Tko planira i radi na bebi - nastavak

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    MalaTajna222
    10. Ožujak 2018. 22:42

Cure koje slave rodjendan , sretnooo i za poklon  da je +❣❣
    U mene je 26i dan ciklusa i apsolutno nemam nikakve simptome ko inace ( inace dobivam 32 ili 33) ali 10 dana prije sve zivo krene. Nemam pojma sta da mislim, ciljali smo sve udarne dane.
    🤔

• ANYMANY
    11. Ožujak 2018. 10:18

Tko je trebao piškiti danas??

Sin - 2009.
    Beba anđeo - 2012.
    Kćerka - 2014.

Liaaaaaa
    11. Ožujak 2018. 11:50

Minus kao kuća!!! Toliko sam bila uvjerena da je sad to to toliko drugih simptoma. Počinjem opet biti luda iako sam samoj sebi rekla da ću bit smirena. M trebam dobiti 15.3. tješim samu sebe možda je hcg još prenizak, a znam da se zavaravam. 😞😞

-Tea-
    11. Ožujak 2018. 11:53

Grizli

Svjesnanaravno dr ce uvijek nakon 1 spontanog tako reci i da mi pretjerujemo i da pije nise toga bilo jer zene nisu tako rano otkrivale da su trudne. I jeste velika vjerojatnost da je bila greska prirode, ali ako bis ti bila mirnija i sigurna za slijedeci put ja ti predlazem da odrafis te pretrage jos zbog sebe. A nedaj Boze da se ponovi grizla bis se jako. Ne bi mjenjala dr odmah ako bas ne radi probleme. Inzistiraj na toj pretrazi i reci da ce tebi bit bolje ako to jos odradis. Ja sam zadnji spontani imala u 12 mj i vec smo prosli mj krenuli ponovno u akciju. Tako da ako ti srce se oajeca spremno i zelis to pokusaj. Spremi strah u zadnju ladicu svoje podsvijesti i misli pozitivno. Ako nema zdravstvenih prepreka za sad opusti se. Ps andol 100 uvijek mozes uzimati, kod jakih trombofilija nece bas pomoci, al kod blagih oblika hoce.
    Hellena ako sam dobro skuzila i ti imas rodjendan. Nek ti je sretna i sa + za dar

Oprostite sta se ovako ubacujem u temu, ali samo bih nesto rekla u vezi tog andola… Naime, ja imam trombofiliju PAI 1 homozigot 4G/4G otkriveno slucajno prije trudnoca.
    U trudnocama mi je receno da uzimam max.andol pro 75. Receno je da jacina andola ovisi o tezini zene, pa ako si oko 75 kg ili ispod toga, onda je andol 100 prejak i ako imas osjetljiviji zeludac moze nastetiti sluznici. I terapija andolom za moju dijagnozu se ne uzima cijelu trudnocu, nego do 30-og tt.
    Ali u svakom slucaju savijet- napraviti nalaze na trombofiliju jer nisu sve jednake, i onda se.ppsavjetovati a ginekologom. U nekim slucajevima je potrebna i heparinska terapija injekcijama cijelu trudnocu, a i nakon poroda.. Pogotovo zene koje su imale spontani, onda im se određuje jaca terapija i sa manje opasnom trombofilijom (govorim iz iskustva jer imam slucaj u obitelji).

url=https://lilypie.com]

Grizli
    11. Ožujak 2018. 12:05

Tea hvala na dodatku. Ja imam pai 1 heterozigot i meni su iako imam 60 lg dali andol 100 recimo kao mjera predostroznosti jer da mozda taj od 75 mi nije dovoljan. Vecinom svima taj moj dr da taj od 100 iskreno ne znam zasto iako sam i ja citala da lakse cure piju manju dozu. Al meni ne skodi taj od 100 pa ok. Naravno za teze oblike trombofilije svakako ide heparin. Pai 1 je vrlo slaba trombofilija posebno kad je u pitanju heterozigot sto ja imam. Sto god uzimamo gin svakako mkra biti obavjesten o tome jer kol ok o znam andol se nesmije uzimat u zadnjeam dijelu trudnoce sto vidim da je i kod tebe iskustvo. 
    Ostale curke ko jos ocekuje tj neocekuje M?
    Drzim fige da si prerano radila test ima jos dosta do 15.3

• ANYMANY
    11. Ožujak 2018. 12:27

Bilogorka ti imaš redovite menstruacije? Znaš točno kad je bila ovulacija ili? Mislila sam da tebi kasni. Možda je prerano zbilja.

