Spontani pobačaj

Izvan raspona! Odustani

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • anny35

Broj poruka: 171

Prijavi adminu

LidijaLili

Nazalost beta raste do 50 u dva dana, nije uredna trudnoca i imam smedji iscjedak danima.
    Trudnoca je izgleda u maternici ali se ne razvija dobro.
    Nemam koga pitati sto je lakse i bezbolnije, jer ovo ionako boli, imam osjecaj da gubim zdrav razum.
    Prije ovoga sam prosla 4 ivf postupka u ovoj godini i sad slucajno ostala prirodno trudna i nazalost tako je kako je…

Za tablete ne znam... al sam citala da ne mora znacit da ce sve izac pa zene opet zavrse na kiretazi. Ako dode do toga bit ce vam lakse za psihu kasnije da vas uspavaju i da se toga ne sjecate. 

• anny35

Broj poruka: 171

Prijavi adminu

Dada23

Pozdrav drage zene…Nazalost, i meni se dogodio prije nekoliko tjedana missed ab u 9tt. Navodno malformacija ploda, bez srcane akcije :/ :(
    Srce nam se raspuklo kad smo culi to.. zeljena trudnoca iz prvog pokusaja IVF/ICSI postupka. Nakon medikametoznog oblika pobacaja (koji je prosao fizicki kako-tako dobro uz ogromne bolove,suze,plac. Ako neka zenica ima iskustvo vidim da vas na nasu zalost ima sve vise i vise kako dalje? Kako se psihicki pripremiti na sljedecu trudnocu? Imamo jos 2 smrzlica koji nas cekaju.. uz to razmisljam i o privatnoj poliklinici da potrazim drugo misljene sem bolnice u kojoj smo odradivali postupak. Nekako imam osjecaj da nije dobro odradeno, kako kazu kod spajanja dioba se nesto poremetilo i oni na to nisu mogli utjecati.. da napomenem imamo jako los spermiogram (odstranjen testis radi raka) i prirodna trudnoca se kako kazu tesko moze desiti :/
    Hvala na odgovorima. <3
    Tjese me doktori mlada ste imate vremena, nazalost desava se jako puno zena to bla bla…ali psihicki nikako nemogu samljeti sami dogadaj :(

Hej, ne znam koliko je to "mladi", al ako ste islod 30 svakako si uzmite vremena za ponovni pokusaj dok ne budete psihicki spremni. Fizicki cete se oppravit kroz 3 mjeseca skroz. Psihicki je i mene rasturio spontani u "samo 9. Tjednu". Ja sam pricala sa dulom koja ima profil na instagramu zove se Spontano ja i sa psihologinjom Helena Bura. Puno plakanja, puno padova i pokoji uspon, dan danas nakon 2 godine. Netko to bolje prozvace i objasni sebi. Ja eto nikako, al pokusavam i dalje. Cak sam opet imala vanmatericnu, al eto opet pokusavam. Tako cete i vi. Imati snage dok ne dobijete sto najvise zelite ❣️

Dada23

Broj poruka: 35

Prijavi adminu

LidijaLili

Nazalost beta raste do 50 u dva dana, nije uredna trudnoca i imam smedji iscjedak danima.
    Trudnoca je izgleda u maternici ali se ne razvija dobro.
    Nemam koga pitati sto je lakse i bezbolnije, jer ovo ionako boli, imam osjecaj da gubim zdrav razum.
    Prije ovoga sam prosla 4 ivf postupka u ovoj godini i sad slucajno ostala prirodno trudna i nazalost tako je kako je…

Ja sam tako u 9tt osjetila da nesto ne valja.. nikakve bolove nista samo ujutro normalno isla na WC i vidim 2 kaplje krvi,nakon toga to smedarenje, prosla medikametozno pobacaj i evo, cekam srijedu kontrolu da vidim dal je sve izaslo i jel sve ok.. znam da vam je tesko pogotovo ako jos i sama osjetite da nesto ne valja to je najgore, ako vas bilo sta zanima slobodno pitajte mada ja se od srca nadam da je sve okej, i da ce biti sve supac s bebicom  

Dada23

Prijavi adminu

28 :) Svi kazu mlada si imas vremena.. ali kad je nesto toliko zeljeno i voljeno tesko je to nekome shvatiti tko se nije nasao u ovoj ajmo to tako nazvati borbi :( Cekam slj tjedan da mi vele da je sve otislo,a nadam se da je jer se skroz fizicki dobro osjecam osim tog nekog smedarenja kojeg imam i nakon normalne mjesecnice.. 
    Svakako ako ima tko iskustva sa poliklinikom Repromed i dr. Radoncicem bila bi zahvalna..cula sam da je veliki strucnjak:) 

