Svako dijete može naučiti spavati

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Nalah
    08. Studeni 2015. 07:02

Ja sam više luda...tata nam je opet duže na putu i stavila sam kinderbet kod nas u spavaću,uspavam ju,lijepo zaspe,to traje oko 2 sata i onda počne plakati u snu,smijati se,probudi se i onda mi ide mmm što u baby jeziku znači,stara,prebaci me kod sebe.Onda se vrti,okreće,lupa me s nogama,rukama,par puta se okrenula prema dolje,već me paranoja hvata da ju u snu ne ugušim dekom,spava tako da je okomito u odnosu na mene,znači glava uz zid,noge meni pod vratom,vječito glavicu gura uz zid ili zaglavlje svog/mog kreveta.Dakle,ona odspava valjda 2 sata u komadu bez vrtenja.Preko dana je u krevetu mirna kao bubica,lijepo spava,čak i do 3,4 puta,vani u kolicima,sve ok,ali noće je koma.Jel to samo faza ili kaj da radim?

Nalah
    09. Studeni 2015. 08:18

:))) žao mi je da se tak muči s tim vrtenjem i lamatanjem.Spava svaki puta po pola sata,sat max.nakon baby fitnessa odvali i po 2,3 sata.Nadam se da je faza,da, ima 10 mj.

Nalah
    09. Studeni 2015. 08:18

:))) žao mi je da se tak muči s tim vrtenjem i lamatanjem.Spava svaki puta po pola sata,sat max.nakon baby fitnessa odvali i po 2,3 sata.Nadam se da je faza,da, ima 10 mj.

Baby1
    14. Studeni 2015. 10:41

Pozdrav! Evo da se i ja javim na ovu temu. Imamo sina od 5 mjeseci koji se uspavljuje isključivo na rukama, u kolicima ili na siki. Dnevno spavanje mu je u nekoliko navrata po pola sata, rijetko odguli sat, sat i pol, zbilja rijetko. Inače nam je to dnevno spavanje bilo u dnevnom boravku u gajbi, s tim da ja čekam da bude baš umoran-znači trlja okice, zijeva, počne onako mumljati, protestirati i onda ga uzimam na ruke i uspavljujem. Neki put smo ga pokušali staviti tako budnog u krevetić, ali nema šanese da sam zaspe, to je deračina samo takva, ne smiruje se ni kad dođem i dragam ga i pričam mu :( Znam da smo pogriješili još dok je bio mali, jer smo ga puno nosili jer je bio 12 dana u inkubatoru i nisu mi ga uopće vadili, niti na podoj... Tako nam je bilo žao maloga kad smo došli kući, bio je po glavi pun krastica od infuzije i tako smo htjeli da osjeti naš dodir i toplinu. I sve je to dovelo do toga da ga sada moramo za svako spavanje uspavljivati. U kolicima nema problema, u šetnji zaspi u roku par minuta. Za noć se uspavljuje na siki, ide u krevet oko 20 sati, nema šanse da duže izdrži-otkad se promijenio sat na zimsko. Po noći ima obično dva sisanja, nakon prvog zaspi bez problema, ali nakon drugog koje je ranije ujutro ostane nam budan po sat i pol i ne može zaspati, pa ga onda opet nosamo, ljuljamo i sl.... E sad, muž i ja razmišljamo o ovoj metodi, iščitala sam temu od početka do kraja. ne znam da li bilo dobro možda da krenemo sa dnevnim spavanjem. Nekidan sam ga počela i za dnevno spavanje stavljati baš u kinderbet u zamračenu sobu, pa ipak malo duže od pola sata odspava-u biti kako - kad. Kad mi se probudi nakon pola sata, točno vidim da je neispavan i za sat i pol opet bi spavao i tako sve u krug. Počeli smo i s dohranom, jede voće, povrće i žitarice. Evo, molim vas za savjet-je li još prerano za bilo kakve intervencije? Da li da krenemo možda samo sa dnevnim spavanjem? Je li u redu za svako spavanje stavljati ga u kindač (osim kad smo u šetnji)? Ne znam više ni sama, samo znam da je sve teži i da meni leđa trpe... Oprostite na dugom postu, ako imate kakve ideje, savjete pišite... ;)

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.