Tko planira i radi na bebi - šesti nastavak 👶💗

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • LaVi
    14. Prosinac 2021. 15:07

Kejsy

LaVi

Kejsyprvo što mi je palo na pamet bilo je to ali ono ne želim razmišljat toliko o tome jer mi se doslovno čini nemoguće
    Al opet kako da ne razmišljam kad sam pod terapijom i toliko to iščekujemo da evo ne znam 🤷‍♀️🙈🙏
    Jedino što mogu je čekat još malo pa testić
    Mislim imala sam ja bijeli iscjedak,ne znam da koja cura to nema,najnormalnija stvar ali ne ovako,ovo sam odma skužila da je nešto drugo i čudno malo

e sad vidim da si ti pod terapojom jel jos koritis duphastone i klomifen? Mozda moze biti od njih, ali bi ti se desilo i prije ako si ih koritila i prosli mj. Nisam ih koritila pa nemam iskustva, ali nije cudno da nakon ove terapije bude pozitivan testic :) tako da je sve moguce..

Ne ne,popila sam,sad sam u iščekivanju ili M ili daj Bože plusića🙏
    Pa ne znam,pila sam i prije duphaston i to godinama nikad ništa takvo
    Klomifen sad prvi put ali otpila sam ga još prije 2 tjedna

29👩
    31👨‍💼
    PCOS
    Neredovne menstruacije,amenorea
    11/2021 duphastone i klomifen
    2022/2023- duphaston,klomifen,estrofem
    2024- Belara
    Inzulinska reszistencija- glucophage xr 1000

Mama_andjela
    14. Prosinac 2021. 18:45

Lion, ♥️
    .
    B, da, najbitnije je imati nekoga u svemu tome sto prolazimo, da nismo sasvim sami, mada obzirom da sam vise sama kuci bila, najveci sam dio sama prebrodila🙂 moramo nauciti kako cemo i kad ostanemo same medju 4 zida, dok su svi ostali tu, mnogo je lakse😊
    .
    Atinaaa, veeeliki hugic nazad za tebe i tvoju djevojcicu♥️ Nadam se da ste dobro, da smisljate ime 😊 Hvala sto pitas, dobro sam valjda, eto ti datumi su me malo resetovali i vratili u proslu godinu al polako se vracam. Sve mi se nekako cini jos frisko, ali dobro se nosimo, najbitnije je to, u srcu steze ali moramo sr pomiriti s tim, nazalost😊 Cuvaj se😘
    .
    Blair nadam se draga da ce terapija upaliti, da cu uskoro sa ostalim curama skupa.ne temu jesenjih beba😊😊♥️♥️a ti nemoj da brines, dati ce Bog ovog puta da sve bude u redu..

👩27 g.
    🤵‍♂️36 g.
    12.12.2020.- UZV, 28 tjedan, beba se ne pomijera. Prirodan porođaj nakon 9h. Baby boy H💙

Do 04.06.'21. uzimala Yaz kontracepcijske pilule.
    Od 07/21 pokušavamo :)
    - Pijem Inofolic HP i Aspirint protect.

Mama_andjela
    14. Prosinac 2021. 18:52

Kejsy, da, ti si se bas posvetila ovoj oblasti i bas je lijepo kada jedna zena zna toliko informacija, zato se i ja trudim da upijem sto vise mogu. Iako doktori ne vole te tzv.pametnice, oni vole kad ne znas nista i sto manje pitas, njima je lakse. Ja sam u prvoj T manje znala al eto za odsta stvari bih bila uskracena da nisam sama pitala. Zenska zaboravi dati recept za vitamine, a ja tamo citam na forumu zene nema sta ne piju, a ja lagano nit vitamina nit folne. Tako da ono sad me bas briga, taman da dodje i to nekog neslaganja ja cu da kazem sto mislim i da pitam. I ako posumnjam da trazim nova misljenja. Pojedinima danas svasta moze biti normalno, a ja da ne postupim dobro s nekom trudnicom kao ginekolog, ziva bih se izjela, ne bih se mogla nositi s tim deff. Tako da samo maprijed, sretno s trakicama, i hvala na podrsci♥️ Nadam se da vise nijedna poslije mene nece proci kroz sve ovo🙂
    .
    Buhtlica, daa tako je, ne daj previse alkohola, neka bude umjereno da zna sta radi😁😁 I super je sto prasak djeluje da ti vise i ne treba, fin je posao odradio😊
    .
    Lavi, dakle cekamo ishod klomifena.. jaoo toliko iskustava sam procitala, 90% slucajeva pozitivno, tako da mi je ulilo nade, nadam se da ce i tebi pomoci odmah🙂 Jesi li imala neke simptome, kako si ga podnijela? Kako je bilo na folikulometriji?

