Tko planira i radi na bebi - šesti nastavak 👶💗

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    mina234
    10. Prosinac 2021. 13:53

LaVi

Mina234još ima šanse,ne gubi nadu!!
    Nadam se da će umjesto M doć plusić😊😊

Buni me taj endomerij šta znači zadebljan nisam od sve brige uspjela ni pitati šta to znaci

🙋‍♀️ 26
    🙋‍♂️30
    Missed ab 03.2021 💔
    Pokušavamo 9.2021🤞💓
    Nalazi 🔝
    Folacin 💊
    Pijem vrkutu ne stalno 💗💗🤞🤞
    Test + 6.2.2022🤗😍
    28.2.2022👶💓
    16.10.2022 termin ❤❤🤩🤩👶🏻

mina234
    10. Prosinac 2021. 15:06

Kejsy

Kejsy

mina234

Drage moje ja išla gin kaže nema upala nema ništa na jajnicima sve uredu samo kaže zadebljan endometrij 1cm i to je to dala mi da radim u urin ako ne budem dobila u ponedeljak a za 3 dana ako ne dobijem da ponovim test za sad ona ništa drugo nije vidjela 😫😏😏🙏🙏🙏

Cek endometrij 10 cm ili 1 cm? Ako je 1 cm onda ces brzo dobiti.

Jojjj zanemari ovo sto sam ti pisala, nisam dobro shvatila…ti si pisala u cm ne u mm.. gle od 8 mm pa na gore do od prilike 14 mm je ok za implantaciju. Ako trebas dobiti uskoro i endometrij je 10mm onda je svasta moguce ;) Jer sa tako zadebljanim endometrijem neces ti dobiti jos bar 8-10 dana mozda i jos koji dan duze, sve zavisi. Sretno, mozda je to dobar znak :)

Ali meni već kasni draga moja dva testa sam radila od jutros negativna gin kaže da uradim opet za 3 dana test u pon da uradim urin htjela mi je dati dufaston jel se tako kaže nešto ali kaže nebi još jer ne zna ni ona jer on ima razne svrhe da nebi pogriješila samo je vidjela eto taj endometrij zadebljan 1cm mirna nisam nikako sad mi je još teže i gore šta će se desiti 😏 hvala ti puno na odg 💗💗

🙋‍♀️ 26
    🙋‍♂️30
    Missed ab 03.2021 💔
    Pokušavamo 9.2021🤞💓
    Nalazi 🔝
    Folacin 💊
    Test + 6.2.2022🤗😍
    28.2.2022👶💓
    16.10.2022 termin ❤❤🤩🤩👶🏻

mina234
    10. Prosinac 2021. 15:42

Kejsy

mina234

Kejsy

Kejsy

mina234

Drage moje ja išla gin kaže nema upala nema ništa na jajnicima sve uredu samo kaže zadebljan endometrij 1cm i to je to dala mi da radim u urin ako ne budem dobila u ponedeljak a za 3 dana ako ne dobijem da ponovim test za sad ona ništa drugo nije vidjela 😫😏😏🙏🙏🙏

Cek endometrij 10 cm ili 1 cm? Ako je 1 cm onda ces brzo dobiti.

Jojjj zanemari ovo sto sam ti pisala, nisam dobro shvatila…ti si pisala u cm ne u mm.. gle od 8 mm pa na gore do od prilike 14 mm je ok za implantaciju. Ako trebas dobiti uskoro i endometrij je 10mm onda je svasta moguce ;) Jer sa tako zadebljanim endometrijem neces ti dobiti jos bar 8-10 dana mozda i jos koji dan duze, sve zavisi. Sretno, mozda je to dobar znak :)

Ali meni već kasni draga moja dva testa sam radila od jutros negativna gin kaže da uradim opet za 3 dana test u pon da uradim urin htjela mi je dati dufaston jel se tako kaže nešto ali kaže nebi još jer ne zna ni ona jer on ima razne svrhe da nebi pogriješila samo je vidjela eto taj endometrij zadebljan 1cm mirna nisam nikako sad mi je još teže i gore šta će se desiti 😏 hvala ti puno na odg 💗💗

A moguce je da je bila kasna ovulacija, pa je kasnije doslo do implantacije, mozda zato endometrij zadebljan. Meni je kasnilo 4 dana i tek tad mi gravignost ultra pokazao sjenu. A endometrij bio 10.5 mm.. Hmm ako imas mogucnost da uradis betu nije ni prvatno skupo, jeftinije je nego Clearblue test

