Cure jel normalno da beba pokaka cvrsto govance zlatne boje, dojena uz dohranu..
Cjepljenje obavljeno i za rotu... Sad nek nam bog pomogne da nema neke nuspojave. Super podnjela cjepljenje, malo je plakala. Pregled sve super, dobila 780 gr u mjesec dana i 3cm. Kukovi izgledaju uredno pa je rekla da pricekamo sa uzv posto sad ne rade ortopedi kod nas cak ni privatnici, a u Pulu u bolnicu mi se ne ide sad. Tonus misica uredan. Sve da je super je rekla. I stvarno moram pohvalit nasu pedi sve uredno, odmah brisala, dosla van po nas da ja ne moram dirat ništa osim bebe. Bas se trude i jako mi je drago da smo to obavile.
Losa tak i moja, kad joj dam igracku lijepo primi s obje ruke i trpa u usta. Al bezna sama uzet i dic ak joj stavim na trbuscic, to jos ne kuzi. Sad joj je najnovija fora kad ju stavimo na krevet da se pocne odgurivat nogama kao da bi se na trbuh okrenula, pa joj pokazemo kao kako i pomognemo i onda si bas bude sva vazna kaj je na trbuhu i onda se tak drzi. Ne spusta glavu nego pocne cendrat kad nemoze vise 🙈
Stelle jesam vec u grupi al me zanima dal tu netko zna sto kako…
Mikio pazi samo da ti okret bude pravilan. Hipertonicni obicno rade ekstenziju nogu i trupa kod okreta sto nije dobro.
url=https://lilypie.com]
Za kasice ovisi o kilazi i zelji bebe. Malo jace bebe mogu malo ranije krenut i pratis bebu jel pocinje slinit kad tebe gleda da jedes (to je to od moga znanja). Prijatelji su mi nahvalili neki vodic koji su oni koristili. Kao objasnjeno je kojim tempom i s kojim namirnicama krenut i nadogradjivat. Pitala sam da mi posalju mailom pa jedva cekam.
Ajde proslijedi kad dobijes pliz 🙃
sonj40m@gmail.com
Nema frke, pamtim mail😊
I ja sam bas gledala prije ove korone po ducanima hranu za bebe ima dosta kasica od 4mj...nebi joj davala kupovne nego bi joj radila domace...i vidila sam neke zitarice mislim da je griz sa 4 mj koji je vec u prahu sa ad i samo se priprema na vodi....al daje se na zlicicu ne ide u bocicu....ja sam to planirala najprije uvest kroz jutro pa dat to navecer...al sam mislila pitat pedijatricu al izgleda sad nista od konzultacija...😞😞😞...pa cu sacekat kad cemo moc na pregled pa cu to pitat za dohranu..i kako i kad pocet...nekako ne zelim na svoju ruku nista radit...
Mom12 te kupovne kasice nekad znaju imar takve nonsens kombinacije. Npr jagoda u kasicama od 6+ i slicno. Do ces alergen u 6+.
Sa grizom pripazi jer psenica(gluten) ne ide prije 6mj. Ja sam znala kupovne vocne za neku nuzdu al mi nikad nije bilo jasno ko kupuje one s mesom...mislim na poloci mjesecima,neznam,nikad mi to nije bilo primamljivo.
Evo ovdje okvirno kad sto..
5 mjeseci starosti
VOĆE – kruške, jabuke i banane
ŽITARICE – riža, kukuruzno brašno, krupica, pahuljice
6 mjeseci starosti
MLIJEČNI PROIZVODI – svježi kravlji sir, skuta
VOĆE – marelice, breskve, trešnje, šljive, avokado
POVRĆE – mrkva, špinat, blitva, tikvice, krumpir
ŽITARICE – pšenica, ječam, zob, ražena krupica
MASNOĆE – ulje (suncokretovo, maslinovo), margarin
7 mjeseci starosti
MLIJEČNI PROIZVODI – jogurt, kiselo mlijeko
VOĆE – kupine, jagode, borovnice, maline
POVRĆE – mahune, brokula, buča
MESO – piletina, puretina (bijelo meso)
SLATKIŠI – keksi (petit beurre) u kašicama
8 mjeseci starosti
MLIJEČNI PROIZVODI – vrhnje
VOĆE – limun, naranče, grejp, mango
POVRĆE – soja, pastrnjak
ŽITARICE – kruh, dvopek, graham krekeri
RIBA – pastrva, bijela riba
MESO – teletina, kunić, janjetina
MASNOĆE – maslac
9 mjeseci starosti
POVRĆE – grašak, repa, šparoge, patlidžan, cvjetača
ŽITARICE – tjestenina, kvinoja, proso
JAJA – žumanjak
MESO – junetina, govedina
SLATKIŠI – keksi za grickanje
10 mjeseci starosti
VOĆE – dinja, datulje, smokve, kivi
POVRĆE – kupus, kelj, poriluk
RIBA – plava riba
MESO – svinjetina, šunka
SLATKIŠI – puding
11 mjeseci starosti
VOĆE – mljeveno, orašasto
POVRĆE – cikla, krastavci, rajčica
ŽITARICE – miješane žitarice, dojenački musli
ZAČINI – češnjak, peršin
SLATKIŠI – čokolada u prahu
12 mjeseci starosti
SIR – gauda, ementaler (polutvrdi)
VOĆE – grožđe (nasjeckano), lubenica
POVRĆE – leća, grah
ŽITARICE – pšenično pecivo, kukuruz
JAJA – bjelanjak
SLATKIŠI – sladoled
Evo slazem se s Lavicom samo ja necu uvoditi umjetne slatkise (keksice,pudinge, cokolino) prije godine dana.
