Trudnoća nakon potpomognute

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • malla
    18. Svibanj 2021. 20:59

jannanna123

Hejjj evo ja sad sigla . Mi smo na 2 kg isto😂 i ja sam se preplasila al dr kaze lakse cu se poroditi 😂 meni je inace neki AC manji, to mi kasni sve vreme al kaze ona verovatno je vitka beba da je sve to u ok granicama .
    Meni rekla pregled tek 15.06. 🤔 tad radim CTG prvi. Ne znam sto nisam i ja tako ranije kao ti 🤷🏼‍♀️

Prate se curice pravo 😁
    Pa meni je rekao da kasni jednu sedmicu, ali kao to je ok, plus minus dvije sedmice je normalno...
    Ne znam, mozda je drugacija procedura kod vas i kod nas...ja sam i ocekivala sad te cesce kontrole, za 10 dana, pa za 7, pa za 5, pa za 3 dana i tako sve do kraja. I da, rekao mi je da za 15tak dana uradim briseve... 
    Ovo vec mirise na kraj i pocinje me malo bit i panika sto se primaklo 😊

• jannanna123
    18. Svibanj 2021. 22:07

Meni je rekla sledeci put 15.06. Pa onda kaze ide cesce kao. 
    Ja sam do danas bila ok, al od danas me uhvatila takva nervoza i strah. Plasim se kako cu da prepoznam da se poradjam 😂 kako ce sve proci. Cela ova nasa borba je napeta a ovo kao slag na tortu 💆🏼‍♀️ Meni je dr rekla do kraja ce imati max 3 kg beba, tako da ce biti malena al neka je samo ziva i zdrava . Tako ce i kod tebe 🥰 kako inace izdrzavas ? Ja sam se slabo ugojila . 9 kila. Tako da se osecam solidno i dalje ...

• malla
    19. Svibanj 2021. 11:36

jannanna123

Meni je rekla sledeci put 15.06. Pa onda kaze ide cesce kao.
    Ja sam do danas bila ok, al od danas me uhvatila takva nervoza i strah. Plasim se kako cu da prepoznam da se poradjam 😂 kako ce sve proci. Cela ova nasa borba je napeta a ovo kao slag na tortu 💆🏼‍♀️ Meni je dr rekla do kraja ce imati max 3 kg beba, tako da ce biti malena al neka je samo ziva i zdrava . Tako ce i kod tebe 🥰 kako inace izdrzavas ? Ja sam se slabo ugojila . 9 kila. Tako da se osecam solidno i dalje …

Meni planiraju carski, a kako carski ide prije termina, planiraju oko 23.6. da bude. S tim da nikad nije iskljuceno da beba nece sama krenuti ranije (ja se zaista nadam da nece).
    Ne brini, svaka je prepoznala pa cemo i mi 😁
    Meni je do nedavno bilo ok, ali u zadnje vrijeme me voda unisti, ujutro jedva hodam koliko mi stopala budu otekunuta, ruke,cak i lice uzas otekne, da mi kapci skoro zatvore oci... onda u toku dana malo spadne i opet sve u krug... Najvise mi smetaju noge jer ne mogu nista od svoje obuce vise da nosim 🙄 A i vaga pokazuje 15 kg vise u odnosu na prije trudnoce 🙄 
    Ali sve u svemu, uvijek kazem da ima zena koje moraju prelezati svih 9 mjeseci, koje imaju puno gore tegobe, tako da se zaista ne mogu zaliti, izdrzat ce se jos malo.
    Je li pocelo spremanje torbe za bolnicu? 😊

• jannanna123
    19. Svibanj 2021. 12:02

Ja uopste nisam naduvena ni noge ni nista. Ne znam kako me je to zaobislo. Mozda zato sto sam povracala mesecima pa kao ajde nek ona ne otekne , postedecemo je  😂😂😂
    A zbog cega moras na carski? Zato ti onda i ides ranije na Ctg jer meni je termin tek kao 05.07. Pa i idem taman 10 dana kasnije od tebe na prvi CTG kao sto mi kasnije i planiraju porodjaj 🤷🏼‍♀️ 
    E pa ja planiram krajem ovog ili pocetkom sledeceg meseca da odem i kupim sve sto treba, za sad imam samo spavacice 😁 kad mi ta torba bude spremna i kad je budem vidjala stalno ima da mi bude lose svaki dan od straha 😂😂

