Da, meni je stvarno strasno kako u Americi malo vaznosti pridaju obitelji. Ne mogu zamisliti da nakon 2 mjeseca se zena mora vratiti na posao. I znala sam cut razmisljanja kako je ovaj nas porodiljni predugacak i na teret drzave i da to nitko nema uz protuprimjere Amerike, Svicarske, Francuske i ne znam koje drzave. Ili da smo mi lijeni i neodgovorni jer ne zelimo nazad na posao. Meni se sve nekak cini da su danas ljudima vrijednosti izokrenute.
.
Znaci svi imaju pregled s 9 mjeseci osim nasBudem ja pitala pedicu kad dodje 9 mjeseci ako bi nas izvagala i pogledala. Ok je tetica tako da mislim da ce nas primit. Bas me zanima kako napreduje.
mikio a ako je vozis kolicima po stanu? Jel bi zaspala? Ja imam kolica ko kisobran za po kuci i nekad mi u njima ispod nape u kuhinji spavaDamnarexxx hm… Amerika je zemlja velika
Jedno je ono sto mi na tv vidimo, a drugo stvaran zivot. Po meni je tamo previse rasizma, siromastva, slabo zdravstvo i opcenito nikakva sigurnost. Recimo,tamo su zene doma 6 tj. nakon poroda i onda ides na posao… mozes na neplaceni no onda gubis zdravstveno. Ako ostanes doma a muz ti nema zdravstveno (ili si samohrana) nece ga imati ni beba… i onda ako bebi nesto bude napravis si racun za zdravstveno da ga otplacujes iducis 20 godina… tako da zenr idu nakon 6 tj. na posao a beba u daycare. Grozno… Tako je bar bilo u mom State-u, mozda ke negdje drugačije. Super je jer ako si vrijedan i ako radiš to cijene i možes brzo napredovati i zaraditi novce… No kvaliteta života je u Hr puno bolja, ma koliko se takva izjava nekom činila čudnom. Moj život tamo je neprocijenjivo iskustvo no nikad ne bi tamo odgajala dijete
Daa,, prestrasno, navodno, zdravstveno si plaćaju sami, jer ono što neke firme plaćaju ne pokriva ništa! Teta je odvela malu u kliniku jer je pala, pregledali su je, hvala Bogu, ništa nije bilo, dobila je flaster i račun 370 dolara!
Ne dao Bog tamo biti bolestan, baš to što si rekla, odgajati dijete tamo je strava!
S druge strane, frend.. rodjjen je tamo, ali porijeklom Hrvat, pa dodje često.
Njegove priče o životu tamo su precool🤭ali, on ima love, obitelj strašno bogatu, pa je iskustvo, naravno drukčije 😬
Ja isto nisam nikad bila, ali fora je slušati.
Samo ti Losa piši, kad nam je dosadno, da imamo šta čitati 😝
"Prokleta je Amerika i zlato sto sjaaaaaa" 😁
Nek kazu oni sta hoce..nama je super..plus imamo skoro najvise pregleda u trudnoci...tam dva tri u cijeloj trudnoći a mi njih sto. Bas sam neki dan spremala papire i nasla sliku prvog uzv di je bila samo tockica 😍😍😍
.
Red moze...napravis zatvoreni profil i slike ti ko na fb vide samo prihvaceni prijatelji.
.
Vasi slabo jedu a moj ko provalija...sve jede..čak mi se cini kao da bi mu trebala malo i povecati porcije. Sad zna pojesti punu zdjelicu i onda se jos buni...bas cu je sutra izvagati.
Red jel nece nista jesti ili samo povrce? Moj kada nesto odbija npr ciklu,stavim gore malo gotove kasice od kruske i da vidis kak sve pojede 😂 je da je kombinacija boli glava al kruska mi sa svime pali.
Ufff bome gadno!
A i mislila sam da je na TVu jedno, stvarnost drugo.
Bas ne mogu vjerovati zasto zene tjeraju tako brzo raditi. I to zdravstveno🙊 uzas lagani. Tamo je ocito samo bogatima dobro.
Jutro! Prva 😂
Ugl naravno dijete nakon tolko izbivanja zaboravilo kak izgleda doma. Nikako se smirit i zaspat, plakanje i plakanje. Uspio zaspat tek kad smo legli skupa oko pol 12. I znate kad je ustao? U 5:45 😫😫😣. Jedina pozitivna stvar kaj se probudio za jest samo jednom, u 5. (Ili sam ja bila tolko mrtva da nisam cula 🙈😂). I sad ko budala secemo po kvartu da jos malo odspava jer nisam sinoc stigla usisat stan i oprat pod 🤦♀️
Red tebi sam jos htjela rec, ne znam dal sam vec napisala 🙊, al jesi probala povecat razmak izmedu obroka? Meni on fkt puno bolje jede ako mu dam nakon 4 sata il vise. Bas je povecao razmake. A ako dam ranije onda brljavi..
Jutro cure!! Mi smo isto imali budnjikavu noć.. Negdje do 2,3 je spavala i onda se probudila milijun puta..
--
Da ja sam stavljala bananu u sve 🙈 onda sam prešla na ciklu 😁 mislim ona nekad baš lijepo pojede, a nekad desetak žlica i to je to. Jučer nije htjela ručak, tj isto je probrljavila, a na moru je pojela skoro cijelu nektarinu..
