Rita, ziva sam, zaokupirana poslom pa dani lete :) danas sam na 23.dan. Mjerila jutros 36,8. Skuzila sam po prijasnjim ciklusima da mi temp krece padati nakon 23.dana tako da sam bas nestrpljiva sad. Kako si ti?
Dobro sam isto radim, okupirana sam nekim stvarima tako da samo opusteno 😊 danas mi je 22 dc i 36.7 mi je temp, jucer na 21 dc mi je bila 36.9 vidjet cemo iza 25 dc bas me zanima. Javljaj sutra temp obavezno, nadam se da nece past i da bude 37 :)
Ja- 34 god, muz-38 god
Ena 25.03.2021 ❣
Pozdrav, moze li mala info? Da li je koja od vas radila kombinirani test probira, danas sam imala pregled 9+1 sam..ginekolog mi je rekao da bi do 12 tj.to trebala obavit..citam da nije bas ugodno,mislim pretrpit cu za svoju srecicu sve, ali da li je to uopce potrebno?
Mislim da si na krivoj temi...al da ti odgovorim. Nemam pojma o cem tvoj ginekolog priča jer je to test koji se sastoji od vađenja krvi i najobičnije ultrazvuka gdje oni onda obračunaju na temelju parametara iz krvi i mjera kod bebe (prisutnost nosne kosti i nuhalni nabor) vjerojatnost za kromosomski poremećaj. I odlazak na kombinirani probir nije obvezan, ako majka stava da i sa lošijim rezultatom (velikom vjerojatnosti ha kromosomsku nepravilnost) ne bi napravila pobačaj nema potrebe da ide na to.
Jel ikog od vas zigalo tijelie mene je jutros koljeno pa iznad lakta gore pa rame sad ruka iritantno je bas to…
Ivonal ti bas svaku promjenu pratis 🤣 bas citam svaki drugi je post o tvojim simptomima,opusti se i uzivaj ne gledaj na svaku promjenu jer neke mozes i umisliti ,psiha radi svasta 😀.
Iz iskustva kazem jer ja sam ti imala toliko promjena na sebi od fizickih do psihickih.Pa zigne me u krstima i ne popusta a ja odma na net da istrazim da li to spada pod simptom trudnoce,pa me zigne ovo pa ono i na kraju si sama shvatim da sve umislim..
Sretno 🤞😊
Ja sam si prije često znala umisliti i nema mi gore, neka jutra sam išla povraćatii jer kao mučno mi, a nije bilo.. I baš sam na isto pomislila kad sam pročitala taj komentar. Ivonal, želim ti svu sreću da bude plusić, a isto tako i da ne budeš možda jako razočarana samo zbog tolikog razbijanja glave.. Po komentarima bih rekla da se opterećuješ previše.. Opusti se, lakše će proći dani čekanja 😊🤞🏼
Jel ikog od vas zigalo tijelie mene je jutros koljeno pa iznad lakta gore pa rame sad ruka iritantno je bas to…
Ivonal ti bas svaku promjenu pratis 🤣 bas citam svaki drugi je post o tvojim simptomima,opusti se i uzivaj ne gledaj na svaku promjenu jer neke mozes i umisliti ,psiha radi svasta 😀.
Iz iskustva kazem jer ja sam ti imala toliko promjena na sebi od fizickih do psihickih.Pa zigne me u krstima i ne popusta a ja odma na net da istrazim da li to spada pod simptom trudnoce,pa me zigne ovo pa ono i na kraju si sama shvatim da sve umislim..
Sretno 🤞😊
Ja sam si prije često znala umisliti i nema mi gore, neka jutra sam išla povraćatii jer kao mučno mi, a nije bilo.. I baš sam na isto pomislila kad sam pročitala taj komentar.Ivonal, želim ti svu sreću da bude plusić, a isto tako i da ne budeš možda jako razočarana samo zbog tolikog razbijanja glave.. Po komentarima bih rekla da se opterećuješ previše.. Opusti se, lakše će proći dani čekanja 😊🤞🏼
Isto tako,cim bi prosla m.i krenuli u akciju svako jutro bi imala jake mucnine koje se dogadjaju i u toku dana,pa odem izazvati povracanje i samo mi se digne zeludac i jos gore bi bilo...Dodje menzes a tako odu mucnine..Eh sad sam rekla sebi da necu nista pratiti niti jedan simptom i evo stvarno menzes prosao ,hopsamo se kada nam je cejf,i nema mucnina.Rahat... 😏
Da znam sve je stvar psihe ali se pitam da li se stvarno moze umislit jaka al bas jaka glavobolja sinoc oko 11h me pocela glava bolit sve sam si govorila ma umisljas smiri se opusti gledala tv ali nistaa glava me ubijala cijlu noc svaki pokret oka boli a ja ni jedne tablete nemam zaspala u 3h budna evo od 6h i napokon sam nabavila tabletu i popila....
