ovo je jako dobra tema..baš mi je drago da ste pisale što ste nosile,ja ću se sad malo lakše spremiti,dala sam i mami da pročita što ste pisale pa mi je rekla ''eto vidiš da nijedna nije nosila piđamu,šta će ti piđama'' a nosim dvije spavaćice (jedna je na bretele a trebam roditi sad u 2 mj i najavili su snijeg pa se mama brine da će mi biti hladno samo u tome a druga je neka 'šminkerska' poluprozirna i sram me to obući uopće za porod) a za poslje poroda sam mislila piđamu,inaće ih uvijek nosim a ova ima gumbe na gornjem dijelu za dojenje...dali mislite da je bolje biti poslje poroda (ona 3 dana) u spavaćici??
za sada imam:
-2 spavaćice i 1 piđamu
-šlape (u potrazi za japankama još uvijek ili nećim što može pod vodu)
-kućni ogrtač
-2 grudnjaka mekana (jedan je za dojenje)
-6 gaća; 3 čarapa
-nesseser (četka za kosu,četkica za zube,šampon...)
-2 velika i 1 mali ručnik
-3 paketa uložaka
planiram roditi u Petrovoj ZG
koliko sam shvatila, ogrtač ne treba. cijelo vrijeme si u sobi i beba je s tobom. može ti ga netko kasnije donijeti, a ovako bi ti zauzeo puno mjesta u koferu...
spavaćica ili pidžama... ovisi što se tebi čini praktičnije. ja ni inače ne koristim spavaćice pa sam je uzela samo za porod, a poslije ću pidžame.
Hvala na popisu, sve sam štreberski prepisala :)
Samo još ne znam da li trebam nositi sa sobom robicu za bebu, za tih nekoliko dana koliko smo tamo? I šta još ponijeti za bebu? Možda pelene i neku kremicu? Stvarno mi ništa ne pada na pamet. Inače, roditi ću u Merkuru, pa ako netko ima iskustva šta tamo traže, bila bi zahvalna da mi napiše.
Život se mijenja od tame do sunca, kad kraj tvog srca još jedno zakuca!
Možda se nađe koja trudnica iz mog kraja pa nek se i moj popis nađe...
SB..
SPAVAĆICA I PIĐAMA( piđama preko dana,spavaćica za vizitu ,premda možeš biti u njihovim spavaćicama ali ja nisam jer materijala više nema nego što ga ima)
KUĆNI OGRTAČ(za posjete-nije obavezan ali ja sam se osjećala ugodnije)
PAPUČE,JAPANKE ZA TUŠIRANJE
ČARAPE
MALI I VELIKI RUČNIK
GRUDNJAK ZA DOJENJE;JEDNOKRATNI JASTUČIĆI za grudnjak
5-6 kom PAMUČNE GAĆICE(sljedeći put nosim jednokratne)
VIR 80 4kom
PRIBOR ZA HIGIJENU(gel za tuš.,sapun,četkica i pasta za zube....)
MALI I VELIKI RUČNIK
TOALETNI PAPIR
VLAŽNE MARAMICE
PAPIRNATE MARAMICE
PRIBOR ZA JELO;ČAŠA(dobro mi je došao jer su mi moji donosili jelo-hrana prepreslaba)
TRUDNIČKA KNJIŽICA,NALAZ KRV.GRUPE ,OSOBNA I ZDRAVSTVENA
E sad ono što nisam a TREBALA SAM
bocu s vodom i nešto za grickati jeer rodila sam između ručka i večere a
dok je muž donio i jelo i hranu meni su minuti bili dani...
Svaki tvoj osmijeh u mom oku stvori suzu radosnicu! Hvala Ti,Boze na mom anđelu!
Potpisujem cure.
Rodila na Sv. Duhu prije 4 mjeseca.
Nije mi trebao ogrtač jer je toplo i ne izlazi se na hodnik apsolutno. Ne očekivati da imaju spavaćica jer to im ovisi o ne znam čemu. Isto tako zbog carskog reza mi nisu trebali ni veliki ručnici jer nije bilo šanse da se otuširam sama na stojećki u tuš kabini.
Zato su mi dobro došle elastične mrežaste jednokratne gaćice. Imala sam i one jednokratne iz DMa ali to je bilo nemoguće navuči i smetalo bi mi na rez.
S obzirom na carski i dosta ležanja dobro mi je došla slamčica preko koje sam čak i juhu jela. Čaše su mi bile višak - boćice su puno zgodnije.
I svakako bih izbacila banane sa menija jer zatvaraju, a potrebno je da se uspostavi normalna probava. I bez njih sam imala problema još koji tjedan. :) Preporučam datulje ili nešto što otvara.
Sortiraj odgovore
Najstariji