ZIMSKE BEBE 19/20 🖤

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    DeeDee
    11. Rujan 2020. 01:35

Ja malo za promjenu ne mogu spavati pa proučavam koliko bi beba od 7 mjeseci trebala AD-a.. znači ovo nije normalno koliko ona pojede u 24 sata, i to najviše navečer i u prvom dijelu noći. Ne kužim kako bi je trebala spriječiti kad urla dok ne dobije jest i ništa drugo ne pomaže. Svugdje piše 3-4 sata razlike, ona ima jednu, eventualno dvije takve pauze dnevno ali ovo ostalo je na svaka 2 sata točno, nekad i na sat i pol, ako pojede manje zna tražit i nakon sat, rijetko ali ima i toga 🤷🤷
    Znači ona sad jede neusporedivo češće i više nego pred 2 mjeseca. Bili smo došli na 5 obroka, sad je opet na 10(+)
    .
    Zadnja dva mjeseca od kad je više na AD-u nego mom mlijeku dobiva preko 700g mjesečno🤔🤔🤔🤔 na mom mlijeku je dobivala cca 400g. Sad je na 8.2kg, nećakinja je toliko imala s 10 mjeseci 🤦

[/url

DeeDee
    11. Rujan 2020. 03:46

miki0

DeeDee

Ja malo za promjenu ne mogu spavati pa proučavam koliko bi beba od 7 mjeseci trebala AD-a.. znači ovo nije normalno koliko ona pojede u 24 sata, i to najviše navečer i u prvom dijelu noći. Ne kužim kako bi je trebala spriječiti kad urla dok ne dobije jest i ništa drugo ne pomaže. Svugdje piše 3-4 sata razlike, ona ima jednu, eventualno dvije takve pauze dnevno ali ovo ostalo je na svaka 2 sata točno, nekad i na sat i pol, ako pojede manje zna tražit i nakon sat, rijetko ali ima i toga 🤷🤷
    Znači ona sad jede neusporedivo češće i više nego pred 2 mjeseca. Bili smo došli na 5 obroka, sad je opet na 10(+)
    .
    Zadnja dva mjeseca od kad je više na AD-u nego mom mlijeku dobiva preko 700g mjesečno🤔🤔🤔🤔 na mom mlijeku je dobivala cca 400g. Sad je na 8.2kg, nećakinja je toliko imala s 10 mjeseci 🤦

Kaj se ne sjecas da sam i ja to nedavno pitala? N sad jede cesce nego kad je bila novorodence 🤦🏼‍♀️
    Evo nas vec na 2.nocnom cicanju… Prethodno je bilo prije 2 sata… 😵

Ma sjećam se da smo raspravljale ali ne znam šta smo zaključile..  evo ona je jela u 20i30 pa 23 pa 1 i evo sad jede upravo. U 23 je bilo moje izdojeno, ovo ostalo AD, znači po 120-140 svaki faking put, Znači ona je u ta 4 hranjenja pojela preko pola litre 😏😏😏

[/url

MaRe
    11. Rujan 2020. 04:24

DeeDee pa sta joj ne povecas ml? Moj ispod 210 ne dobije...napravis vise pa ce popit koliko zeli. Mi smo na 5 obroka dnevno...3xboca, 2xkase i plus kad ja jedem sta uzica 🤣 Spava cijelu noc od pola 8 navecer do 7 ujutro tako da ni nemam di vise obroka ugurati.
    Losa ja sam borovnice samo malo na pari da omeksaju i tak s kožom davala. I sljivu i sve ostalo sam sve s kožom. 
    Manich vasa je odluka sto i kako ali ako bilo tko osim tvoje obitelji zna vjeruj mi da ce kad tad i mali saznati...Zaboravljaš da kod nas ljudi uvijek guraju nos di im nije mjesto. Moja mama je kao on,pravog oca je vidjela mozda jednom kao dijete...zna da ima bioloskog oca i da on ima svoju obitelj a da nju i brata nije htio. Njoj je otac bio bakin muz za kojeg se kasnije udala i za bioloskog nisu ni pitali.

mrgud_zg
    11. Rujan 2020. 05:30

Uvjerljivo najgora noc od kad se rodio 😫
    Hvala svima na brizi, temperatura je predvece pala i fala bogu nije je uopce vise imao. Al ga je ocito uhvatila prehlada, ide mu voda iz nosa i ne moze disat, a ti zubi 😫 znaci ne znam dal je spavao pola sata u komadu, svako budenje u placu, stalno na cici, potegne 2 puta i vidim kak radi grimase jer ga ocito boli ne zna kak bi se namjestio da ga desni manje bole. Onda u 4 ipak pojeo, vratio energiju i sat vremena dipao po kreveticu uz ispade placa. Sad plakao neutjesno i na kfaju sam mu dala sirup i sad je zaspao. 
    A naravno da mi je od cijele ljekarne koju imam za njega doma ostala fizioloska i cijeli taj set jer je kao prevelika za nosit... sutra moram ic u ljekarnu kupit novu..