PBTAB

Broj poruka: 1147

Prijavi adminu

Dada23 ja sam imala 2 spontana u ovoj godini u vrlo kratkom razmaku, trudnoće ostvarene iz postupka potpomognute. Ne znam što bih Vam rekla, žao mi je zbog Vašeg gubitka. Svaki gubitak je težak o kojem god tjednu da se radilo. Moji spontani su bili u istom tjednu, 8.tj bez krvarenja ili bilo kakvih naznaka da se nesto loše događa. 
    Što se tiče novog pokušaja, svaka žena je različita, ja sam u svoje pokusaje isla odmah nakon prvog “normalnog” ciklusa, nije mi se dalo dugo čekati i vrlo brzo sam presla preko svakog gubitka. Govore da je problem kromosomska greska, ocito da je, ali ja svoje smrzliće kao takve moram vratiti jer kod nas nema opcije pgd analize embrija kako bi se vidjelo koji je zdrav, a koji nije, tako da je ovo igra na sreću. 
    Sto se Repromeda tiče, ja sam Vam tamo i tim je super, moja druga obitelj, tako da svakako otidite na konzultacije da vidite sto ce Vam reci 🙂
    LidijaLili moja dva spontana su odrađena medikamentoznim putem i sa sigurnoscu Vam mogu reci da je to jedan od najboljih metoda za tijelo i maternicu, potice se prirodno izbacivanje ploda, nesto sto tijelo nije prepoznalo samo i odradilo na vrijeme. Nemojte citati po netu jer tesko da cete nesto naci o tome. Vama se nece nista dogoditi. Ja sam oba puta odradila to sama kod kuce, bolno je, naravno ali svaki puta je sve izaslo van i na kontroli je maternica bila čista. Ne bojte se! 
    Kiretaža traje krace i nema toliko krvarenja, ali postoji šansa da se stanji endometrij, osteti maternica prilikom struganja, i da se posao ne napravi kako treba i onda ponavljaju ponovno. Mehanicke radnje po maternici nisu dobre i ne bih Vam to preporucila.
    Sve ce biti dobro 🤞❤️

👩‍🦳32, AMH 25,4 sono hsg - jajovodi ❌
    🧔🏻‍♂️44 normo ,🏩Repromed➖5 🐧
    ➖ 7.3.transfer 🙏🏻20.3. Beta ➡️448,58 Beta➡️ 912,7, UZV 4.4. 6+1 💓➡️UZV 17.4. 8+1 💓➡️ 10+2 miss.ab.😢💔➖21.6. FET 🙏🏻3.7.Beta 🤞➡️27.6.test➕➡️12.dpt beta 692➡️ 14.dpt 1368➡️ uzv 18.7.💓➡️2.8. 8+1 missed. 💔➖Clexane 💉✔️➖20.10.FET➖11dpt➖911.18➖13dpt➖2550➖17.11.uzv💓➖ Panorama 💙

melas

Broj poruka: 84

Prijavi adminu

Dada23

28 :) Svi kazu mlada si imas vremena.. ali kad je nesto toliko zeljeno i voljeno tesko je to nekome shvatiti tko se nije nasao u ovoj ajmo to tako nazvati borbi :( Cekam slj tjedan da mi vele da je sve otislo,a nadam se da je jer se skroz fizicki dobro osjecam osim tog nekog smedarenja kojeg imam i nakon normalne mjesecnice..
    Svakako ako ima tko iskustva sa poliklinikom Repromed i dr. Radoncicem bila bi zahvalna..cula sam da je veliki strucnjak:)

Draga Dada23 ja sam prosla otprilike isto, nista se nije vidjelo u maternici pa je nekad u 7 tt se pojavila gestacijska i to nepravilna...obavila sam sigurno 15 pregleda da se utvrdi da plod nije zalutao u jajnik. Na kraju u 9 tt donijelu su odluku da idem na kiretazu jer tableta nije 100% sigurna u tim situacijama, bar su meni tako rekli. Kada tijelo utvrdi da nije uredu trudnoca onda samo tijelo odbaci ali ako vec nije odbacio onda tesko da i tableta moze uraditi to. Do sad sam imala 2 kiretaze i nakon budenja budes kao da se nista nije desilo, malo grceva kao menstrualni, ali definitivno veca je psihicka bol... sretnooo

