Tko planira i radi na bebi - peti nastavak 👶🏻💕

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Monstera
    16. Veljača 2021. 11:41

Anci draga, da preko njihove stranice sam im poslala upit da li rade pretragu za antiTPO, jer nisam to našla na njihovoj stranici. Odmah isti dan sam dobila odgovor na mail i putem maila sam im napisala koje sve pretrage želim obaviti i zamolila ih da mi napišu točnu cijenu. Također sam im napomenula da te pretrage moram raditi 3-5 dc i da nisam sigurna kad bi trebala dobiti jer mi ciklus varira od 29-32 dana, i za svaki slučaj su mi bukirali 2 termina, pa kad budem sigurna u datumu, otkazati će mi jedan. Za pretrage koje moram obaviti znam od prije jer sam prije 2 godine nakon prve biokemijske išla privatno u Rijeku i ginekolog mi je tada napisao šta bi trebala prekontrolirati ali tada smo odustali od bebe pa ih na kraju nisam napravila.
    Šta se cijene tiče, usporedila sam cijene privatno u Medico i Agram Rijeka, i Croatia osiguranje u Puli, i ovdje u Njemačkoj, i najjeftinija varijanta mi je ovdje i to iznosi 186 eura 😁 Slobodno pitaj ako te još šta zanima 😘

♀️33 ♂️35
    Biokemijske 💔 8/19, 10/20, 04/21, 05/21
    Novalac ~ Clexane 0,4 💉
    💜

Lindsay
    16. Veljača 2021. 11:42

Sandricak11

Pozdrav devojke,nisam se javljala par dana. Danas mi je 7. Dan ciklusa ,i na početku ovog ciklusa,tj 14.dpo sam ugledala najbledju moguću crtu na testu za trudnoću, ne znam sta je to bilo ali sam odmah to veče i dobila menstruaciju. Stvarno vise ne verujem testovima.
    Odmah sam sutradan zvala doktora da bih vadila krv za proveru hormona,i muzu sam rekla da da spermice na kontrolu. Zajedno smo otisli 2. Dana ciklusa. Doktor je rekao da mužev nalaz nije los, ali da moze da bude i bolji, zato mu je dao neki 'fol-ino man' da pije pa da dodje za mesec dana opet na kontrolu. I rekao je da sa tim nalazom opušteno mogu i prirodno da ostanem trudna,a ako ne bude išlo onda da probamo sa insemenacijom .
    Sto se tice mojih hormona evo saljem vam sliku
    https://ibb.co/85xdQF2
    Juce su stigli rezultati. Prolaktin mi je na gornjoj granici, dr mi je poslao i tablete da pijem -kabergolin- ,tablete se inače zovu 'dostinex'. Moje pitanje je,jel koja od vas imala problem sa prolaktinom ? Citala sam da i povisen prolaktin može da sprecava začeće. I tako. Izvinite na malo poduzem postu. 🥰😇

Pozdrav Sandricak, naime moj muz se suocio s povisenim prolaktinom prije nekakva dva do tri tjedna tako da smo svasta naucili. Prvo, nadam se da si prije vađenja krvi mirno sjedila pola sata jer to je uvijek da prolaktin bude uredan. Mirovanje pola sata lijecnik mora narediti prije uzimanja uzorka. Drugo, tvoj je prolaktin jos u granici cak , jeste na gornjoj ali u granici i nisam sigurna da je Dostinex potreban ali tko sam ja da sudim, ja nisam lijecnik. Dostinex je dobar i kvalitetan lijek, ali spusta prolaktin kada je on povisen iznad 2000 i kada su simptomi vec curenje mlijeka iz bradavica. Prolaktin kod zena urokuje neplodnost jer blokira pucanje jajne stanice iz folikula, produzuje cikluse i disbalansira hormone. Potrebno ga je spustati ali 1 pretraga nije dovoljna za oredjivanje hiperprolaktinemije jer ga cak i stres povisuje u nebesa. Nadam se da ces kada ponovis nalaz makar od Dostinexa imati nizi prolaktin i bebicu u bušici :)

Monstera
    16. Veljača 2021. 11:43

lavanya 🌷 🔜🤰

Monstera drzim fige 🤞🙏 bit ce dobro💕..sjecam se kako sam ja sa strahom cekala

Hvala ti draga, sve mi strahujemo od nečega nepoznatog, ali na kraju to uvijek bude sve ok. Držim ti fige za 23.🤞🍀🤞

♀️33 ♂️35
    Novalac ~ Clexane 0,4 💉
    💜

Lindsay
    16. Veljača 2021. 11:44

Monstera

lindsay

I ja sam se tresla cekajuci ih ali hvala Bogu ajde bilo je sve ok, bit ce i kod tebe :)

Ma znam da, a i bolje znati odmah ako je nešto da se ide u rješavanju problema. Meni je malo bed zbog ginekologa jer idem na svoju ruku to sve vaditi, iako je on rekao da ne treba, pa ako bude bilo potrebno za rješavati neke stvari morati ću kod njega da to rješimo. A ne znam kako će reagirati kad mu dođem s tim nalazima jer mislim da nitko ne voli kad mu se netko miješa u posao 🙈 Uvijek razbijam glavu oko nečega…
    Oprosti ako si već napisala, kad planirate vi u postupak? 🤗

Monstera, mi pokusavamo dragom sniziti prolaktin i provjeriti ako ga spustimo hoce li se proizvodnja spermija vratiti u normalu. Sto je usko povezano. A prolaktin mu je za 300 posto vise povisen od dozvoljenog pa za 3 mj na spermiogramu ako bude pomaka ne idemo na mpo a ako ne bude ako spermio ostane isto loš idemo odmah u 5. mjesecu :)

Sandričak
    16. Veljača 2021. 11:54

Lindsay sedela sam nekih 15ak min pre vadjenja krvi. I ja sam se iznenadila kada mi je dao terpaiju,jer sam videla da neki daju terapiju tek kod ogromno povišenog prolaktina,ali sto kažeš doktor je,sigurno zna sto mi je dao. Daj Boze da pomogne i to pa da dobijemo napokon nasu bebicu. 🥰
    Woow sad vidim da je tvom muzu povisen 300% .. Jel on pije iste lekove,ili ?