Jojjj sama pomisao na betu me strah već sam.jednom sa njom imala problema u prosloj trudnoci ispatila se 😭
    Prosli mjesec sam imala 11.11 i svako 28 ili 27 dana dobijem uredno uvijek nekada se ono zna desiti prije ali da zakasni ovako nije a jel možda znaš koliko bude uspješna T u kasnoj O 💗💗

🙋‍♀️ 26
    🙋‍♂️30
    Missed ab 03.2021 💔
    Pokušavamo 9.2021🤞💓
    Nalazi 🔝
    Folacin 💊
    Test + 6.2.2022🤗😍
    28.2.2022👶💓
    16.10.2022 termin ❤❤🤩🤩👶🏻

Kamilica ♡
    10. Prosinac 2021. 15:46

Di ste cure 🤗 Petak jeee 🥳🥂😅
    Kakva su ovo boldana slova? Uzas. 😅
    Evo kod nas u Dalmaciji kiša non-stop, svaki dan. ☔Jos sutra, pa od nedjelje zovu svaki dan ☀️ najmanje 7 dana. Yay!! 🥳🥳🥳🎊
    Ja sam u poslu, imam i privatnih briga, tako da mi je trudnoća trenutno na zadnjem mjestu. Pogledam nekad sta pišete, da sam u toku. 😊 Iza Bozica planiram opet u nove pokusaje. Do tada pokusavam uzivati u ovom divnom preblagdanskom razdoblju. Nadam se da i vi uzivate sa svojim najmilijima. 🎄🥂
    Želim vam svima lijep vikend! 🤗
    Mama andjela, Lavica, Buhtlica, Ameliee….🤗

Garawa je baba koja ima dvoje djece s dva muza, sad je našla trećeg jadnika s kojim bi na silu dijete ali ne ide.... ipak je u menopauzi 😂

BlairWaldorf
    10. Prosinac 2021. 16:18

Lavice daaa ! I ovaj mjesec isti datum 💝 bome jesi strpljiva, tako i treba. Možda sam se navukla na trakice pa me ulovila kriza i morala sam nesto pisnuti 😂😂😂😂😂

👸35
    🤴36
    Pokušavamo 2/21
    Osnovni testovi-uredni
    Missed A. 10t.t. 4/21
    Pokušavamo ponovno 10/21.🌈
    Biokem. t. 11/21
    Korona 1/22
    Pijem novalac prenatalne t.
    ➕25.4 ❣️
    OTP 25.12.2022.

Mama_andjela
    10. Prosinac 2021. 16:32

Sunshine, dakle iste smo hahah, imamo slicna razmisljanja. A eto nekako mi je blizanacka trudnoca uvijek bila zanimljiva pa tako da mi je bas fino kad procitam takvo nesto, a bome smo dobile pravi odgovor od najblizih😁😁 Da ne zurimo😁 Odakle si ti, koji grad? Koji si trenutno DC? Jel ides na preglede i pratia folikule, i ako sam shvatila dobro, ovo ti je drugi ciklus s klomifenom? 
    .
    .
    Kamilice, bome ni ja nisam ljubitelj kise ,nekako me odmah depresija hvata, nemam volje da ustanem da radim, a sunce podize raspolozenje na max😊😊 Dok snijeg kao snijeg volim alii zimu ne podnosim, onako cirkulacija mi nije bas dobra pa se vazda snrzavam, obavezno nosim dekicu i pokrivam se dok sjedim iako je soba pretopla😆😆 Nadam se da ces zavrsiti te obavezice koje imas, ide Bozic tak0 da pirpremi se z akciju😊😊.
    .
    Mina, moguce da ima nesto ako je O kasnije bila a moguce da je tvoje psihicko stanje utjrcalo na kasnjenje. Nazalost, tako je, ali na nas ciklus sve djeluje😊.
    .
    Blair, i ja sad kad ga bolje pogledam kao da nesto izvire, neka crtice. Morati ces za dva dana ponoviti, sorryyy😁🥰
    .
    Keysi, hvala na odgovoru. Vidim da se u dista tih stvari razumijes, i sama san citala clanke gdje pise da se moze desiti da O jednostavno jedan mjesec ne bude, ali hajde ti objasni ludoj glavi da je to samo sada, ja odmah zamisljam scenarije, da nije bila nikad ni u zadnjih 5 mjeseci, tako da ono odmah nije bas ugodno. Daj Boze jednu bebicu, blizanci su mi zelja iz djetinjstva, iskreno😇😇 Ali, nakon svega molim Boga za jedno bar zivo i zdravo, i ja presretna ❤ A nikad nije kasno, slazem se, u naredne 3 godine rodis dvoje i eto ga, top😚😊 Uz malo dobre volje i ako ste zdravi, i zelje ako ima, desiti ce se ba😁😁 Sa olx sam i ja narucila svoje trakice, ima tu dosta pridajnih profila😊

