Tko planira i radi na bebi ?

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    malo-sunce
    14. Lipanj 2016. 09:32

Wannababy hvala na lijepim željama! Ali draga moja nemoj očajavati, ja sam sigurna da ćeš i ti vrlo brzo dočekati svoju srećicu  Znam taj osjećaj kad saznaš da je neka cura/žena u tvojoj blizini trudna a ti se već dugo trudiš i ne uspijeva. I znam da će zvučati možda već i dosadan savjet ali zbilja je potrebno opustiti se i uživati. Ja sam stvarno zadnjih mjesec ipo dana dosta cool i opuštena, vjerojatno jer mi se štitnjača smirila. Kad sam zadnju M dobila nisam plakala kao inače, preboljela sam ju i nisam se brinula, možda zato jer sam bila okupirana nekim drugim stvarima, obaveze na poslu i nešto privatno. Psiha stvarno zna izluditi čovjeka. Ali je zato potrebno naći neku  okupaciju da se što manje razmišlja o tome zašto trudnoće ne uspijeva. Wannababy, uživajte jedno u drugome, volite se i ljubite puno i doći će srećica i vama, sigurna sam, samo strpljivo 

Luki bravo za tebe i L-a. To je stvarno super ako tako brzo napredujete, navijam za vas  Meni prvi pregled kod ginekologa je 30.06. Kaže da ranije ne trebam dolaziti, pa ću onda s njim o svemu popričati, o štitnjači i ostalome.

Dadalina čestitke draga  neka ti je sa srećom. Moji simptomi su zasad samo blagi grčevi i malo češće osjetim glad. Zasad mi se ništa ne gadi, mogu sve jesti. Čekam da krenu mučnine 

Ostale curke 

Dadalina
    14. Lipanj 2016. 10:48

malo-sunce hvala puno na čestitkama, i ja tebi i svim budućim mamama želim sreću.
    Znači prvi pregled 30.06., koliko ćeš tada biti tjedana već? Da znam kada da odem jer nisam zvala svoju doktoricu još uvijek. Nekako još ne mogu da vjerujem-haha.

Savjet za sve, zbilja opustite se i uživajte..ja sam ovaj mjesec bila full opuštena, u fazonu ako bude biće, čak kad sam dobila grčeve i mislila da menga dolazi bilo mi je ma hajde biće bolje slijedeći mjesec. I izležavajte se poslije odnosa, pustite sebi laganu neku muziku..uz maženje sa suprugom/dečkom, i sve će biti ok, vidjet ćete. Želim vam svima da u što skorije vrijeme ugledate +

malo-sunce
    14. Lipanj 2016. 10:56

Dadalina

malo-sunce hvala puno na čestitkama, i ja tebi i svim budućim mamama želim sreću.
    Znači prvi pregled 30.06., koliko ćeš tada biti tjedana već? Da znam kada da odem jer nisam zvala svoju doktoricu još uvijek. Nekako još ne mogu da vjerujem-haha.

Savjet za sve, zbilja opustite se i uživajte..ja sam ovaj mjesec bila full opuštena, u fazonu ako bude biće, čak kad sam dobila grčeve i mislila da menga dolazi bilo mi je ma hajde biće bolje slijedeći mjesec. I izležavajte se poslije odnosa, pustite sebi laganu neku muziku..uz maženje sa suprugom/dečkom, i sve će biti ok, vidjet ćete. Želim vam svima da u što skorije vrijeme ugledate +

Hvala draga moja!
    To će biti 7. tjedan. Ja sam svakako imala zakazan termin tada zbog konzultacija s ginekologom oko detaljih pretraga za trudnoću, kad ono plusić u  međuvremenu  pa mi je rekao da mogu onda tada doći, iako me je njegova medicinska sestra htjela naručiti čak početkom 7. mjeseca. Valjda se tek tada može nešto vidjeti na ultrazvuku pa nema potrebe ići prije.
    Nadam se da će do tada vrijeme brzoooo proći.
    Hahaahaha, ja isto nekad još ne vjerujem, moj muž pogotovo. Kaže da on ništa ne vjeruje dok ne dobije napismeno dokaz od ginekologa, hahahaha, baš je lud.

