Jao Ivcy pa to veliki beban vec ❤ sam nek on raste..
cure hvala... poceo odmor od danas.. :D
i vi mi se ljepo opustite... vavica bokic hehe bas te slabo vidim tu
meow jao divan osjecaj sigurno 😍❤
The desire to have a child never goes away. It grows,makes us to fight for our Precious gift from heaven.
14.06.2015. M
Drage moje, dobra vam vecer, nikako zaspat pa da vam se javim. Iscitala sam sve sto ste pisale I nadam se da sam dobro popamtila. Pa idemo redom :)))
Vavica, hormonska slika je super, stitnjaca super znaci jedino preostaje ta prohodnost posto je I papa kao I brisevi uredni. Kontracepcija koliko god
bila korisna sto se tice nekih stvari toliko I stete moze nanjeti. Rijetkost ali dogada se. Eto ja sam je prestala pit na svoju ruku iako mi je bila terapijski prepisana I napravila mi je nered makar sam bila na najmanjoj mogucoj dozi....Sto da ti kazem, imam izrazene vene po cijelim nogama koje izgledaju katastrofalno kao da sam starica...I prijasnje terapije slicnim kontracepcijskim su mi izazvale nered tako da me ne bi cudilo s obzirom koliko si ih dugo uzimala da su imale nezeljene efekte....Je si li imala bar kakve pauze tokom uzimanja u tih 6 godina, jesu li ti
kontrolirali krvnu sliku? Kad si imala spontani jesu li ti radili kiretazu ili se tijelo samo od srbe ocistilo...Upalu je jako lako zaraditi, a ultrazvucno je nemoguce viditi ako su jajovodi u pitanju....Izbombardirala sam te s pitanjima ali bi ti volila olaksati sto vise mogu dok cekas sve skupa
Ivcy, bas mi je drago da si se javila, jako cesto te se sjrtim I cekam kad ces nam javiti lijepe vijesti. Puno si mi pomogla I jako su mi znacile tvoje rijeci kroz krize koje sam prolazila.
Ovako draga, kao prvo, cestitam ti na sincicu :))) Vidit ces koje su to maze, muske maze :P
Pravi je veliki decko, super mu je kilaza odnosno gramaza s obzirom na gestaciju. Moj ti je L bio sitnis, s 20 tjedana 224 grama hehe :)))
Sad da prijedem na kratice, prvocuti rreci da super odgovaraju tjednu trudnoce. Sve je kako treba.
BPD je omjer glave, odreduje se iznad uha.
AC je opseg trbuha.
FL je duljina natkoljenicne kosti.
KCS su otkucaji srca, kad je + onda znaci da ima akcijei da je fetus ziv.
Imaju ti odredenu formulu po kojoj ti mjere otpriike tezinu bebe, a u formulu ulaze opseg trbuha I duljina natkoljenicne kosti I sto trudnoca napreduje to su odstupanja u mjerenju tezine veca. Znai pogreske u procjeni u postotku rastu..Zato je najpouzdanija metoda odredivanja gestacije u 12 tjednu. Uglavnom, sua sumarum sve je draga kako bi I trebalo biti. Jesu li ti tlak I proteini dobri?
Meow, TSH je odlican, drzim fige da terapija uopce nece trebati I da ostane savrsen I dalje...Proci ce I taj umor pa ce doci polet hehehe Sto ti hormoni rade :P
aanaa, draga evo saljemo vam puse L I ja oboma L je super, jako brzo napreduje, jos nece jede nista, to hranjenje samo na gore ide, jako brzo je naucio da mora pospremiti igracke s kojima se igrao prije nego dobije novu. Gust nam je to. Skupi svih
50 kockica u kutiju I spremi ih na mjesto I onda pita drugu igracku I ne uzima je iako mu je na dohvat ruke sve dok mu je ne
dam. Cudo jedno. Jos nas muci ta njegova ovisnost o rutini I opsjednutost nekim stvarima, dalje su setnje kad je mm s nama nocna mora ali nadam se da ce ga I to proci...Idemo korak po korak, u Centru su iznenadeni kako brzo napreduje. :)))
Ja san ti prica za sebe, sve gore mi je I sve mi se vise novih simptoma javlja, jako se teslo ujutro ustajem, alergije me sibaju, barem mislim da su alergije, ne z vise sto mislit, budim se u bolovima, I samo molim boga da prode dan, I da uspijem zaspati. Ne mogu uopce funkcionirati kao prije, toliko toga me koc da normalno funkcioniram I svaki se dan pitam cime sam to zasluzila. U godinama sam kad bi trebala biti u naponu snage, a ne strahovati gdje je prvi wc ako pojedem nesto sto mi zasmeta, hocu li se srusiti dok sam sama s malim vani. Kukam ko starica ali iskreno me strah ako cu ikada vise moci imati jos djece.