• malla
    19. Svibanj 2021. 12:59

jannanna123

Ja uopste nisam naduvena ni noge ni nista. Ne znam kako me je to zaobislo. Mozda zato sto sam povracala mesecima pa kao ajde nek ona ne otekne , postedecemo je 😂😂😂
    A zbog cega moras na carski? Zato ti onda i ides ranije na Ctg jer meni je termin tek kao 05.07. Pa i idem taman 10 dana kasnije od tebe na prvi CTG kao sto mi kasnije i planiraju porodjaj 🤷🏼‍♀️
    E pa ja planiram krajem ovog ili pocetkom sledeceg meseca da odem i kupim sve sto treba, za sad imam samo spavacice 😁 kad mi ta torba bude spremna i kad je budem vidjala stalno ima da mi bude lose svaki dan od straha 😂😂

Ne znam, moj dr je odmah rekao da oni u bolnici vantjelesnu oplodnju smatraju razlogom za carski... "zbog nacina ostvarivanja trudnoce i vremena koje ste cekali bebu"... ni meni nije bas najjasnije zasto im je to bitno, ali znam da se ovdje uglavnom sve zene koje se bore sa začećem na kraju porode na carski. Nekad mi bude i drago sto je tako, jer se bojim porođaja i tih bolova, a nekad mi opet nije drago zbog oporavka...ali sta je tu je. 
    Eee da, ja nisam prvih 6 mjeseci ni osjetila, nijednom mi nije bilo ni muka, nit sam ikad povracala... zato ti sad uzivaj, zasluzila si poslije svega, a ja cu hodat ko balon napunjen vodom do porode 😂😂 Svakome mora nesto 😂

• jannanna123
    19. Svibanj 2021. 13:06

A daaaa, i rekla si mi da je to pravilo, ovde zaista nije tako, ako naravno bude potrebe moracu na carski ali za sada se pominje samo prirodan porodjaj ... ajde ajde ti bar znas kad ces. Jos malo i eto gospodjice s tobooom 😍😍😍 

• jannanna123
    28. Svibanj 2021. 15:21

Malaaa, javljaj kako je bilo na pregledu i kako izgleda sve sada 🥰🥰🥰

• malla
    30. Svibanj 2021. 22:23

jannanna123

Malaaa, javljaj kako je bilo na pregledu i kako izgleda sve sada 🥰🥰🥰

Bilo je ok, sad mi je lakse kad znam kako izgleda taj famozni CTG 😁 U sustini, stave "nesto" na stomak i tako lezis 15-tak minuta, prati se bebino srce i eventualne kontrakcije. Cak je i ugodno, slusas otkucaje ❤
    Uglavnom, hvala bogu uredu je nalaz. Radila sam briseve, i oni su uredni. U srijedu idem ponovo.  Kako si ti?

• jannanna123
    31. Svibanj 2021. 08:21

I mene je bas zanimalo kako to izgleda, bas mi je drago da je tako lep osecaj i iskustvo i da ste vi super😍😍😍
    Ja sam planirala danas da zovem dr kod kojeg planiram porodjaj pa da zakem preglede koje trebam ranije, doktor koji je trebao da me poradja ce tada dobiti bebe i nece raditi, tako da mi se sve izokrenulo u poslednji cas.  Nadam se da cu se sve lepo dogovoriti s novim doktorom na kojeg su me uputili . Malo imam tremu da li ce me covek prihvatiti normalno sad u devetom mesecu ali nadam se da ce sve biti ok i da cu i ja uskoro doziveti to tvoje iskustvo ☺️☺️☺️

• jannanna123
    31. Svibanj 2021. 15:14

Evo i ja sam zakazala, idem u sredu. Tako da na sledeci pregled idemo zajedno😂

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.