Ja neznam jel očekujem ili neočekujem, ali još dobila nisam. Prema nekoj aplikaciji trebala bi dobiti 14.03., tako mi pokazuje kao na temelju zadnje tri m. E sad ćemo vidjeti. Inaće pijem vrkutu i stolisnik, 6 dcl svaki dan, pa pretpostavljam da baš zato nemam ni one pms simptome koje sam uvijek imala prije nego ću dobiti.
    Jučer me malo bolio jajnik što se nije dogodilo godinama, pa ćemo vidjeti.

Sin - 2009.
    Beba anđeo - 2012.
    Kćerka - 2014.

MalaTajna222
    11. Ožujak 2018. 13:03

bilogork@1003

Minus kao kuća!!! Toliko sam bila uvjerena da je sad to to toliko drugih simptoma. Počinjem opet biti luda iako sam samoj sebi rekla da ću bit smirena. M trebam dobiti 15.3. tješim samu sebe možda je hcg još prenizak, a znam da se zavaravam. 😞😞

Koji si test radila? Jer ako je 15.3. dan za M, onda je prerano. Ja trebam dobiti 17.3.pa kontam da cu test raditi krajem tjedna.ako se sta ne promijeni u medjuvremenu.

Ana Donna
    11. Ožujak 2018. 13:08

ANYMANY

Bilogorka ti imaš redovite menstruacije? Znaš točno kad je bila ovulacija ili? Mislila sam da tebi kasni. Možda je prerano zbilja.

Ja neznam jel očekujem ili neočekujem, ali još dobila nisam. Prema nekoj aplikaciji trebala bi dobiti 14.03., tako mi pokazuje kao na temelju zadnje tri m. E sad ćemo vidjeti. Inaće pijem vrkutu i stolisnik, 6 dcl svaki dan, pa pretpostavljam da baš zato nemam ni one pms simptome koje sam uvijek imala prije nego ću dobiti.
    Jučer me malo bolio jajnik što se nije dogodilo godinama, pa ćemo vidjeti.

Prema aplikaciji 15.3. treba doći M, za sad samo grudi bole i prištevi, ono moj klasični pms pokazatelj, ali još se nadam :) 
    Bilogorka ako znaš koji dan ti je bila O, onda može bit da ti je hcg još nizak i ne pokazuje dobro...ja sam radila test 9-10 dan nakon O i bio je -
    Evo čekam sada...

-Tea-
    11. Ožujak 2018. 13:38

Grizli

Tea hvala na dodatku. Ja imam pai 1 heterozigot i meni su iako imam 60 lg dali andol 100 recimo kao mjera predostroznosti jer da mozda taj od 75 mi nije dovoljan. Vecinom svima taj moj dr da taj od 100 iskreno ne znam zasto iako sam i ja citala da lakse cure piju manju dozu. Al meni ne skodi taj od 100 pa ok. Naravno za teze oblike trombofilije svakako ide heparin. Pai 1 je vrlo slaba trombofilija posebno kad je u pitanju heterozigot sto ja imam. Sto god uzimamo gin svakako mkra biti obavjesten o tome jer kol ok o znam andol se nesmije uzimat u zadnjeam dijelu trudnoce sto vidim da je i kod tebe iskustvo.
    Ostale curke ko jos ocekuje tj neocekuje M?
    Drzim fige da si prerano radila test ima jos dosta do 15.3

I meni su u prvoj trudnoci dali andol 100, pa sam u drugoj T bila kod drugog gin.i reko mi je da nije dobro da pijem taj od 100 jer nemam ni 60 kg, i da mu nije jasno kako mi to nisu rekli odmah u prvoj T.
    Evo, moja sestra ima istu trombofiliju kao i ja, ali nju su zbog jednog spontanog u poodmakloj trudnoci odmah stavili na injekcije heparina… Tako da treba se svakako posavjerovati sa dr, i nista ne uzimati na svoju ruku…

url=https://lilypie.com]

Grizli
    11. Ožujak 2018. 14:15

Tea jel tboja seka poslije imala uspjesmu trudnocu? Mene bas uznemirava ta trombofilija u trudnoci bez obzira na andole. Ja sam imala spontane al sve u jako ranoj trudnoci i zabrinuta sam kako proteknu kasnije mjeseci uz tu dijagnozu.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.