ZIMSKE BEBE 19/20 🖤

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Taani
    23. Rujan 2020. 12:27

Ja mislim da je moj daleko od prepoznavanja icega 🤣.
    Sto se tice razmaka izmedju obroka, on stvarno dost pojede pa se ne cudim da ga drzi 4 sata. Npr. Pojede 1 jabuku, 2 sljive i zlicu zitarica. A rucak, piletina velicina njegovog dlana, moja saka tikvice, komadic cvjetace i pola mrkvice, +maslinovo. Svakakvih kombinacija bude, ali skoro uvijek pojede punu zdjelicu 🤷‍♀️. Moj brat koji nema djece gleda u to i tvrdi da to mala beba ne moze pojest 😅 i ovaj mu dokaze suprotno.

mala.le.90.
    23. Rujan 2020. 12:31

miki0

Al cure moje, ja ko da imam drugo dijete… Pocela je bas lijepo spavat, nocas samo 1 cicanje oko 3 i to je to 🙏🏼🙏🏼🙏🏼 mali koraci al za nas jako veliki!!
    Nadam se da ce ova faza potrajati jer mi se jako svida bit naspavana 🙈🙈

Bas sam sretna zbog tebe, iskreno od srca!!🥰

Hvala Ti živote, srce mi se smije😊

• Zarica
    23. Rujan 2020. 15:18

Lavice, dajem samo voce tako da to nije potpun obrok. Fali zitarica, zobenih ili sto vec. Ovo mi je kao priprema za dorucak.

Mrgud, a dobila sam savjet od sogorice. Ona je s jednom curkom sve uvela malo ranije, mala je sve papala i pasalo joj. Pa su u jednom trenu morali kod gastrica krenut koji im je rekao da je sve trebalo malo sporije uvodit. Tak da sam po njenom savjetu odlucila pricekat da napuni 9 mjeseci za jos i dorucak. Jer rucak jede pravi obilni i navecer zitarice, a nije da se meni zuri s tim... Jos tjedan, dva pa cemo i to...
    .
    E Grizli, bas mi je wow da M tak pokazuje:) Ja mu vjecno u knjigicama pokazujem sto je sto, al ne cini mi se da zasad nesto kopca

Mom, nisi se pohvalila kako je prosla riba:) il mi promaklo:) 

Lavica27
    23. Rujan 2020. 15:37

Zarica zbunilo me jer se obicno uvodi dorucak,pa rucak pa tek pnda vecera..jedan od razloga je da u slucaju reakcije imas vremena odreagirati s kim treba (pedijatar i slicno). Po meni da li je bez zitarica ili sa, voce je dorucak ili bar medjuobrok ali je kruti obrok. A d druge strane rizine u ad navecer ne bi nazvala obrokom jer je svaki dan isti. Ti nisi planirala uvoditi veceru kao takvu vec vodis ovo pred spavanje kao veceru? 
    Ovo sve je naravno moje misljenje,sama znas najbolje.

Lavica27
    23. Rujan 2020. 15:56

Palenta i jogurt,onda ima ono vec smiksano iz mullera prah tipa zitna kasica pa dodas vodu ili vodu i ad, palacinkice od banane, muffini od jabuke...

• Zarica
    23. Rujan 2020. 16:07

Lavice, samo voce je medjuobrok, nije potpuni obrok. Zato kazem priprema za dorucak. Kasnije cu taj medjuobrok zamjeniti s doruckom. Tu nema mlijeka, ali s obzirom da se od voca ne najede on cica puno vise nego sto bi cicao da vocu dodam zitarice, sto mi je i bila namjera. Preporuca se prije uvodjenja obroka priprema bebe na isti pa tako i radim. Ovo da se namirnice uvode ujutro iz predostroznosti, to se vise misli na ranije faze, sto sam i radila kada je malac imao 6, 7 mjeseci (ili kod vecih alergena). Sada uvedem novu namirnicu za rucak bez problema. Zitarice s adom su vecera, ali planiram uvesti popodnevnu uzinu u buducnosti. I fkt ne znam najbolje:) Za svaku odluku se raspitam, nacitam, proucavam:) Al bit ce metoda ustede vremena kod druge bebe:) 

annika
    23. Rujan 2020. 16:50

dee soba je predivna
    miki držim fige da se nastavi dobro spavanje
    mi bili u savjetovalištu s 9 mjeseci, M je 73 cm dug i 8400 težak- pero laka kategorija, ali takav mu je i brat, sad baš gledam njegovu knjižicu- sa godinu dana je bio 8700sve uredno, vidimo se na cijepljenju s godinu dana. jučer baš gledam gornje jedinice kako samo što ne probiju  i danas kod pedice vidim gornje jedinice izbile

[iimg]

• Zarica
    23. Rujan 2020. 17:26

Grizli, di si uzela tu knjigicu? Pregledala sam hrpu tih knjiga 'moje prve rijeci', al uvijek bude puno slika na jednoj strani. Nisam jos nasla takvu da je jedna strana, jedna slika. 

• Zarica
    23. Rujan 2020. 17:49

A ja isto kupila neku fora u Lidlu, al nije takva. Ovakvu nisam vidla🤷‍♀️

Odkud vama opcenito lupocet? Jel to kad vam bebe dobe temp samo kupite u ljekarni, ili to na recept od pedice bude? Mali nije bio bolestan od one epizode s mjesec dana tako da ako se razboli totalno sam nepripremljena. Nez dal da uzmem to za svaki slucaj il nema potrebe.
    Losa, bas se jucer razbolio malac od frendice. Neke viroze haraju sad. 

Grizli
    23. Rujan 2020. 21:33

Mikio bas mi je drago da N je pocela lijepo spavat
    Zarice knjigu je mm kupio jos lani na interliber... A knjiga je od leo nakladnika. Imaju i povrće i cvijece, al skuplja dostava od knjiga😒
    Sad kad vidim sve te pohvale bas sam ponosna na moju M, nekako sam mislila da je to kao normalno, a ona ispada neka pametnica!

Nama je pedijatrica dala paracetamol na recept.

Losa nadam se da malac nece vise kuriti.

Ovo za obroke ja racunam kao kruti obrok i ako u kasici umjesto zitarica imam jogurt, sir ili avokado ili recimo ako je povrtno onda krumpir/batat. Nekako mi to logicno jer je onda zasitno. Zapravo razmisljam sto mene najede, a sto samo malo mi je za prigrist pa tako i njoj.
    Stigao nam friski oslic prije 20 minuta, sto da je sad probudim da ga pojede friskog ili da sutra jede ipak nakon sto odstoji par sati 🙈🤔 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.