Tko planira i radi na bebi ?

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Jane_Doe
    17. Listopad 2017. 11:26

barbara smirio se umnjak, jedino sto mi je sad ostao dio zubnog mesa iznad i to sad plese i fuj je.. ubiti slikala sam i moja zubarica je rekla da se konzultirala sa kirurgom i da treba van, pa sad planiram zvati svoju soc. kod koje nisam bila valjda 10 godina da mi da uputnicu 
    mina lako moguce da je stres, jos smo u petak primili jako losu vjest tako da nam je opcenito vikend bio jako stresan a mene je to posebno pogodilo..jbga, bit ce bolje..

Hrabrica
    17. Listopad 2017. 12:21

Curke jao što mi je falio ovaj forum! Zadnjih dana nekako nije bilo vremena ni volje da išta tipkam...eto i ja konačno krenula s pretragama. Počela sam od štitnjače jer znam da s njom imam problem međutim nalazi ultrazvuka su se dosta pogoršali..uz čvor koji znam da imam unutra su se pojavile i dvije ciste i kaže dr. kao neki pijesak pa moram na punkciju i vidjet kaj ćemo s tim..i naravno vadit hormone. Danas također zovem ginića da dogovorimo rutinski pregled, ono papa test, ultrazvuk i mislila sam ga žicat uputnicu za spolne hormone, čisto da ja budem mirnija... Uglavnom eto počela sam radit generalku na sebi :D Držim nam svima palčeve i redovito čitam! Puse svima!

JA: 37 g, endometrioza
    MM: 38 g, bez dijagnoze, najveća potpora. Hvala dušo ❤
    11/2018 – inseminacija X
    02/2019 – IVF (klomifen+štoperica) X
    04/2019 – IVF (gonali, decapeptyl, štoperica)
    Stigla nam curica ❤️🙏
    04/2021 – IVF (puregon, cetrotide, štoperica) X
    06/2021 – FET X
    09/2021 – prirodna trudnoća X
    10/2021 – FET, pozitivan test i uredna beta ❤
    Stigla nam curica ❤️🙏
    03/2025 - Kratki protokol, Gonali, cetrotide, ET dvije mrvice i dva ❄️❄️.
    Beta negativna.
    Čekamo FET U 05/2025 <3

• ribica1212
    17. Listopad 2017. 19:29

Hrabrica, ja ću ti napisati što sam ja sve vadila od hormona, možda ti pomogne (a i za druge cure koje namjeravaju vaditi): spolni hormoni (2.-5.dan FSH, LH, estradiol, testosteron, androstendion, DHEAS, AMH, 21.dan progesteron), hormoni štitnjače (TSH, T3, anti-TG, anti-TPO) + još dodatno prolaktin, kortizol, inzulin, OGTT, vitamin D.
    Dosta toga sam vadila jer pošto imam ovulacije, prohodne jajovode i spermiogram je ok, mi je privatna ginekologica sve to napisala da vidi dal mi možda nešto ometa implantaciju ili mi možda jajne stanice/ovulacije nisu kvalitetne???? Uglavnom, ja sam s tom listom došla kod soc.ginekologice i ustvari sestra mi je dala uputnice, nisam ni došla do ginekologice.
    Jesse, a što bi ti još tražila svoju ginekologicu kad si rekla da bi novog ginekologa tražila još uputnica? Kolko sam shvatila radila si i UZV i briseve i hormone i muž spermiogram...ostaje ti samo prohodnost? Recimo moja prijateljica je prvo dobila uputnicu za subspecijalistu humane reprodukcije i tek kad je on napisao da bi trebala napraviti HSG da može ići na inseminaciju, tek tada joj je socijalna dala uputnicu za to. (Hmmm, sad mislim da je ona na kraju ipak to privatno napravila jer je htjela u postupak što prije pa joj se nije dalo čekati). Uglavnom, mislim da socijalni ne daju tak lako uputnice za HSG... A zato nas i dosta ode privatno to napraviti .
    E sad, imam ja jedno pitanje, od početka ove godine (od kad pratim simptome) svaki mjesec 8 DPO imam ko menstrualne bolove, ali i jajnici bole i križa i bedra...i onda idući dan prestane i počne opet par dana prije menstruacije (koju svaki mjesec dobijem 16 DPO). Na početku sam se poveselila da je to implantacija al pošto mi se to događa već 10 mjeseci za redom očito nije. Test obično napravim 14 DPO i uvijek je negativan a i menstruacija mi nikad nije kasnila nijedan dan (tak da nikad nije bila ni biokemijska). Jel itko imao sličan problem, znači bolovi 8 DPO pa prestanu i onda menstruacija 16 DPO??? Jer sad svaki put kad osjetim te bolove 8 DPO već kažem ah opet ništa od trudnoće. Al opet to bi trebalo ipak biti malo prerano da moje tijelo već zna da ništa od toga?

