Svako dijete može naučiti spavati

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    koala123
    29. Travanj 2015. 11:19

Mirka mislim da se danas može naći puno korisnih stvari i na internetu i u knjigama o bebama ali ipak ponekad treba sve to malo ostaviti sa strane i pratiti svoje dijete i raditi onako kako bebi najviše paše. jer u tom moru informacija se čovjek lako zagubi:/ uglavnom kužimo se

kika512
    29. Travanj 2015. 21:16

Moram samo iskomentirati da bas zbog svih tih silnih informacija nekad imam osjecaj kao da je moje dijete iznimka iznimkama...tako da sam skroz odustala od slusanja tudih savjeta, sad samo slusam sto mi srce kaze...a to sto moje dijete ne spava ocito se nemoze puno napraviti..dok mu ne niknu svi zubi i dok se ne prestane buditi svakih sat vremena...tjesim se da ce uskoro i to proci :)

Ako dijete dobro napreduje, ako nije stalno razdrazljivo onda mu ocito ne fali taj san...meni i suprugu je ponekad teze progurati neprospavanu noc ali idemo mic po mic :)

Dobri roditelji daju svojoj djeci korijen i krila; korijen, da znaju gdje im je kuća, a krila, da odlete i pokažu što su naučila!

mirka4
    30. Travanj 2015. 09:18

Ma istina, mi u susjedstvu smo rodile nas 4 u dva tjedna, a svaka beba svoja priča. Ova čudna u spavanju, ova u jedenju, ova motorički... Treba slušat sebe, al triba i čitat, i pitat, jer nažalost poricanje nekad uspava majčin instinkt.
    Moja cura je spavala oko 10-11 sati dnevno kad je imala 2-3 miseca i po svoj literaturi je to bilo malo, jer je okvir 15 sati, +/- 2 sata. I onda sam se više trudila da je uspavam, duže šetala, bla bla, i više je spavala po danu, tako da je dostigla oko 14 sati sna dnevno. I evo održalo se do danas, a više se uopće ne trebam trudit. Ima mi logike da dici treba dnevni san da odmore mozak, da se resetiraju.

mmama2
    03. Svibanj 2015. 08:39

mirka

Ma istina, mi u susjedstvu smo rodile nas 4 u dva tjedna, a svaka beba svoja priča. Ova čudna u spavanju, ova u jedenju, ova motorički… Treba slušat sebe, al triba i čitat, i pitat, jer nažalost poricanje nekad uspava majčin instinkt.
    Moja cura je spavala oko 10-11 sati dnevno kad je imala 2-3 miseca i po svoj literaturi je to bilo malo, jer je okvir 15 sati, +/- 2 sata. I onda sam se više trudila da je uspavam, duže šetala, bla bla, i više je spavala po danu, tako da je dostigla oko 14 sati sna dnevno. I evo održalo se do danas, a više se uopće ne trebam trudit. Ima mi logike da dici treba dnevni san da odmore mozak, da se resetiraju.

vidiš ja npr nisam nikad pratila na sat koliko jede, ono treba aktivno sisati bar 20 min da se najede, spava 2, sata pa je pola sata budan i sl.. ugl kod mene doma se ne gleda na sat, jednostavno pratim njega i kada vidim da mu se spava ide spavat, kad je gladan dobije jest itd.. sad sa 9,5 mj ima itekako dobar ritam i sve kaj se njega tiče događa se u isto vrijeme, ide spavat između 19, 30 - 20, ujutro buđenje u pola 7 itd cijeli dan je u ritmu kakav njemu paše kakav si je sam nametnuo

url=https://lilypie.com]

MAMA X2
    02. Svibanj 2015. 21:18

Mi uskoro navrsavamo 6 mj i zadnje vrijeme jako lose spavamo pp danu 2 mozda 3 puta po pola sata nocu budenje svako malo cesce nego do sad
    imamo tockicu bjelu na mjestu di jedinice izlaze pa mozda ga zubici muce pa lose spava

koala123
    04. Svibanj 2015. 16:30

cure moje u zadnja tri dana spavanje katastrofa. prvo smo otisli prabaki pa promjena kinderbeta i svega je bila previse za ovu moju osjetljivu princezu. urlala je tri sata navecer prje nego je zaspala jer je bila premorena. i evo jucer smo se vratili i nakon kaj je tak lijepo cijelo ovo vrijeme spavala tri puta po danu bez problema. sad koma. spava joj se jedva gleda i spustim ju u kinderbet i krene urlanje. dignem ju i stavim na pod smije se. za poludit. uglavnom danas sam napravila to da sam ju pustila da se malo place. ma nije plakala ni 2 minute i zaspala je. nisam stvarno vise znala kaj napravit. jer da sad malo ne odspava navecer bi se siroce mucila opet.

mirka4
    05. Svibanj 2015. 09:19

Neka djeca ne mogu zaspati ni kad su premorena i trebaju sna, jer im sustav za samosmirivanje nije još ugođen, moja cura je bila preaktivna i preznatiželjna, i jedva bi oči držala otvorene a sve je tila vidit i čut, i morala sam joj pomagat da zaspe, nakon toga je bila ko nova. Naravno da nećeš uspavljivat bebu kojoj se ne spava i koja je dobro raspoložena i odmorna.

Koalo, i nama se to dogodilo nakon par dana putovanja, sve se isporemetilo, al nakon nekog vremena je opet došla sebi (mada je to 'neko vrijeme' dosta trajalo, nadam se da će u tebe biti bolje)

• ettaa
    15. Svibanj 2015. 23:10

Evo nas, jos ne spavamo.. i tako zadnjih par dana.... krene tako da oko 21 pokazuje znakove umora, dam mu ciku, pojede, zaspe. Nakon pola sata se probudi i onda krece show. Nikako pa nikako zaspat. Sve smo probali, opet cika, nosenje, ljuljanjs, voznja u kolicima, al ne pomaze.. on jednostqvno bude pun snage i zelje za igranjem. Jednostavno neznam kako da nauci da nije vrime za igranje vec za spavanje. Vcrs sam odlucila da cu ga pustit nek place i sam zaspe. Jako mi je tesko, slusam ga kako place a znam da ga nebi smila dignit i zagrlit jer cu tako samo napravit gore. Citala sam u prijasnjim postovima tu nekakvu metodu samo pojavljivanja svakih par min tako da znaju da nisu sami i da je ugl.uspjesno takvo "uspavljivanje". 
    Bas neznam sta vise napravit... 😢😌😭

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani