Trudnoća nakon potpomognute

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • malla
    27. Ožujak 2021. 12:23

jannanna123

@malla
    Evo mee stigla sam 😁
    Ne znam da li si ti bas kao ja , ali ja sam totalno preplasena, cak je bas uzak krug ljudi s kojima otvoreno pricam o trudnoci, ne volim da se to komentarise , ovi novi UZ aparati cini mi se samo mi donose brigu, uvek ti nadju neku meru ili neki detalj da mora da se proveri i onda sam uvek od pregleda do pregleda u brigama 💆🏼‍♀️💆🏼‍♀️💆🏼‍♀️

Da, i ja izbjegavam ikome ista govoriti... mada stvarno nisam imala prebloma dobar dio trudnoce. Prije par sedmica sam imala menstrualne bolove u stomaku i toliko sam se uplasila...otisla dr.kaze to je normalno. Ali ajde ti to meni objasni 🙄 A da ti ne pricam kad cekam rezultate nalaza 😂 radila sam ogtt i rezultati su bili odmah sutra dan, ali meni je to bilo ko godina. Dodju nalazi, niska glukoza, ponovo se isprepadam sta sad to znaci. Opet kod dr, kaze to je super nalaz 🙄 I postala sam bas sitnjicava, moja dr kojom sam bila odusevljena me pocela nervirati jer prica jedno a na nalazu napise drugu. Npr.zadnji put mi rekla da misli, nije sigurna, da je posteljica zrelija nego sto treba biti. Ali kao provjerit ce na sljedecoj kontroli. I nista o tome ne napise u nalazu. Ja naravno poludim od brige i guglanja (treba nam zabranit guglanje) ne mognem cekati 4 sedmice za drugu kontrolu i odem za 10 dana kod drugog dr. On opet tvrdi da ne vidi nista, da je sve uredno i sa posteljicom i sa plodnom vodom i sa bebicom. Sad se trudim vjerovati njemu... 

• jannanna123
    27. Ožujak 2021. 15:55

Meni su pre prvog ekspertnog rekli povecan nuhalni nabor, cekala 10 dana prenatalni test kad nisam umrla , pa sam dobila kandidu, pa nisam mogla na pregled dobili 2 nedelje zabranu kretanja zbog korone , pa onda sad me zaplasila kao s manjkom plodove vode. I evo sad pijem 2,5 l vode dnevno pa na kontrolu sad u ponedeljak .

• jannanna123
    27. Ožujak 2021. 15:57

Pijem neke lekove za kontrakcije kao, i to su mi primetili da se javlja . Pa stalno neka ludnica 😂 al dobro vazno je da smo pazljive i da se cuvamo. Inace meni se oko sekreta javlja i neki vodeni deo, oni kazu to je deo sekreta al ja se sve plasim da nije plodova voda. Sva sam utrnula od straha 💆🏼‍♀️

• malla
    27. Ožujak 2021. 18:37

jannanna123

Pijem neke lekove za kontrakcije kao, i to su mi primetili da se javlja . Pa stalno neka ludnica 😂 al dobro vazno je da smo pazljive i da se cuvamo. Inace meni se oko sekreta javlja i neki vodeni deo, oni kazu to je deo sekreta al ja se sve plasim da nije plodova voda. Sva sam utrnula od straha 💆🏼‍♀️

Mogu misliti kako ti je bilo cekati... lijepa vremena prije  nisu mogli.provjeriti nista osim kuca li srce 😂 
    Imas li nekih "trudnickih tegoba"? Mene je zgaravica pocela dosta muciti...i da, dosla sam do faze oticanja nogu i šaka, prstenje sam sve poskidala jer sam se bojala da necu moci kasnije i samo jednu obucu nosim,neke najsire koje sam imala 😁

• jannanna123
    27. Ožujak 2021. 20:36

E da i htela sam reci da i ja guglam i ludim do sledeceg pregleda, isla bih na uz svake nedelje da moze 😂😂😂
    Sto se tice simptoma ja sam povracala jedno dva meseca , i jako sam malo kila dobila , imam bukvalno stomak samo i to u uskoj garderobi, kad obucem neku trenerku, siru duksericu slabo se vidi. Nista mi nije nateklo niti sam se ugojila bilo gde drugo 😂😂😂 prstenje kao i pre trudnoce komotno 😁😁 jesi li se ti ugojila puno ? 