Lunaa
    18. Listopad 2017. 08:57

ribica1212

Dosta toga sam vadila jer pošto imam ovulacije, prohodne jajovode 
    E sad, imam ja jedno pitanje, od početka ove godine (od kad pratim simptome) svaki mjesec 8 DPO imam ko menstrualne bolove, ali i jajnici bole i križa i bedra…i onda idući dan prestane i počne opet par dana prije menstruacije (koju svaki mjesec dobijem 16 DPO). Na početku sam se poveselila da je to implantacija al pošto mi se to događa već 10 mjeseci za redom očito nije. Test obično napravim 14 DPO i uvijek je negativan a i menstruacija mi nikad nije kasnila nijedan dan (tak da nikad nije bila ni biokemijska). Jel itko imao sličan problem, znači bolovi 8 DPO pa prestanu i onda menstruacija 16 DPO??? Jer sad svaki put kad osjetim te bolove 8 DPO već kažem ah opet ništa od trudnoće. Al opet to bi trebalo ipak biti malo prerano da moje tijelo već zna da ništa od toga?

Ribica koliko ti traju ciklusi ? Meni ti simptomi na 8dpo zapravo miriše na O.. možda ti je ovulacija kasnije nego što misliš.. 
    Da se javim i tu.. radila sam jučer ujutro ponovo test jača je crta , čak je i kinez postao rozi tako da ja def.mislim da je to to. Imam još jedan test štapić, a njegu ću potrošit krajem tjedna ili slijedeći tjedan tek toliko da vidim ponovo još jaču crtu i ujedno potrošim sve zalihe. :) Cure vibram vam na najjače za plusiće da se svi zaredaju kao u rujnu :) 

ikyri
    18. Listopad 2017. 09:13

Jessy2009

Tko radi testiće ovih dana?

Je li stigla?
    Jane- isto pitanje.

Ana_Marija_2019
    18. Listopad 2017. 09:58

Meni još nije. Samo iščekujem... Rekla bih da kasni, ali zadnjih mjeseci su mi se nešto produžili ciklusi (prije su bili točno svakih 28 dana, a sada recimo 30) pa se ne usudim ništa govoriti.

Tinchy_07
    18. Listopad 2017. 10:36

Zdravo cure, evo vratila se ja..cestitke na npvim plusicima i da ih bude sve vise i vise. 
     Malo mi trebao odmak nakon soka zbog loseg spermiograma.. Svjesni smo da je los, ali srce se neda i bori za nas smotuljak. 
    Kako je Hrabrica napisala, generalku treba napravit!
    Mm pije profertil, vitamin e i vrkutu, mjenjao je prehranu, smanjio pivice. Ja sam bila na folikulometriji i folikuli strasno sporo rasli, ali o bila ponedjeljak. Cetvrtak pocinjem piti duphaston i tako. Jedan dan sva nadobudna i uspjet cemo, drugi dan koma, ali sta cemo borimo se i dalje 

🧔 35
    🙎🏼‍♀️32
    🤰🏼 1.trudnoca, 40. tjedan, po uzv 39.💙

Jane_Doe
    18. Listopad 2017. 12:12

takodjer jos nista.. znam da sam rekla da cu se opustiti i ne misliti, ali sam koma. neka depra me uhvatila, vikend nam je bio maksimalno stresan i evo tek danas se malo smirila situacija + s malom se stalno svadjam, vise ne znam kako na zelenu granu s njom i osjecam se kao ful losa mama jer ja ne kuzim kako da pomognem i sebi i njoj kad ju uhvati zuta minuta. sva sam si jadna danas, mozda je vjestica u dolasku pa me hvataju hormoni..

Ana_Marija_2019
    18. Listopad 2017. 12:21

Joj, Jane, i meni je tako bila depra, koma. Danas sam malo (ali samo malo) bolje, ali vještica još nije došla.

Jane_Doe
    18. Listopad 2017. 13:42

Jessy2009

Joj, Jane, i meni je tako bila depra, koma. Danas sam malo (ali samo malo) bolje, ali vještica još nije došla.

a ti si test radila jelda? mozda si ga prerano radila..

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.