Tko planira i radi na bebi - sedmi nastavak 🍀👣🤰💞👶🏽🤞🍀

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Tinker 🌸
    10. Kolovoz 2022. 09:12

žal

Malenileptirić,ukinula sam šećere, također samo fruktozu nisam. Sjećam se davno u jednoj biljnog apoteci kada sam tražila čaj vrkutu, da mi je gospođa rekla slatko zaboravi. Tad sam pokušavala, ali nisam bila ustrajna. Međutim sada moram. Hvala ti na informacijama o ugljikohidratima, bar ću ih minimalno unositi. Koju matičnu mliječ preporučate? Bilo koju u gel kapsulama?

Maticna mlijec je najbolja svjeza, svi preporucaju od Radosevica. Skupa je, ali se isplati uzeti pakiranje 3 kom, zna cesto biti u ljekarnama na popustu 30%, samo treba pratiti. To su 3 kure od 30 dana po osobi. Samo treba paziti ako tko ima hashimoto ili neku drugi autoimunu bolest

👩 41 g AMH 7,8 pmol/l; IR; hipo/hashi
    👨‍🦲41 g normospermia
    👧🏻❤️
    👼🏻 07/2019 19 TT
    👼🏻 02/2020 12 TT missed ab
    👼🏻 10/2020 9 TT missed ab
    08/2022 biokemijska 😔

• žal
    10. Kolovoz 2022. 09:40

Hope22 baš ti hvala. Isplati se sve u našoj borbi. Sad sam skinula pdf knjige koju si preporučila, pa ću pomalo iščitavati❣

• Malenileptirić
    10. Kolovoz 2022. 11:37

Hope2022 ❣️💫✨

Malenileptirić

Hm, a ja ću za sada nastaviti piti Novalac. Vitamina D mislim da imam dovoljno, osobitno jer sam zadnja dva mjeseca dosta na suncu, sada sam i na moru. Pila sam neko vrijeme matičnu, muž to redovito pije…Sada nakon ovih pretraga i s ovim informacijama, mislim da sam spremnija pokušavati iz mjeseca u mjesec, pa makar i uz biokem. Mora se jednom uhvatiti kako treba 😄

Ja bi ti preporucila da provjeris d vitamin, iznenadila bi se koliko on brzo pada unatoc izlaganju suncu. D vitamin i feritin su jako bitni za implatanciju (uz feritin se vadi i crp jer poviseni crp maskira feritin tj pokazuje puno vecu vrijednost nego sto realno je). Puno si imala biokemijskih, jesi radila kakve dodatne pretrage?

Hvala ti puno na savjetu. Jesam, vadila sam prolaktin, fsh, estradiol, amh, tsh,t3,t4, provjeravala sam šećer, zatim sam odmah radila i ultrazvuk nakon biok., progesteron, briseve...pola toga sam vadila na svoju ruku. Uglavnom, za sada sve ide u smjeru da su biok.radi niskog AMH. Ali, da znaš da ću provjeriti i ovo što si mi napisala.  

Ja: 36
    On:38
    10.12.2022. ET, blastocista
    21.12.2022. beta 373,7
    05.01.2023. 6+1 srce kuca :)
    08.02.2023. 10+4, Veritas test uredan, dolazi nam cura 💗

Tinker 🌸
    10. Kolovoz 2022. 19:31

Malenileptirić

Hope2022 ❣️💫✨

Malenileptirić

Hm, a ja ću za sada nastaviti piti Novalac. Vitamina D mislim da imam dovoljno, osobitno jer sam zadnja dva mjeseca dosta na suncu, sada sam i na moru. Pila sam neko vrijeme matičnu, muž to redovito pije…Sada nakon ovih pretraga i s ovim informacijama, mislim da sam spremnija pokušavati iz mjeseca u mjesec, pa makar i uz biokem. Mora se jednom uhvatiti kako treba 😄

Ja bi ti preporucila da provjeris d vitamin, iznenadila bi se koliko on brzo pada unatoc izlaganju suncu. D vitamin i feritin su jako bitni za implatanciju (uz feritin se vadi i crp jer poviseni crp maskira feritin tj pokazuje puno vecu vrijednost nego sto realno je). Puno si imala biokemijskih, jesi radila kakve dodatne pretrage?

Hvala ti puno na savjetu. Jesam, vadila sam prolaktin, fsh, estradiol, amh, tsh,t3,t4, provjeravala sam šećer, zatim sam odmah radila i ultrazvuk nakon biok., progesteron, briseve…pola toga sam vadila na svoju ruku. Uglavnom, za sada sve ide u smjeru da su biok.radi niskog AMH. Ali, da znaš da ću provjeriti i ovo što si mi napisala.

