Tko planira i radi na bebi - nastavak

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Grizli
    20. Siječanj 2019. 14:00

Tata ma vidi ti moje Sanjice kako je divna! Veliki zagrljaj ti saljem i odi na pregled da se smiris. Iako znamo d ace s vama biti sve u savrsenom redu bolje da si ti mirna i bezbrizna jos ovo malo!
    Mika evo bolje sam cijeli dan puna kuca gostiju pa sam zaposlena! 😁 Osjetim jos desni jajnik da je otecen al proci ce i to. Cekamo nestrpljivo sutra da bvidimo sgo je sa blasticama i da mi dr. da poklon za muzica jer slavi rodjendan! 😉

• Elenicaa20
    20. Siječanj 2019. 14:02

Koliki smo mi borci koje se trudimo iznova i iznova...
    Kod mene već počela pitanja kad će beba s obzirom da smo u braku 8mj a kod nas ništa.Da ne spominjem našu vezu od 4 godine....
    Sad sam toliko bila uvjerena jer je muž bio kući 20 dana i pokrili smo sve plodne Dane po kalendaru...Jučer trebala doći ja se već ponadala evo nema je...Kad sad dođe.More suza...Opet depresija i sve ostalo...Sad sam sve vise sigurna da postoji neki problem.Ja sam bila na pregledu i kod mene je sve oke.Da li neka zna koje probleme kod muškaraca mogu bit i koji je uzrok najcese?Danas će mi dan proći u suzama..Gore mi je kad pomislim da muza nema do marta...

• Elenicaa20
    20. Siječanj 2019. 14:11

Da pitam za folnu kiselinu vi koje ste koristile?Ima li rezultata?Cudno mi je da sam i ginekologu kad sam bila rekla da radimo na bebi ali ništa još ona je samo rekla opušteno...Da li bih smjela da uzmem folnu kiselinu na svoju ruku da pijem?Koliko je to ispravno?

Mika111
    20. Siječanj 2019. 14:38

Grizli muz ti sutra ima rođendan? Nadam se da ce blastice biti super i da ce dobiti krasan poklon za rođendan, a pogotovo za 2 tjedna kad javis visoku betu, svi računamo na tebe☺☺.  Sto se tice pripremanja i pospremanja nemoj pretjerivati, pomalo samo.
    Elenica žao mi je sto je dosla m, odtuguj i hrabro u nove pobjede. Koliko dugo pokušavate, koliko imate godina?
    Sto se tice folne, preporuca ju se uzimati 2-3 mjeseca prije trudnoce pa do 12.tj.trudnoce. Ona ti nece pomoci da zatrudnis, ali je vazna za uredan razvoj zivcanoga sustava ploda u prvim tjednima trudnoce i bas se iz toga razloga počinje uzimati i prije trudnoce.

Grizli
    20. Siječanj 2019. 14:42

Elenica zao mi je sto si dobila M! Nikad nemoj rec da je s tobom sve u redu, jer nasi soc. Gin mogu odraditi tek minimum pretraga. Pod time mislim spolne hormone, papa test, bris i uzv pregled. Naravno super ako je to sve uredno. No ima tu jos puno pretraga koje bi mogla napraviti. Kod muskih je to prvo spermiogram, pa ako on nije uredan ide se dalje na pretrage. Koliko vidim vi ste i razdvojeni ako sam dobro shvatila tako da ni to nije okolnost koja vam ide u koristi. Ne znam sjecam se vise a mozda si i pisala vec koliko imate godina? Folnu mozes piti i nema posljedica cak dapace dobro ju je uzimat ako planidate trudnocu. Jedini problem je ako imas jedan oblik trombofilije kad se mora uzimat ona u aktivnom obliku. Tako to mogu preporuciti ako nemas te nalaze da mozda uzimas taj aktivni oblik. Meni su bili rekli da nakon 3 mj ako ne dodje do trudnoce napravim pauzu sa folnom mjesec dana i onda opet. Ja tako pije 3 godine, nedavno vadila krv kontrola folne i uredna. Tesko je znam kad te okolina pritisce, kad jako to zelis, kad stige M, a tako ju ne zelis vidit mjesecima, kad ti govore opusti se (inace tu recenicu mrzim), al dozvoli sebi zalovanje sad, zauzmi stav kad ljudi ispituju o tome da ne moras odgovarat na to jer ih se to ne tice, nadji zanimaciju nesto sto ce ti odvratiti pozornost s toga. Iskreno dok to ne ostvaris u podsvjesti ce ti biti ta misao al ces ju pocet lijepse osjecat ne kao teret. 

