Tko planira i radi na bebi ?

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Paula5
    16. Kolovoz 2015. 01:05

A pupa nije zgaravica. Kao daimas kamenje u zeludcu jel? Uzas. E to ces s vremenom skuziti od koje ti ja hrane tako, a za ublazavanje popij mineralne ili donata. On je super ako imas i sa zatvorom problema. Uglavnom malo gaziranog da potakne razgradnju hrane..
    Evo malo svjezine kroz prozor, napokon...
    Noc svima!!

Sanjarka88
    16. Kolovoz 2015. 08:21

Jutroooooooooooo

ja od 7h budna, ostali spavaju. Mrzim kad se iz navike i vikendom budim rano 
    Temp jutros 36,6 daklem i dalje povišena. iako nisam sve dane kontrolirala uvjerena sam da je došlo do O.
    Znači ako je sam ja dobro skužila za vrijeme m i nakon nje sam par puta mjerila bazalnu i bila je 36.2-36.3. 14dc temp i dalje 36.3 a 15,16dc 36.6-36.7. I kad je onda meni teoretski bila ovulacija? na 14dc dok je bila 36,3?
    nismo baš dobro pokrili plodne dane, samo 13dc. e hbg. Tako da se ne nadam puno ni ovaj mjesec
    nema veze,imat ću vremena upoznat svoje tijelo

" S ljubavlju neba stvarao te Bog "💜💙💙

🌈 Lista jesenskih beba na 407. Str. 🌈

Pupa2
    16. Kolovoz 2015. 08:27

Sanjarka, da, ako ti i sutra bude povisena temperatura, ovulacija ti je bila na 36,3! O tom sam ja pricala da meni njje bio pad temperature pa povisenje.... Ja sam ovulirala pri normalnoj temperaturi za prvu fazu ciklusa i onda bi mi postepeno 3 dana rasla.... Nekom odmah skoci i nastavi bitj visoka! Ma mozda ste bas pogodili bitan i dobitan dan :) mi nismo imali odnose na dan O vec prije i poslije i ostala trudna!
    Paula, ma nije kamenje u zelucu, sve je to ok vec mi se vraca hrana kao da cu podrignuti, a ne mogu i sto ji mi onak ko u grlu.... U zelucu imam onaj osjecaj iziritiranosti vise....

OhSoBoho
    16. Kolovoz 2015. 08:31

Sanjarka, tri dana za redom nakon pada temperature ti treba bit porast da ni mogla utvrdit O. Probaj skinut fertility friend aplikaciju...

Meni danas 12 dpo, radila test, negativan 
    Sutra ocekujem M I ulazimo u 5. ciklus. Malo je reci da sam razocarana...odoh na ebay traziti lh trakice kao dodatni alat uz mjerenje bazalne. Nastavljam s vrkutom, folnom I nakon par mjeseci stanke vracam se jogi...treba mi ispusni ventil :)

Puse svima I uzivajte u nedjelji ;)

LuKi5
    16. Kolovoz 2015. 09:20

Drage moje nisam vam se stigla javiti, nesto sam preletila postove. Maleni mi opet ima temperaturu, jos I upalu oka, I za kraj ga gnjave zubici, tako da se bas poklopilo.

Paula, draga, drzim ti ogromne fige da je godisnji donio jedan ogroman plusic. Nadam se da si dobro I da uzivas u odmoru. 

Pupa, to ti je zgaravica. Meni su dosta kod nje pomagali integralni krekeri, al je bas gadna. Imala sam je kroz cijelu trudnocu, a noc pred porod mi nije dala spavati I povracala sam od nje. Drzi se,  grozna je. 

MalaKoza, glavu gore, kao sto je Paula rekla, ne zamaraj se tim clancima, pisu ih isfrustrirane babe s manjkom samopouzdanja koje lijece svoje komplekse nastojeci prikazati se savrsenima. Ako ce te sto utjesiti, jedna od niza dijagnoza su mi anovulacijski ciklusi, vise ginekologa mi je reklo da prirodno ne cu ostat trudna. Evo ga tu kraj mene spava decko od 14 mjeseci, prirodno zacet. Sokirao ginekologinju, a I mene, naravno pozitivno. Sretno

Tumor markere jos nisam vadila, kad odem u ZG za faks rjesavat neke stvari onda cu otic usput I po uputnicu. Sad sam opet vadila krv, cekam nalaze, moram I secer ic vadit jer su mi zaboravili to. Dobila sam normabele za uzlupavanje srca. Sad cemo vidit sto I kako kad dodu nalazi.

