Jutro! Evo moj malac potegnuo od 23h oa sad fo 7 ujutro. Sad se napapao.
Sta se izdajanja tice, neke zene ne mogu s izdajalicom te im se s vremenom mlijeko smanji.
Na Goljaku neurorizicno dijete prati tim- neuropedijatar, fizijatar i fizioterapeut. Voditelj tima je neuropedijatar koji daje prvu procijenu. Nakon toga fizijatar nakon pregleda od 30 min postavlja eventualnu dijagnozu i preporuca vjezbe po kojoma fizioterapeut radi. Fizioterapeuti su ko vise medicinske sestre te nisu lijecnici da postavljaju dijagnoze. Na Goljaku su fizioterapeuti radili vjezbe prema preporuci fizijatra i nisu sami nista odlucivali jel treba ovako ili onako. Dobar prijatelj mi je fizioterapeut te mi je on sam rekao da on bez preporuke fizijatra nebi na svoju ruku radio s djetetom. Tako da cure ne da mi se vise o tome raspravljati no fiziiatar je lijecnik specijalist, a fizioterapeut visi tehnicar te uz duzno postovanje ja dam samo fizijatru da dijagnosticira moje dijete...
Nita ako ti imas dijagnozu napisanu od fizijatra to je druga stvar... onda mozes krenuti s vjezbama. No ne moze fizioterapeut postavit dijagnozu...
Grizli znam da je AD zasitniji al same rode tvrde da MM i AD ide u omjeru 1:1 pa zato ne kuzim. I ovo sto pises apsolutno sve stoji samo je ovdje situacija nas par koje izdajamo radimo iz nuzde tj dijete odbija cicati na sve nacine i jedino kako mozemo utrpat nase mlijeko je da se izdojimo..vjeruj mi ja prva nenznam kad još da uguram tih par izdajanja i rado bi bez toga. Nadam se i dalje da je samo faza i da ce proci ubrzo...
DeeDee uspjeli smooo 🥳🥳💪🏻. Ej moj ima crvenu fleku na istom mjestu, a ja bila ubjedjena da je to madez koji ce se tjekom odrastanja smanjiti, jer ja imam na dnu ledja tako fleku malenu crvenkastu od rodjenja, to je neka vrsta madeza.
Lavica mislim da si se preracunala sa ovom mililitrazom izdojenog mlijeka. Mislim da je mislila da ima 440-480ml ukupno na dva izdajanja.
Tako je, na dva izdajanja 480, na 4 ima 960 ml (24h/6sati =4 izdajanja)?
LoSa bas sam gledala jučer na poledjinu,pise sa 3mj na Aptamilu 5 obroka po 150 ml da pije beba. Ne kuzim kako 5 obroka samo, ispada da od 3.mj zivota bebe ne jedu po noci tj da imaju obroke u 9,12,15,18 i 21h? Sta onda tromjesecna beba ne jede 12h?? Ili 9,13,17,21 i 01h na četiri sata?
Ja sam je onda doslovno shvatila da se izdaja samo dva puta na dan 🙈
I kao sto rekoh u 6 je krenula akcija 😊... Sad smo zavrsile al uzasno su neke nervozne tak da ne znam bas koliko ce spavat... Svako malo cendranje kroz san. Ne znam jel bi legla nazad ili isla popit kavu. Ves sam stavila prat i sad razmisljam 🤣
url=https://lilypie.com][/url
I kao sto rekoh u 6 je krenula akcija 😊… Sad smo zavrsile al uzasno su neke nervozne tak da ne znam bas koliko ce spavat… Svako malo cendranje kroz san. Ne znam jel bi legla nazad ili isla popit kavu. Ves sam stavila prat i sad razmisljam 🤣
Joj to mi najgore kad ne znam hoce li zaspat normalno ili nece.. ak zaspim taman se pocne derat i onda se trgnem iz sna pa mi još stoput gore..uvijek izaberem opciju nespavanja #podocnjacidopoda
Jutro! Evo moj malac potegnuo od 23h oa sad fo 7 ujutro. Sad se napapao.
Sta se izdajanja tice, neke zene ne mogu s izdajalicom te im se s vremenom mlijeko smanji.
Na Goljaku neurorizicno dijete prati tim- neuropedijatar, fizijatar i fizioterapeut. Voditelj tima je neuropedijatar koji daje prvu procijenu. Nakon toga fizijatar nakon pregleda od 30 min postavlja eventualnu dijagnozu i preporuca vjezbe po kojoma fizioterapeut radi. Fizioterapeuti su ko vise medicinske sestre te nisu lijecnici da postavljaju dijagnoze. Na Goljaku su fizioterapeuti radili vjezbe prema preporuci fizijatra i nisu sami nista odlucivali jel treba ovako ili onako. Dobar prijatelj mi je fizioterapeut te mi je on sam rekao da on bez preporuke fizijatra nebi na svoju ruku radio s djetetom. Tako da cure ne da mi se vise o tome raspravljati no fiziiatar je lijecnik specijalist, a fizioterapeut visi tehnicar te uz duzno postovanje ja dam samo fizijatru da dijagnosticira moje dijete…
I moja isto tako, s tim da je ovo prva noć od kad sam rodila da se nisam morala dići za na WC, samim time nisam ni izdojila. Probudila sam se sa silikonskim cicama 😂😂😂
Slažem se za fizijatar/fizioterapeut.
