Tko planira i radi na bebi - nastavak

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    MalaTajna222
    11. Ožujak 2018. 20:23

_svjesna

Kako se treba pripremiti na trudnocu, u smislu ishrane i suplemenata? 

Svakako puno povrca , ili ako bas ne volis , pokusaj sa krem juhama u koje izmiksas raznovrsno povrce. Ja jedem sve nije da sada nesta izbjegavam , sve umjereno . Naravno pozeljno je i prestat pusit(ja sam nepusac pa ne znam kako je s time). Pijem od twinlaba folnu kiselinu a mj dana prije pocetka pokusavanja popila sam floradix(zeljezo).

MalaTajna222
    11. Ožujak 2018. 20:36

Btw grudi sinoc kao dva ispuhana balona, dok danas dvije cvrste loptice hahah.pa sad ti znaj.al nista ne boli. Inace me pred M krenu bar 10 dana prije bolit , uz to sta narastu.

Grizli
    11. Ožujak 2018. 21:00

Sto s eprehrane tice bitno je jesto raznoliko i umjereno. Unoaiti sto je vise moguce vitamina i minerala, nije vazno dal je ono iz voca ili povrca. Meso svakako, riba pozeljna s time da se izbjegava tuna, sabljarka i sl.sto moze imat teskih metala. Smanjit unos kofeina max.2 salice kave ili crnog caja dnevno, prestat pustiti,  izbaciti alkohol. Pripaziti sto od lijekova se uzima. Sto se preparata tice maca prah je super, kod ovih tabletica vitamina za trudnice pozeljnije je piti one koje imaju u sebi folat, a ne filbu kiselinu jer recimo kod nekih trombofolijia folna kiselina se nagomila u organizmu i ne mozes ju iskoristiti, dok folat je u aktivnom obliku pa je doatupan odmah. Dobro je uzimat magnezij, vitamin c, e, d i b komplek no to vecinom prepatari i imaju. Pit puuuno tekucine - voda,prirodni sokovi. Na starom podforumu Tko planira... Sam napisala jedna post o prehrani sto je meni nutricionist dao, pa ko ti se da pogledaj tamo. Negdje pri kraju podforuma.

Grizli
    11. Ožujak 2018. 21:05

Petrisa

Ciklusi su mi od 31 do 38 dana. Po lh trakicama znam od ovulacije tocno 14 dan dobijem. Osim u 12 mjesecu onda mi je kasnila m nekih 4 dana i 3 testa su bila pozitivna… al betu su me poslali vadit tek nakon 6 dana i bila je 1.2… pa po tome je moj gin zakljucio da nije bilo trudnoce a prvi na ginekologiji mi je u nalaz napisao spontani 😶.. sad u zadnjem ciklusu posto sam narucila nekih 50 testova s ebaya osjetljivosti 10ml radila sam test svaki dan i 9 i 10 dpo mi je pokazao opet pozitivno i nadalje do 14 negativno.. muz je iso kod doktorice po uputnicu za spermiogram i ona mu je rekla da treba sve pocet od zene i kad moj ginekolog da zeleno svijetlo za spermiogram tek onda moze ona dat uputnicu.. pa smo poceli razmisljat o privatnom…

Obicno da traze nalaz od humane medicine ili preporuku ginekologa. A to lako rijesis. Odes kod privatnog gin zamolis da ti napise preporuku nakon sto objasis situaciju i on ti da to i dovidjenja. Ili odes muz kod urologa privatnog. Tako sam ja svog nakon 1 spermiograma loseg isao muz kod privatnof urologa objasnio da je bio bolestan- gripa kad ga je radio, da sam imala spontane i da bi rado ponovili da imamo stvarno stanje i covjek dao preoruku i nakon mejsec dana muz mogo opet raditi spermio iako je praksa nakon 3 mj. Al reko urolog da taj spermio danas moze buti fantastican, a sutra vec ocajan jer ovisi o brdo stvari... Npr nedovoljno sna, stres, pijanstvo noc prije spermio, preduga apstinencija ili prekratka, bolest, povisena temperatura... Xyz faktori. 

