Mirka tek sam sad vidjela post. sve pet. odmah nakon kaj smo se vratili po starom je sve bilo. jedino kaj sad normalno sve manje spava jer je otkrila čari puzanja i svijet je prezanimljiv da bi se spavalo sad:))) Etaa bitno je da si odlučna. kad se tako probudi nakon pola sata nemoj paliti svjetlo i budi tiho. ne znam da li spava s tobom ili u kinderbetu. uglavnom kod mene je palilo kad sam se ja pravila da spavam. tipa i moja bi se tak probuduila usred noći oko 3 ujutro spremna za novi dan. ali ja bi ju samo natrag pokrila dekicom, ušuškala i legla. ona bi još naravno dizala glavicu,pričala sama sa sobom ali na kraju bi zaspala. treba biti uporan. shvate da moraju spavati:))
10 mj za koji dan, probudio se sinoć oko 11 i do pola 2 ujutro budan ko puška u kimbaću, u tišini se igrao, ja sam zaspala ko zna kolko je on još budan bio.. ugl nisam ga dirala, ni palila svijetlo ni ništa.. prvi put tak nešto nadam se da se ne bude ponovilo
url=https://lilypie.com]
Pozdrav cure! Evo, da se i ja priključim ovoj zajednici nespavajučih beba
Naime, moj dečko je još mali, dva mjeseca. Odmah ću reći da je nama noć relativno ok, 2 buđenja, papanje i u većini slučajeva odmah zaspi. Inače ima dosta labilan san, stalno se baca i maše rukicama pa ga to zna mučiti, ali to će proći mislim kad se malo živčani sustav još razvije....
Naš je problem dan. Od samog starta smo imali užasan problem grčeva! I to nekih vanserijskih koji su trajali cijeli dan. Znači od jutra pa nekad i do pola noći. Dijete je urlikalo i vrištalo cijeli dan i tih mjesec dana nije ništa po danu spavao. Znači ništa! Bila sam uvjerena da je nešto drugo a ne grčevi koliko je plakao, i nitko mi to od prijatelja nije ni vjerovao dok nisu došli i vidjeli. Hvala Bogu to je prošlo ali je ostao problem dnevnog spavanja. On po danu spava isključivo ako ga ja držim!!! Bilo kakav pokušaj spuštanja, nula bodova!! Da se razumijemo, uspavljivanje, nunanje, nošenje.... to mi ništa nije problem. Samo da ga nakon tog izvjesnog vremena uspijem spustiti. Niti vožnja u kolicima ne pali, nismo se uspjeli dva puta prošetati! Čak mu ni vožnja u autu ništa ne znači!
Realno, ne očekujem da će sad odjednom počet spavati ne znam kolko po danu.... Ali on je još mali, kad je budan nije da se možeš s njim puno igrati tako da on u toj budnosti stalno plače. Onda ja naravno na ruke, kupila sam si onu ljuljajuču fotelju i zabacim se, tako nekad zna i po dva sata odspavati. To mi je znak da mu taj san treba! Meni nekad i paše, gledam ga, mazimo se..... ali znam da dugoročno to ne može tako. Nekad ne uspijem na wc otići Kuhala nisam od kad sam rodila!
Mame, jel ima koja kakav savjet kako to riješiti? Nekak si mislim da je možda još premali da cry out?
Florina,
Nama se takvo ponasanje dogadjalo na pocetku I to smo pomalo rijesavali tako da legnemo zajedno u veliki krevet, on na ciku i zaspi...nakon toga se ja izmaknem...dosta nam je pomogla duda Ali bi ju uvijek malo prekrili preko usta s dekicom da misli da je netko s njim;)...neznam dal kuzis sto hocu reci...i sa vremenom se naucio cak Sam zaspati u svom kreveticu nakon cike, Duda,dekica malo do lica(onda se s njom pomazi), potegnem muziku I zaspi...evo sad Ima 4,5mj....i vjerojatno si sve probala ali ja svog ne spustam u krevetic s visoka nego se fuuuul nagnem do kraja, pusa u glavicu I kraj...neznam jel ti to ista moze pomoci ali s vremenom ce si beba sve izregulirati!!ne brini....a rucak moze jos pricekati 😇
Hvala Belle!
Naš je problem kaj ja ne dojim :( Probala sam i taj sistem da legnem s njim na krevet ali mi nije za sad upalio, mislim si možda zato kaj je ipak još mali. Ali da, možda da malo na tome ustrajam.... A tehnike spuštanja u kinderbet, o tome bi mogla napisati knjigu
Nekad si mm i ja znamo reći, da nas neko vidi kakve sve gluposti izmišljamo
Ali to su valjda te čari, da se kasnije imaš čemu smijati kako si bio mlad i neiskusan!
Pozz..ovu temu stalno citam jer moje zlato od 10 mj..nikako da zaspi bez cice..milijun puta sam ga stavljala u kimbu,pjevala i svasta radila ali on bi vristao po sat vremena i nebi zaspao..pred par dana sam odlucila da je dosta..stavila sam ga u krevet,legla kraj njega i gotovo. Bez pjevanja,igracaka i bilo kakve animacije..plakao je pola sata i zaspao..jucer je zaspao za 5 minuta..skuzila sam da ono forsiranje od pocetka bilo totalno glupo..sad kad je bio spreman na to je zaspao..sretno svima
Sortiraj odgovore
Najstariji