Pozdrav mame, nadam se da izdržavate ovaj #ostanidoma način življenja. Nama se i nije pretjerano život promijenio, jer inače smo dosta doma dok je bebač ovako mali, ali puno nam fale posjete . Ne puštamo nikoga jer svi su u nekom kontaktu s ljudima, a muž i ja stalno kod kuće. On jednom tjedno u nabavku namirnica i to je to. Mislim da je ovaj snijeg dosao kao spas jer sada ni ne pomišljam van
.
Vidim da ste pisale o kupovanju robice, a ja taman jučer krenula u online potragu (uvijek nekako sve imamo slične aktualnosti). Naš beban je prerastao 62, a 68 smo imali pripremljeno samo za prvu ruku nekoliko stvari. Ja sam nakon analiziranja odlučila kupit korištenu robicu jer mislim da je sva robica malih beba očuvana (nadam se). Za 300 kn ću kupiti 2 bodija, 4 pidžamice, 1 kompletić, 4 hlačice, 5 majica, 4 dukserice/vestice. Žena će mi poslati Tisak paketom, valjda me neće zaribati . Do sada nisam imala neugodnih iskustava s kupovinom preko oglasnika pa sam i dalje optimistična. A opet, 300 kn i nije neka lova pa kud puklo
.
Naš beban stvarno brzo raste, napunio 2 mjeseca prekjučer i već veličina 68 . Muž se vagao s njim, kaže da ima cca 7 kg. Ne idemo na kontrole pedijatru pa ne možemo provjeriti.
Trebali smo ići na pedijatriju u polikliniku, ali su na zvali da je otkazano i da nazovemo za novi termin "kad se situacija smiri", ne znam kada je to... Trebali smo i redovno kod pedijatrice pa kažu i to se odgađa... Ne razumijem kako ćemo pratiti je li sve u redu s bebanom, ako ne ide na redovite kontrole. Znam da dobro dobiva na težini jer to i vidim, ali me zanima motorički razvoj s 2 mjeseca. Sredinom 4. mjeseca treba i na drugu kontrolu UZV mozga jer je na proslom otkriveno da ima malu cistu 4 mm u lijevom pleksusu (valjda sam dobro napisala...), doktorica rekla da to nije zabrinjavajuće, ali se mora nadzirati pa se nadam da uzv neće otkazivati. Ludnica na sve strane...
Da nadodam, kod nas u Sl. Brodu se u Sinsay trgovinama mogla kupiti baby robica (prije epidemije) pa vam mogu reći da su meni njihovi bodiji super, imamo ih 20ak. Kupili smo ih kada je bila luda akcija; 5 kom dugih rukava 39,90 kn i 5 kom kratkih rukava 29,90 kn.
Kupili smo i majice i hlacice, okej su, ali nama su recimo majice dosta kratke u trupu i uski rukavi (naspram bodija i njihovih i lidlovih) pa onda malo teže oblačenje...
Vidim da na ekupi stranici ima online shopping svega i svačega (čak i prehrane) pa ako kojoj zatreba da zna.
Stvarno vas redovito čitam, sve pratim .
Lavice hvala na smjernicama..
Ni ja ne mislim davat meso...ni ja ne jedem nego samo provjereno...mozda bi dala jabuku krusku i mrkvu kad negdi idemo...al sam nasla i od twistsake termosicu za hranu...tipa za ljeto ako zavrsi karantena😞😞...nemogu postavit sliku gresku mi javlja za te zitarice...pise babys first semolina..od hipa...od 4 mj...radi se sa vodom.a ima i jabuka isto sa zitaricama...al to mi se ne svida ko zna kakva jabuka smiksana u to😏😏..jel to tko probao?
Svakako cu vidit sa pedijatrocom kad dode vrime ali sam znatizeljna...😅😅
Sortiraj odgovore
Najstariji