E kad smo kod ped...ja se sjetila da su meni rekli da treba primit 3 cjepiva sa god dana...
Ja sam mislila da samo jedno ide?🤯🤯
Vece cure....evo i mene nakon 100 god 😀 Sefica spava a muz gleda utakmicu pa imam vremena 🤣
Bas sam se htjela pozaliti da moja ima neku fazu i odspava do 10, pola 11 (navecer) i probudi se onako svjeza, odmorna kao da je podne. I onda se budalesa do 1, 2...i tek onda zaspe..ali vidim da vas ima jos u istoj situaciji. Valjda je to onda takva neka faza....🤷♀️
-
Sto se tice hrane moja je jako slaba s mesom i povrcem, malo nesto uzme i to ako joj dajem komdice prstima, oko je izmiksano nece nikako. Sad uvodimo zumanjak, nije imala za sad reakciju pa ako tako ostane brzo cu i bjelanjak pa da joj onda mogu praviti neke palacinkice, polpete i sl za rucak...mozda ce to htjeti.
Inace nam je raspored ujutro bocica 180 ml, pa zitno vocna kasica (nju pravim s vodom), pa rucak, onda zitno mlijecna s malo voca (tu pravim s AD-om) i onda bocica oko 8, pola 9. I sad po novom kako bude dugo budna imamo jos jednu nocnu. I ako za rucak bas nista ne pojede onda i tad ubacim bocicu.
-
Sto se tice d3 kapi Oleovit se daju 2 kapi, a one neke druge idu 4 kapi.
-
I ne znam vise sta sam htjela napisati....sjetit cu se vjerovatno cim stisnem salji 🤣🤣
L 💛
A se sad do pola deset igrao i pjevao te pustao kraj kutne i pokušavao stajati bez da se drzi. Spremila ga u pola 8 ko i inace jer mu se spavalo ali se nekako razbudio i evo do sad nema sanse da bi zaspao 🙈
Vrijeme je da se i ja zaputim u krevet...ima neki horor na tv-u al nema sanse da gledam 🙈🙈 ne znam zašto al odkad sam rodila nema tih para da gledam horore a prije sam ih obozavala..nekako me sad vise strah 🤣🤣🤣
Ni ja nisam zadovoljna s pedicom. Uvijek je super volje i to mi se svidja, al potpuno je neformalna, prelezerna i ponasa se prema nama kao da smo klinci. Nikad nista ne kaze ili objasni osim ako ja ne pitam. A nisu bezveze stvari. Trazila sam ultrazvuk kukova jer je prije bilo problema pa je ispalo da bi sad malog trebali ipak do god dana visoko povijat (pitat cu jos fizio za to). Zeljezo sam isto trazila jer sama nebi provjerila. Testise koji su mu nisu bili spusteni kad se rodio sam morala bas pitat sto da radimo s tim (prva tri pregleda nisam ni znala da to ima, a ona je imala nalaz) pa mi je tek tada isla pokazat neku masazu koju moram radit. I tak 100 sitnica. Navodno ima neka super pedica na Krugama za koju sam dobila preporuke i imala je mjesta kad se mali rodio, al to nam je stvarno bilo daleko i mislili smo da nisu to sad tolke razlike.
.
Mikio, ona je u sustavu gledala za narudzbe pa je rekla da je prvi slobodni termin 3.12. u Klaicevoj. Na kraju ni tu nesto nije radilo u sustavu pa je poslala zahtjev u Vinogradsku da nam daju neki termin. To smo uzeli za slucaj da se stvar ne rijesi prije. Ova privatna dodje 200kn za jedan posjet. Zvala sam neku kliniku da usporedim, njima je cijena 450 prvi pregled pa 300 svaka vjezba tak da cemo ipak probat s ovom koja doma dolazi. Ne sjecam se kad sam uspjela iskoristiti bilo kakav pregled od HZZoa u nazad par godina valjda. Prestrasno.