👩27 g.
    🤵‍♂️36 g.
    12.12.2020.- UZV, 28 tjedan, beba se ne pomijera. Prirodan porođaj nakon 9h. Baby boy H💙

Do 04.06.'21. uzimala Yaz kontracepcijske pilule.
    Od 07/21 pokušavamo :)
    - Pijem Inofolic HP i Aspirint protect.

Mama_andjela
    10. Prosinac 2021. 17:12

Lavica 🌸

Blair
    Daa opet isti datum 🤭 samo sto sam ja prosli mjesec dobila prije (ne)ocekivanog datuma…
    Znam kako ti je i mislim da je sve to normalno.. dok imas gdje kupiti testice, sve je super 🤭 ces piskiti opet sutra ili prekosutra?
    Vjeruj mi, da sam kupila test, vec bi piskila ali nekako gledam na to da imam duze cikluse i sve je onako cudno kod mene 😂 i zato pokusavam sto vise cekati… mozda ce sutra doci, prekosutra..pa da se bezveze ne razocaram prije vremena..

Mama andjela
    Jesi bolje danas? Nadam se da ces sto prije dobiti i da krenes u lov 🤭
    Kamilica
    Nadam se da ces sto prije rijesiti sve probleme.. 😁
    I kod nas u Istri pada kisa po cijele dane..jedva cekam ljepse vrijeme..mrzim zimu 😬

Drzim se, pokusavam da sto manje mislim o tome. Nekako sad su mi vise misli usmjerene na proslu trudnocu, na sutrasnji datum prosle godine sam hitno odvezena u bolnicu, preksutra godina dana kako sam se poorodila, tako da eto vraca me sad to pomalo u proslu godinu. Ne moze mi biti svejedno nikako☹☹ Dok mi prodje ta faza, nadam se da ce i M stici i da krenemo iznova😊😊

👩27 g.
    🤵‍♂️36 g.
    12.12.2020.- UZV, 28 tjedan, beba se ne pomijera. Prirodan porođaj nakon 9h. Baby boy H💙

Mama_andjela
    10. Prosinac 2021. 17:17

Lavica 🌸

Mama andjela
    I da, nemoj gledati tako, vjerojatno samo ovaj mjesec je bio anovulatorni, kao mozda i moj.
    Ti barem imas dobrog doktora, koji te slusa, pomaze… Pratiti ce ti ciklus i sve ce biti super 😁
    Ja bi isto isla privatno (bila sam samo jedno 2-3puta) ali, preskupo mi je..

Ne znam, nekako mislim da sy svi mjeseci od juna bili anovulatorni ali hajde to sad ne znam sa sigurnoscu. Jedino nadalje bih voljela da znam tacno sve sta se desava i da budem malo vise mirnija, da se ao pojavi😊😊 Vidjeti cemo kako ce se ovaj doktor poakzatu, njemu idem od porodjajja, ali ne vjerujem nikom vise. Prvu teudnocu sam isla privatno pa doktorica je itekako zasrala, da prostis na izrazu. Pregled koliko god da kosta nije povoljan, kod nas je ovaj obicni pregled 115 kn, i ti sad zamisli koliko sam ja puta otisla do 30tj da bih rodila mrtvu bebu. Mislim, ne gledam na novac, bilo kak9 bilo, radila sam to u nadi da cu bolje proci a zapravo bih bolje mozda prosla u bolnici😊 Sad sam nasla ovog, on je vodio moju sestru, covjek je izuzetno osjecajan a svakako necu biti mirna i ako dodje do T mislim da cu ponekad otici jos nekome na pregled. Jer svi su oni optereceni, vecina rade i u bolnici i kuci privatno, a sve su stariji. Nije se cuditi ako nesto propuste 😏

👩27 g.
    🤵‍♂️36 g.

