Maim, kuzim te. Mi smo isto stalno same, jednom mjesečno 2dana se vidimo, neki put dva puta. Al, to je sad tako i jbg. Uvijek se tjesim, bitno da smo svi živi i zdravi pa makar i daleko. Držite se😊😊
Mrgud_zg i Mikio, nemam baš savjet. Al. Et. Ja svoju na silu uspavam🤭🤭svaki dan u 9.30h , 13.30h i 16.30h, sredim pelenu, popije mlijeko, stavim u kolica, pustim pjesmu, pjevam i vozam sve dok ne zaspe.
Prije ju nisam uopće uspavljivala, al bila je baš umorna, a nije htjela zaspat i onda nervozna.. Pa sad ovako.. Za sad funkcionira i više nego dobro. Rijetko kad ne zaspe.. Ne spava ona dugo.. 40min do sat.. Nekad sat i pol.. Uglavnom, meni to vrijeme puno znači za drugu djecu a i za mene. Po noći se i dalje budi 7-8puta,ali samo jednom dobije papati. Smatram da bebi od 11mj ne treba više noćnih obroka.
Moja u zadnje vrijeme baš i ne voli sisati.
Onoliko koliko mi je drago što sam ju dojila do sad i što neću imati problema s odvikavanjem, toliko sam i tužna, jer je dojenje stvarno jedna divna posebna veza između mame i bebe🥰ali.. Dobro 🤭naviknuti ću se, kako carica želi, tako mora biti❤️❤️
Za spavanje stvarno ne znam sta da kazem jer i mi imamo sa tim problema i jos nisam nasla rjesenje.
Beba hvala❤️ Mozda se nisam najbolje izrazila, mm ne radi na terenu, ali svakako radi po citav dan, tako da realno provedemo neko vrijeme samo vikendom. Ja sam sama sa bebom, nemamo nikoga od nasih ovdje, prijatelji sa kojima se druzimo nemaju djecu, tako da nije lako. Ja se divim vama sa vise djece kako se borite i to cesto same, svaka cast❤️
Bas gledam, i na mojoj pise 9+ Al moj malac je isto nestabilan tak da nis od toga zasad.
.
Mikio ☹️ Svaka metoda uspavljivanja spomenuta na forumu kod N ne pali. I meni se cini da bilo koja koja slucajno i upali - poput one s tecaja, s vremenom prestane funkcionirat jer ju N probije. Ono, skuzi kaj se sprema i nece to. Generalno mi djeluje kao beba koju je tesko smotat. Bistra i tvrdoglava:D Sablone ce tu tesko proc, osim ako joj ne odgovaraju. Takodjer mi se cini da igrom slucaja moras davati puno vise energije i zrtve u ovom odgoju nego vecina nas i da se jako dobro drzis u toj ulozi koja te snasla. Tako da mi je bas bezveze da se tako osjecas dok trebas biti ponosna na sebe. Pa vec je skoro 11 mjeseci iza vas💪
Da se pohvalim nakon tjedan dana nemoguceg uspavljivanja nasla sam rjesenje...dakle lijepo je obucem i spremim za spavanje kao i obicno oko 9h ona malo place al joj upalim sa yt onu usoavanku sta traje cca 3h samo glazba bez teksta i umiri je i zaspe za 5min.. bolje da zaspe uz glazbu nego da place i da je uspavljivam po 2 3 sata....upalilo je vec 2 veceri
Jutro!
Mikio da se odmah ogradim da ovaj post nema veze s tobom, ti znas da se tebi divim od pocetka s vasom nespavacicom, al ja bi mijenjala sve borbe dnevnih spavanja za prospavanu noc. 🙈 nama je on jucer popodne odspavao ukupno pol sata. Onda borba navecer. Cak dobio sirup i od 2 krece kaos. Konstantno budenje i jaukanje. Osim zubiju nocas ga je ocito mucila i probaba, pred jutro se pokakao sto nije mjesecima po noci, cijela guza mu se zacrvenila, ocito mu poriluk nije dobro sjeo. I onda na presvacenju popisao sebe mene i pol sobe. Predala ga mm da idem to sve oprat, on valjda 15 min vristao jer nije htio zaspat, i onda se samo ugasio 😖 i standardno spavao najmirnije 2 sata pred jutro.
A sto se dnevnog tice meni se isto cini da on ide sve vise tome da izbaci 1 spavanje. Jutarnje je obicno iso u 10, u zadnje vrijeme sve kasnije. A popodne vec danima borbe, najcesce kak je lijepo vrijeme pa smo dosta vani na kraju odspava pol sata-45 min u setnji
Mi imamo raspored spavanja identičan kao beba samo ja svog nemoram forsirati i bude jedno spavanje od 1,5-3h max i dva po pola sata/40min. Bude iznimka neka al tri spavanja su uvijek.