• malla
    27. Ožujak 2021. 21:13

jannanna123

E da i htela sam reci da i ja guglam i ludim do sledeceg pregleda, isla bih na uz svake nedelje da moze 😂😂😂
    Sto se tice simptoma ja sam povracala jedno dva meseca , i jako sam malo kila dobila , imam bukvalno stomak samo i to u uskoj garderobi, kad obucem neku trenerku, siru duksericu slabo se vidi. Nista mi nije nateklo niti sam se ugojila bilo gde drugo 😂😂😂 prstenje kao i pre trudnoce komotno 😁😁 jesi li se ti ugojila puno ?

Blago tebi... ja sam dobila 10 kila. Stomak se dobrooo istice 😁 Nisam nikad povracala, nit imala mucnine. Bas sam mislila kako cu lijepo proci bez tih klasicnih tegoba dok sad nisu pocele 😁 Najvise se oticanje vidi ujutro, bukvalno mi se na nozi ne vidi košćica koliko otekne, nit mogu stisnuti šake. U toku dana spadne. I dosad sam mogla spavati super, a sad se vec probudim 100 puta u toku noci. Ali to je valjda i psiha, kao da se bojim kako lezim, hocu li pritisnuti nekako stomak. Jos procitam da ne bi smjele na leđima spavati (opet google 😂) pa i to... hahahha 
    Jedino u cemu stvarno uzivam jesu bebini pokreti 😍

• jannanna123
    28. Ožujak 2021. 09:24

Ja sam 5,5 kg dobila . Verovatno ce mene sve to da saceka malo kasnije kad se jos ugojim . 😁
    Ja ne mogu sutra da docekam tu dopunu ekspertnog UZ da vidim da li ce sad plodova voda biti ok ili sta mi se desava 💆🏼‍♀️ A pokrete obozavam, nekad se zamislim pa ne mogu da se setim da li se pomerala, onda brzo mrdam stomak da je dozovem 😁😍

• malla
    28. Ožujak 2021. 11:41

jannanna123

Ja sam 5,5 kg dobila . Verovatno ce mene sve to da saceka malo kasnije kad se jos ugojim . 😁
    Ja ne mogu sutra da docekam tu dopunu ekspertnog UZ da vidim da li ce sad plodova voda biti ok ili sta mi se desava 💆🏼‍♀️ A pokrete obozavam, nekad se zamislim pa ne mogu da se setim da li se pomerala, onda brzo mrdam stomak da je dozovem 😁😍

Javi obavezno sta je bilo na UZ, ali vjerujem da je sve super. 
    Ma mozda i nece, mozda budes sretnica pa prođes bez toga. Svaka ti cast kako si malo kilograma dobila.
    Daaa, hahahha, pronalazim nacine kako da je isprovociram da udara 
    Kako tebi racunaju termin? Meni na nekom nalazu pise 30.6. a na nekom 2.7. , ne znam zasto. 

• jannanna123
    28. Ožujak 2021. 12:18

Tebi su vratili blastu pa si par dana ispred mene . Meni 5.07. , verovatno ti je plod par dana napredniji pa onda imas i taj termin par dana ranije u opticaju. Ne mogu oni to da pogode bas tacno. Meni je isto kao po transferu 05.07. Ali moguce je i ranije jer plod malo napreduje brze ... sestri mi je rodj 30.06. Mogla bih i ja tada bilo bi slatko 😁😍 
    Sto se kila tice nije bilo do mene vec jednostavno tri puta dnevno povracanje 😂 nista zivo nije hrane ostajalo u meni tako da sam se u periodu tom ugojila svega kilo dve , sad su kile malo krenule . 
    Pregled sutra u 18:15 pa javljam sta ce mi ovoga puta reci 🤷🏼‍♀️🤷🏼‍♀️

• jannanna123
    29. Ožujak 2021. 21:53

Evo mene , plodova voda super i deluje sve uredno od tih parametara koje nije videla proslog puta bas jasno. Tako da guramo dalje ✈️✈️ 😁
    Danas se dete obrtalo kao ludo , pravila sam se mrtva pola dana nisam smela da se pomerim, sreca pregled danas bio pa sam se uverila da je sve ok 😁

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.