Mirka mislim da se danas može naći puno korisnih stvari i na internetu i u knjigama o bebama ali ipak ponekad treba sve to malo ostaviti sa strane i pratiti svoje dijete i raditi onako kako bebi najviše paše. jer u tom moru informacija se čovjek lako zagubi:/ uglavnom kužimo se
Ma istina, mi u susjedstvu smo rodile nas 4 u dva tjedna, a svaka beba svoja priča. Ova čudna u spavanju, ova u jedenju, ova motorički... Treba slušat sebe, al triba i čitat, i pitat, jer nažalost poricanje nekad uspava majčin instinkt.
Moja cura je spavala oko 10-11 sati dnevno kad je imala 2-3 miseca i po svoj literaturi je to bilo malo, jer je okvir 15 sati, +/- 2 sata. I onda sam se više trudila da je uspavam, duže šetala, bla bla, i više je spavala po danu, tako da je dostigla oko 14 sati sna dnevno. I evo održalo se do danas, a više se uopće ne trebam trudit. Ima mi logike da dici treba dnevni san da odmore mozak, da se resetiraju.
Mi uskoro navrsavamo 6 mj i zadnje vrijeme jako lose spavamo pp danu 2 mozda 3 puta po pola sata nocu budenje svako malo cesce nego do sad
imamo tockicu bjelu na mjestu di jedinice izlaze pa mozda ga zubici muce pa lose spava
cure moje u zadnja tri dana spavanje katastrofa. prvo smo otisli prabaki pa promjena kinderbeta i svega je bila previse za ovu moju osjetljivu princezu. urlala je tri sata navecer prje nego je zaspala jer je bila premorena. i evo jucer smo se vratili i nakon kaj je tak lijepo cijelo ovo vrijeme spavala tri puta po danu bez problema. sad koma. spava joj se jedva gleda i spustim ju u kinderbet i krene urlanje. dignem ju i stavim na pod smije se. za poludit. uglavnom danas sam napravila to da sam ju pustila da se malo place. ma nije plakala ni 2 minute i zaspala je. nisam stvarno vise znala kaj napravit. jer da sad malo ne odspava navecer bi se siroce mucila opet.
Neka djeca ne mogu zaspati ni kad su premorena i trebaju sna, jer im sustav za samosmirivanje nije još ugođen, moja cura je bila preaktivna i preznatiželjna, i jedva bi oči držala otvorene a sve je tila vidit i čut, i morala sam joj pomagat da zaspe, nakon toga je bila ko nova. Naravno da nećeš uspavljivat bebu kojoj se ne spava i koja je dobro raspoložena i odmorna.
Koalo, i nama se to dogodilo nakon par dana putovanja, sve se isporemetilo, al nakon nekog vremena je opet došla sebi (mada je to 'neko vrijeme' dosta trajalo, nadam se da će u tebe biti bolje)
Evo nas, jos ne spavamo.. i tako zadnjih par dana.... krene tako da oko 21 pokazuje znakove umora, dam mu ciku, pojede, zaspe. Nakon pola sata se probudi i onda krece show. Nikako pa nikako zaspat. Sve smo probali, opet cika, nosenje, ljuljanjs, voznja u kolicima, al ne pomaze.. on jednostqvno bude pun snage i zelje za igranjem. Jednostavno neznam kako da nauci da nije vrime za igranje vec za spavanje. Vcrs sam odlucila da cu ga pustit nek place i sam zaspe. Jako mi je tesko, slusam ga kako place a znam da ga nebi smila dignit i zagrlit jer cu tako samo napravit gore. Citala sam u prijasnjim postovima tu nekakvu metodu samo pojavljivanja svakih par min tako da znaju da nisu sami i da je ugl.uspjesno takvo "uspavljivanje".
Bas neznam sta vise napravit... 😢😌😭
Sortiraj odgovore
Najstariji