Znaci prestajem je uzimati🤗 jeli koja od vas radila test za prohodnost jajovoda? Zanimaju me iskustva..Hvala
Ja sam radila privatno Sono HSG tj. preko ultrazvuka. Kao normalni UZV kod gin, samo provuku i jednu tanku cjevcicu kroz koju polako pustaju tekucinu i prate njen prolaz do jajnika, tj. jesu li jajovodi prohodni. Meni je to trajalo mozda 10-15min, mrvicu zasmetalo kad su stavljali tu cjevcicu, ostalo sve ok. Taj dan sam povremeno osjetila malo bol i imala iscjedak, lezala sam i odmarala. Meni je jedna strana bila skroz prohodna, a druga je imala te neke male priraslice koje su se rascistile sa tom tekucinom, ugl. gin rekao da je to sve super.
Citala sam da su zene to radile laparoskopski, i da zna jako boljeti ako su jajovodi zacepljeni. Mislim da to ovisi o osobi tj. pragu boli i stanju jajovoda.
Znaci prestajem je uzimati🤗 jeli koja od vas radila test za prohodnost jajovoda? Zanimaju me iskustva..Hvala
Ja sam radila privatno Sono HSG tj. preko ultrazvuka. Kao normalni UZV kod gin, samo provuku i jednu tanku cjevcicu kroz koju polako pustaju tekucinu i prate njen prolaz do jajnika, tj. jesu li jajovodi prohodni. Meni je to trajalo mozda 10-15min, mrvicu zasmetalo kad su stavljali tu cjevcicu, ostalo sve ok. Taj dan sam povremeno osjetila malo bol i imala iscjedak, lezala sam i odmarala. Meni je jedna strana bila skroz prohodna, a druga je imala te neke male priraslice koje su se rascistile sa tom tekucinom, ugl. gin rekao da je to sve super.
Citala sam da su zene to radile laparoskopski, i da zna jako boljeti ako su jajovodi zacepljeni. Mislim da to ovisi o osobi tj. pragu boli i stanju jajovoda.
Hvala ti na odgovoru. Meni je rekao da se radi pod punom anestezijom, ubrizgava se tekucina u trbusnu supljinu da se vidi jesu li prohodni. Jesi li uspjela ostvariti trudnocu?
Ja-30god,muz-30god,pokusavamo od 12/2018.,jajovodi prohodni,spermiogram uredan,prva inseminacija neuspjesna😏
Pozdrav!! Ja i muz pokusavamo godinu dana vec al tu su se stvorili problemi cista jaka krvarenja pila duphaston 3 ciklusa sve bilo ok ciste nema i cim sam prestala opet problemi...vadila hormone 3-5 dan ciklusa i 21 dan ciklusa da bi taj ciklus dugo krvarila 16dana dokt rekla pij duohaston a nalazi 21.dc kakvi budu bitno da prestanem krvarit i vadila ja krv i kaze progesteron- 0.681 nmol/L (folikularna faza 0.6-4.7.....ovulacija 2.4-9.4.....luteinska faza 5.3-86...) dali to znaci da je jako nizak iako sam pila duphaston? Slj mjesec idem kod doktora humane reprodukcije tako pise na uputnici idem prvi puta tamo pa ako koja ima iskustva i isla je tamo doktoru da mi kaze kako sta..pozdrav svim curkama u grupi! 😊
Hvala ti na odgovoru. Meni je rekao da se radi pod punom anestezijom, ubrizgava se tekucina u trbusnu supljinu da se vidi jesu li prohodni. Jesi li uspjela ostvariti trudnocu?
Onda je to laparoskopski. Ja sam radila privatno.
U pokusavanju sam jos. Pijem terapiju za stitnjacu, vitamine, pocela sam i sa Klomifenom prosli ciklus uz nadzor ginekologa.
Onda je to laparoskopski. Ja sam radila privatno.
U pokusavanju sam jos. Pijem terapiju za stitnjacu, vitamine, pocela sam i sa Klomifenom prosli ciklus uz nadzor ginekologa.
Ja sam bila 2 mjeseca na klomifenima. Imala sam 2 vodeca folikula na svakom jajniku i osjetila sam ovulaciju. Ali nista od trudnoce.