wannababysomuch
    14. Lipanj 2016. 16:28

Malo sunce hvala ti bas lijepo... eto nisam plakala samo sam malo tuzna bila..al eto vec me proslo..moj simptom za M je  drukciji ovaj mj...(msm jos nije dosla 16og bi trebala..ili nebi ) ne bole me grudi vec samo bradavice i nisu narasle.. i jedino sto stalno msm da cu dobit..
    Dadalina cestitam ti ❤

The desire to have a child never goes away. It grows,makes us to fight for our Precious gift from heaven.
    14.06.2015. M

Suncokretica
    15. Lipanj 2016. 10:53

Žene moje, čestitam na svim plusićima i želim vam svu sreću u daljnjoj trudnoći i porodu!!!!! Baš je lijepo vidjeti lijepe vijesti...
    Razumijem vas koje niste ostale trudne, i oko mene svi nešto lako ostali trudni, još kad vidim slike s trbuščićima. Ali trebamo ići dalje, ne gledati na to i boriti se za naše plusiće 
    Ja sam jučer bila u Petrovoj, obavila prvi pregled kod dr. Škrgatić, jako sam zadovoljna kako je bila pristupačna i sve objasnila. Menge još nema, ja sam i dalje napuhana, endomterij pretanak. Dala mi je neke hormone koje koriste žene u menopauzi da izazove menstruaciju i zadeblja endometrij, ma samo da ja barem mengu dobijem, imam osjećaj da bi bila lakša 100 kila . Moram obavit dosta pretraga, neke i on mora radit, očito ćemo se preko ljeta bavit svim tim pretragama, ništa od godišnjeg . Spermiogram mu je nešto lošije pokretljivosti, kaže doktorica da je graničan pa kad sve zbrojimo, odluka je da od jeseni krećemo u prvi oblik potopomognute oplodnje- inseminaciju, ako moj nalaz briseva i prohodnosti jajovoda bude dobar, ako ne idemo odmah na umjetnu. Vidjet će dal će se ovulacija prirodno javit ili će je poticati s nečim. Malo me strah svega toga, ali nekako smo se oboje pomirili s tim i borit ćemo se dalje dok ne dođemo do plusića 

OhSoBoho
    15. Lipanj 2016. 11:14

suncokretica, točno znam kako ti je! ja sam isto na Petrovoj kod doktora Tomičića, stvarno su svi super.
    nama su svi nalazi više manje ok, malo meni snižen progesteron ali ništa značajno a MM smanjena pokretljivost, isto ništa posebno...on već tri i pol mjeseca pije razne vitamine, jadan je već lud...kud su skupi tu ih još ima dnevno desetak za popit :(
    ja na lijevom jajniku imam neku cistu koja navodno ničemu nije prepreka ali svejedno mi ju planiraju u srpnju odstraniti i usput napraviti prohodnost jajovoda pa postoji i velika mogućnost da ćemo odmah nakon operacije na ivf...
    iskreno, ni meni u početku nije bilo svejedno kad je to sve krenulo no nekako sam po putu odlučila uopće ne razmišljat previše o svemu tome. u Božje ruke pa kako bude :)

čestitke svim plusićima a svim curama koje svoj + još čekaju, želim vam da ga što prije ugledate 

LuKi5
    15. Lipanj 2016. 12:07

malo sunce, 30. je tako blizu, a tako daleko, bolje da je cim veca trudnoca da se bolje ultrazvucno vidi, a posto ti je TSH super onda nema panike. Je li imas kakve simptome T?  

Wannababy, decko ti super razmislja, kad je on tako pozitivan onda je puno lakse, to ti sad jako treba :)) 

Suncokretica, nadam se da ces uz tu terapiju napokon dobiti mengu. Vidim da si skroz pozitivna sto je jako bitno. Razmisljaj o svojoj mrvi koju ces uskoro imati u rukama I samo hrabro naprijed. Sve ce to doci na svoje. 

