Tko planira i radi na bebi - peti nastavak 👶🏻💕

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Mia333
    16. Veljača 2021. 08:50

Dobro jutro cure! Htjela bih s vama podijeliti pricu u nadi da vas ne deprimira nego motivira da nikad ne odustajete od svoje mrvice.
    27. ciklus je po redu, ciklus pred mpo postupak, pila vec 5 dana teblete za smirivanje rada jajnika i ujutro idem napraviti test onako bezveze jer je zadnji "normalni" ciklus pe eto...i to jutro 13.02. ugledam 2 godine i 3 mjeseca dugo iscekivanu drugu crticu! Ostala sam u soku i cijeli svijet mi se ucinio nestvarnim. Sljedece jutro 14.02. napravim jos jedan test, takodjer pozitivan, a ja i dalje u soku i nevjerici. Taj dan sam rekla muzu i bilo nam je to najsretnije Valentinovo u zivotu. Nazalost sreca nije dugo potrajala jer sljedeci dan crtice vise nije bilo. https://ibb.co/MM7N2gK
    Sad smo jos spremniji za mpo postupak i necemo odustati dok nam napokon ne uspije!
    Kao sto rekoh, ne zelim da vas prica deprimira niti zelim sazaljenje, zelim da vas motivira da idete naprijed i da se ne osvrcete na ono sto je bilo. Osim toga, nadam se da ce ponekoj od vas koja ovo cita, koja je iza sebe takodjer ostavila relativno dug period iscekivanja, ova prica pomoci da se ne osjeca usamljeno.
    Citam vas kad stignem i navijam i dalje s vama!
    Saljem vam veliki zagrljaj i puno strpljenja i snage ❤

pokusavamo od 11/2018
    oligoasthenoteratozoospermia 2% prog. pokretnih

Loza 💙😇
    16. Veljača 2021. 09:16

Lavanya žao mi je zbog m :(
    Mia baš me ova tvoja priča emocionalno odvela iz krajnosti u krajnost. Sretno u mpo, vjerujem da ćete ubrzo uspjeti ❤️🙏
    Lindsay ma... Dođe mi da kažem da me briga više za sve, i da je nešto drugo u pitanju vjerojatno bi to i rekla. Ako i je sad ovulacija opet se nemam čemu nadati jer nismo imali odnose već par dana zbog te upalice koju sam pokupila. Više me ne peče dok piškim to je trajalo svega 1 dan, ali osjetim na dodir nekad da mi seks ne bi godio 😁

Ja 27 / M 32
    aktivan rad na bebi od 10/2020
    11/2021 ➕🤰 dečkić :) 💙
    02/2022 - 16tt, inducirani pobačaj, curenje plodne vode 💔
    02/2022 papa, brisevi, tsh, trombofilija ✔️
    "I will not cause pain without allowing something new to be born." Isaiah 66:9
    🌈28.04.2022. ➕🙏❤️
    Marko, moja najveća pobjeda 💙 13.01.2023.
    Bože, hvala Ti!

• ines0000
    16. Veljača 2021. 09:23

t.loza 🔜🤰

Ines dobrodošla :) pa vjerujem da stres ima jako veliki utjecaj na trudnoću

Gdje god sam sta vidjela i procitala svi pričaju o stresu i koliko je to loše.  Pa me malo panika pocela hvatati 🤷‍♀️

LazyO
    16. Veljača 2021. 09:27

Mia nevjerojatno kako dođe kad najmanje očekuješ, a i kad najviše trebaš. I tužno i prekrasno, nek vam je vjetar u leđa i sretan vam, kratak i uspješan mpo put 🤗❤
    Lavanya onda ćemo se pratiti, ja ću danas procuriti. Žao mi je, i nek nam je sljedeći ciklus sretan.
    T.loza ne znam više što bih ti rekla, ovaj ciklus se baca u vodu. I tebi i leah su možda i bile ovulacije, al znat ćete to tek za 10ak dana. 
    Bella dobrodošla natrag, curke su te se jako zazeljele. 😁

👩🏻‍🤝‍🧑🏻29g
    Pokušaji od: 5/2020
    Biokemijska 9/2020
    Missed ab 6/2021
    ➕ 11/2021, Progesteron, Fragmin 💉 0,2ml

Loza 💙😇
    16. Veljača 2021. 09:35

nadam se da ste spremne za jedan poduži post koji se djelomično ponavlja, ali ja svoje misli jednostavno moram reć "na glas", a moja me okolina ne bi shvatila.