Da znam sve je stvar psihe ali se pitam da li se stvarno moze umislit jaka al bas jaka glavobolja sinoc oko 11h me pocela glava bolit sve sam si govorila ma umisljas smiri se opusti gledala tv ali nistaa glava me ubijala cijlu noc svaki pokret oka boli a ja ni jedne tablete nemam zaspala u 3h budna evo od 6h i napokon sam nabavila tabletu i popila….
Tako je i mene volila glava pa je ispalo da iman migrenu, ne da sam trudna, nije baš glavobolja neki simptom trudnoće za kojeg se baš netko hvata, to prvi put čujem, glavobolje su moguće kao simptom, ali ne baš kao ono- ahaa boli me glava sigurno sam trudna.
Svi smo mi figure na sahovskoj ploci zivota.. netko je lovac, netko je kralj, a netko konj...😉
Ivonal nije da ti umislis glavobolju ili mucninu, nama se to zaista dogadja, kao i milijon drugih simptoma trudnoce al ponekad zbog jake zelje nam to rade hormoni. Sto s eglavobolja jakih tice i pracenja simptoma opcenito. Ja sam koristila app Moj kalendar i u nju detaljno upisivala simptome svaki dna ciklusa neka 3-4 mj nakon toga sam proucila i skuzuila da pojedine simptome imam uvijek tocno na odredjeni dan u ciklusu. Tako sam bez obzira koliko ciklus trajao svaki mjesec 7 dana prije M imala uzasne glavobolje, takve da ni buprofeni od 600 nisu pomagali. Ostale glavobolje su bile mala beba za tu. Na kraju kroz postupke mpo kad su mi se bas detaljno pratili hormoni unutar ciklusa i sve ostalo dosla sam do zakljucka zajedno sa mpo dr da taj dan i iduci su meni najpogodniji za implantaciju ocito. Meni su ti neki neobicni znakovi bili nakon toliko godina dovoljni da ja u sekudni znam moj ciklus i promjene. Primjer br 2. led ledene ruke i noge prije dolaska M, u mjesecima kad sam zatrudnjivala 3-5 dana prije M meni su noge i ruke doslovno kuhale i znojile se. A tako mi je i sad u cijeloj trudnoci. Tako da nije lose pratiti simptome detaljno, al ne treba se opterecivat odmah prvi mjesec s njima niti skakat na svaku promjenu. Priznajem i sama sam u pocetku to radila i sve mi to moramo prerast bi ja rekla, al naucila sam da sto vise simptoma imam to je manja sansa da je zaista uspjelo a sve veca da se moje tijelo poigrava samnom. A primjetila sam da je mnogo cura na forumu imalo ista iskustva.
Da znam sve je stvar psihe ali se pitam da li se stvarno moze umislit jaka al bas jaka glavobolja sinoc oko 11h me pocela glava bolit sve sam si govorila ma umisljas smiri se opusti gledala tv ali nistaa glava me ubijala cijlu noc svaki pokret oka boli a ja ni jedne tablete nemam zaspala u 3h budna evo od 6h i napokon sam nabavila tabletu i popila….
Jesi ti trebala jutros testic da radis?? 🤞😉
Meni krenuo smedi spotting, jucer sam trebala dobiti po kalkulaciji, tak da nista od ovog ciklusa cini se za sad. U nove pobjede
Nemislim ja da je trudnoca jer me glava boli, sad vec od subote kako me glava bolila nemislim o trudnoci niti se sekiram nego me brine da nije sta drugo ozbiljnije a i test je jutros pokazao -
Sortiraj odgovore
Najstariji