👩27 g.
    🤵‍♂️36 g.
    12.12.2020.- UZV, 28 tjedan, beba se ne pomijera. Prirodan porođaj nakon 9h. Baby boy H💙

nina23
    14. Prosinac 2021. 19:02

Kejsy

nina23

Keysi i ja mislim da visak zeljeza. Prenetal sam uzela na svoju ruku. Kako bi rekla hvatam se za slamcicu ili nez pokusavam biti sama svoj doktor. Nez vise

❤️ Nije lako svi se hvatamo za slamcice, ali nemoj na svoju ruku ni prenatalne, na svoju ruku ako ne koristis druge vitamine mozes uzeti akrivni folat i to e bitno da se uzima pre trudnoce i u trudnoci, a zeljezo samo ako ti zaista treba, ako si n nekoj donjoj granici ili inace ima problem sa anemijom, ko ne onda ga zaobidji za pocetak. E citam taj tvoj potpis i bas me zaima jesi resila ureaplazmu? Cak i omega 3 se ne uzima kod planiranja trudnoce, nego se omega unosi hranom bar 2-3 puta sedmicno. I tek od 12 nedelje trudnoce se krece sa omegom kao suplementom… U svakom slucaju vrlo bitno i za omegu pitati ginekologa kad i koliko uzimati. Evo ja samo B12 i B 9 uzimam, e sad zadnjih 15 dana uzimam redovno C vitamin, ali to je zbog sezone viroza. I nekad sumecu uzmem D3, selen i pantenolsku kiselinu, ali to kad se sjeti. Samo folat tj B12 i B9 uzimam redovno vec neka 4 mj. To sam krenula na svoju ruku i to mi ginekologica i ostavila da nastavim.. samo podvukla za omegu strogo hranom dok ona ne kaze drugacije.. Sta znam i dobre stvari mogu biti lose ako se uzmu na svoju ruku.. Samo ti trakice i prati ovulaciju i u akciju 🤞🤞🤞🤞

Pozzz cure cestitam vam na plusicima bas mi je drago zbog vas i zalim svima ostalima +++ punoo 💖
    Kejsy sto se tice ureoplazme. Nemam pojam ispila sam ant.prije neki mj dana preskocila sam posjetu ginekoligu ovaj mj moguce da cu cak i naredna dva . Nekako me umorilo svaki mj.izvjestaj o bakterijama

💁‍♀️34g
    👦30
    Pokusavmo od 2.2020
    30.7.21 spermiogram(smanjena progresivna pokretljivost. Ostali parametri uredni) profetil 2×1 3 mj
    21.8.2021Cervikalni bris(e.coli,ureaplazna 10'5,candida)citeral tab,sumamed, funzol

3.11.2021 c.bris(ureoplazma 😔)
    Planiran HSSG

Odgadam bris do daljnjeg(umorila se od antibiotika)
    Uzimam Prenetal tab
    ....

28.5 + ❤👶

• LaVi
    14. Prosinac 2021. 19:34

Mama andjela i ja sam toliko pročitala iskustava pozitivnih,al ono uvijek sumnja neka što ako itd..
    Jedino što sam imala i imam su valovi vrućine i evo jutros mliječni iscjedak pojačan da sam morala prevsvuć gaćice odmah čim sam se digla 
    Posli tog opet jači isto tako i sad je okej a sad što je to bilo ne znam
    I imala sam neko probadanju u jajniku sad neki dan i nekakve grčiće lagane al to je jako kratko trajalo i prestalo
    Uglavnom na folikulometriji nisam bila jer sam pozitivna na koronu,al evo jos malo pa mogu van brojim dane do izlaska tako da okej je
    Samo me sad ovo muči,ponadala sam se a ne želim se razočarat
    Još imam 6 dana do M
    Čekam pravi tren za test hahah a ne znam ni sama kad da ga napravim 

29👩
    31👨‍💼
    PCOS
    2024- Belara

• mmmm1
    14. Prosinac 2021. 19:42

Pozdrav, imate li kakvog iskustva s vrkutom? 