Znači ovo mi je prvi ciklus da mjerim temp i radim trakice. Ranije sam u 2 ciklusa mjerila temp ma da ne cijeli ciklus, već samo jedan dio i onda bi mi dosadilo. Koristila sam do sada app "moj kalendar" koja samo predviđa m i o prema prosjeku, ali ne daje realne rezultate, barem sam tako smatrala do jutros.

U ta 2 ciklusa app bi mi označila kad bi mi bila o ali na temelju ničega, već po prosjeku. U tom razdoblju mi temp ne bi rasla nego bi tako tapkala u mjestu, kao i ovaj ciklus. Međutim, 6 dana nakon te predviđene ovulacije bi mi temperatura skočila. Problem nastaje kada ja prestanem mjeriti temperaturu nakon toga i nemam pojma što se dalje događa. Nakon tog porasta temperature stiže m nakon 7 dana, zato sam prije par dana napisala kako mi se prema tome čini da mi je lutealna 7 dana.

I evo nas sada, danas je 6. dan kako mi je moj kalendar predvidio app, 6dpo ako ćemo uzeti da je o bila na 19dc jer su na 18dc bile najtamnije trakice, a moja temp porasla, opet. 
    Imam dvije mogućnosti u glavi: ovulacija mi je sada i lutealna traje 7 dana, ali zašto su mi trakice onda bile tamne na 18dc?
    Druga mogućnost: jednostavno prihvatiti da mi tijelo tako reagira u ciklusu? Sve je u redu, o je bila na 19 dc, ali temperatura mi ne raste kao svakom normalnom na svijetu odmah poslije o, već 6 dana poslije.
    Ispričavam se na dugačkom postu, ali jednostavno sam morala to podijeliti s vama taman mi nitko ni ne dao nikakav odgovor. Svakako kod gin idem u sljedeći utorak i pričat ćemo o tome. Ako sam i lupila nekakvu glupost nemojte zamjeriti, samo mi ovo nije jasno 🤷‍♀️

Ja 27 / M 32
    aktivan rad na bebi od 10/2020
    11/2021 ➕🤰 dečkić :) 💙
    02/2022 - 16tt, inducirani pobačaj, curenje plodne vode 💔
    02/2022 papa, brisevi, tsh, trombofilija ✔️
    "I will not cause pain without allowing something new to be born." Isaiah 66:9
    🌈28.04.2022. ➕🙏❤️
    Marko, moja najveća pobjeda 💙 13.01.2023.
    Bože, hvala Ti!

Lindsay
    16. Veljača 2021. 09:41

t.loza ovo što nas pitaš ni najvrsniji ginekolog ne bi mogao odgovoriti bez nekoliko uzv-a u istom ciklusu.
    Steta je sto odustanes od tempice i trakica i ne pratis cijeli ciklus jer bi u tom slucaju znala odgovor na svoje pitanje.  Posto ides kod gina on ce ti preporuciti uzv u tipu folikulometrija , ili obicni da vidi ima li zutog tijela negdje pred kraj ciklusa. 
    U biti zelim reci da si ustrajala u tempici i trakicama barem 1 ciklus vec bi znala kako se tijelo ponasa. Ali dobro sve ce se to rijesiti sad malo duzim putem jer ces cekati gina i ultrazvuke ali Boze moj, covjek uci dok je ziv. 

