a Bože i doktorice koja nije mogla da napravi uzv i barem ti kaže da li se šta događa unutra, strašno sam ljuta na takve mislim da bi ti trebalo već pokazati sigurno da li si trudna ili ne.. koliko ti je prošlo od te M?
<3 Čuda su moguća ako vjeruješ u njih <3
🙏👸👸🙏❤️
pozz svima!
nova sam, zbunjena i sa svojih punih 36 (mm 44) imam osjećaj da se posljednje 3 god. vrtim u krug... naime, mislim da će mi biti jednostavnije podijeliti svoje nedoumice s vama koje ste tako prepune svakojakih iskustava, pa možda mi se neke stvari i razbistre! :)
2012. nakon 2 god.braka odlučili potražiti pomoć. U Petrovoj dr.Šimunić u 3 min.objasnio kako nema šanse da ostvarimo trudnoću prirodnim putem, (lijevi jajovod hydrosalpx- desni ok?!) ali tražila sam drugo mišljenje (uz dužno poštovanje dr.) Nakon hscg krajem 2012. sredinom 2013. ostajemo trudni ali vanmaternična. Nakon lpsc (odstranjen plod, jajovod na mjestu, psiha u rasulu), ljeto 2014. nakon 10 dana Mediterana :) shvatimo da kasni!!! ali na žalost biokemijska :(
U 11.mj.prošle godine naručim se u vinogradsku, uljuđen divan liječnik pogleda papire i konstatira da sam u grupi sekundarnog steriliteta i da nemam pravo na postupak dok ne prođe godina dana????
Uljuđenim manirima, utjehom kako smo mi još mladi (!?!?!?!) otpravi nas s osmjehom na licu......
zbun...........
niti smo mladi, niti smo nešto extra plodni, niti želimo više čekati.......
što bi vi da ste na našem mjestu?! :)
dvidi jedino što mogu je poželjeti ti dobrodošlicu i da ti se ostvari želja i dobiješ bebicu.. nemam iskustva,ali se nadam da će ti neka od cura ovdje znati dati neki pametan savjet.. samo mogu reći da me doktori iznenađuju sve više,kao da oni nas plaćaju,a ne mi njih ma fujj
🙏👸👸🙏❤️
Dvidi, ne znam iskreno sto da ti kazem. Ja, kao sto mi nick " pametno" kaze, imam 30, mm 31, i iskreno, gledajuci oko sebe, mislim da smo definitivno medju starijim parovima koji su bez djece.
Na tvom mjestu, ni ja ne bih cekala, ne znam kako ide to sve u MPO vodama - razumjela sam da biste sad pokusali umjetnu oplodnju, oprosti ako grijesim. Ali ja bih pokusala ako je ikako moguce, sa jos jednim misljenjem, zahtjevala objasnjenje zasto je potrebno cekati jos jednu godinu, jer koliko sam ja razumjela u ovim mjesecima pokusavanja, svi stariji od 30 nakon godinu dana neuspjesnih pokusaja idu direkt na pretrage i ako je sve zdravstveno u redu ( brisevi i slicne stvarcice) ide se na MPO. Cak mozda da ugovoris jos jedan posjet pa makar kod istog dok. u vinogradskoj, ali ovaj put se pripremi, zapisi pitanja, i ne odlazi dok ne dobijes odgovore.
Znam da zvucim radikalno, ali ja to gledam ovako: radi se o tebi, o tvojoj obitelji, tvom zdravlju, a on kao tvoj doktor, trebao bi raditi na tome da tebi tu istu obitelj i omoguci. Eto, toliko od mene, kazem, mi smi tek na pocetku, ali bar mogu izraziti svoja razmisljanja u vezi tvog problema.
I sretno, to ti zelim od srca
cure, nadam se da netko ima iskustva...
naime, ne mogu uspostaviti nikako prirodni ciklus, nakon dugogodišnjeg korištenja pilula, ciklus mi se totalno poremetio... već 8-9 mj ne pijem tablete, ali nikako da se unormali, M je stizala sa zakašnjenjem po 2-3 mj. Nakon toga mi ginekolog daje tablete duphaston, 3 mj redovito u dan stiže M, trebale su mi pomoć i da zatrudnim, no ništa... sad napokon mislim uspostavit će mi se ciklus no ništa, kasni mi M...
Sad sam u toj fazi da bi izbjegla bilo kakvu kemiju, možda neki prirodni lijek?
dvidi, dobrodosla. Vjerujem da vam je tesko I da takav pristup doktora samo jos otezava situaciju. Slazem se s kookoo30, zahtjevajte da vam podrobnije objasne doktori cjelokupnu situaciju I zasto morate jos cekati, jedan zdrav jajovod I jedan zdrav jajnik dovoljan je da bi se ostvarila trudnoca, ali, mnogo drugih cimbenika takoder utjece na ostvarivanje iste. Ne znam koje ste sve pretrage radili, kakvi su vam reprodukcijski hormoni..Mozda da se raspitate na vise mjesta I kod razlicitih doktora, mozda vam neki od njih nadu adekvatno rijesenje svojim znanjem I iskustvom. Nazalost rijetki ce vam detaljno objasniti situaciju, bez da ih vi pitate. Zelim vam svu srecu I da vam se napokon ostvari zelja.
14.06.2014. L ♥
Dobar dan drage moje, jučer sam večer provela u bolovima koji upućivali na dolazak M, međutim kad sam se probudila nije bilo boli, a ni moje M.. nisam radila test, jer ću dati priliku da dođe tokom dana..
🙏👸👸🙏❤️
pile2 znam kako je imati neredovite cikluse, trenutno zadnja 4mj prolazim najtežu fazu sa mojim ciklusima.. šta se tiče prirodnih lijekova ima naravno čajeva i biljnih kapi koje bi ti mogle pomoći, kapi osobno nisam probala pa ti ne mogu reći svoje iskustvo (femisan A), ja pijem vrkutu i stolisnik čaj,ali naravno kada će pomoći se ne zna, nekom pomogne nakon mjesec dana nekom nakon 3.. najbolje ti je proguglati ili raspitati se u ljekarni.. a i imaš par tema na ovom pdf .. sretnooo
🙏👸👸🙏❤️
Curke da vam se javim iz bolnice, vadim nalaze za šečer jer doktor smatra da sam se previše udebljala iako svi ostali misle kontra, 9 kg u 5 mjeseci trudnoće, ali on je šef. Meni je bitno da je moja curka super. 650g je teška tako da je već sad veeeelika na mamu.
Sortiraj odgovore
Najstariji