Tko planira i radi na bebi -četvrti nastavak 🤰🏻🤰🏼🤰🏽🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Pupa
    28. Listopad 2020. 12:24

Javljam novosti od jučer nakon pregleda. Beta pala na 29, i dalje smeđarim, ali je UZV pokazao dominantni folikul koji samo što nije pukao. Eto, ispada da ću ovulirati bez obzira na betu. Regulirana je stroga kontracepcija 3 mjeseca, a onda u 2. mj. opet krenuti na pretrage. 

🙎‍♀️ 29 god. 🙎‍♂️ 37 god.
    MM - Fertil up
    Ja - elenatal, Crinone gel, lactogyn

9 / 2020 vanmaternična trudnoća
    6 / 2021 prirodni IVF

anabelaaaa
    28. Listopad 2020. 12:32

anci000

Ja mislim da cu i ja poceti mjerit temperaturu to je nekako najsigurnije

Vjeruj da je super stvar..Na pocetku je smarajuce Ali brzo se uhodas. Umanjices trosak za testice, 🤣bolje za te pare uzeti lh trakice pa pratiti uporedo.Nema da ofulas dan ovulacije.☺

38god.
    Hormoni✔AMH-0,053 ng/ml(Odlican amh kad pogledamo rezultate ispod)❤
    Spermio✔endo operisana 2011g.
    Predlozen ivf,UZ 20.02'21
    I Ivf; 6 j.celija.4 oplodjene..
    2 blastociste 🐧🐧, 2 prestale s razvojem u ranom stadiju blastociste.
    Stimulacija: Menopur,femare,cetrotide,ovitrele.
    28.04 2021 transfer-fet(vracene 2 blastice)
    Beta 10.05. Negativna,2,1
    Nemamo vise smrzlica...😏

Mia333
    28. Listopad 2020. 12:34

Mokosh

Jutro! ☕ Jucer mi je bas bio tezak dan. Danas cemo malo drugacije. Ocito mi je trebalo malo vise da procesuiram sve. Emocije su mi ludovale, a tesko ih je izraziti i izbaciti kada imas pored sebe djecicu o kojoj treba brinuti. A sve osjete, bas sve…starija me grlila i tjesila, a meni oci pune suza od jada. Tu vise nije bilo rijec samo o nezadovoljstvu zbog neuspjelih pokusaja vec nesto dublje sto me duze prati, neka praznina koju valjda zelim popuniti novom trudnocom. Svjesna sam da to sve nece nestati cak i ako ostanem trudna. To je bas nesto na cemu covjek treba poraditi. Iscrpilo me majcinstvo iako mi je to najdivnija stvar na svijetu. Malo mi je tesko govoriti o tome ovdje, jer mnoge vec jako dugo pokusavate, neke ce morati i na umjetnu oplodnju, a ja kukam kako mi je tesko a imam dva blaga, dva predivna sunca pored sebe. Al bas bude tesko, u svemu tome sam pomalo izgubila sebe. Svojom krivnjom, naravno. Imam stvarno divnog muza koje me konstantno gura, koji je podrska i oslonac. A ja kao da sam u nekoj blokadi, ne mogu se pokreniti i napokon napraviti nesto za sebe. Ne zelim biti takav primjer svojim curama…

Morala sam ovo podijeliti s vama, barem mali djelic…

Bella, sretno sutra! ❤ Naravno, sretno i svim curama koje uskoro piske. Jako mi je drago sto sam dio ove grupice koja se siri i koja je puna raznih prica, iskustava, podrske i utjehe. Divne ste!

Mokosh pogodila si bit svega!
    1/2
    Moramo biti zadovoljne sobom i svime oko sebe da bi cvrsto koracale kroz zivot i bile dobar primjer svojoj djeci, nebitno da li ih vec imamo ili ne. Ponekad si tu sliku o djeci i obitelji previse izromantiziramo, jer kao sto kazes, s djecom nije lako. Djeca nisu rjesenje problema, vec rjesenje lezi u nama, tocnije kako si postavimo stvari u glavi. Npr. od dvije osobe koje su dozivjele prometnu nesrecu i zavrsile u kolicima, jedna ce dopustiti da joj kolica obiljeze zivot, povuc se u svoja 4 zida, prekinuti sve kontakte i biti vjecno ljuta na sebe i svoju sudbinu, dok ce druga shvatiti da kolica ne predstavljaju ni pocetak ni kraj necega, nastavit ce svojim zivotom kakav je bio, druziti se, trenirati, raditi, putovati, uzivati i biti zahvalna na zivotu jer je jedan i neponovljiv.
    Ako nismo spremne organizirati svoje misli sad, kako cemo kad dodje beba... Kako brinuti o novom zivotu i novim problemima koji dolaze s njim, ako ne mozemo svladati ovaj  jedan svoj...