• Petrisa
    11. Ožujak 2018. 21:08

Grizli

Petrisa

Ciklusi su mi od 31 do 38 dana. Po lh trakicama znam od ovulacije tocno 14 dan dobijem. Osim u 12 mjesecu onda mi je kasnila m nekih 4 dana i 3 testa su bila pozitivna… al betu su me poslali vadit tek nakon 6 dana i bila je 1.2… pa po tome je moj gin zakljucio da nije bilo trudnoce a prvi na ginekologiji mi je u nalaz napisao spontani 😶.. sad u zadnjem ciklusu posto sam narucila nekih 50 testova s ebaya osjetljivosti 10ml radila sam test svaki dan i 9 i 10 dpo mi je pokazao opet pozitivno i nadalje do 14 negativno.. muz je iso kod doktorice po uputnicu za spermiogram i ona mu je rekla da treba sve pocet od zene i kad moj ginekolog da zeleno svijetlo za spermiogram tek onda moze ona dat uputnicu.. pa smo poceli razmisljat o privatnom…

Obicno da traze nalaz od humane medicine ili preporuku ginekologa. A to lako rijesis. Odes kod privatnog gin zamolis da ti napise preporuku nakon sto objasis situaciju i on ti da to i dovidjenja. Ili odes muz kod urologa privatnog. Tako sam ja svog nakon 1 spermiograma loseg isao muz kod privatnof urologa objasnio da je bio bolestan- gripa kad ga je radio, da sam imala spontane i da bi rado ponovili da imamo stvarno stanje i covjek dao preoruku i nakon mejsec dana muz mogo opet raditi spermio iako je praksa nakon 3 mj. Al reko urolog da taj spermio danas moze buti fantastican, a sutra vec ocajan jer ovisi o brdo stvari… Npr nedovoljno sna, stres, pijanstvo noc prije spermio, preduga apstinencija ili prekratka, bolest, povisena temperatura… Xyz faktori.

Hvala ti punoo na info.. za nekih 10 dana ic cu kod svog ginekologa ako prode ok ako ne ic cemo kod privatnog.. 

wannababysomuch
    11. Ožujak 2018. 21:37

Ivcy1306

wannababysomuch

Bas divno da smo ovako pisale.. eto. E oprostite ak se zabunim s nadimcima malo sporo pamtim a jos brze zaboravljam 😂
    Grizli divne price bas ste svasta prosli
    Tata me zove zlato.. to je divan covjek stvarno znaci da ima jako puno razumjevanja.. veliko je to srce.
    Ivcy kako te se nebi sjecala.. tvoj sin je bio najiscekivanija beba na wassupu 😁 kako ste vi?
    Ma eto juce me to malo uhvatilo danas sam vec kao nova. Neke jace sile zele da bude tako. Ja cu se i dalje boriti.

Da, zezao je tad a zeza i sad. Steta sto se raspala ta grupa i sto si onako otisla ali se nadam da si sada bolje. Znam da se i dalje boris i znam da nije lako ali glavu gore. Jednom sam dobila ovu poruku pa evo i tebi: VJERA, LJUBAV i NADA cine jedan svijet, zbog toga je Krist razapet. Kad te nemir slomi, kad te tuga svlada utjeha nek ti budu: VJERA, LJUBAV i NADA!!!

Hvala draga

The desire to have a child never goes away. It grows,makes us to fight for our Precious gift from heaven.
    14.06.2015. M

Grizli
    11. Ožujak 2018. 21:45

Petrisa a moze i privatno spermiogram odraditi ako se ne varam ja sam gledala bila za nas u Zg neke poloklinike to imaju mislim da je cijena bila 500 kn. Al dovro je kod urologa da ide jer on odmah mu napravi sav oregled. Npr mom muzu je odmah dao preporuku i da vadi testosterone i hormone stitnjace. Pa smo to brze odradili sve skupa.

_svjesna
    11. Ožujak 2018. 22:35

Hvala na savjetima :)

malimaj
    12. Ožujak 2018. 02:40

Petrisa

Kod mene je bilo upravo obrnuto. Ciklusi, papa, hormoni i cervikalni brisevi u redu. Ginic nije htio dati uputnicu za humanu reprodukciju dok god MM nije obavio spermiogram. Tek kad smo imali taj nalaz mogli smo krenuti u obradu. I onda na kraju kod mene nađu čudesa koja na ranijim nalazima nisu bila uocena. Neka kaze dr opce prakse da ne mozete nista bez te uputnice za spermiogram i on mu ju je duzan dati. Sretno!!!!

Grizli
    12. Ožujak 2018. 07:46

Dakle sto mene nerviraju ti doktori. Eto svaka od nas je imala druga pravila pa ti bud pametan i dobi ono sto zelis i trebas. Ma sta to nije zalosno?! U svakom slucaju Petrisa ti inzistiraj dok ne dobijes ono sto trebas, makar 500 puta kucala  im na vrata i zvala. Sretno

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.