Lindsay
    16. Veljača 2021. 09:42

Druga opcija, da tempica raste 6 dana iza ovulacije je jedino nemoguca opcija od svega sto si rekla jer s bioloske strane bi bilo nerealno i svu znanost bi pobilo tako da ne...
    A sve sto dumaš u prvom dijelu pitanja dumam i ja s tobom ali tko sta moze znati kada nemamo dovoljno podataka od tempice i trakica.

▪Marty
    16. Veljača 2021. 09:42

BELLA aaaaaa dobrodošla nazad! 💕💕💕 zasjale mi okice kad sam vidjela tvoj postpuno sam mislila na tebe, falila siii znaš? predivna ženice, drago mi je da si se resetirala i posvetila sebi i maknula misli koliko toliko iz začaranog kruga.. ja ti držim figice za plusić 🤞🤞🍀🍀
    Stormy mojaa tako mi je drago da si se javila! ❤❤ hvala ti na divnim riječima! drago mi je da ste sve uspjeli riješiti prošli tjedan i da uskoro kreće postupak, ok je da si realna i kako pišeš čini mi se mirnija jer slijedi konkretniji korak (nadam se da se ne varam). a ja ti držim figeee do neba da uspije iz prve  🤞🤞🤞 i želim svu sreću, navijam i znaj da mislim na tebe🍀❤ javljaj se kad stigneš..grliiim nazad! 
    Monstera, zuzuzujalica, lindsay, sanjarka hvala vam cure ❤❤❤❤
    t.loza ❤ hvalaa.. nadam se da nećeš dočekati m ;) 🤞
    lazyO ma nabildat ćemo malce, bit će jednom i taj plusić ;) žao mi je za smeđarenje, idemo zajedno u novi ciklus..

Leah tako je, dobro da smo otkrili na vrijeme da možemo odmah reagirati. tebi je moguće pik bio jako kratak pa ga nisi uspjela uloviti, držim fige da se negdje koji malac usidrio i spremno čekao o 🤞
    Anci hvala kaj pitaš ❤ok sam stvarno..čak mogu reći mirnija jer smo detektirali problemčić i idemo to rješavati. imam bolove u trbuhu od jučer i pišnula sam test ujutro da lakše čekam mengu, tako da očekivani snješko.. možeš vjerovati da nisam pustila suzu? evo prvi put od kad radimo na bebi..jučer smo puno razgovarali o svemu i malo slagali kockice u glavi i jednostavno treba prihvatiti situaciju i idemo hrabro i jako dalje :)

👣 od 10/2020 💜
    ♀ 30 ♂ 32

Bella🌟
    16. Veljača 2021. 09:43

Hvala  svima na dobrodošlici💕💕💕
    Lavanya žao mi je za M, javi kad te naruce na prohodnost. 
    Mia
    Anci kakva je strategija ovaj mjesec?
    Lindsay ako misliš da će M stići neka dođe čim prije i idemo dalje💪
    Sanjarko trudnice kako je?😁
    Mašo di si? Što ima kod tebe?🤗

👱‍♀️33, amh 0.8 pmol, desni jajnik i jajovod✂️
    👱 sve ok
    2017. Operacija endometrioze
    2020. Spontana trudnoća- missed ab 11tt
    2021. Operacija endometrioze
    2024. Operacija endometrioze i adenomioze
    2025/ 1.IVF - blaga stimulacija (femara,menopur,ganirelix,ovitrelle) - 2🐣 - nema 🐧 vraćena morula- pozitivan test 8dpt- beta 4.7❌️
    2025/ 2.IVF dugi protokol (Decapeptyl, Menopur)

▪Marty
    16. Veljača 2021. 09:48

joooooj zaboravila boldati.. oprostite cure, probajte se snaći i naći
    lavanya grlim te! ali glava gore, znaj da si svakim danom i ciklusom sve bliže mrvici
    mia sretnoooo u postupku! 🤞🍀🍀

👣 od 10/2020 💜
    ♀ 30 ♂ 32

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.