Velika vam pusa svima I sto vise trudilica da u trudnice predu 

14.06.2014. L ♥

Pupa2
    16. Kolovoz 2015. 10:15

OhSoBoho, ne znam koliko ti inace traje lutealna, ali ako vise od 12 dana, ne mora nista znaciti. Nasa draga almS i Bambola su radile test 12.dpo i bio je negativan! Sretno u svakom slucaju....
    Luki, da, rekla mi je mama da je to zgaravica... Nisam ju nikad imala, a ona ju je imala kroz trudnocu. Ne znam jel mi gore kad se ustanem ili lezim! Ali dobro nema veze... Kada pogledam svoje tegobe u usporedbi s tvojima, stvarno su nista! Drzi se draga i sretno sa svim pretragama i nalazima! Ja sam uvjerena da ce to biti ok :)

malalana
    16. Kolovoz 2015. 10:16

U nizu aktivnosti pripreme z abebu, počela sam čitati i stručni literaturu, u jednoj super knjizi prvi puta sam cula za anovulacijske cikluse, no također i to da se uspješno mogu liječiti raznim lijekovima. Isto tako ono sto nisam znala, da mali plivaci mogu ponekad, kad je kod oba partnera sve uredu, jednostavno otici u drugi jajvod u kojem jajna stanica u vrijeme ovulacije nije,pa cak i kad je najbolji trenutak, mozemo fulati. 
    Ono sto zapravo zelim reci, da jednostavno mozda treba strpljenja i vremena... Dati sve od sebe s cajevima, trakicama i vitaminima i naravno uzivati u samoj aktivnosti :-)... Ne bih htjela prodavati pamet, jer mi je sve ovo novo, ali tako ja sebe tjesim, ili što bi rekla Sanjarka88 upoznajem svoje tijelo :-)

Ako bude super, ako ne... Hm, ma bit će 💝
    fT4 15.65 pmol/L
    TSH 4.26 mIU/L
    Prolaktin 401.7 mU/L
    Folitropin (FSH) 5.1 mU/ml
    Lutropin (LH) 5.3 mU/ml
    Estradiol 302.4 pmol/L
    AMH (anti Milerov hormon) 8.77 pmol/L

PeppePula
    16. Kolovoz 2015. 11:13

Pozdrav curke... ne pisem rednovno, ali vas citam...

Bila sam kod ginekologa, stariji gin sa brdo iskustva u bolnici i sad privatno... vidjeo mi je zuto tijelo na jajniku i potvrdio ovulaciju... i onda kada sam ja krenula sa pitanjima, da li zna kada se dogodila, krenula racunati kada je bio zadnji odnos, cak sam ga pitala ima li jos sanse u ovom ciklusu... malo je reci da me gledao kao da sam pala s kruske... uglavnom, poanta je bila ovo... kaze da ne gledam sve tako matematicki, da je sve u redu kod mene i da jednostavno imamo odnose sto cesce ne gledajući kada su plodni... kada sam ga pitala postoji li opasnost da mi je lutealna prekratka ( zadnji ciklus 23 dana, 11 dana nakon o ), takodjer je rekao da ne razmisljam o tome.... i jos nesto, spomenula sam da pijem vrkutu i rekao mi je da je slobodno nastavim piti, cak i ne treba raditi pauzu po njegovom... meni taj caj inace odgovara i zbog toga sto imam neke cistice i dobrocudne T na grudima pa caj navodno i njih uklanja...

Evo drage cure, znam da nisam doznala nista revolucionarno, ali meni je pomogao da se opustim i ako ovaj ciklus opet ne bude dobitni, drugi necu tako analizirati i sve...Znam da je tesko pobjeci od toga, ali mozda bar jednu od vas potakne da se malo opusti oko mjerenja i ostalog...

Paula, Sanjarka, Osho, Malalana...a joj ne mogu sve zapamtiti....zelim nam da sto prije odemo na drugi pdf :)

Luki, vidim da si ti zbilja hrabra cura i zena, uz sina i sve tegobe ostajes tako pozitivna i jos nas podris... svaka cast i hvala ti na tome zelim da ti bude sve u redu sa nalazima

Puse svima

E da, Pupa... zao mi je za tvoje trudnicke tegobe... ali nas ostale dvije P koje smo zajedno sa tobom bile na pocetku, sve bi dale za to :D neka ti prodje sto prije pa da uzivas u trudnoci....

Peppe

Pepita2109
    16. Kolovoz 2015. 11:27

Pozdrav drage trudilice evo javljam vam se malo da vidite da mislim i dalje na vas i da vam držim veeeelike fige da što prije ugledate svoje plusiće

PeppePula ginekolog ti je sve super objasnio, osim ovo sa vrkutom, svaki čaj se smije piti iz komada 3mj, i onda se mora napraviti pauza. Tako da svaka čast tvom ginekologu na stručnosti,ali draga moja za sve biljke i čajeve ipak pitaj nekoga stručnijeg.. i ne brini sve će biti u redu 

<3 Čuda su moguća ako vjeruješ u njih <3
    🙏👸👸🙏❤️

Pupa2
    16. Kolovoz 2015. 11:41

Peppepula, drago mi je da je sve u redu... Samo se opusti i bit ce. Vjerojatno mi sve analiziramo malo previse od silne zelje!
    Sto se mojih tegoba tice, ne bih ja njih mijenjala ni za sto na svijetu!!! Sve se da pretrpiti kada znas sto se krije iza toga :)
    Samo, znas da mi ljudi uvijek kukamo :D

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.