DeeDee
    11. Rujan 2020. 06:08

aaaa Mrgud za poludit 😥😥😥
    Mare nema šanse da pojede preko 150, koliko god da napravim. Teoretski pojede 80-100 i onda su borbe za sve preko. Mislila sam da je žedna ali vodu neće nikako osim uz jelo par gutljaja

[/url

• mom12
    11. Rujan 2020. 08:19

I moja je bila prehladena al nije imala temp jos malo kaslje al taj najgori dio traje 2 3 dana ....samo da prode sto prije...😉😄
    I moja sad jede 210 plus prah 3 obroka i 2 obroka krute hrane....
    Dee Mislim da je problem sta cesto dajes a manje obroke....al nije to nista strasno ja mislim....jer ona i doji takonda ti to nemozes znat koliko pojede tako...

• mom12
    11. Rujan 2020. 08:24

Dee nisam te pitala jel jos stavljas platnene...jel ti dosadilo sa vremenom ili se ushemis u to?

DeeDee
    11. Rujan 2020. 08:39

A nemam pojma, malo me nervira 😁
    Mikio očito smo u istom dreku po pitanju hrane samo šta ja ne dojim. Ma sve ok nego me brine koliko hrane je previše i da ne radim krivo što joj na svaki plač dam bocu ali to što LoSa kaže, ona ne izgleda uopće debelo i šta god drugo da probam, ne upali.
    Mom još uvijek sam na platnenima ali tipa prva 4 mjeseca sam bila isključivo a sad kombiniram s lupilu ovisno o njenoj nervozi kod presvlačenja i ako idem negdje di nemam baš uvjete, lakše mi je stavit jednokratnu. A ne dojim više, jednom do dva puta dnevno se izdojim tako da i to znam točno koliko pojede. I zapisujem još uvijek sve. Znači ona kroz dan popije minimum 850 a nekad i preko litre mlijeka :S 

[/url

11. Rujan 2020. 08:40

Zarica

Kaj je najbolje, nakon jaslica moze se izabrat smjer vrtica usmjeren na zdravu prehranu (ili sportski smjer itd). Bitno da prije toga dve godine jedu sranja.
    .
    Mikio, ma znam da. Nadam se da bu proslo ok. Sad vise ne stignem imati pripreme al nekak si mislim da se nece nista strasno dogoditi ako jedan dan ne popije toliko mlijeka (mada si nekak mislim da bude htio, rekao muz da ce ga na zlicu hranit ako nece ic bocicom:)). I da… meni je takodjer puno teze bilo kad je mali imao 2 mjeseca. Oni grcevi… visesatno plakanje, nosanje u krug po stanu satima, a nista ne mozes… meni je to definitivno bilo najteze razdoblje.
    .
    Manich, misljenja sam da se djetetu o bioloskom podrijetlu treba objasniti sto ranije. Kada zive s tim saznanjem od malena, lakse ga i prihvacaju. Jednom sam o tome citala i slozila se s tim stavom. Pogotovo u situaciji u kojoj rodbina to zna, jednostavno meni djeluje preopasno i malo cak nepravedno prema malcu. To je samo moje misljenje i nemoj se ljutiti. Ti ces naravno napraviti kako ti odlucis. Bilo kako bilo u ovoj situaciji bih sigurno zatrazila savjet psihijatra/psihologa prije bilo kakve odluke.

Evo sinoc sam imala prvu pravu raspravu o tome treba li reci malcu ili ne sa dragim i zbilja sam se uzrujala jer i on misli da ce on saznati kad tad. A meni je u glavi sada jebena zbrka jer znam da ce ako mu kazem postaviti pitanje zasto on nije onda s njim ako mu je on tata. Eto i kako da ja objasnim djetetu cinjenicu da njegovog oca nije briga za njega i da ga sigurno ne zeli vidjeti a znatizeljno dijete ce zeljeti upoznati oca. I eto meni samo u glavi to kako ce on biti zbunjen i povrijedjen sto ga otac nezeli ni vidjeti. 

DeeDee
    11. Rujan 2020. 08:49

To sam i ja čitala da, no ovo traje već koji tjedan, bar 5 dana u tjednu tako da ne vjerujem da je skok. Ovaj tjedan smo uveli svašta novo pa ću joj pojačati kašice ali ona zna nakon kašice imat i 4 sata pauze, nakon Ad-a kojeg pojede toliko koliko pojede i ne želi više, traži brzo. Ma dobro, kombinirati cu dok ne smislim :)
    Ali kad se sjetim da je to beba koja je 4 mjeseca spavala noć 10-12 ssti jaoo 🤦😅

[/url

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.