👩🏻90. 🧔🏼89. 👶🏻 19.
MTHFR homo, PAI 4G/5G heterozigot - clexan 0,4
Kariogrami uredni, MM 01/24 astenozoospermija
AMH 2,4 ng/ml, histeroskopija✅ ostali nalazi ok
12/22 blighed ov. 💔, 07/23 missed ab. 💔, 11/23 blighed ov. 💔, 6/24 pr. spontani 💔
........stigla 🌈 5.6.2025. ❤️❤️
Uh dok se ja ukljucim.vec neko napise umjesto mene. Bas sam ja htjela predloziti mojabebaspava jer sam iziritirana ovim nocima gdje on ima.10 budjenja do 4-5 i onda 2 sata nece zaspati..gdje ga se uspavljuje ko da hocu onesvijestiti (jer drukcije ne pali). Fino sam.ga ko.kcer s 8 mj odnijela u krevet i izasla. Urlao je ko da ga kolju. Pa sam se vratila,dudu stavilai izasla jos minutu. Urlanjr i dalje. I onda sam dosla i mazila ga po licu i pjevala uspavanku i nekim.cudom je zaspao tako 3x jucer..haleluja!! I nocas on naaapokon super spava tj nakon hranjenja odmah zaspi i u 4 ujutro dok sam ga hranila pokaka se a taman zaspai na cici. Presvucem ga i naravno budan ko sova. Dize se muz uzima ga u dnevni i pali tv!!! Znaci podivljala sam. Kaze on ionako ce bit budan 2 sata. Pa naravno kad ga ucis da je ok bit budan 2 sata u 4 ujutro. Posvadjali se i ha malog uspavala. Mislim mene ti muski fasciniraju ponekad al stvaaaaarno.
.
Idem citat dalje🤣
p.s. mare i moj je ko provalija za hranu🤣
.
Simbalija da da plakala je i M iz petnih zila prva 2 dana. Ja bi kad je krenula plakal cekala 1-2 min i onda usla u sobu dignula ju i naslonila na sebe u onom polozaju ko da ju u klokanici nosim. Da joj glavica bude na mojim prsima.to ju umiri jako brzo, uz malo ljuljuskanja. To bi trajalo 1-2 min i natrag u krevetic. Iskreno neznam kako sam uspjela da prozvacem to plakanje zato mislim da i je mm me svakako deklarirao al sad je sam priznao da sam dobro to ju naučila.
Annika fb jel tako gospođa sa transformerom...
Mikio da sad mi spava 2x dnevno. Jutarnje najcesce krace i popodnevno prije rucka duze, recimo ako ko danas jos spava, onda to jutarnje odspava popodne oko 4/5 al onda bas moram ici negdje s njom da zaspe jer popodne je uvijek teza za zaspat. Dok sam ju uspavljivala kad je vec imala te ocite znakove umora trebalo nam je i po 45 min da ju uspavam, zato sam na preporuku krenula sa tim da tocno u neki sat ide spavat pa se izbjegne hiperaktivna reakcija koju ima kad je premorena.
Ovo za pprođajne i preglede mogu samo rec da sam zahvalna da sam ovdje u HR bila trudnica i postala mama... Znm dosta cura koje su iz Njemacke, Italije, Austrije dosle u HR natrag kod roditelja zivjet kad su zatrudnile jer su uvijeti 100% bolji nego u tim razvijenijim kao zemljama. Italija mislim da ima 45 dana nakon poroda se vracas raditi. Katastrofa 45.dan sam prvi put sjela na brdo od jastuka na 3 minute za pojest juhu, a ne da idem raditi.
Sad idem vidit dal mogu na instacu otvoriti 2.profil privatni da mogu popratiti jer malo mi bedasto da mi stranica sluzbena prati mojabebespavasama i sl... 😁 A sve mi zvuci zanimljivo...
Jutroo
Dns ko prezivi pricat će...mali je prespavao noc ali sam ja ko kreten se okretala po krevetu i nisam mogla zaspati do nekih 3 sata a legla u 10. Na kraju sam u 1 isla jesti jer sam se sjetila da nisam jela skoro cijeli dan pa mozda zbog gladi ne mogu spavati..al nije upalilo xD
Mali turbo se probudio u 7 i pici..sad sam mu stolicom i jastucima zagradila da ne moze u kuhinju a pametni ode s druge strane i provuce se kroz stolicu 🙈🙈🙈 jbm ti svekrvu sto mu pokazala kako se treba provuci ispod neceg 🤣🤣
.
Kako vi svoje zabavljate...njega igracke nimalo ne zanimaju...samo gleda sta ce dirati okolo 🙈
Jeeej uspjela otvoriti privatni da vas mogu popratiti, onako mi bezveze... Naravno Damnarexx sam odmah nasla 😊, Mikio i Lavicu sam poslala zahtjev al ostale neznam koje su pa da ne klikcem bezveze na 100 koja hoce nek poprati... Bas aam ponosna na sebe da imam prvi mameci profil 😝🙈...
Mare mislim da bi on i sam bez necije pomoci sluzio kako se provuci. Tesko ti mogu pomoc za zabavu jer M jako zanimaju igracke, a kad ju to ne zanima onda su joj top moje papuce. Pa sam kupila iste takve nove pa joj te pustim da petlja po njima.
Sortiraj odgovore
Najstariji