Eleonoris apropo tezine ovisi i s koliko je beba rodjena. Nije isto ako je od 3 kg dosla na 6 ili ako je 4.5 dosla na 6 kg. I mislim da ti je mozda precesto davat AD svaka 2-3h. Neki dan smo komentirale tu da se teze probavlja pa da je potreban veci razmak.
Happy probaj nekim zveckicama ili plisancima koji suskaju. Mojoj je jako interesantmo i slusat pjesme od Jacques Houdeka one djecije. Ja joj uz to pjevam i skakljam ju ili kao plesemo pa znamo se tako zabaviti po sat vremena.
E te tjelisice sto spominjete krpica sa glavom od nekog plisanca to je super. Moja kad ide spavat navecer mazi nogu od Ewana, a tokom dana tu tjesilicu ima.
LoSa ako mu daješ željezo, stolica mu može biti siva, tamno zelena ili cak crna.
Moj nema nikakvu tjesilicu a ni dudu vec vekih mjesec dana. Nije bas da nesto stisce dok spava- spava u polozaju kao i ja, na trbuhu i ruke ispod sebe nesto najcudnije za vidjeti, pogotovo za tako malu bebu.
[iimg]
Eleonoris bebe koje su na ad-u se lako mogu prenahraniti te onda dobiti previse na kilazi sto im nije dobro kasnije za motoriku. Ja isto mislim da ti je ad svaka 3h previse. Kad ja dam malom ad obicno je 4h ili više sit. Kad bebe idu veće mogu biti nezadovoljne i zbog nekih drugih stvari a ne gladi. Recimo jucer sam svog malog previse obukla u kolicima i kad sam ga vozola je bio nezadovoljan i grizao dudu. Mama mi je nekoliko puta rekla- daj mu jesti, gladan je. Kako je pred 2h pojeo znala sam da nije gladan. Smirio se kad sam ga raskopcala. Ako beba pojede 120 mL i nakon 2h je gladna od ad-a vjerojatno mu mlijeko ne odgovara. Takoder, bebe na ad-u spavaju po noci barem 4-5h u komadu. Treba i njima da se probava odmori. Nedavno sam pricala s curom ciji mali ima 4 mjeseci i 11.5 kg, veli da jede svakih 2h i da dnevno popije 1200-1500 mL ad-a. E to je klasicni primjer šopanja djetete no nažalost kod nas jos vrijedi mišljenje da su deblja djeca i zdravija...
Sad mi.je doslo da mi Sinsay tek u ponedjeljak dolazi
LoSa ako mu daješ željezo, stolica mu može biti siva, tamno zelena ili cak crna.
Moj nema nikakvu tjesilicu a ni dudu vec vekih mjesec dana. Nije bas da nesto stisce dok spava- spava u polozaju kao i ja, na trbuhu i ruke ispod sebenesto najcudnije za vidjeti, pogotovo za tako malu bebu.
Hvala! Zvala sam pedijatricu... veli da moze biti od zeljeza i da mu mozda vise i ne treba no da bi trebalo izvaditi krv da se vidi. Veli da i bolje da sad ne idem mego kad korona prođe a do tada neka nastavim da ce izbacit sav višak.
Losa od željeza stolica može bit i crna pa pretpostavljam da ti je to to
.
