Marty onda samo uživajte ovaj ciklus i sretnoo😘😘😘🤞🤞🤞
Ja ne radim više testove prije nego ne zakasni. Al trakice su mu zabavne🤭
Lavanya draga❤ bas mi je žao što si takav sok doživjela. Unazad 4 godine koliko idem kod doktora, a bila sam od privatnika do socijalnih do bolnica svašta sam se naslušala. Ima nekih koji bi me odmah na ivf slali pa bi neki na operacije a neki na ništa. Imam endo ciste na oba jajnika,endometrioza mi je nadjena na mjehuru, sljepljeni su mi organi unutra,visoke tumorske markere,adenomiozu maternice, počinje se vidjeti kako ću uskoro imati i miome. Ono što mi je savjetovano je da što prije imam dijete što smo i krenuli aktivno. I sa svim ovim sam zatrudnila. Moj doktor na humanoj, mi je dao vremena da probamo i bez operacije i bez postupaka. I privatnica koja se bavi humanom isto mi je rekla da nikakav ivf sad niti operacije nego samo da idemo prirodno još sada. Sve opcije su otvorene ali oba specijalista su mi rekla da još ne treba dalje. S čim se slažem. Ok, ovulacije imam redovno,ciklusi su mi redoviti. Hormoni su ok. Jajovod prohodni zadnji put kad su 2017 gledali na operaciji. Tako da,hoću reći... za vas isto sve su opcije otvorene. Nemoj se odmah obeshrabriti. Probaj prvo s folikulometrijom i ciljanim odnosima ciklus dva. Pa onda provjeri hormone i prohodnost ,a muž ponovo spermio i onda ako se ništa ne dogodi u slijedećih 3,4 mjeseca kreni još detaljnije u postupak.
Jeste li svih ovih 6 mjeseci bas pokušavali u vrijeme ovulacije ciljanim odnosom?
Npr mi pokušavamo od 8 mjeseca ponovno, s tim da osmi bas ne brojimo jer smo fulali O,isto kao i prosli mjesec nismo bas nesto pokrili. Tako da aktivno smo od 8 mjeseca imali 9. I 10. Što ispada svega 2 mjeseca aktivno. Isto sebi dajem vremena do nekog 3/4 mjeseca pa ću vidjeti dalje.
Jesi li bila operirana kad ?kakav je nalaz bio?
👱♀️33, amh 0.8 pmol, fsh 5.9, jedan jajnik i jajovod
2017. Operacija endometrioze
2020. Spontana trudnoća- missed ab 11tt
2021. Operacija endometrioze
2024. Operacija endometrioze
7/2025 prve mpo konzultacije
Leah pa ajde da probamo, sretno nam bilo :) nadam se da ćemo si čestitati međusobno oko nove godine ;)
Lavanya
draga i ja bih ti savjetovala drugo mišljenje, znam da ti sad nije lako, ali malo kad razbistriš misli naruči se doktorima prema preporuki cura, to već puno znači da su one bile zadovoljne na pregledima. ajmo glava gore, kao što zuzuzujalica kaže sve će to biti dobro i za sve postoji rješenje :)
👣 od 10/2020 💜
♀ 30 ♂ 32
Marty onda samo uživajte ovaj ciklus i sretnoo😘😘😘🤞🤞🤞
Ja ne radim više testove prije nego ne zakasni. Al trakice su mu zabavne🤭
Lavanya draga❤ bas mi je žao što si takav sok doživjela. Unazad 4 godine koliko idem kod doktora, a bila sam od privatnika do socijalnih do bolnica svašta sam se naslušala. Ima nekih koji bi me odmah na ivf slali pa bi neki na operacije a neki na ništa. Imam endo ciste na oba jajnika,endometrioza mi je nadjena na mjehuru, sljepljeni su mi organi unutra,visoke tumorske markere,adenomiozu maternice, počinje se vidjeti kako ću uskoro imati i miome. Ono što mi je savjetovano je da što prije imam dijete što smo i krenuli aktivno. I sa svim ovim sam zatrudnila. Moj doktor na humanoj, mi je dao vremena da probamo i bez operacije i bez postupaka. I privatnica koja se bavi humanom isto mi je rekla da nikakav ivf sad niti operacije nego samo da idemo prirodno još sada. Sve opcije su otvorene ali oba specijalista su mi rekla da još ne treba dalje. S čim se slažem. Ok, ovulacije imam redovno,ciklusi su mi redoviti. Hormoni su ok. Jajovod prohodni zadnji put kad su 2017 gledali na operaciji. Tako da,hoću reći… za vas isto sve su opcije otvorene. Nemoj se odmah obeshrabriti. Probaj prvo s folikulometrijom i ciljanim odnosima ciklus dva. Pa onda provjeri hormone i prohodnost ,a muž ponovo spermio i onda ako se ništa ne dogodi u slijedećih 3,4 mjeseca kreni još detaljnije u postupak.
Jeste li svih ovih 6 mjeseci bas pokušavali u vrijeme ovulacije ciljanim odnosom?