14.06.2014. L ♥

malo-sunce
    15. Lipanj 2016. 13:00

Hvala cure na čestitkama!
    Ja vam od srca želim da uspijete zatrudniti čim prije. Možda baš sad kad ste se pomirile s tom činjenicom da ćete ići na ivf, možda zatrudnite prirodno, čuda se događaju, treba vjerovati 

Luki5 čekam mučnine, za sad samo blagi povremeni grčevi kao pred mengu, osjećam se jako napuhano, probava me zeza, malo me bradavice bole i osjećam malo češće glad. Ma sve je to super, veselim se 30.06. 
    Kako je tvoj dječačić? Ako se ne varam, jučer mu je bio rođendan 

LuKi5
    15. Lipanj 2016. 23:32

malo-sunce

Hvala cure na čestitkama!
    Ja vam od srca želim da uspijete zatrudniti čim prije. Možda baš sad kad ste se pomirile s tom činjenicom da ćete ići na ivf, možda zatrudnite prirodno, čuda se događaju, treba vjerovati Luki5 čekam mučnine, za sad samo blagi povremeni grčevi kao pred mengu, osjećam se jako napuhano, probava me zeza, malo me bradavice bole i osjećam malo češće glad. Ma sve je to super, veselim se 30.06. 
    Kako je tvoj dječačić? Ako se ne varam, jučer mu je bio rođendan 

Draga, nadam se da ce ti mucnine biti sto blaze, blizi se njihov dolazak. Je li ti muz dosao sebi od pozitivnog soka ili jos pita kad ce M? Hihihi
    Hvala ti na cestitci, da da, jucer je napunio 2 godine, poceo je lagano povezivati nove rijeci sa stvarima, malo je nervozniji zadnjih par dana I poceo je gristi, prije je grizao samo ako bi mu zubi izbijali, a sad grize ako je ljut ili nervozan I to bas jako. Za vikend cemo mu slaviti rodendan, danas smo mu narucili tortu na njegov omiljeni brum brum, obozava se vozitibu autu  Pravi mali mudrac 

Bojana, jesu li ti inace uredni ciklusi? Beta u 5., 6. tjednu trudnoce vise nema tako veliku svrhu posto njen rast ovisi od trudnoce do trudnoce I sirok je spektar granicnih vrijednosti, tako da nije pouzdana metoda u utvrdivanju iceg, osim ako pada. 
    U 7. tj. bi se trebao viditi plod, ali moguca je varijanta da si imala kasniju ovulaciju I s tim da si manje trudna nego racunajuci po zadnjoj M. Da sam na tvom mjestu strpila bi se jos jer postoji velika mogucnost da si manje trudna, pa ako I dalje ne bude ploda onda sa sigurnoscu mozes znati. Govorim ti to jer spontani dovede zenu u stanje ocaja kada krivi samu sebe sto nikako ne bi smjela jer je to nesto na sto se ne moze utjecati , pa da ne bi morala preispitivati svoje odluke I promisljati sto bi bilo da nije obavljena kiretaza tad I tad, da se jos malo cekalo.
    Sanse su vrlo male, ali postoje, ne bi bilo prvi put da su doktori pogrijesili.

14.06.2014. L ♥

• bojana26
    15. Lipanj 2016. 13:49

Pozdrav ..nova sam ovdije :) u panici i ne znam više kome da se obratim..trudna ..prvi uzv obavila 4+6 vidjela se samo gest.vrećica mala , drugi uzv sa 6+3 opet samo gestacijska ..i tada me moja ginek šalje na kiretazu ali ipak vadim betu..koja je u petak bila 16000 a u pon 18000 , dali je koja imala takav slučaj a da je ipak trudnoća uspjela :( hvala unaprijed :((

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani

POVEZANI ČLANCI