Spontani pobačaj

Izvan raspona! Odustani

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

kk1109

Broj poruka: 475

Prijavi adminu

PiaBuu

Loza, kika1109 i ostala stara ekipa, kako ste ? 😊

Hej draga...malo kasnim s odgovorom, al nisam bas redovita na forumu.
    Evo dobro smo, malisa raste iz dana u dan. Sad smo vec na hodanju uz kauc, puzanju po stanu i eto sekundu ne smijem maknut pogled s njega jer mu je zanimljivo sve sta nebi trebalo dirat 😅 uzivam u svakom trenutku s njim iako ima i jako izazovnih dana kad bi voljela imat sat vremena samo za sebe hehe🙈
    Kako si ti? Jos malo stize ljepotica? Jel trudnoca uredna? Kak se ti osjecas? Spremna? 🤗🥰Svim curama koje se borite zelim puuuuno punooo podrske, snage i zivaca. Znam da nije lako opce bit na ovoj temi, al doci ce vrijeme za vase dugice ❤️

🙋‍♀️- 28
    🙋‍♂️- 31
    4/2022 18 tt. naš mali anđeo _ Noa 🙏🏻🕯😇
    6/2022 ➕️ ❤🤞🌈
    18 DPO - beta 1086 🤗 /22 DPO- beta 5522🥰
    7/2022 kuca nam srceko 🤗❤️
    Stiže nam dečko 💙
    11.02.2023. Niko 👶💙
    Ta Bogu ništa nije nemoguće! ( Lk 1,37) 🍀

• ChaletPahulja

Broj poruka: 34

Prijavi adminu

Evo da samo javim sve sad kad je sve proslo. Znaci u nedjelju sam popila 3 tablete i isla kuci. Od njih mi je samo bilo mucno i osjecala sam slabost. Jucer sam se vratila po ostatak. Nakon pregleda, dobila sam dvije tablete koje se tope u ustima. Popila sam ih u 9, pocele su djelovat u podne. Ugrusci su ispadali, bol je podnosljiva, tablete za bolove su odradile svoje (s tim da sam ja prije nego sam krenula u bolnicu popila 2 brufena). U 14:30 je bio prvi pregled na uzv, utvrdeno je da je jos malo ostalo i da moram popiti jos jednu tabletu. Oko 18:00 drugi pregled na njemu je utvrdeno da mogu doma. Dobila sam inekciju u guzu i to je to. Krvarila sam dosta, par puta mjenjala njihovu spavacicu i posteljinu. Savjetujem za dnevnu bolnicu ponit: kucene papuce/slape, uloske, gacice, carape duple. Ja sam dosla skroz nespremna tako da mi je to dosta otezalo, ali dobro sad! Treba se pripremiti da sa tabletama nece sve izac i da ce se postupak nastavit kao i da mozete prenocit u bolnici da se ujutro vidi jeli sve izaslo! Meni su pregledi nakon tablete uzasan dio, jer bude bas detaljan, sa onim dijelom metalnim koji se koristi kad se radi papa test+ pinceta ako treba nesto izvuc 😖 + uzv! Sve je proslo dobro, medutim kod kiretaze bar zaspes i nisi svjestan svega sto ovdje prolazis cijeli dan. Jasno mi je da je mozda bolje za tijelo pobacaj tabletama, ali opet ne vidim smisao da neko to prolazi cijeli dan a mozda i duze😒 Od nalaza prije postupka potrebno je obaviti kompletnu krvnu sliku, krvnu grupu, anesteziologa, ginekolog treba pustiti uputnicu za dnevnu bolnicu.

Simbalija

Broj poruka: 1314

Prijavi adminu

Chalet drago mi je da je sve iza tebe, barem koliko može fizički. Žao mi je da nije uspjelo sa prvom turom tableta i da si morala ostati cijeli dan. Meni su pregledi bili potpuno ok, nisu ništa strugali i vadili. Ne znam kakvo je iskustvo sa kiretažom jer ovdje nemamo pravo izbora, u ranoj trudnoći uvijek se ide tabletama jer je manje invanzivno i možeš odmah početi raditi na novoj bebi (ako želiš naravno). 
    Sad odmaraj i dopusti da ti tijelo iscijeli, držim fige da ćeš ponovno brzo ostati trudna.

👩🏻90. 🧔🏼89. 👶🏻 19.
    MTHFR homo, PAI 4G/5G heterozigot - clexan 0,4
    Kariogrami uredni, MM 01/24 astenozoospermija
    AMH 2,4 ng/ml, histeroskopija✅ ostali nalazi ok
    12/22 blighed ov. 💔, 07/23 missed ab. 💔, 11/23 blighed ov. 💔, 6/24 pr. spontani 💔
    ........loading.......

