Tko planira i radi na bebi - nastavak

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • rita7
    02. Srpanj 2019. 23:41

TiNa

rita7

Raštika mislim da je dobra stvar da nemaš smeđarenje na početku, smeđarenje se može javiti zbog manjka progesterona u tom ciklusu i kad krene se ne broji kao prvi dan novog ciklusa nego još pod stari ….
    inače i meni se teško boriti protiv zavisti…u zadnje vrijeme samo gledam aha evo ona/ova je trudna, ova bi isto mogla ostat trudna ubrzo, a tek parovi za koje znam da rade na djetetu koliko i mi a vec postali roditelji…

Rita 7 ja skoro svaki mj imam predsmedi iscjedak oskudan to znaci Da imam manjka progesterona? Kak da onda racunam ciklus?

TiNa da smeđa krv prije prave menge može biti pokazatelj nedodatatka progesterona....sad gle progesteron je bitan ukoliko dođe do oplodnje da se dalje sve razvija kako spada ali kako to ocito biva s hormonima sve je to sklono promjenama jer na njih utječe svašta... ne znam da li je to više dana prije menge ili kako kažeš da se radi samo o par kapi- mislim da to nije onda strašno....ja sam prošli ciklus vadila hormone koji su bili uredni a ciklus  prije toga sam imala 4 dana smeđarenje prije menge, inače to smeđe imam neke cikluse ne uvijek i ne često..tako da to ne treba značiti nužno nešto loše! A početak ciklusa uvijek gledaš dan kad ti krene svježa krv! (ali ako si isti dan imala prvo smeđe pa svježu krv svejedno to onda gledaš kao prvi dan)

♀♂ 30 g.
    nadanja za + cca. 3 god
    ja- visok prolaktin, on- oligoasteno.

• Nadalica11
    03. Srpanj 2019. 01:23

Pozdrav svima, prvi put pišem bilo kakav post i još sam teška početnica pa me zanima par stvar.

Znači muž i ja već evo treći mjesec radimo na bebi. Ciklusi su mi više manje uredni tj. variraju dan-dva. Prvi mjesec kad smo krenuli ja sam pazila da su plodni dani i naravno ejakulirao je unutar, otprilike nakon dva tjedna sam ja uredno dobila M i ista situacija je bila i sljedeći mjesec. To me uznemirilo pa sam počela malo googlati i tako sam shvatila da je preporuka liječnika da žena nakon odnosa ostane ležati kako bi sperma došla do mjesta oplodnje. Naravno da sam se ja ta prethodna dva mjeseca dok smo pokušavali začeti instantno nakon odnosa dizala  izkreveta i sva ta sperma bih iscurila..pa me zanima da li je to doista tako bitno da treba pripaziti 15ak min da to sve ne iscuri?

Nakon što sam shvatila da je možda problem u tom, nakon odnosa bi ostala ležati i evo danas mi M kasni točno 6 dana aliii ja i dalje nisam trudna iako sam pazila kad su mi plodni dani. Dva testa u razmaku par dana su mi pokazala negativan rezultat, ali ono što mi je bacilo bubu je to da sam ja primjetila iscjedak kao kad imam ovulaciju ali u vrijeme kad sam trebala dobiti M. Tako sam vratila film i sjetila sam se da sam primjetila da nemam taj iscjedak u vrijeme kad sam računala ovulaciju ali kako smo u tad baš radili na bebi više nisam mogla razlučiti o kakvom se iscjetku radi s obzirom da bi uvijek ejakulirao unutar pa bi bilo i sperme. S obzirom na to, da li je moguće da mi je ovulacija kasnila 2 tjedna?
     Bez obzira na plodne i neplodne dane on uvijek ejakulira unutar pa da li postoji mogućnost da sam možda zatrudnjela 2 tjedna kasnije nego sam računala ovulaciju ali je još prerano da test očita trudnoću s obzirom da mi kasni 6 dana, a ja sam iscjedak kao kod ovulacije primjetila dan-dva prije nego sam trebala dobiti? 

Nadam se da sam razumljivo napisala i da ćete podijeliti slična iskustva samnom jer stvarno ne znam koga bi tražila savjet ili mišljenje.