Mama_andjela
    10. Prosinac 2021. 18:43

Kejsy

Lavica 🌸

Mama andjela
    Tako mi je zao! 🥺🥺🥺 ne znam sta da ti kazem jer znam da nista nece pomoc da ti bude bolje… bol je bol… i ono sto mozemo je ici dalje, misliti pozitivno i misliti da sva ta bol ce se isplatiti, jednog dana.. u to sam sigurna…
    Sta je pogresno napravila ta doktorica, ako zelis reci?
    115kn? Kod mene min.400kn..obican pregled, tj ultrazvuk i misljenje 😕😕😕
    Ma da, to ti je tako danas sa doktorima, nazalost…
    Nadam se da ces naci pravog 🤞🏻

Kod mene je oko 460 kn pregled, UZ i papatest. Bar kod moej doktorice, ima skuplje ima jeftinije.. sam UZ je oko 92 kune tako nesto ako sam dobro izracunala.. 0ko 25 evra je UZ valjda je to to u kunama. Samo mi je doktorica super i jedina kome vjerujem…mnogo jest ali izguram, kako znam i umijem. Srecom me spasava sto se kontaktiramo preko moba pa cesto mi kaze sve sta i kako, pogleda nalaze i ako nema potrebe za UZ ili pregled samo mi da savjet, tako da ne placam savjete i ne idem za sve i svasta i to me spasava

Znaci ti si negdje s TK cim spominjes UKC? I ja sam porodjena na UKC, tu inace budemo mi koje smo hitan slucaj jer u nasem gradu su malkice manje strucniji, i lakse im poslati nas na UKC. Ja radim obicni pregled, isla sam xo zad kod tri doktora, po 30 KM znaci. Ne radim nista dodatno, samo UZV. Nisam nikad ni radila nikakve druge pretrage. Ma nije nista povoljno kad skontas obzirom da ipak placamo zdra vstveno bolnicama uzalud😏 Poprilicno gadno iskustvo si prosla, i nije vrijedno nikakvog novca slazem se, bas ih ima svakakvih, uzas. Da sam takav doktor, i da ucinim takvu stvar, sama bih dala otkaz, gotovo znaci, nespoosobna sam i idem kuci dok nisam jos nekog unakazila 😬😬

👩27 g.
    🤵‍♂️36 g.

Mama_andjela
    10. Prosinac 2021. 18:50

Lavica 🌸

Mama andjela
    Tako mi je zao! 🥺🥺🥺 ne znam sta da ti kazem jer znam da nista nece pomoc da ti bude bolje… bol je bol… i ono sto mozemo je ici dalje, misliti pozitivno i misliti da sva ta bol ce se isplatiti, jednog dana.. u to sam sigurna…
    Sta je pogresno napravila ta doktorica, ako zelis reci?
    115kn? Kod mene min.400kn..obican pregled, tj ultrazvuk i misljenje 😕😕😕
    Ma da, to ti je tako danas sa doktorima, nazalost…
    Nadam se da ces naci pravog 🤞🏻

Da bas tako, tu bol rijetko sta lijeci. Nova beba bi vjerovatno malo olaksala, ali ne i za sva vremena. Pomiris se s tim i gotovo. Ma ta doktorica je vidjela tu mrlju kako je zovu doktori sto su me porodili i nije reagirala na to. Mozda da je reagirala bilo bi nekog izlaza, mozda bih otisla u bolnicu, primala injekcije, infuzije nesto, ali bih spasila bebu, ne bi bila ni prva ni posljednja koja je rodjena u 7om ili 8om mjesecu trudnoce. I kad sam joj rekla to sve, ona mi hladno kaze da je vidjela al kao njoj je to okej. Zeni koja ima iskistvo od 30 godina, uzas. I plus sto je bila odvratna i ponijela se prema mrni tako ono beze kao da sam izgubila par kuna u ordinaciji a ne bebu😏😏 Malo poslije mene, poznanica je vodila T kod nje i vec premasila termin a ona je hladno tako drzala, da bi zdrava bebica prestala disati u stomaku, a znaci 9 mjeseci punih i uredna trudnoca. Poslije sam cula razne slucajeve, mnogi su mi govorili otkuda ti kod nje, i vecina slucajeva su zene kao ja koje hitno uputi u bolnicu udaljenu 1h voznje i da skine odgovornost sa sebe. Jos ja se javola kad sam dosla doma nakon 2dana, kaze uh pa ti si super prosla, ja sam mislila da ces ostati tu 10 dana, da ces imati bolove danima ali do pooroda nece doci brzo. Znaci mozes misliti, umjesto da da bar neku rijec utjehe, nesto. Uglavnom, uveliko sam se pokajala sto sam joj vjerovala i sto nikad nisam potrazila jos neko misljenje 🙂

👩27 g.
    🤵‍♂️36 g.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.