Ova moja se noćas probudila u 2 i počela derat kao da nije nikad jela, ništa mi nije bilo jasno, odvikla sam se 😅
Sreća pa ju je on presvlačio i zabavljao dok sam izdojila. I onda nahranio dok sam se izgubljeno vrtila oko svoje osi 😂😂😂 a išla sam spavat oko 1, taman me iz onog najčvršćeg sna probudila
[/url
Evo ja napokon ulovila moment da se javim i da vidim sta ste napisale da radite sa bebicama i iskreno sokirana sam se 😅znaci kod nas prica prolazi max 5 minuta,spavanje preko dana skoro pa i nema,ljuljanje 3 min,nosanje moze ali ako ju ulovi zuta minuta ni to ne pali,stvarno nista ju nemoze zainteresiirat,vecinu dana preplace jedino kolica mogu proci ali samo ako smo vani😶danas nam je stigla marama za nosenje pa cu s njom probat jer s njom sam 0-24 ona vriati i dalje,a ja izgledam ko groblje i nista ne stignem napraviti😅
Boze ja kad pročitam ovakav komentar, a ima ih, pomislim da nešto nije u redu s mojom bebom. Ja masu puta mislim da spava i onda skužim da leži i promatra u gymu ili ljuljački..jedino u kolicima mrzi bit ako se ne vozimo po nečem neravnom. Danas sam je pol sata snimala kako se smijulji kao da joj netko priča viceve.
Ugl. svaka vam čast svima kojima je tako zahtjevno, evo stvarno 😅
Mene strah ikad imati drugo dijete jer će me šokirati vjerojatno nakon ove dpbrice, razmazila me 😂 (za sad)
Tocno sam ljubomorna🤣kad bi se barem moja zaigrala malo sam😶meni prva beba i jos sam mlada mama i svi kazu prva djeca su najednostavnija,ako je tako kako ce mi drugo biti🤣Happy,kolko ti je stara beba? Mi smo 2 mjeseca imali problema velikih. Plac, grcevi, nis ga nije zanimalo (od toga valjda). Stalno se htio nosat,cim nesto pozelimo napravit sa strane vriska…i sad kroz treci mjesec najbolja beba na svijetu. Sam se igra, sve promatra, hvata igracke, smijeska se non stop. Pretpostavljam da je nekada problem u tim grcicima, probavi i to. Kad to sve lijepo proradi i bebi ce biti lakse pa ce se smiriti.
Eleonoris, vec sam se pitala di je tvoj post da ste jako zauzeti i beba i dalje najbolja na svijetu 🤣 salim se malo:) gleda se omjer kilaze i visine. Mozda ti je beba malo visa? Moj je s 2 mjeseca bio 5600 i 56cm. Doduse on je prava buca.
Ja sam mislila da sam ja jedina koja je ovo primjetila😂😂😂😂🙈
Evo ja napokon ulovila moment da se javim i da vidim sta ste napisale da radite sa bebicama i iskreno sokirana sam se 😅znaci kod nas prica prolazi max 5 minuta,spavanje preko dana skoro pa i nema,ljuljanje 3 min,nosanje moze ali ako ju ulovi zuta minuta ni to ne pali,stvarno nista ju nemoze zainteresiirat,vecinu dana preplace jedino kolica mogu proci ali samo ako smo vani😶danas nam je stigla marama za nosenje pa cu s njom probat jer s njom sam 0-24 ona vriati i dalje,a ja izgledam ko groblje i nista ne stignem napraviti😅
Boze ja kad pročitam ovakav komentar, a ima ih, pomislim da nešto nije u redu s mojom bebom. Ja masu puta mislim da spava i onda skužim da leži i promatra u gymu ili ljuljački..jedino u kolicima mrzi bit ako se ne vozimo po nečem neravnom. Danas sam je pol sata snimala kako se smijulji kao da joj netko priča viceve.
Ugl. svaka vam čast svima kojima je tako zahtjevno, evo stvarno 😅
Mene strah ikad imati drugo dijete jer će me šokirati vjerojatno nakon ove dpbrice, razmazila me 😂 (za sad)
Tocno sam ljubomorna🤣kad bi se barem moja zaigrala malo sam😶meni prva beba i jos sam mlada mama i svi kazu prva djeca su najednostavnija,ako je tako kako ce mi drugo biti🤣Happy,kolko ti je stara beba? Mi smo 2 mjeseca imali problema velikih. Plac, grcevi, nis ga nije zanimalo (od toga valjda). Stalno se htio nosat,cim nesto pozelimo napravit sa strane vriska…i sad kroz treci mjesec najbolja beba na svijetu. Sam se igra, sve promatra, hvata igracke, smijeska se non stop. Pretpostavljam da je nekada problem u tim grcicima, probavi i to. Kad to sve lijepo proradi i bebi ce biti lakse pa ce se smiriti.
