Tko planira i radi na bebi ?

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Veja
    18. Studeni 2015. 11:36

Anchy, sva ti čast na strpljivosti, navijam za plusić

Anchy30
    18. Studeni 2015. 11:45

Vecka

Anchy, sva ti čast na strpljivosti, navijam za plusić

Hehehe,hvala draga...ah,bili se dog.da napravimo u petak ali sinoć kažem dragome da trebamo napraviti sutra ...šta imam više čekati...složio se i sad ne mogu dočekati 15h da dođe hehehe!!

Anchy30

Ivyp
    18. Studeni 2015. 11:37

Curke moje. Ja vam preporucam vrkutu svima! Ja je pijem 2 mj i promijene su preocite. Na bolje naravno :)

https://lt1f.lilypie.com/iH35p2.png

• Bon22
    18. Studeni 2015. 11:39

Pozdrav cure, zene :)
    Nova sam ti i citam puno vasih korisnih savjeta, i sad je dosao red da i ja nesto pitam.
    Naime, mm i ja smo prvi puta radili na bebi, dogodilo se da sam slucajno bilo taj dan kod ginekologice koja mi je na ultrazvuku vidjela, kako je to ona rekla, krasan endometrij :) poslala me doma sa se "druzim" s muzem, jer ovulacija samo sto nije.
    Tako smo mi ta 3 dana odradili svoj dio, i sad je od toga proslo tjedan dana. Jucer popodne me pocele sise jako boljeti, i nekako su postale tvrdje... jedva sam cekala doc doma sinoc i skinuti grudnjak!

Znam da je prerano za saznati jel to stvarno trudnoca i da se trebam strpiti jos koji tjedan, al me zanima vase misljenje oko putovanja u tim ranim tjednima trudnoce.
    Zbog posla putujem u London sljedeci tjedan, nakon toga idemo na medeni mjesec u Tajlanda na 2 tjedna i nakon toga opet London na posao.
    Tajland idemo na odmor i to po finim hotelima, pa se nadam da ce taj odmor dobro doci :)
    Jel to previse putovanja u ovom periodu? Mislite da bi to bilo stetno?

Schinin
    18. Studeni 2015. 16:23

Bon22

Pozdrav cure, zene :)
    Nova sam ti i citam puno vasih korisnih savjeta, i sad je dosao red da i ja nesto pitam.
    Naime, mm i ja smo prvi puta radili na bebi, dogodilo se da sam slucajno bilo taj dan kod ginekologice koja mi je na ultrazvuku vidjela, kako je to ona rekla, krasan endometrij :) poslala me doma sa se "druzim" s muzem, jer ovulacija samo sto nije.
    Tako smo mi ta 3 dana odradili svoj dio, i sad je od toga proslo tjedan dana. Jucer popodne me pocele sise jako boljeti, i nekako su postale tvrdje… jedva sam cekala doc doma sinoc i skinuti grudnjak!

Znam da je prerano za saznati jel to stvarno trudnoca i da se trebam strpiti jos koji tjedan, al me zanima vase misljenje oko putovanja u tim ranim tjednima trudnoce.
    Zbog posla putujem u London sljedeci tjedan, nakon toga idemo na medeni mjesec u Tajlanda na 2 tjedna i nakon toga opet London na posao.
    Tajland idemo na odmor i to po finim hotelima, pa se nadam da ce taj odmor dobro doci :)
    Jel to previse putovanja u ovom periodu? Mislite da bi to bilo stetno?

drzim fige da ugledas vec za 10tak dana svoj plusic 
    u slucaju t putovanje nije neki problem, samo gledaj da prije i za vrijeme leta puno pijes - zbog hormonske promjene i sjedenja u avionu na visokoj visini nesto se poveca rizik od trombusa, ako puno pijes opet smanjis taj rizik 

Mallla
    18. Studeni 2015. 11:43

Dobro dosla Bon i sto prije otisla na ljetne bebe!
    Opusti se, putuj i po povratku nas razveseli objavom plusica :)
    Inace mislim da u tako ranom stadiju ne bi trebalo biti nikakvih problema!

url=https://lilypie.com]

LuKi5
    18. Studeni 2015. 11:53

Schinin, oprosti draga sto se tek sad javljam, bila sam sredivat papire za mirovanje godine na faksu I ovo je vec treca poruka koju pisem jer su mi se dvije kilometarske poruke se izbrisale. Mobitel steka. 

Ovako, hemoglobin je 130, zeljezo 11. 
    3 magnetske: kraljeznica (diskus hernija 3. I 4. kraljezak+skolioza) Odradila sam vjezbe I terapije strujom kroz nogu, nakon pola godine uspila sam dici stopalo)

glava ( ne znam tocno nalaz niti jedne magnetske jer su mi sve bile s 15 godina, samo nesto ofrlje sto su mi moji rekli, nisu mi htjeli govoriti da me "zastite")

Noga (uredan nalaz)

Ja sam sto se tice toga flegmatik teski, od 15. godine svaku godinu imam period kada sam od doktora do doktotora I nije mi tlaka). Uzimam terapiju, rutinski, jedino sto me zivcira je cinjenica da sam fizicki kao starica, inace sam hiperaktivna osoba, I ne mogu stajat na jednom mjestu bez da nesto ne radim. Takva sam. Trebala bi biti u godinama kada sam u naponu snage, a meni ne moze proci dan bez boli, umora, I to me ljuti. Nastojim sve raditi I maksimumdavati od sebe, ali me zivcira taj osjecaj da me nesto koci...Meni je to sve pocelo od stresa+genetika, I kako je krenulo tako se samo nizalo jednk na drugo...Sa tim prvim tumorom jajnika sam odradila vojnu obuku iako su mi rekli da ne cu izdrzati I da ce mi doci do torzije jajnika, jer je tad bio 8 cm. Ma da te ne pilam s tim. Uglavnom, ohashimotu znam jedino da stitnjaca unistava samu sebe. Koliko traje akutna faza? 