Trudim se to sve prikriti tako da svi misle da je sve ok, ali izgledam uzasno, a tako se I osjecam I ljuti me sto toliko dugo cekaju sa svim kontrolama, a stanje mi je iz dana u dan sve gore. Da nema L-a vec bi u ludnici zavrsila
Kako si ti draga?
14.06.2014. L ♥
Nije bilo bas nekiht pauza, krv su mi vadili samo jednom to prije nego sam ih tek pocela piti, a kiretazu nisam imala, sve je otislo samo od sebe...i eto, po svemu sudeci, izgleda da nekaj ne valja zbog pilula...
...infinite dreams...
zvat cu sljedeci tjedan dr da se dogovorimo za dalje, al nekako imam osjecaj da nista necu rijesiti do devetog mjeseca posto su sad godisnji...
...infinite dreams...
LuKi5 mila moja, prvo radujem se sto L tako brzo napreduje, sto sve ide kako treba, pa cak i bolje, i vjerujem da ce biti sve bolje i bolje, pa i za hranjenje, to mi je poznato da li bas odbija ili?? A drugo, sad si me rastuzila zbog sebe, vidis, ja ti se divim, ima toliko borbenosti u tebi, ti si lavica, i znam da mozda nema mnogo rijeci da ti ja olaksam s tim, iako bi voljela da mogu, samo hocu da ti kazem da ne mislis nist negativno, jer vjeruj kako god zvucalo bezveze ali nase misli su nas zivot, znam da bude tesko, ali kao sto sama kazes tu je mali med uz tebe, pa to ti je najveca radost, podrska, snaga i volja za zivot, za borbu, za nastaviti dalje, sigurno kad njegove okice pogledas bude lakse, zar ne?
samo misli pozitivno, vjerujem koliko zna biti tesko kroz sve sto prolazis, ali uz osmijeh, pozitivno razmisljanje vec si na pola puta, i bice dobro, mora biti, ja ti to zelim od sveg srca, i bice jos bebica, i te kako
A sto se tice mene, ja ne znam sta bi ti rekla
14.07 bi trebala stici (daj Boze da ne), ali danas se vise osjecam kao da imam neku temperaturicu, 37, sva sam nekako topla, malo me bole jajnici, ledja, ne znam nije to moj klasicni PMS, sad se ja malo tjesim, ali ne nadam se previse, rekla sam da je dosta razocarenja, tak da ja ocekujem vjesticu
puse za L i tebe
Jer sutra je novi dan
I slaba jaca sam 🍀💕😃💑💋🍀
Wannababysomuch je veliki je deckic vec sad, hehe neka on raste! Kako si ti? Uzivas na go?
Luki, s koliko se kila rodio tvoj sincic? Presladak je!! Za proteine ne znam jer tek u utorak idem vadit krv pa cemo vidjeti. Tlak mi je ok, nizi je ali bolje hehe
Btw kod dr.mi uvijek skoci, bio je 130/80
Pozdrav drage moje trudilice i trudnice
Trudnicama zelim svaki novi dan ljepsi nego prethodni, uzuvajte u svom blagu i navijajte za nas trudilice :-)
Kod mene nista novo, no kako nemam mogucnost go sad me puca gadna depra, nista mi se lijepo jako dugo nije dogodilo i svako jutro pocinje s problemima...i onda to sve utjece na nas, definitivno smo povezani kao nikada, ali i nasa je tuga ogromna jer nikako da dodje to maleno zrno srece...
Luki ti si stvarno carica, kad gledam, citam, tvoj zivot je stvarno buran...toliko si divna, a toliko ti zivot ne da da gustas...i shvacam te, koliko god se trudila biti pozitivna kad tad ti ponestane snage i mislis upravo to, zasto mi se sve to dogadja... Budi jaka, zbog L, zbog sebe i svog supruga, neka ti oni budu svjetla tocka zivota i uz njihovu podrsku sve ce biti lakse... Hvala ti na svim savjetima kojima nam pomazes, jer uz sve sto prolazis jos uvijek nadjes vremena nas tješiti, stvarno si divna i zelim ti da sve tvoje muke nestanu...nadam se da ce uskoro netko pronaci rjesenje za tvoje stanje... Saljem vam puno pusa!!!
Ja '88., mm '78.