Reni
    03. Srpanj 2019. 05:32

Ma nemam lh trakica,koristila sam ih jedan ciklus nedavno,samo su me bunile,prvi put koristila pa se vjerojatno nisam drzala nekih pravila..to smeđarenje ja imam od spontanog,vec godinu dana,prije menge na dan,dva,nekad i tri,i opet kad zavrsi menga traje mi sigurno 3,4 dana,to sam smatrala kao ciscenje..nista mi gin nije za to Reko..hormoni su mi bili uredni,a progesteron nisam radila 21 dan ciklusa jer mi je ginekologica bila toliko smotana da mi je stavila i njega na istu uputnicu kao i ostale hormone koji se vade 3.dan ciklusa,u labu su isto rekli sta je njoj,al ajde dobro ...evo samo da stigne i da prođe,pa da se narucimo u Split kod privatnika da vidimo sto ce nam reci ..sa socijalnim nazalost nemam sreće,laparo mi stalno odgađaju,nista njima nije presa..

Grizli
    03. Srpanj 2019. 06:01

Lady napisi sto te zanima pa cu vidjeti ili stavi nalaz pa ti pomognem.
    Rita 😂 dr foruma. Sad me jos i zaje* 🤣
    Anastazija realno moguca je i kasna ovulacija, al onda znaci da su se poremetili spolni hormoni pa ni to nije idealno za ostvarivanje trudnoce. Savjetovala bi ti da se javis gin jer nakon 6 dana kasnjenja i 2 neg testa morala bi vidit zasto kasni. Ako je problem spolnih hormona onda bi trebala to regulirati jer bez balansa u njima nema ni trudnoce. U pravilu ne iscuri sva sperma nego samo ona koja je ostala nisko u rodnici koja u pravilu tesko da i dodje do jajne stanice. Neki dr kazu 30 minuta da se lezi nakon odnosa, to je posebno bitno ako muski ima spore spermije pa da oni dobiju na vremenu. U svakom slucaju bolje pricekat nego odmah ici mokriti. 

• Lady33
    03. Srpanj 2019. 06:38

Grizli evo ovo je nalaz insulinske rezistencije , mozda znas ti si nas spasioc hehe <3
    Uostalom ako jos neka zna neka napise
    Ljubim vas sve

url=https://lilypie.com]

03. Srpanj 2019. 07:24

Rita88, ja jutros 35,8 :D cak sam na kraju stavila toplomjer medju bedra al isto je pisalo. Nadam se da je ovulacijski dip

Grizli
    03. Srpanj 2019. 07:31

Lady uh malo je tesko sve procitat. Pretpostavljam da ova tablica lijevo di su vrijendosti 0-30-60-120 je vrijednost inzulina. Al ne vidim dobro jedinice. Jel ima jos sto na toj tablici lijevo ili ne. Koliko vidi pisu ref. vrijednosti samo za nataste za inzulin i glukozu. Graf dole je secer u krvi, c-peptid i inzulinske rezistencije al sto tocno pokazu ta crta ne vidim skracenicu. 

• Lady33
    03. Srpanj 2019. 07:50

evo grizli slikala sam bolje sada jel mozes nesto protumaciti ili si i ti ista kao i ja hehe

url=https://lilypie.com]

Rita88
    03. Srpanj 2019. 07:53

Grizli heheh pa kad je istina, uvijek nam pomogne. Ja sam bila kod hematologa, kaze da nema potrebe za nekom terapijom (pai heterozigot i mtfhr 1298 homozigot) kaze za aktivnu folnu da se to odnosi na onaj drugi mthfr da nema veze samnom sad valjda je tako.  Dao mi je još neke pretrage za fosfolipidni sindrom.
    Malena nadajmo se da je ovulacijski dip 🤞🤞 piski danas oko 11 trakicu. Meni je temp 36.6 😬😬

Ja- 34 god, muz-38 god
    Ena 25.03.2021 ❣

Grizli
    03. Srpanj 2019. 08:56

Lady sad se bolje vidi. Po vrijednostima bi rekla da ovaj EKL predstavlja inzulin. Jesi vadila u sklopu toga i glukozu GUK? Pocetna vrijednost nataste je u redu jer je vazno da je manja od 10. Najidealnije je oko 6. Al 2h nakon testa trebala bi biti ispod 24.9 uIU/ml, a tebi je 40. Doduse koliko znam inzulinska rezistencija se utvrdjuje kad je vrijednost preko 50 uIU/ml odnosno 347 pmol/l. A tvojih 40 je cca 277 pmol/L. Ne vidim na nalazu nigdje vadjen kolesterol, HbA1C, secer u urinu, c-peptid. Ovaj grafikon dole to je isti taj nalaz iz tablice samo graficki prikazan. Za procjenu inzulinske rezistencije treba i vrijednost glukoze nataste pa se odredi uz pomoc HOMA indeksa. To je to sto znam iscitat iz ovih nalaza. Pretpostavljam da ce te poslat dalje vaditi ovo sto sam napisala ako nisi vec vadila. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.