Provjeri i inzulin jer meni je secer ok, ali mi je inzulin bio lagano povisen sto je na kraju ispala lagana IR. Pocela sam piti tada Gynositol koji djeluje i na kvalitetu js i snizavanje FSH. Vecinu pretraga sam sama inicirala tako da treba biti uporan i proaktivan 💪. Sretno 🍀

👨‍🦲41 g normospermia
    👧🏻❤️
    👼🏻 07/2019 19 TT
    08/2022 biokemijska 😔

Tinker 🌸
    10. Kolovoz 2022. 19:33

Curke, 
    Samo da javim da sam izvadila betu jutros i dobila sam rez 101,3 sto bi znacilo da se poduplala 😍. U pon je bila 39. U petak vadim opet i nadamo se najboljem 🤞🏻

👨‍🦲41 g normospermia
    👧🏻❤️
    👼🏻 07/2019 19 TT
    08/2022 biokemijska 😔

• Malenileptirić
    10. Kolovoz 2022. 19:38

Hope2022 ❣️💫✨

Malenileptirić

Hope2022 ❣️💫✨

Malenileptirić

Hvala ti puno na savjetu. Jesam, vadila sam prolaktin, fsh, estradiol, amh, tsh,t3,t4, provjeravala sam šećer, zatim sam odmah radila i ultrazvuk nakon biok., progesteron, briseve…pola toga sam vadila na svoju ruku. Uglavnom, za sada sve ide u smjeru da su biok.radi niskog AMH. Ali, da znaš da ću provjeriti i ovo što si mi napisala.

Provjeri i inzulin jer meni je secer ok, ali mi je inzulin bio lagano povisen sto je na kraju ispala lagana IR. Pocela sam piti tada Gynositol koji djeluje i na kvalitetu js i snizavanje FSH. Vecinu pretraga sam sama inicirala tako da treba biti uporan i proaktivan 💪. Sretno 🍀

E pa i ja radim većinom na svoju ruku, dobila sam već komentare da se opustim, i da ne pretjerujem, da čekam što će doktori reći,ali ne obazirem se. Dosta sam naučila na forumu temeljem svih ovih iskustava dragih forumašica i to mi je otvorilo sasvim novu sliku i baš sam zahvalna na tome. I meni je šećer ok, ali evo inzulin nisam provjeravala. Kako se zove ta pretraga? I što znači lagana IR?  I tebi želim svu sreću 🤞😍😍

Ja: 36
    On:38
    10.12.2022. ET, blastocista
    21.12.2022. beta 373,7
    05.01.2023. 6+1 srce kuca :)
    08.02.2023. 10+4, Veritas test uredan, dolazi nam cura 💗

Tinker 🌸
    10. Kolovoz 2022. 19:55

Malenileptirić

Hope2022 ❣️💫✨

Malenileptirić

Hope2022 ❣️💫✨

Malenileptirić

E pa i ja radim većinom na svoju ruku, dobila sam već komentare da se opustim, i da ne pretjerujem, da čekam što će doktori reći,ali ne obazirem se. Dosta sam naučila na forumu temeljem svih ovih iskustava dragih forumašica i to mi je otvorilo sasvim novu sliku i baš sam zahvalna na tome. I meni je šećer ok, ali evo inzulin nisam provjeravala. Kako se zove ta pretraga? I što znači lagana IR? I tebi želim svu sreću 🤞😍😍

To je zapravo OGTT i vade ti secer i inzulin, onda se to stavi u neke omjere (ne sjecam se iskreno detalja) premo kojima se vidi da li osoba ima IR (inzulinsku rezistenciju 😊). Ako si iz ZG, preporucam ti reproduktivnu endokrinologicu u Petrovoj. Ako te jos nesto zanima, pitaj slobodno, drago mi je ako mogu pomoci ☺️

👨‍🦲41 g normospermia
    👧🏻❤️
    👼🏻 07/2019 19 TT
    08/2022 biokemijska 😔

• žal
    11. Kolovoz 2022. 07:27

Hope2022 ❣️💫✨

Curke,
    Samo da javim da sam izvadila betu jutros i dobila sam rez 101,3 sto bi znacilo da se poduplala 😍. U pon je bila 39. U petak vadim opet i nadamo se najboljem 🤞🏻

Kako lijepa vijest draga Hope🥰🥰

• ružica
    11. Kolovoz 2022. 08:55

Divna vijest Hope, drzimo figeeee❤️.
    Daj mi reci koliko folikula imas na ultrazvuku, barem kad si gledala?

👩 37, amh 6.2.pmol
    👨 33 ,normospermia
    26.09.2022. ET (trodnevni, osmostanični)
    5+3 🙏❤️

Tinker 🌸
    11. Kolovoz 2022. 13:33

ružica

Divna vijest Hope, drzimo figeeee❤️.
    Daj mi reci koliko folikula imas na ultrazvuku, barem kad si gledala?

Hvala vam svima, sutra vadim opet 🤞🏻. 
    U prosjeku imam 10ak folikula na oba jajnika, tako je bilo na zadnja 2 pregleda

👨‍🦲41 g normospermia
    👧🏻❤️
    👼🏻 07/2019 19 TT
    08/2022 biokemijska 😔

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.