ZIMSKE BEBE 19/20 🖤

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    10. Rujan 2020. 22:29

LoSa

Manich kao trebalo bi dijete sa godinu dana jesti sve sto i odrasli. Ja cu se truditi da tako pripremim malca no vidjet cu dali cu uspijeti. Moj muz bi najradije da mali jede mlijeko s rizinim pahuljicama i da mu nista novo ne uvodim jer se boji da ne dobi alergiju
    Ja smokve nisam gulila

Kuzim ja to da bi trebalo ali toliko smjernica imamo za tu hranu od doktora da sve moras polako uvoditi a ta legica treba pocetkom 10 mj uvest mljeko med i orasaste plodove da nebi jadna brinula hoce joj dijete u vrticu prvi dan dobit odma nesto od toga pa da reagira.. I ajde ona se bas drzi svega toga.. Mi ne bas.. Ali ja zbilja imam dijete kojem nikad nista nije zasmetalo nikad nikakve reakcije.. Evo mi smo probali i mljeko razrjedjeno sa vodom i sada vec jede cisto mljeko u zitaricama tipa Cokolino.,keksolino.. 

• mom12
    10. Rujan 2020. 22:46

Cure a kad vi mislite probat kravlje mlijeko?? Bas sam danas o tome razmisljalal a manich me sad sjetila...bas sa god dana ili malo ranije ili kasnije? 
    Sa god dana med km i orasti?

Damnarexx 🌺
    10. Rujan 2020. 22:47

Jbt, stranica kao u prici, ja to vise ne nogu hvatat😛
    Manich lijepo da imate nekoga tko vas postuje 🙃 a sad da li malenome reci ili ne, iskljucivo tvoja odluka. Mada mislim da je i jedno i drugo dvosjekli mac😐
    .
    Ja joj jos nisam dala svjezi sir/jogurt😁 
    Bas cu ove dane joj ponuditi.
    A ovo do god dana ju naviknuti na vise manje sve, ajoj🤪 dobro, mi imamo fore do god i pol. Tad ce kretat u vrtic.
    I da, ne kuham vise voce.

• mom12
    10. Rujan 2020. 22:47

Cokolino i keksolino nisu zitarice..

• mom12
    10. Rujan 2020. 22:52

Manich

LoSa

Manich kao trebalo bi dijete sa godinu dana jesti sve sto i odrasli. Ja cu se truditi da tako pripremim malca no vidjet cu dali cu uspijeti. Moj muz bi najradije da mali jede mlijeko s rizinim pahuljicama i da mu nista novo ne uvodim jer se boji da ne dobi alergiju
    Ja smokve nisam gulila

Kuzim ja to da bi trebalo ali toliko smjernica imamo za tu hranu od doktora da sve moras polako uvoditi a ta legica treba pocetkom 10 mj uvest mljeko med i orasaste plodove da nebi jadna brinula hoce joj dijete u vrticu prvi dan dobit odma nesto od toga pa da reagira.. I ajde ona se bas drzi svega toga.. Mi ne bas.. Ali ja zbilja imam dijete kojem nikad nista nije zasmetalo nikad nikakve reakcije.. Evo mi smo probali i mljeko razrjedjeno sa vodom i sada vec jede cisto mljeko u zitaricama tipa Cokolino.,keksolino..

Kakvo si mlijeko dala domace ili svjeze iz ducana.i kad?
    Ja planiram probat domace kad  bude trebala pit..

10. Rujan 2020. 23:15

mom12

Cokolino i keksolino nisu zitarice..

Hahahahaah bas sam tupava ispala 🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️ nisam inace tak  glupa. Mislila  napisat griz i palentu koju takodjer jede sa mljekom ali sam na kraju pocela mislit na cokolino i tako je ispalo.. Naravno da znam da to nisu zitarice.. 

10. Rujan 2020. 23:21

mom12

Manich

LoSa

Ja smokve nisam gulila

Kakvo si mlijeko dala domace ili svjeze iz ducana.i kad?
    Ja planiram probat domace kad bude trebala pit..

Svjeze iz ducana negdje sam procitala da je bolje sto masnije pa smo ono sa 3,5 mm mislim.. Probali smo prvi put razrjedjeno sa punih 7 mj jednom dala da vidim hoce li biti ista.. Pa sam onda drugi tjedan opet probala tako dva puta tjedno... Onda smo napravili griz sa mljekom i kad je napunio 9 mj dala sam cisto u smislu da sam mu napravila cokolino sa mljekom i od onds vise ne razrjedjujem.. Nije probao piti mljeko kao mljeko ali pretpostavljam da mu nebi smetalo s obzirom da nije do sada reagirao.. I onako nam je to u planu prehrane zbilja max 3 puta tjedno neke od tih lino pizdarija.  Vecinom jede jogurtice vocne, obicne i voce obozava pojede kroz dan sigurno 3 vrste voca.. 

• Zarica
    11. Rujan 2020. 00:37

Kaj je najbolje, nakon jaslica moze se izabrat smjer vrtica usmjeren na zdravu prehranu (ili sportski smjer itd). Bitno da prije toga dve godine jedu sranja.

Mikio, ma znam da. Nadam se da bu proslo ok. Sad vise ne stignem imati pripreme al nekak si mislim da se nece nista strasno dogoditi ako jedan dan ne popije toliko mlijeka (mada si nekak mislim da bude htio, rekao muz da ce ga na zlicu hranit ako nece ic bocicom:)). I da... meni je takodjer puno teze bilo kad je mali imao 2 mjeseca. Oni grcevi... visesatno plakanje, nosanje u krug po stanu satima, a nista ne mozes... meni je to definitivno bilo najteze razdoblje. 

Manich, misljenja sam da se djetetu o bioloskom podrijetlu treba objasniti sto ranije. Kada zive s tim saznanjem od malena, lakse ga i prihvacaju. Jednom sam o tome citala i slozila se s tim stavom. Pogotovo u situaciji u kojoj rodbina to zna, jednostavno meni djeluje preopasno i malo cak nepravedno prema malcu. To je samo moje misljenje i nemoj se ljutiti. Ti ces naravno napraviti kako ti odlucis. Bilo kako bilo u ovoj situaciji bih sigurno zatrazila savjet psihijatra/psihologa prije bilo kakve odluke. 

Lavica27
    11. Rujan 2020. 01:15

Jaslicari obicno imaju malo izmijenjen meni od vrticaraca vecih uzrasta. Primjerice stariji imaju pastetu i hrenovke a oni ne. Za med nisam sigurna da su davali do 2.godine. a s alergenima su oprezni ako najavis kod upisa da imas problem ali podrazumijeva se da su probali vecinu namirnica. 

Lavica27
    11. Rujan 2020. 01:24

Km nisam davala ni kceri do godine dana pa ne planiram ni sada. Prvo sam davala svjeze prokuhano iz ducana,poslije smo na mlijekomatu kupovali.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.