Ja-30god,muz-30god,pokusavamo od 12/2018.,jajovodi prohodni,spermiogram uredan,prva inseminacija neuspjesna😏
Pozdrav!🤗
Evo i ja pokusavam raditi na bebici, imam 30 godina i proradila je zelja za majcinstvom🤰. Naime, meni i partneru malo teze ide,pokusavamo vec nekoliko mjeseci ali jos nista, imam redovne menstruacije, ali prije par godina mi je bio TSH stitnjace blago povisen, na sljedecim kontrolama se normalizirao, isto tako na ultrazvuku su nadene tri sitne cistične tvorbe no endokrinolog je rekao da to nije nista strasno i da prode samo od sebe, sad nisam 2 godine nista od toga kontrolirala pa ne znam, sad zbog korone je malo teze sve te pretrage docekat i obavit...😤 ali ginić mi je preporucio Gynositol prah, i evo od danas ga pocinjem koristiti pa cemo vidjeti, pa da se nadam ove godine zeljenoj trudnoci🤱
Pozdrav!🤗
Evo i ja pokusavam raditi na bebici, imam 30 godina i proradila je zelja za majcinstvom🤰. Naime, meni i partneru malo teze ide,pokusavamo vec nekoliko mjeseci ali jos nista, imam redovne menstruacije, ali prije par godina mi je bio TSH stitnjace blago povisen, na sljedecim kontrolama se normalizirao, isto tako na ultrazvuku su nadene tri sitne cistične tvorbe no endokrinolog je rekao da to nije nista strasno i da prode samo od sebe, sad nisam 2 godine nista od toga kontrolirala pa ne znam, sad zbog korone je malo teze sve te pretrage docekat i obavit…😤 ali ginić mi je preporucio Gynositol prah, i evo od danas ga pocinjem koristiti pa cemo vidjeti, pa da se nadam ove godine zeljenoj trudnoci🤱
Dobro nam dosla 🙌🌸
Koliko dugo pokusavate ?
Kakav je to Gynositol prah ?
Ja bih ti svakako savjetovala da TSH provjeris,privatno ti je 70-80kn max.
Budi oprezna s njime posto ti je vec bio povisen...cisto da se ne mucis iz mjeseca u mjesec ako vas jedino to sprjecava.
🙎🙇 oboje 31 god.
u postupku za MPO❤
Pozdrav!🤗
Evo i ja pokusavam raditi na bebici, imam 30 godina i proradila je zelja za majcinstvom🤰. Naime, meni i partneru malo teze ide,pokusavamo vec nekoliko mjeseci ali jos nista, imam redovne menstruacije, ali prije par godina mi je bio TSH stitnjace blago povisen, na sljedecim kontrolama se normalizirao, isto tako na ultrazvuku su nadene tri sitne cistične tvorbe no endokrinolog je rekao da to nije nista strasno i da prode samo od sebe, sad nisam 2 godine nista od toga kontrolirala pa ne znam, sad zbog korone je malo teze sve te pretrage docekat i obavit…😤 ali ginić mi je preporucio Gynositol prah, i evo od danas ga pocinjem koristiti pa cemo vidjeti, pa da se nadam ove godine zeljenoj trudnoci🤱
Dobro nam dosla 🙌🌸
Koliko dugo pokusavate ?
Kakav je to Gynositol prah ?
Ja bih ti svakako savjetovala da TSH provjeris,privatno ti je 70-80kn max.
Budi oprezna s njime posto ti je vec bio povisen…cisto da se ne mucis iz mjeseca u mjesec ako vas jedino to sprjecava.
Pokusavamo otprilike 6 mjeseci vec, ako prode godina dana rekao mi je ginic da mu se javim jer tad je vec navodno problem.
Gynositol je inace dodatak prehrani s mioinozitolom i folnom kiselinom. Navodno se preporučuje pri regulaciji metabolizma i funkcije jajnika, isto ga piju i zene sa policisticnim jajnicima, sprječava razvoj gestacijskog dijabetesa, a folna kiselina doprinosi stvaranju krvnih stanica i neophodna je ženama koje žele zatrudnjeti, regulira hormone itd..ginic kaze da su mu mnoge zene zatrudnjele od toga..skup je, to moram priznati ali ako moze pomoci nije vazno. A sto se tice TSH morat cu definitivno obavit vadenje i ultrazvuk da vidimo situaciju jer mozda mi i to stvara problem.
Pozdrav svima. Sad ce 3 godine kako sam rodila, dojim jos uvijek, ali samo dva puta dnevno. Pocetkom godine odlucili smo da hocemo jos jedno dijete, ali jos uvijek nista. Prosli mjesec isla na pregled, gin rekla da imam zavaljenu maternicu i da pokusavamo od iza. Prije poroda uvijek izrazeni pms i tocno sam znala kad sam ostala trudna, a sada nakon poroda od pms simptoma bude samo napuhnut trbuh i to odmah nakon ovulacije pa tocno znam da za 14 dana treba stici M. Zadnja M bila je 14.5., ovulacija je bila pocetkom 6.mjeseca. Ovaj put se nije odmah pojavio napuhnut trbuh nego samo bolovi u donjem dijelu ledja koji jos uvijen traju i iscjedak mi je slicniji onome za vrijeme ovulacije nego pred M. Znam i sama da postoji sansa i za T i za M, ali me strah napraviti test da ne bude -. Jel uopce moguca T a da nema bolnih grudi, mucnina itddr
Draga moja, ja sam trudna 6tj, nisam ni znala!
Samo je bio izostanak menstruacije, nikakvih mucnina nemam, niti bolne grude niti bolove u jajnicima nista!
Evo kupila test pa cu napraviti ujutro. Ne nadam se previse, ali sam ga kupila jer su mi krenuli neki lagani bolovi u grudima
Sortiraj odgovore
Najstariji