Dobro jutro svima. Mi nocas 4 budjenja neznam zašto...
Taman kad pomislim da ne moze cesce da se budi nocu, on me razuvjeri. Cini mi se da nisam uopste spavala nocas🥱 On se zvanicno probudio u 6 pun energije, a ja sa takvom glavoboljom... sva sreca da je mm tu i on ga je uzeo, pa sam ja odspavala koji sat.
Ja se takodje stalno preispitujem sta ja to radim pogresno pa se stalno borimo sa tim spavanjem. Kad sam bila trudna mislila sam kako cu ici u duge setnje sa bebom koja mirno spava u kolicima, ali kod nas toga nije bilo. Svako uspavljivanje je bilo teska borba, spavanja u kolicima su bili veoma rijetki izuzeci. Sada po danu kad mu se spava uspijem da ga uspavam, ali uglavnom relativno kratko spava i budi se naocigled nenaspavan, a nocu bezbroj budjenja. Svi savjeti za spavanje koje citam su kod nas nemoguci, on je veoma aktivan i nemiran, ne postoji nacin da ja njega spustim u krevet i da on zaspi. Stalno razvijam neke teorije, ali na kraju uvijek dodjem do zakljucka da se djeca jednostavno radjaju takva i mi tu mozemo malo ili nimalo uciniti. Ne znam ni sama kako funkcionisem ovih 8 mjeseci bez spavanja, ali znam da mi mama nespavaca nismo lose mame❤️
Ja cu samo još jednom napisat da vam se divim kako funkcionirate s tim nespavanjem i da ste sve osim loše mame. Svaka vam čast 💪💪💪
[/url
Ima ja sam bas danas pricala s frendicom koja ima bebu od nepuna 3 mj, I ona meni kaze kak vjeruje da mi je tesko i kak se nada da ce njena ostat super spavalica ko do sad. I ja kazem da joj to zelim, al mi smo ljudi takvi, uvijek su nam nasi problemi najveci. Mislim da je to skroz normalno. (A u drugu ruku imamo forum da se pojadamo 😁.) i bas joj ispricam Kak od jedne frendice mala nije do punih 10 mj htjela otvorit usta ni pojest zlicu nicega, ova nakuhavala obroka i obroka, (danas potpuno zdrava 3-godisnjakinja 😁), druga ima sina koji do godinu i pol nije ni puzao, dan danas idu na vjezbe, a o nekim groznim pricama ni necu, tak da je meni jasno da mrgudovo nespavanje nije smak svijeta 🤪. Tj vise me muci to kaj ga zbilja muce zubi da ni sirup ne drzi jer ovo nespavanje nije samo budenje nego cviljenje i jaukanje pol noci. Ono kad ga samo pristekam il pomazim to ni ne racunam vise kao bidenje 😂 ugl razduzila sam, al skuzile ste poantu 😁😉
Nego, di je to sunce da uljepsa nedjelju 🥳🥳🌞🌞
Ima ja sam bas danas pricala s frendicom koja ima bebu od nepuna 3 mj, I ona meni kaze kak vjeruje da mi je tesko i kak se nada da ce njena ostat super spavalica ko do sad. I ja kazem da joj to zelim, al mi smo ljudi takvi, uvijek su nam nasi problemi najveci. Mislim da je to skroz normalno. (A u drugu ruku imamo forum da se pojadamo 😁.) i bas joj ispricam Kak od jedne frendice mala nije do punih 10 mj htjela otvorit usta ni pojest zlicu nicega, ova nakuhavala obroka i obroka, (danas potpuno zdrava 3-godisnjakinja 😁), druga ima sina koji do godinu i pol nije ni puzao, dan danas idu na vjezbe, a o nekim groznim pricama ni necu, tak da je meni jasno da mrgudovo nespavanje nije smak svijeta 🤪. Tj vise me muci to kaj ga zbilja muce zubi da ni sirup ne drzi jer ovo nespavanje nije samo budenje nego cviljenje i jaukanje pol noci. Ono kad ga samo pristekam il pomazim to ni ne racunam vise kao bidenje 😂 ugl razduzila sam, al skuzile ste poantu 😁😉
Nego, di je to sunce da uljepsa nedjelju 🥳🥳🌞🌞
I mi smo imali period i zubi i probava. Znaci uzas!
Isto kao kos vas, budi se, jauce i tako 4 noci za redom. I napokon izbiju dvojke👏 i pokaka se po noci 2 puta (sto nije radila ni kao novorodjence).
Sad ima novu foru oko 1-2 da se probudi i divljanje na najjace, a meni dusa spava😢
Jedva cekam vracanje na staro i dodavanje 4-5puta dudu😂😂
Inace, ide spavati oko 20h, i budi se 7.30-8.30 sto mi je ok.
Sortiraj odgovore
Najstariji