🙎‍♀️29
    🙎‍♂️41
    👩🏽‍🤝‍👨🏼 6/2016
    🤵‍♂️👰‍♂️ 1/2019
    Pokušavamo 3/2020 muz kaze 10/2020 🙄
    Hormoni 2/2021 ✅
    Tsh 2.83 euthyroxs 0.25
    Elevit od 11/2020
    ➕ 2.05.2021.

Monstera
    16. Veljača 2021. 11:54

lindsay

Monstera

lindsay

I ja sam se tresla cekajuci ih ali hvala Bogu ajde bilo je sve ok, bit ce i kod tebe :)

Ma znam da, a i bolje znati odmah ako je nešto da se ide u rješavanju problema. Meni je malo bed zbog ginekologa jer idem na svoju ruku to sve vaditi, iako je on rekao da ne treba, pa ako bude bilo potrebno za rješavati neke stvari morati ću kod njega da to rješimo. A ne znam kako će reagirati kad mu dođem s tim nalazima jer mislim da nitko ne voli kad mu se netko miješa u posao 🙈 Uvijek razbijam glavu oko nečega…
    Oprosti ako si već napisala, kad planirate vi u postupak? 🤗

Monstera, mi pokusavamo dragom sniziti prolaktin i provjeriti ako ga spustimo hoce li se proizvodnja spermija vratiti u normalu. Sto je usko povezano. A prolaktin mu je za 300 posto vise povisen od dozvoljenog pa za 3 mj na spermiogramu ako bude pomaka ne idemo na mpo a ako ne bude ako spermio ostane isto loš idemo odmah u 5. mjesecu :)

Ja ti želim svu sreću i da vam neće trebati mpo, ali i ako vam bude trebalo, dobro je znati da postoji ta opcija 🤗
     Stvarno mislim da smo mi sretnice šta živimo u današnje doba i šta se uz pomoć medicine može doći do djeteta.

♀️33 ♂️35
    Novalac ~ Clexane 0,4 💉
    💜

curka93
    16. Veljača 2021. 11:55

Tonia

curka93

Curke ja jučer radila trakicu opet je bijela tak da me iskreno malo pocelo frustrirati… danas mi je 25 dan…ocito nista ovaj mj

Kaj da ti velim, u istom smo drekecuhttps://ibb.co/cLBRqzQ 🙄

Svjesna sam da Ce kod mene to trajati duže vrijeme ..i pomirim se s tim i onda jednostavno nekako potonem🤦jos kad vidim svog 🧔 kako mi govori da se ne sekiram na poslu da cu uskoro otici na cuvanje 🤰 jos me vise copi depresija🤦🤦🤦🤦

🧔 36
    👩‍💼 30
    Odstranjen jajnik (bordeline tumor)
    💊almagea prenatal omega+
    Rad na 👶 od 11/2020.
    03/21 - Papa test uredan
    Kasna ovulacija
    ➕28.7.2021.

👶-2022
    Rad na drugoj bebici od 4/2024

Lindsay
    16. Veljača 2021. 12:01

Sandricak11

Lindsay sedela sam nekih 15ak min pre vadjenja krvi. I ja sam se iznenadila kada mi je dao terpaiju,jer sam videla da neki daju terapiju tek kod ogromno povišenog prolaktina,ali sto kažeš doktor je,sigurno zna sto mi je dao. Daj Boze da pomogne i to pa da dobijemo napokon nasu bebicu. 🥰
    Woow sad vidim da je tvom muzu povisen 300% .. Jel on pije iste lekove,ili ?

Njega su poslali na dodatnu pretragu- magnet hipofize. Hipofiza je zlijezda smjestena u glavi. Povisen prolaktin cesto se odnosno najcesce povezuje s tumorom hipofize. Tumori su u 99 % slucajeva dobrocudni ali stvaraju visak prolaktina i s time spolni sterilitet. Moj muz nije imao tumor na hipofizi , a medicina nije dovoljno istrazila od kuda mu onda prolaktin ako nije od tumora hipofize. To podrucje jednostavno nije dovoljno istrazeno, i nismo dosegli tu medicinsku obrazovanost da nadjemo onda uzrok prolaktina. S time sto ne znaju od kuda mu prolaktin su mu se bojali dati Dostinex ili Bromergon da mu ne poremeti sve druge hormone koji su mu u ravnotezi. Ja sam bila nesretna sto nije dobio terapiju pa sam ju kupila na svoju ruku i molim se Bogu da sve ispadne dobro jer riskiramo strasno. Ali tako je kako je, nasa odluka da probamo vratiti proizvodnju spermija jer sigurno losijoj proizvodnji uzrok je prolktin pa sad sta nam Bog da....
    Ako ne vratimo spermiogram u normalnu u 5 mjesecu smo u postupku i to bi bilo to.

Monstera
    16. Veljača 2021. 12:02

Anci evo linka https://www.meindirektlabor.de/
    Tamo ćeš naći informacije kako da ih kontaktiraš, odnosno koji laboratorij ti treba. Javi ako dogovoriš termin 🤗

♀️33 ♂️35
    Novalac ~ Clexane 0,4 💉
    💜

Lindsay
    16. Veljača 2021. 12:03

Monstera slazem se, svejedno mi je na koji cu nacin začeti samo da više bude :)

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.