pokusavamo od 11/2018
    oligoasthenoteratozoospermia 2% prog. pokretnih

Mia333
    28. Listopad 2020. 12:39

2/2
    Sigurna sam da svako dijete zeli jaku mamu, mamu lavicu koja je samouvjerena, koja se ne plasi, koja ne ocajava, kojoj su tudja misljenja i komentari nebitni, koja ce zadiviti svog odabranika svojom snagom i biti najbolja od svih.
    Zato drage moje lavice, podignite glavu i budite opet one stare vi! Ne dajte da vam trenutni osjecaji i iscekivanje kroje zivot! I imajte na umu, da ste jedna od onih sretnica koje kroz ovo ne prolaze, nikad ne bi saznale do kojih mjera majcinska ljubav i snaga mogu izrasti!

pokusavamo od 11/2018
    oligoasthenoteratozoospermia 2% prog. pokretnih

Samoja6
    28. Listopad 2020. 12:50

Divna_Sa

Samoja6

Cure da ja nešto pitam…
    Nedavno sam vadila krv da mi provjere štitnjaču, a i sve ostalo, ali vadili su mi samo TSH i po tome je ispalo da je savršeno… Sad se nekako sve više mislim dali je bilo dovoljno izvaditi samo to?
    Jedino mi željeza manjka, ali dali je stvarno moguće da se nemože primiti zbog željeza?

Ja sam pored TSH, vadila i Free T3 i Free T4, tako da najbolje jos jednom da provjeris sa lijecnikom. Manjak zeljeza moze uticati na zacece. Da li ste neke druge pretrage radili?

Ne, samo su me na to poslali... Papa je bio uredan, hvala Bogu nema (tj. nije bilo, valjda još uvijek nema) nikakvih cista po jajnicima... Uglavnom, pregled je pokazao da je sve u redu... Već sam bila pisala da imam miom već godinama, ali je smješten na mjestu na kojem, kako kaže ginekologica nikad ničemu nebi trebao smetati a uz to se i smanjio. Rekli su mi da kupim Sideral forte zbog željeza... Ali gledam da postoje 2 vrste Siderala. Sideral forte i Sideral folic. 
    A sideral folic se preporučuje trudnicama i onima koji žele ostati trudni jer sadrži i željezo i folnu kiselinu, vitamin C, itd.
    Stvarno više nisam pametna... 
    Ciklusi su mi se znali poremetiti, ali to je bilo izazvano stresnim situacijama, popila bi duphastone i to bi riješilo problem. Nije to ni toliko često, znači u samo iznimno stresnim situacijama, kojih je jedno vrijeme nažalost stvarno bilo, ali eto prošlo je. 

23.11.20- missed ab (😢✨) 9 tt
    Vrkuta (kad se sjetim 😅)
    Folacin
    Brisevi - 👍👌
    Papa - 👌👍
    Brisevi 2/2022 - 👌
    💙💙💙💙👣🎉
    1.6. 2022. Baby B
    4.8.2024. - Baby T

lovely
    28. Listopad 2020. 13:10

Drage sve,
    Evo i ja se priključujem.
    Ukratko ću se predstaviti.
    Imala sam vanmaterničnu uslijed koje je došlo do odstranjenja jednog jajovoda. Drugi je prohodan, jajnici su u redu.
    Radila sam briseve, pila antibiotike i sada evo 3 ciklusa radimo na bebi..
    Ciklusi mi traju 30 dana, te (ne)bih trebala dobiti 31.10...pokrili smo sve što se pokriti dalo i nadam se da smo uspjeli ovog puta!

Od simptoma (nadam se ne umišljenih i autosugestivnih) imam: užasno sam žedna, pijem nenormalne količine vode, živčana sam, plačljiva, grudi su mi osjetljive no uz to osjećam i stalno probadanje za koje se nadam da nije znak dolaska menstruacije. 🙏

28.1. ➕🤰
    28.9. Rita
    🦔🍂

Maša🤰🏼
    28. Listopad 2020. 13:23

Cure znate kada sam dobila termin kod Ginekologice? 
    11.12. Pocela mi se smijat kad sam joj rekla da bi na pregled dosla drugi tjedan . 😌 

👩🏼 27 g, 👦🏻 34 g

12/2020 missed 6tt
    Baby Vito 🩵 37+3 ( 19.12.2021)
    12.07.2022. ➕
    Panorama low risk ✅ It’s a girl 🎀

Maša🤰🏼
    28. Listopad 2020. 13:34

Znaci toliko je bila bezobrazna , cim sam poklopila sam se toliko rasplakala bas pre grozno :( 

👩🏼 27 g, 👦🏻 34 g

12/2020 missed 6tt
    12.07.2022. ➕

Maša🤰🏼
    28. Listopad 2020. 13:40

Mislite da idem privatno? Ako idem privatno mogu uzet nalaze od urina i stitnjace i pitat sta bi mi ona preporucila za dalje? 

👩🏼 27 g, 👦🏻 34 g

12/2020 missed 6tt
    12.07.2022. ➕

lovely
    28. Listopad 2020. 13:42

maša25

Mislite da idem privatno? Ako idem privatno mogu uzet nalaze od urina i stitnjace i pitat sta bi mi ona preporucila za dalje?

Ako imaš mogućnost svakako odi da! 
    Što prije dobiješ odgovore bit će bolje. 

28.1. ➕🤰
    28.9. Rita
    🦔🍂

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.