Stvarno ti od srca hvala za sve 

Schinin
    18. Studeni 2015. 16:50

LuKi5

Schinin, oprosti draga sto se tek sad javljam, bila sam sredivat papire za mirovanje godine na faksu I ovo je vec treca poruka koju pisem jer su mi se dvije kilometarske poruke se izbrisale. Mobitel steka. 

Ovako, hemoglobin je 130, zeljezo 11. 
    3 magnetske: kraljeznica (diskus hernija 3. I 4. kraljezak+skolioza) Odradila sam vjezbe I terapije strujom kroz nogu, nakon pola godine uspila sam dici stopalo)

glava ( ne znam tocno nalaz niti jedne magnetske jer su mi sve bile s 15 godina, samo nesto ofrlje sto su mi moji rekli, nisu mi htjeli govoriti da me "zastite")

Noga (uredan nalaz)

Ja sam sto se tice toga flegmatik teski, od 15. godine svaku godinu imam period kada sam od doktora do doktotora I nije mi tlaka). Uzimam terapiju, rutinski, jedino sto me zivcira je cinjenica da sam fizicki kao starica, inace sam hiperaktivna osoba, I ne mogu stajat na jednom mjestu bez da nesto ne radim. Takva sam. Trebala bi biti u godinama kada sam u naponu snage, a meni ne moze proci dan bez boli, umora, I to me ljuti. Nastojim sve raditi I maksimumdavati od sebe, ali me zivcira taj osjecaj da me nesto koci…Meni je to sve pocelo od stresa+genetika, I kako je krenulo tako se samo nizalo jednk na drugo…Sa tim prvim tumorom jajnika sam odradila vojnu obuku iako su mi rekli da ne cu izdrzati I da ce mi doci do torzije jajnika, jer je tad bio 8 cm. Ma da te ne pilam s tim. Uglavnom, ohashimotu znam jedino da stitnjaca unistava samu sebe. Koliko traje akutna faza? 

Stvarno ti od srca hvala za sve 

Draga, nemas mi se zasta zahaljivati  ako mogu pomoci, tu sam
    ja ti se stvarno divim  tako si cvrsta i pozitivna, a ja pop... kad imam prehladu, a kad imam m cisto umirem :)

iskreno malo mi je cudno i ljuti me da je i kardiolog olako uzeo cinjenicu da imas hipertenziju. iako kad pogledam citav sustav, opet me ne cudi: kad odes na neke kongrese, stalno pricaju o hipertenziji kod starijih pacijenata, meni je puno gore kad mladi to imaju, cak sam se udostojila i da pitam sta je sa mladjim pacijentima i odgovor je bio " hm, mladi nemaju hipertensiju". a da sam ja redovno imalapacijente sa posljedicama hipertensije, ko to sisa  u svakom slucaj "bocni" malo te svoje doktore pa pitaj da se trazi uzrok, dala sam ti par ideja, pa pitaj direktno za to! 

na mrt kraljeznice  i nemozes bas reci nesto puno  o krvnim sudovima, radi se u drugoj sequenci, tak da pitaj za suzenje krvnih sudova i ponavljanje mrtr-a.
    sto se tice skolioze i diskus hernie, nadam se da su ti to objasnili, je jako vazno da redovito vjezbas i da tu imas jake misice, jer oni oda drze kicmu u redu, to na kraju vodi do manje bolova.

po nalazima se cini da nemas anemije, onda izgleda imas samo smetnje u "preradi" zeljeza, nije nista opasno, samo se treba gledati da imas dovoljno i vise zeljeza u krvi da ne dodjes u anemiju.

Hashimoto: autoimuna bolest, gdje sopstveni imunosistem napada stitnjacu i unistava je, javlja se prvestveno kod mladjih zena i vrlo cesto poslije t. u akutnoj fazi tiroidne stanice se raspadaju, a posto one s jedne strane produciraju hormone a s druge strane ih skladiste, kad se stanica raspadne, sve hormona sto je bilo u "skladistu" se ispere u krv, sto vodi do povisene razine hormonona u krvi i na kraju do hipertireoze. onda sve to miruje jedno vrijeme, razina hormona se upase i onda sve od pocetka. posto se sve vise stanica unisti s vremenom ono sto je ostalo nije dovoljno da producira 
    dovoljno hormona, TSH raste (TSH povisen = hipotireoza, TSH snizen = hipertireosa), dosje do hipotireoze. takva akutna faza moze da potraje i godinama (ja sam jednu pacijenticu 2god imala svakih 6 tjedana u ambulanti, dok nisam sredila njenu stitnjacu da bude u redu), ceste kontrole krvi su vazne da se po potrebi moze reagirati na vrijeme. poslije akutne faze dolazi tkz. "burn out" faza, tad je sve gotovo sa upalama, ali je stitna vec toliko unistena i oslabljena da ne producira dovoljno hormona. tu su tablete onda obavezne, obicno se malo seta dok se ne pronadje odgovarajuca doza, ali onda to u principu ostaje tako osim ako se nesto u tjelu ne promjeni napr. t, ili neka "izjedajuca" bolest (karcinom) ili se odjednom udebljas ili smrsas 10-20kg.

tako, nadam se da sam razumljivo objasnila  
    bas me zanima, da li su tvoji dr. spremni da dalje traze....

14.06.2014. L ♥

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani

POVEZANI ČLANCI