Eleonoris, vec sam se pitala di je tvoj post da ste jako zauzeti i beba i dalje najbolja na svijetu 🤣 salim se malo:) gleda se omjer kilaze i visine. Mozda ti je beba malo visa? Moj je s 2 mjeseca bio 5600 i 56cm. Doduse on je prava buca.
Ja sam mislila da sam ja jedina koja je ovo primjetila😂😂😂😂🙈
Niste jedine 😂
znate kaj? mi smo jucer bili 2 sata u setnji. prvi put nakon potresa. kod mene po kvartu fakat nema ljudi, ima setnica, nismo nikog sreli. mm "skratio kucni radni dan" i preporodili smo se. dok smo dosli doma i skuhali rucak, skoro bilo vecer
isla citat forum prije spavanja i zaspala. haha. uglavnom bebac spavao skoro cijelo vrijeme. i tako mi je smijesno kak se mijenja, imamo neku pcelicu koja zvoni na kolicima zakacenu, prvo nije ni kuzio, pa je malo gledao, jucer ju je pol setnje udarao sam
deedee nakon onih crvenih nokti, sad vidim da je vita skroz u rozom, ja apsolutno vise ne vjerujem da si ti neka "alternativka"
a mi kak smo stalno po doma, ja carape njemu oblacim preko hlaca da se fiksiraju i da ih ne pogubi
lavice tnx za odgovor za reflux. pomirila sam se s bljuckanjem. ocito moj mali previse jede. i izbacuje visak. a uopce ne znam kak bebi od 3 mj objasnit da nemre dobit cicu kad trazi , pogotov jer vec razlikujem plac "dosadno mi je" od "gladan sam". on fakat puno jede, puno kaka i sad i bljuca.
a jos od jucer se zelim nadovezat na tvoju pricu o "prioritetima" . znaci mi dosli iz rodilista, prvo dijete, nemamo pojma o nicem, mm je bio doma 3 tjedna. i ajde, nemrem ja rec da on nije pomagao. al tipa nakon 10 dana je reko da je ovo idealna prilika kak je doma da opere sve prozore (imamo staklenu stijenu u boravku od 4 dijela izmedu ostalog
). totalni prioriteti! a da podsjetim, rodila sam na staru godinu, u 1. mj su fakat bili minusi
losha fakat super da je mali htio cicat. bravo..drzim ti fige da hoce jos malo. samo ga stavljaj cesce i mozda skuzi.
petra ja se pridruzujem pohvalama, svaka cast
moj mali i dalje lose spava. nakon hranjenja u 4, 2 puta sam ga stavljala u kinderber i svaki put se probudio i poceo plakat, tako da je to uspavljivanje trajalo skoro do 5. i onda u pol 7 dobro jutro
Žene moj je danas imao tamno sivu stolicuJel moguce da je to od dodatka zeljeza koje mu moram davati?
Moja stolica ful potamni kad pijem željezo tako da vjerujem i njihova, mislim da je to normalno.
👩🏻90. 🧔🏼89. 👶🏻 19.
MTHFR homo, PAI 4G/5G heterozigot - clexan 0,4
Kariogrami uredni, MM 01/24 astenozoospermija
AMH 2,4 ng/ml, histeroskopija✅ ostali nalazi ok
12/22 blighed ov. 💔, 07/23 missed ab. 💔, 11/23 blighed ov. 💔, 6/24 pr. spontani 💔
........stigla 🌈 5.6.2025. ❤️❤️
Sortiraj odgovore
Najstariji