 21-1h i to se uspavljivao od 20-21h s placem stenjanjem, napinjanjem. U 1 pojeo i kao odmah ce zaspat,opet prduckanje pokaka se i mir oko pola 3 tek. I u 5 se probudi za hranjenje i ne zaspi vise uopce do 8. Muz i ja bauljali,nosili ga, nunanli,nema sanse. Samo pocne plakat jako i stenjat. Sad smo sat i pol odspavali. Ja sam popila jučer pola case coca cole,jel moguce takav show od toga??
    Eleonoris ti ne dojis ako se ne varam pa je normalno da ti menga dodje tako brzo. Ja kad sam kcer prestala dojiti za tri dana mi je M dosla. 
    LoSa to s ukidanjem noćnog obroka...i moja pedica je forsirala s kceri,kao jel ja jedem nocu. Pa ja ne rastem 5 cm mjesecno🙄 Ukinula sam joj s godinu- godinu i par mj... 

Lorena94
    28. Veljača 2020. 10:19

LoSa84

Lorena ne znam koliko ti je beba stara no mozda Bebimil nije najbolja opcija. On nema ni probiotika ni prebiotika pa je mozda bolji za starije bebe cija probava je vec ustaljena. Mislim da su neke druge hrane na trzistu mozda bolji izbor, no nazalost i skuplje.
    Moj unatrag par tjedanakaka dva puta tjedno no dobije ad jednom u par dana pa mislim da je to ok.
    Mojeg su kao nedonošće u bolnici hranili 8× dnevno. Vecina pedijatara se slaze da je to dovoljno. U pocetku svaka 2-3 h a kasnije 3-4. A vec sam nekoliko puta rekla da mi Rodine preporuke nekad nisu jasne.

2 mj je star, patronažne sestre rekle da mu Bebimil dajem. 

• thinkpink1
    28. Veljača 2020. 10:28

mrgud_zg

E cure jel vi fakat imate 8 hranjenja dmevno? To bi onda bilo na svaka 3 sata. A on meni po noci odspava i duze. A nekad i po danu. Ok nekad i cesce jede. Al meni je to nekakvih 7 hranjenja sad postalo. S tim da kazem nekad to traje 10 min a nekad 30. Znam da rode propagiranju i 10-12 u prva 3 mj al meni se to cini previse. Ja ga nikad ne silim a on tolko trazi. Prvi mjesec dobio kilu. Sad ne znam idemo tek za 10 dana na pregled al svu robu je preraso pa mi se cini na oko da fino dobiva..

Moja ti svicarka zahtjeva hranjenje tocno na svaka 3h, i po danu i po noći. Sama se budi, ne moram ju ja, cak štoviše ona mene budi🤭😁
    Mikio ja sam ti na euthyroxu, al i prije trudnoce. U trudnoci sam pila pred kraj svaki dan 100mcg, a nakon poroda mi dao šablonu kako da smanjujem dozu. Na kontrolu moram nakon 4 tjedna od poroda sa svjezim nalazima FT4, TSH pa ce mi po tome dalje ordinirati th.

mrgud_zg
    28. Veljača 2020. 10:45

Ja sam isto na euthyroxu al vec godinama. I dr mi je samo poslje poroda smanjila sa 100 na 75 kao sto sam uzimala i prije trudnoce. Meni rekla napravit nalaze 3 mj nakon poroda. Thinkpink mjesec dana mi se cini dosta brzo, meni je prvi mjesec apsolutno sve divljalo u tijelu, samo kad se sjetim kolko sam se znojila tih prvih tjedana 🙄. 
    Nego, jel vasim bebacima izaso plik na mjestu cjepljenja za tuberkulozu? Mom se napravio kruzic i ko potkozni pristic. Nije upaljeno ni crveno al ne znam kolko je normalno da bude kao “kuhlica”?

• piba7
    28. Veljača 2020. 10:54

Meni je u nedjelju 9 tjedana od poroda i jos uvijek krvarim. Isto je kreni-stani krvarenje. Trenutno je to neki smedi iscjedak i mogu imati samo dnevni ulozaka. Prije 3 tjedna sam mislila da sam dobila menstruaciju jer je bilo jace krvarenje i bas svjeza krv. Bila sam jucer na kontroli, doktor rekao da se jos uvijek cistim. Tako da vjerujem da je to sve normalno i individualno. 
    Mi imamo oko 10 hranjenja u danu, jer preko dana traži cicu svaka 2h. A po noci obavezno moram naviti alarm na svaka 2 i pol sata, jer se ona budi svaka 3h, a ako se probudi prije mene je kaos. Vristanje da ju ne mozemo ni nahraniti ni smiriti.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.