Mama_andjela
    14. Prosinac 2021. 23:09

LaVi

Mama andjelai ja sam toliko pročitala iskustava pozitivnih,al ono uvijek sumnja neka što ako itd..
    Jedino što sam imala i imam su valovi vrućine i evo jutros mliječni iscjedak pojačan da sam morala prevsvuć gaćice odmah čim sam se digla
    Posli tog opet jači isto tako i sad je okej a sad što je to bilo ne znam
    I imala sam neko probadanju u jajniku sad neki dan i nekakve grčiće lagane al to je jako kratko trajalo i prestalo
    Uglavnom na folikulometriji nisam bila jer sam pozitivna na koronu,al evo jos malo pa mogu van brojim dane do izlaska tako da okej je
    Samo me sad ovo muči,ponadala sam se a ne želim se razočarat
    Još imam 6 dana do M
    Čekam pravi tren za test hahah a ne znam ni sama kad da ga napravim

Aaa da, zaboravila sam za coronu, sorryyy... mozda je taj iscjedak dobar simptom ako ga inace nemas. Ja ga inace imam zadnjih mjeseci bas dosta pred dolazak M, ali dista je to povezano tako da nikad se ne zna. Ja se nadam da ce kod tebe odmah uroditi plodom😊 Jesi li imala egg sluz ili radila trakice? Da znas 100% kada je bila O obzirom da nisi isla docc, a steta sto te bas sada zadesila corona, na pregledu bi imala vise informacija ali dobro🙂 Neka ti bude sretno♥️ Citala sam za te simptome, val vrucine, glavobolje, svasta nesto, samo da ne bude prejako😊
    .

👩27 g.
    🤵‍♂️36 g.

Mama_andjela
    14. Prosinac 2021. 23:12

Kejsy

E bas sam se raspisala.. Zelim vam ugodan dan i sad cutim malo da neko jos moze doci do izrazaja mene ulovila nestrpljivost, ali ona blesava i pozitivna, pa jedva cekam da prodje jos koji dan pa da krenem sa trakicama, nekako imam osjecaj da ce mi ovaj ciklus biti bas super

Isti osjecaj sam imala pred koristenje trakica🙂😊😊 Bas sam bila uzbudjena i bilo mi je prvi puta, nazalost nisam vidjela tamne crte kao ostali, ali sam neke druge stvari spoznala. Tebi neka bude sa srecom♥️ Da fino tamne i da iskoristite to kako treba 😊

👩27 g.
    🤵‍♂️36 g.

• LaVi
    14. Prosinac 2021. 23:17

Kejsy ništa nisam pila od antibiotika,samo duphastone i klomifen🙏
    A već lagani gubim nadu il ću mengu dobit il je neću ni dobit zbog pcos-a ko zna 😪 sad sam se zbedirala skroz
    A što se korone tiče okej sam,nemam miris ni okus ali okej je 
    Umor je tu ali Bogu hvala sve su to blaži simptomi kako je moglo biti

Mama andjela nisam na kraju ništa popratila  ničim,sve naslijepo doslovno.
    Imala sam taj mliječni iscjedak ono koda curi iz mene stalno,al evo sad ga nemam vise,ujutro sam se presvlačila baš mi je čudno bilo
    Al ko što kažeš možda je to dobar znak pred M pošto do sad nisam imala takav iscjedak
    A vidjet ćemo,sad nam je čekati i čekatii🙏🙏

29👩
    31👨‍💼
    PCOS
    2024- Belara

• Bbebach
    15. Prosinac 2021. 06:39

Jutro drage moje curke! Pogledala Sky news,popila nesicu,pa u radne pobjede! Javljaju iz JAR da ne treba panika oko omicrona,u Engl. istu rade i baš izaziva veliku anksioznost u meni. MM kaže ti previše čitaš, a drage moje kad bi barem mogla ne čitati i ne razmišljati!! Koliko se trudim opet tu i tamo nešto naleti ili škicnem... U glavno, malčice smo se porazgovarali i probamo još nekoliko ciklusa, jer sam ja pod velikim stresom i od hoće ili neće i od situacije oko nas i u svijetu. Opet mi razum kaže da će mi biti žao ako se više ne potrudimo. MM je puno staloženiji u svemu i uvijek.
    LaVi bit će to super! Plusići vi mi dajete poticaj!
    Idem na kofy s prijateljicom, ona mi 'bilda' samopouzdanje uz vas! Rekla mi je u jednom momentu 'ja bi te tako šupila'!!! 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.