Prošla fizioterapiju previše puta u životu, svi oni rade prema uputama fizijatra koji ti da dijagnozu. + Best frendica mi je fizioterapeut pa ono ;)
[/url
Lavice ma iskreno ja sam se sa rodama posvađala kad smo telefonski pricali. Mislim zena meni pocne srat zasto dojim 6-8 puta a ne 12 puta tokom dana. Sto bi trebala djetetu na silu gurat cicu u usta i stiskat da curi mlijeko. Onako halooo. Pa sam bila ratni zlocinac jer sam dala dudu za utjehu umjesto cice. Popljuvala me zena da sam poklopila. Ako pedijatrica kaze da savrseno napreduje bebe i da ne mora jesti 12 puta, da je najvaznije da je beba zdrava, raste i vesela. I bas mi je pedi rekla da ako ikad budem davala AD da znam da su njihove bjelancevine teze probavljive pa da radim vece razmake između obroka. Tako da sam ja zakljucila da rodina sekta ima neke svoje stavove koji nisu ni znanstveno ispitani, a ono sto je nije sve tocno sto navode. A svi koji se ne slazu s njima su 💩. Tako da iskreno bolje se drzat uputa proizvođača po meni, bar bi ja tako.
Za izdajalicu sam zato i napisala da je meni vise odmogla, al ja se nisam susrela sa problemom odbijanja cice niti nekim drugim tegobama koje ste neke od vas imale. Prezivile smo uvucene bradavice i ragade tako da meni izdajanje je bilo kao da vidim koliko ona jede, a samo sam nam naskodila s time. Cak je onda lošije bila hvatala bradavicu dok sam se izdajala. 🤷♀️
Def fizioterapeuti ne postavljaju dijagnoze, al nam oni na temelju dijagnoze daju vjezbe tako da ja ne bi rekla ko je bitniji u tom lancu jer mislim da su oboje važni. Al ako ima se potvrdjena dijagnoza onda fizioterapeuta bi zvala.
DeeDee ja isto jutros silikonka 😁
PetraB bas mi te milo koliko se namucis i ne naspavas. Drzi se. Jel ti muž radi ili je doma?
Grizli ja sam sigurna da Rodine preporuke nisu znanstveno utemeljene. A i znam žene koje su njihove savijetnice i to nisu nit znanstvenice nit liječnice nit psiholozii sl. vec mame koje imaju viska vremena. Neka se nitko ne uvrijedi... one ne žele ništa loše no osuđuju druge koji rade drugačije i to mi je veliki minus kod njih. A i kod rasprave o nekim njihovim preporukama ne zele argumentirati već samo osuđuju bez da iznose npr. znanstvene izvore i sl. A uvijek će i među liječnicima naći istomišljenike...pa pogledajte one protiv cijepljenja... ima i liječnika koji ih podržavaju.
Jutro!
Ako se mogu nadovezat na dojenje/izdajanje, pocetak i sl.. ja sam bila uzasno nesigurna u sebe u pocetku. On mi je jeo cca nekih 8 puta a ako bi spavao po 4 sata dozivljavala sam slim zivaca jer ga nisam htjela budit a opet ne bilo strah dane pregladni. Na kraju na prvom pregledu dobio preko kile i narasto 5 cm.
Ako cu imat drugo dijete stvarno cu neke stvari pametnije. I s manje stresa. Kolko god je internet odlicna stvar, tolko je po meni i prokletstvo, pogotovo kad ima previse informacija a ne znas dovoljno o tome da mozes filtrirat
Ja kad sam se izdajala sam redovito svaka 3 mogla napunit 120 ml. A po noci nekad i skoro 200. Al to kad je on ono strajkao vise dana pa sam vec bila u ritmu. Onih par puta kad je jos imao ne faze odbijanja sam mogla manje jer mi je bio stres, uvijek kad mi je neki stres sam mogla puno manje. Mislim da sad nema sanse da bi tolko uspjela, cice mi vise nisu uopce tako pune. Sad vec mjesec dana dojim samo na zahtjev. Al on uglavnom ne jede duze od 10 min, 15 max ak se bas mazi.
Moram komentirat deedee ali ti crveni nokti 🙈😁😁😁 maco 💅
Moj isto na potiljku ima rodin ugriz od rodenja
I mom je ful otpala kosa. A nije bas puno ni imao. Kad se rodio je izgledao ko neki dedek, imao je sa strane kose a gore ful malo. Kak to nema pravila. I mm i ja smo ko bebe bili ful cupavi. Ja sam cijeli zivot, a mm je poceo celavit nakon 30.te 🙊. A ovaj mali polucelavac. Bumo vidli kak ce bit kasnije
Sortiraj odgovore
Najstariji