PetraB respect! 🙏
Damnarexx ja sam tek zadnja dva dana prrstala smeđariti i imati ikakve iscjetke. Mislim da je to individualno, al mogu da ce uskoro prestat. Meni to smedarenje trajalo nekih 4 5 dana.
Losa moguce za mjesec, moja reagira na mladi mjesec valjda jer je na mladi mjesec rodjena. Uh bas malo ti je dobio, al mozda je stvarno se izduzio pa otislo sve u duzinu sto bi rekli.
Vezano za prirast i pelenke... Moja dnevno ima isto tako cca 3 4 pokakane, nocne su rijetko pokakane. Popisana dnevna svaka, noćne budu full malo mokre. Ja ju vazem svaka 2 dana i uredno dobiva cca 30 gr dnevno, pa mislim da to sto su nocne suse od dnevnih nije tako velik problem. Mislim da su nocne susije jer ona je mirnija, duze spava, a mlijeko navecer mi je bas gusto. Ako se izdojim i kad odstoji bude puno onog ko maslaca gore, a jutarnje mlijeko je vise vode. To je moj zakljucak mozda nije tocno al dok dobiva 🤷♀️.
Samojed 🤞🤞🤞 javi sto kaze doktor.
E curke sad kad je proslo vec neko vrijeme od kad smo mame i pretpostavljam da smo sve isprobale kolica koja smo kupile. I jeste zadovoljne sa onima koje ste uzele? Ja mogu potvrditi da sam sa svojima (maclaren daytripper) jako zadovoljna. Jedino kao mana mi je sto kad se kupola skroz rastegne ima sa svake strane jedan trokut mrezast za cirkulaciju zraka, pa tuda dosta joj puse unutra kad je jak vjetar kao sto je neki dan kod nas bilo jugo. Tako da tu moram smislit kako "zatvoriti". Inace super su lagana i sama sam nosila kolica skupa sa njom unutra po stepenicama. Bas me zanimaju vasa iskustva.
Ja sam sa svojima stokke prezadovoljna, jedino šta su malo teška pa nema šanse po stepenicama s malom unutra, ali mi za sad ne predstavlja problem, s obzirom da sam na prvom katu obiteljske kuće. Odnesem nju u jaju ionako, ili ako ne idemo autom, a to je skoro nikad jer realno nemamo kamo, onda je odnesem u košari pa se vratim po ostatak. Super su jer se lako voze i jednom rukom, imaju veeelike kotače, kako ja kažem offroad :D šta je meni jako bitno jer možemo i po pijesku i po livadi i po raskopanom Lungomare gdje jadne žene koje imaju male korače zapinju ili čak moraju prenijeti kolica koji metar. I stepenicu do dvije lako prođem sama bez dizanja kolica. I i sad kad mi je ovaj moj 7292.put pokazao kako🙈 ih ful brzo spremim i opet rasklopim. I ona dolje vreća koja mi je djelovala malo uspješno donese cijelu špežu doma :D tako da, sve u svemu, jako sam zadovoljna.
[/url
Jel vi radite kakve vjezbe s bebama? Ja ga stavljam na trbuh, pa ga podignem u sjedeci polozaj na par sekundi i s nozicama kao vozimo bicikl. Spremam se u dom zdravlja na te vjezbe za bebe, a sad jos bas ne bi zbog gripe i corone 🤦🏼♀️
Mi je na presvlačenju usput malo izmasiramo po nožicama, trbuščiću i rukama, malo vozimo biciklu, malo onako na široko kao da je žabica i stavljamo je na trbuh pa se sama diže i pokušava zadržati glavicu, ili kako bi dečko rekao: "vidi, radi sklekove!" 🙈😂
[/url
Losa moja kcer ti je imala problem s punim mjesecom do nedavno,nikako spavat.
Petra i kod nas opsadno stanje a upola nas je manje… Kcer kasljala grozno pa se stalno budila pa ja malo njoj malo njemu jer samo mene hoce, pa se on pobljuca ali fest,pa mu smrklje usisaj,pa se pokenja, pa mene i sve oko sebe i mene popisa cim sam ga razmotala. Dakle u pola 1 budni i u pola 3 nakon svega na spavanje. I svane divno jutro,kcer ima temp…luuuda sam uglavnom,morala sam to iz sebe izbacit.Lavice suosjecam draga 😔 Dakle mrzim takve dane/noci. Nadam se da ce mala lavica brzo ozdravit. A sto se bljucanja tice, samo od jucerasnjeg presvlacenja njih, sebe, zbljuvanih tetri imam punu masinu 🙈… I isto tak taman presvucem, krece jelo i pocnu kenjat 🤦🏻♀️.