Npr mi pokušavamo od 8 mjeseca ponovno, s tim da osmi bas ne brojimo jer smo fulali O,isto kao i prosli mjesec nismo bas nesto pokrili. Tako da aktivno smo od 8 mjeseca imali 9. I 10. Što ispada svega 2 mjeseca aktivno. Isto sebi dajem vremena do nekog 3/4 mjeseca pa ću vidjeti dalje.
Jesi li bila operirana kad ?kakav je nalaz bio?
Nisam nikad operirana... do prije 2 mjeseca nisam ni znala da imam endo!! A redovito sam obilazila gin i prije planiranja trudnoce. Nisam vadila tumorske markere, to cu morati.
Hormone sam vadila ovaj ciklus, dobri su...i spolni i stitnjaca...
Prosli ciklus sam prvi put ulovila pik... ma zapravo, iz mjeseca u mjesec smo sve vise vodili racuna koji bi dani mogli biti dobitni...
Prohodnost nisam radila. A spermio budemo svakako ponovili... tim vise jer mm nije uspio cijeli uzorak u casicu (doktorica je danas rekla da to nije bitno 🤷♀️)
oNeraDobro nam došla i još brže otišla u neki trudnički podforum.
Kažeš da bi trebala M dobiti 16.12.? Prvo bih pomislila da je to implatacijsko krvarenje, ali nekako mi je rano 13 dana prije očekivane M. Da nije ovulacija? Kako se općenito osjećaš?
15.12* bi trebala dobiti mengu (nadajmo se da neću), ali da i meni je isto dosta rano za implantaciju iako se poklapa s ovulacijom koju mi je detektirao FF.
Ma precudno mi je ovo, bas imam osjećaj ko da ću svaki čas procuriti... po noći (sinoć Naprimjer) me takva vrućina uhvatila, a vani snijeg... nije bilo pretoplo u stanu, nego me to uhvatilo i morala sam se namjestiti da mi bude “hladnije”. Isto priča sada u autobusu, na valove me hvata ta vrućina... i još jutros (to mi je bilo užasno cudno) cijelim putem do kolodvora sam zamišljala kako ću uzeti sebi nešto u pekari Dubravica prije puta, ali kada sam došla tamo zbog onog mirisa i svega sam zaobišla Dubravicu prvi put u životu i ušla praznih ruku u autobus... prvi put u životu mi nije pasao miris bureka kojeg obožavam
znam da to ne mora značiti ništa, ali precudno se osjećam
https://ibb.co/L8JfJXR
🎉🎉🎉🎉
" S ljubavlju neba stvarao te Bog "💜💙💙
🌈 Lista jesenskih beba na 407. Str. 🌈
ONera Welcome 🙂
Meni to zvuci bas super. Mozes slobodno za vikend pisnit jednog ultra osjetljivog testica 🤞🤞🤞🤞
" S ljubavlju neba stvarao te Bog "💜💙💙
🌈 Lista jesenskih beba na 407. Str. 🌈
Lavanya napišem ti komentar i sve mi zasteka i obrise😅 pa pišem ponovo😁 htjela sam reći da bi ti najbolje za početak bilo da folikulometrijom popratila O, da točno znaš kad je O i da tempiras odnose oko toga. Možeš i privatno raditi folikulometriju. To je važno da ne gubiš vrijeme pokušavajući otprilike. Da točno utvrdis nadimak ovulaciju. Jer ako su hormoni ok,ne vidim zašto ne bi imala redovno O. A jednim pregledom se ne može utvrditi ovulacija. Zato se rade serijski ultrazvučni pregledi-folikulometrija i nakon 7 dana od kad se folikulometrijom potvrdi O,vadi se progesteron da potvrdi kvalitetu O.
Što treba za oplodnju-ovulacija,prohodan jajovod i spermij. I od tuda kreneš. Počneš s praćenjem O i tempiranim odnosima. Pa ako za dva tri mjeseca ne ide, napraviš prohodnost i kreneš dalje.
I što sam napisala u postu koji se obrisati, bas sam čitala, oko 70% žena s endo uspije ostvariti T. Od čega 2/3 prirodnim putem i 1/3 nekim oblikom potpomognute. I to su sve dobre šanse. Nekoj se odmah obeshrabriti. Endo može,ali i NE mora stvarati probleme. Ok, ne možeš si možda dozvoliti godinu i pol pokusavanja bez nekih ciljanih odnosa i praćenja, ali ne moraš ni nakon par mjeseci odmah na ivf. Daj si još koji mjesec,poprati O i onda vidite za dalje.
ONera Welcome 🙂
Meni to zvuci bas super. Mozes slobodno za vikend pisnit jednog ultra osjetljivog testica 🤞🤞🤞🤞
Ajme da mi je vidjeti takav test jednog dana čestitam ti i iako se ne znamo, veselim se tvojoj trudnoći kao da je moja
Da ja sam sama sebi sumnjiva, ali opet ne želim da ispadne kao da sam sve te simptome umislila... tko će dočekati vikend...
https://ibb.co/L8JfJXR
🎉🎉🎉🎉
To je to😁😁🍾 sad znamo kad te nema na forumu di si narednih 2 dana🤭😘😘
Sortiraj odgovore
Najstariji