• Elenicaa20
    20. Siječanj 2019. 14:48

Mika111 veza od 4 godine nismo se čuvali ali nismo nikad išli na dijete .Onda sad brak 8mj ciljano idemo na dijete i ništa.Bojim se da svakako svo vrijeme nije ni moglo doći do trudnoće😔Zato sam pitala ima li nešto na prirodnoj bazi da smijem na svoju ruku uzimat sto je možda vama nekim pomoglo barem malo

• Elenicaa20
    20. Siječanj 2019. 14:49

Grizli Uh znam svjesna sam svega...Ali eto čovjek se tješi kad ti tako kažu kao oke je sve i čudno mi je sto mi bar nije ništa propisala na biljnoj bazi možda nešto sto može pomoći koliko toliko.Ne znam hiljadu pitanja totalno razočarenje iznova i iznova.Da pisala sam meni 21 njemu 23.

Grizli
    20. Siječanj 2019. 14:55

Mika danas mu je! Al prima darove narednih godini dana reko! Hahaha...
    Elenica mladi ste, i moras znat jednu cinjenicu da za mladje cure od 25 kazu da i do 2 godine pokusavanja je normalno. Nadam se da ce se tebi vec iduci ciklus zelja ostvariti. Za uspjeh je potrebno da bas svaki mjesec potrefite plodne dane. U svakom slucaju trebala bi ako nisi kontrolu hormona stitnjace napraviti i muz taj spermiogram iako ne znam dal ce vam na temelju 8 mj pokusavanja i vase mlade dobi dati odmah sve pretrage. Spolne hormone isto vaditi 2-3dc ako nisi ili je proslo vise od 1 godine od kad si ih vadila, dal imas pcos, dal su ti M redovite, imas li ovulacije? 

• Elenicaa20
    20. Siječanj 2019. 15:11

Grizli menstruacije normalne svaki mjesec traju 5 dana.Prije 2 mj kasnila 10 dana i došla i tad sam i otišla ginekologu gdje mi je ona rekla kao sve je oke.Vadila sam jednom nalaz ba štitnjaču i uredu je bio nalaz apsolutno nikakvog problema.Sto se ovulaciju tiče ja je primjetnim samo po onom iscjetku sto se razvlači ni po čemu drugom jer nemam nikakvih simptoma.Pokusala sam s trakicama ali nikakvog efekta nisam dobila jer mi je 5 dana za redom pokazivalo kao sve tamnije i tamnije ali nikako tamniju ili istu kao kontrolnu.A ovamo imala isti iscjedak tako da sam odustala od trakica.
    Pa sigurno da bih rekli da je rano za nakaze bez obzira na našu dugu vezu i odnose ali kao sto sam napomenula nismo nikad išli na dijete nismo o tome razmišljali.

Grizli
    20. Siječanj 2019. 15:22

Ono sto mozes je ponoviti szotnjacu i nalaz bi tsh trebao biti ispod 2.5 iako kao normalno je do 4 i puno ginekologa to zanemaruje. Onda napravi spolne hormone 2-5dc da vidia kako se tu stvar razvija. Koje boje si imala lh trakicu? Mozda imas nizi lh a koristila si one koje nisu jako osjetljive pa zato nisi ulovila pik. Koliko ti traju cijlusi dana

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.