Zarice curke se jako izvijaju unazad, cak i kad spavaju, spavaju tak da im glava maltene guzicu dodiruju. Jos u bolnici sam primijetila da vec dizu glavu kad ih drzim na ramenu i meni je to odmah bio znak za alarm. Patronazna je potvrdila da se radi o hipertonusu, no da je to kod blizanaca vrlo cesto i da se do navrsenih mjesec dana to moze i povuc. Bitan je baby handling tj pravilno drzanje. Al ja imam problem sto imam uzasno duge ruke a one su sitne i ne mogu ih pravilno primit. Morat cu do doma zdravlja u savjetovaliste, dolazi i fizijatar pa cu vidjeti.
Petra kolko su teske cure, nisam to pohvatala?
Curke su prosli utorak kad je bila patronazna imale 2370 svaka (izasle tri dana ranije sa 2175 i 2185) a danas ih moram vagat pa javiti patronaznoj no sada su negdje oko 2500 jer sam ih vagala neki dan kad sam isla provjerit koliko navuku iz cica pa su imale 2480 i 2420 (to je ova koja je vec danima smrkava pa manje jede a puno bljuca od tog slajma)... Vidjet cemo kaj ce vaga danas rec 🤞🏼
url=https://lilypie.com][/url
Ja sam se isto pozdravila sa medo odjelcem..stvarno neprakticno i nikako je namjestit u njemu..prvo sam mislila posto je veliko da je tako poslje nije valjalo ni kad je knap bilo...sad je samo stavim u vrecu onu za kolica zategnem i njoj bude toplo....a i imam mali skafander ali mi stvarno ne treba jer je toplo...jedan put joj ga obukla...bzvze...a mi imamo quenny kolica super su za vozit..veliki kotaci...al teska kad ih idem prenjet negdi...isto pola auta zauzmu od muza a ima veliko auto....jedva cekam ljeto i kupit cu mala kolica..sportska...ovo mi je stvarno glomazno...kako cu ic na more....u st mi je blizu more ali sa sela se imam vozit 20 min i trebam povest i kolica.....i planiram ic u crnu goru...di sa tolikim stavrima jos plus ova glomazna kolica...
Petra utjesi me da je normalno da bebe (ne-prvorodjene) imaju slajma jer sam vec luda...moj isto bljuca pa kaslje od kombinacije slajma i tog sto mu se digne hrana... danas sam mislila zvat pedicu jer ovo traje od proslog tjedna. Isto mi je slabije dobivao. Sad u dva tjedna 260gr...i jedan dan ne kaka drugi 5-6 puta i tako svaki dan,ne kužim. Danas je takav dan mikio,ja sam luuuda...
E cure moje kad rodite samo vece aute krenete kupovat hahah
Iz iskustva jel... Nasa su isto glomazna i kad ce malo porasti u autu mi se uvijek voze ova light weight a doma mi stoje za kvartovske setnje ova 3u1.
E cure da vas pitam, u kojem roku ste dobile naknadu od grada od prijave?
Kod mene jos nista, a ima mjesec dana da sam predala sve online…
HZZO sjelo kod sljedece isplate odmah.
Meni nije nista s jelo a ima 2mj od kako smo prijavili.
Petra meni je bilo tesko raditi baby handling kad je bio manji, ispod 3 kg. Bilo ga je neapretno hvataz. Sad ima 5200 g i 60 cm pa je to druga prica :-)
U mijesec dana je dobio 900 g i narastao 4 cm te veli pedijatrica da je to dobro. A i on je star 4 mjeseca i tad pocinje malo slabije dobivanje na kilazi jer se neke druge stvari razvijaju. On zadnjih par tjedana non stop mase rukicama i nogicama, guguce i sl. Tako da na to vjerojatno trosi. Dnevno prosijecno pije 750mL mlijeka, oko 650 mL mog izdojenog i 100 mL ad. Sve pelene su teske od pisaline. Ne znam kako bi mu povecala da više jede. Ovih 80 g zadnji tjedan izgleda malo no veli pedica da se sve skupa gleda.
Kolica imam Bebetto Holland i super sam zadovoljna.
Netko je za vjezbe pitao... njima je baby handljng vjezba. Fizijatrica mi je jos rekla da ga stavljam na trbuh te da mu pokazujem igracku i micem je okolo da je prati pogledom. I beba se ne bi tako rano smijela stavljat u sjedeci polozaj.
Sortiraj odgovore
Najstariji