2018. - Petrova - 3 AIH ❌❌❌
9/2020. Petrova - 1. IVF - 16 js -> 2 bc, ET 2 bc ❌
4/22 Petrova - 2. IVF -13 js -> 4 bc; ET 1 bc ❌, 7/22 FET 🐧 ❌, 10/22 FET 🐧🐧 ❌
3/23 Sv. Duh 3. IVF- 8 js -> 4 bc
ET 1 bc ❌, 7/23 FET 🐧 ❌
8/23 prirodna trudnoća, vanmaterična ❌
6/24 FET 🐧🐧https://ibb.co/GJSYVsZ beta 14.dpt 4534, ❤️ 💔🟰💙
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
3/25 naša najveća ljubav je uz nas 💙🙏🏻
darliv potpuno te razumijem, ja se svaki mjesec nadam, umisljam razne simptome, citam razne forume, koje simptome su druge cure imale, da li su slicni pms-u, cak pocinjem misliti da ludim skroz vec par dana se jedva natjeram da izadjem iz kuce, ne znam gdje je zapelo s drugim djetetom, i koliko god se mm i ja trudimo i tjesimo skupa jedno drugo, pa onda i samu sebe, nekad stvarno ne mogu izdrzati pogotovo kad dodje vjestica, onda puknem i rasplacem se… Ali opet kazem, nedam se, u inat, tjeram dalje, tako i ti i sve mi ovdje
Jer sutra je novi dan
I slaba jaca sam 🍀💕😃💑💋🍀
Vavica, ja sam se tek sad sjetila,nekako sam zanemarila cinjenicu sto se tice prprehrane jer obicno se nadovezuje s nekim drugim zdravstvenim problemima, ali I intolerancija na odredene vrste hrane takoder moze biti prepreka kako trudnoci tako I tokom trudnoce, pa ako daj boze bude sve ok s prohodnosti jajovoda ne bi bilo na odmet I to kontrolirati. Najveci su "neprijatelji" gluten I secer, a I kravlje mlijeko. Posto je tesko vise naci kvalitetne namirnice, sve je napumpano raznoraznim injekcijama, umjetnim dodacima, a da ne pricam sto sve nam serviraju po ducanima kao meso, mlijeko, kruh, sve je krcato konzervansa, a nazalost rijetko tko ima mogucnost doci do prave domace hrane I prisiljeni smo kupovati te umjetne. Eto, cisto kao orijentir na sto jos mozes rracunati kao prepreku zacecu. Skroz mi je bilo na kraj mozga hehe.
aanaa, draga, hvala ti, u pravu si, pesimizam samo vodi u jos dublji pesimizam, bitno je gledati u buducnost I ne osvrtati
se za onim sto je bilo, kako kazu, sutra je novi dan, ako je danas kisa ne ora znaciti da ce I sutra biti, jer nakon kise uvijek dolazi sunce. Ono sto uvijek volim reci, a I vjerujem u to, da nema uspona I padova I konstantnih prepreka zivot bi bio dosadan I srecu u pravom smislu te rijeci nikada ne bi mogli istinski I iskonski doziviti. Kad pogledaju ta dva oka ko zarulje odmah je sve lakse, jos kad mi iskesi zubice I glupira se nema sretnije od mene hehe ....Draga, kad dode M ako dode, dopusti si tugu, isplaci to, nosi se s tim kako ti je god lakse, najgore je kad covjek drzi sve za sebe I potiskuje, to unistava I psihu I tijelo. Ovako kad izbacis sve to negativno nakupljeno odmah je laksevustati se I krenuti u borbu ispocetka. Nada umire zadnja
darliv, draga moja bas mi je zao sto ti je takva situacija, kad bih ti bar mogla ikako pomoci. Vjeruj mi draga, doci ce bolji dani, koliko god bilo tesko I koliko god se cinilo da nema izlaza vratiti ce ti se osmjeh na lice, a dozivljaj srece ce biti peterostruko jaci. Drago mi je da ste jedno drugom velika podrska , u takvim trenucia to je od neizmjerne vaznosti, skupa ste jaci. Ne znam koliko ti je ginekolog susretljiv/a, ali ne bi bilo lose da vas posalje na humanu cisto da I tamo dobijete opsirniji uvid u cjelokupno stanje I sto koci trudnocu, ponekad je dovoljna malena sitnica koja se lako rijesi da zakoci zacece, a nazalost svugdje stede I minimum minimuma pretraga naprave I hvataju se za njih ko pura na drek tvrdeci da je sve u redu I dasu obavili svoj posao. Drzi I se draga I hvala ti od sveg srca, zao mi je sto se toliko moras patiti na putu do svoje bebice
Ivcy, pretpostavljam da su proteini u redu posto ti nista nisu rekli, oni ih odmah vide ako su u mokraci kad se popiskis prije pregleda. Sto se tice tlaka. To se zove "sindrom bijele kute", nije nista patolosko nego je na nervnoj bazi. Sasvim ocekivano posto je uzbudenje pred pregled, hoce li biti sve ok, a 130/80 je ok tlak. Samo nek se nastavi sve kako treba L ti je roden po jednom terminu u 41+1, sa 3350 grama I 50 cm. Tako da sam priklonjenija teoriji da je u biti bio 39+1 tj.
14.06.2014. L ♥
Sortiraj odgovore
Najstariji