Dada23

Prijavi adminu

Posto ste kako ste i sama rekla imali medikametozne pobacaje da li je normalno nakon 10 dana (u srijedu imam kontrolu da se vidi jel izaslo sve ) jos uvijek imati smedi iscjedak? Malo mi se javi malo ne.. pa se bojim da nije sve izasalo, nekako sama pomisao na kiretazu ledi mi krv i zilama jer znam da je kiretaza rizik da se nesto ne zezne :/ 
    Zelim svakako cuti misljenje, jer u bolnicama me nije vodio samo jedan doktor nego tko je u smjeni i sto se terapija tice i svega..vise me svega strah jer sam i po prirodni veeeliki paranoicar i zelim da mi se netko posveti ma koliko god novaca da kostalo, jer samnom je sve u redu, od hormona do ciklusa, jedino eto suprug ima los nalaz, mada opet svi kazu ma mozda se desi prirodno ali ja vjerujem da bez MPO necu doci do svoje zeljno cekanje srecice :/ 

Simbalija

Broj poruka: 1314

Prijavi adminu

U zadnjih 12 mjeseci imala sam tri patološke trudnoće, svaki put sam uzimala lijekove za prekid trudnoće. Nisam nikad bila na kiretaži pa ne mogu suditi o kakvoj boli se radi ili koliki je oporavak, ali dijelim mišljenje da su mi lijekovi prirodniji i nekako jednostavniji. Nisam imala komplikacije ili neke ekstremne negativne posljedice tableta, zapravo fizički sam to potpuno super podnijela. Isti dan sam bila kao avion.

👩🏻90. 🧔🏼89. 👶🏻 19.
    MTHFR homo, PAI 4G/5G heterozigot - clexan 0,4
    Kariogrami uredni, MM 01/24 astenozoospermija
    AMH 2,4 ng/ml, histeroskopija✅ ostali nalazi ok
    12/22 blighed ov. 💔, 07/23 missed ab. 💔, 11/23 blighed ov. 💔, 6/24 pr. spontani 💔
    ........loading.......

Dada23

Prijavi adminu

melas

Dada23

Draga Dada23 ja sam prosla otprilike isto, nista se nije vidjelo u maternici pa je nekad u 7 tt se pojavila gestacijska i to nepravilna…obavila sam sigurno 15 pregleda da se utvrdi da plod nije zalutao u jajnik. Na kraju u 9 tt donijelu su odluku da idem na kiretazu jer tableta nije 100% sigurna u tim situacijama, bar su meni tako rekli. Kada tijelo utvrdi da nije uredu trudnoca onda samo tijelo odbaci ali ako vec nije odbacio onda tesko da i tableta moze uraditi to. Do sad sam imala 2 kiretaze i nakon budenja budes kao da se nista nije desilo, malo grceva kao menstrualni, ali definitivno veca je psihicka bol… sretnooo

Ja sam prije 10 dana imala pobacaj pomocu tableta.. cekam sada kontrolu u srijedu da se vidi jel sve izaslo. Bolovi taj dan neopisivi... taj dan sam osjetila da ce dusa ispasti iz mene.. 
    Toplo se nadam da ce biti sve u redu i da ce mi doktori reci da je sve u redu i da cu moci krenuti opet u MPO vode jer stvarno i ja i suprug zelimo bebicu... koliko vidim jako puno nas se bori.. 

Simbalija

Broj poruka: 1314

Prijavi adminu

Dada23

Posto ste kako ste i sama rekla imali medikametozne pobacaje da li je normalno nakon 10 dana (u srijedu imam kontrolu da se vidi jel izaslo sve ) jos uvijek imati smedi iscjedak? Malo mi se javi malo ne.. pa se bojim da nije sve izasalo, nekako sama pomisao na kiretazu ledi mi krv i zilama jer znam da je kiretaza rizik da se nesto ne zezne :/
    Zelim svakako cuti misljenje, jer u bolnicama me nije vodio samo jedan doktor nego tko je u smjeni i sto se terapija tice i svega..vise me svega strah jer sam i po prirodni veeeliki paranoicar i zelim da mi se netko posveti ma koliko god novaca da kostalo, jer samnom je sve u redu, od hormona do ciklusa, jedino eto suprug ima los nalaz, mada opet svi kazu ma mozda se desi prirodno ali ja vjerujem da bez MPO necu doci do svoje zeljno cekanje srecice :/

Dada danas mi je 19. dan nakon prekida trudnoće i do jučer mi je bilo smeđarenje. Mislim da je to sve ok.

👩🏻90. 🧔🏼89. 👶🏻 19.
    MTHFR homo, PAI 4G/5G heterozigot - clexan 0,4
    Kariogrami uredni, MM 01/24 astenozoospermija
    AMH 2,4 ng/ml, histeroskopija✅ ostali nalazi ok
    12/22 blighed ov. 💔, 07/23 missed ab. 💔, 11/23 blighed ov. 💔, 6/24 pr. spontani 💔
    ........loading.......

Izvan raspona! Odustani

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.