Jednom prije sam napipala kvrzicu na dojci, prvi slobodan termin za ultrazvuk je bio za 6 mjeseci. Zvala sam sve bolnice. I sto je najgore svi u lancu sugeriraju da je bolje za tebe da stvar obavis privatno. Tako je i pedica danas. Odmah je rekla hocemo li privatno to jer zna da nema smisla cekati 2 mjeseca kod bebe. Znam da nista ne postizem kukanjem, ali kad me tako frustrira to nase zdravstvo Kad se sjetim i svih onih pustih para za ginekologe u trudnoci jer mi je ovaj drzavni rekao da je prebukiran za moju trudnocu.
Zarice razumijem te u potpunosti...i kad pogledas ovu dns situaciju...ako ne odes privatno tko zna koliko ces čekati neku osnovnu i možda zivotno vaznu pretragu...njih 200 umrlo od korone a od raka i ostalih bolesti ce 20 000. Pretvaramo se u Ameriku...bogati ce se lijeciti a sirotinja ak nema e jebiga.
Ja uspijem dosta toga preko hzzo..uvijek se izborim...privatno idem vise zbog drugog misljenja i bolje opreme...npr uz u trudnoci i sl...hvala bogu ne trebam bas nesto dr al za sad su mi ok i ovi soc..
Ni ja nisam zadovoljna s pedicom. Uvijek je super volje i to mi se svidja, al potpuno je neformalna, prelezerna i ponasa se prema nama kao da smo klinci. Nikad nista ne kaze ili objasni osim ako ja ne pitam. A nisu bezveze stvari. Trazila sam ultrazvuk kukova jer je prije bilo problema pa je ispalo da bi sad malog trebali ipak do god dana visoko povijat (pitat cu jos fizio za to). Zeljezo sam isto trazila jer sama nebi provjerila. Testise koji su mu nisu bili spusteni kad se rodio sam morala bas pitat sto da radimo s tim (prva tri pregleda nisam ni znala da to ima, a ona je imala nalaz) pa mi je tek tada isla pokazat neku masazu koju moram radit. I tak 100 sitnica. Navodno ima neka super pedica na Krugama za koju sam dobila preporuke i imala je mjesta kad se mali rodio, al to nam je stvarno bilo daleko i mislili smo da nisu to sad tolke razlike.
.
Mikio, ona je u sustavu gledala za narudzbe pa je rekla da je prvi slobodni termin 3.12. u Klaicevoj. Na kraju ni tu nesto nije radilo u sustavu pa je poslala zahtjev u Vinogradsku da nam daju neki termin. To smo uzeli za slucaj da se stvar ne rijesi prije. Ova privatna dodje 200kn za jedan posjet. Zvala sam neku kliniku da usporedim, njima je cijena 450 prvi pregled pa 300 svaka vjezba tak da cemo ipak probat s ovom koja doma dolazi. Ne sjecam se kad sam uspjela iskoristiti bilo kakav pregled od HZZoa u nazad par godina valjda. Prestrasno.
Zarica mi smo na Krugama kod dr Cetinic (ne znam jesi li na nju mislila) i zena je zbilja super. Ne znam ima li jos mjesta ali prosle godine kad smo mi prijavljivali nasu I prvo su me pitali da li planiram redovito cjepiti dijete. Ako je odgovor potvrdan onda upadas. Imali smo sistematske preglede/cjepljenja svaka 3 mjeseca (cak i za vrijeme lockdowna). Nazoves sestru, ona ti da termin i ulazis samo ti u dogovoreno vrijeme. sestra i dr su zbilja ljubazne i uvijek raspolozene za dati savjet i telefonski i osobno. Ja bih na svakom pregledu imala 100 nekakvih pitanja i uvijek si je uzela vremena da odgovori na sva. Sve detaljno biljezi i nakon svakog mjerenja i vaganja mi pokazuje na percentilnoj krivulji gdje se nalazimo.
E thanks Dee za Info o D kapima, ja te Oleovit nikad koristila.
[iimg]
Sortiraj odgovore
Najstariji