Lana99

Broj poruka: 724

Prijavi adminu

PiaBuu

Loza, kika1109 i ostala stara ekipa, kako ste ? 😊

Jako dugo nisam ulazila u forum. Moje čudo stiglo je na svijet 9.11.2023. 🩷
    I tebi se polako bliži termin😇 
    Ostalim curama šaljem puno zagrljaja i snage i da što prije dočekuju svoju radost 🥰

23y👫
    5.8.2022. 7tt 👼🤍
    23.2.2023.➕️❤️🌈
    Baby girl 💗

• Tijana12

Broj poruka: 9

Prijavi adminu

Drage žene,pozdrav svima ovdje.Znam da ulazim ovako malo van konteksta, ali već dvije godine pratim i čitam vaše postove gotovo svaki dan.Moje ime je Tijana, ne znam koliko vas ovdje zna za mene. Ali stojim iza profila Spontano Ja. Inače sam Bereavement Doula koja pruža ženama podršku i pratnju kroz i nakon gubitka bebe. U ovom sam prostoru već skoro dvije godine, ali sam i sama prošla kroz tri gubitka i sada se trenutno nosim sa sekundarnom neplodnošću.Ako dosad niste naišle na moj profil i na moj rad, toplo vas pozivam da posjetite moj IG profil pod @spontano_ja. Želim vam da u mojim riječima i tekstovima pronađete malo svjetla i utjehe.Razlog zašto danas pišem je jer ovoga petka organiziram posebnu blagdansku radionicu online - Kako se nositi s tugom i  gubitkom za vrijeme blagdana. I sama znam koliko ovo razdoblje može biti izazovno i teško, i da se javljaju svakakve snažne emocije. Drugi očekuju od nas kako bismo trebali provesti blagdane, a ponekad je slavlje nešto zadnje što imammo na pameti kada tugujemo za našom bebom. 
    Htjela sam vas ovim putem pozvati da pročitate malo više na linku za prijave, a ako imate bilo kakve sumnje ili pitanja, moj inbox vam je uvijek otvoren bez obzira sudjelovale ili ne.Zacjeljujuće je kada se možemo povezati s drugima koji se osjećaju  i razmišljaju kao i mi. Kada smo u tom jednom predivnom, suosjećajnom ženskom krugu u kojem možemo dijeliti bez osude ili srama. Želim da nakon ove radionice uspijete dobiti neke korisne savjete i alate kako se nositi s tugom, kako postaviti granice spram obitelji i prijatelja, kako stvoriti plan kada vam bude previše svega. Ali isto tako, kako da uz sve te teške emocije stvorite prostor za radost i novu nadu.Ovdje je link  za više informacija i prijave: https://www.spontanoja.com/blagdanska-radionicaŠaljem vam puno ljubavi,
    Tijana

PiaBuu

Broj poruka: 838

Prijavi adminu

Kk1109, vjerujem.. sad kada prohodaju su posebno zanimljivi i vrckasti 😂 
    Moja curica je dobro, imala sam komplikacija od hematoma, posteljice do ušća i nisku, mirovanje i itd al sve je ok sada… moram priznat da napokon i prvih tjedan dana bez ikakvih bolova oko pupka ili stezanja, da sam spremna još nisam spremila stvari, sad smo krenuli polako 😂😂 a šta se tiče poroda, nisam razmišljala al mislim da je vrijeme 😂
    Lana, čestitam od srca 🥰💜🩷

27👩🏻
    33👦🏻
    Mom of 2 angel in heaven
    Spontani 31.07.2021 - 10 tj - emb 6+5👼🏻
    Spontani 08.02.2022 - 9 tj - emb 7+5👼🏻
    -Hashimoto, terapija 75/50 eurotirox
    PAI-1 heterozigot 4g/5g
    God will carry you trough the storm 🍀💪
    Pregled 30.5 imamo ♥️
    27.6.23-11+2 4.7 cm 🍀
    14.7.23-13+5 7.55 cm 🌈
    10.08.23- stiže mamina djevojčica 💜🌈👨‍👩‍👧

Lana99

Broj poruka: 724

Prijavi adminu

PiaBuu

Kk1109, vjerujem.. sad kada prohodaju su posebno zanimljivi i vrckasti 😂
    Moja curica je dobro, imala sam komplikacija od hematoma, posteljice do ušća i nisku, mirovanje i itd al sve je ok sada… moram priznat da napokon i prvih tjedan dana bez ikakvih bolova oko pupka ili stezanja, da sam spremna još nisam spremila stvari, sad smo krenuli polako 😂😂 a šta se tiče poroda, nisam razmišljala al mislim da je vrijeme 😂
    Lana, čestitam od srca 🥰💜🩷

Bitno da je sada sve u redu. Još malo i tvoja princeza stiže. Polako si pripremaj stvari jer će ti pred kraj to biti tlaka. O porodu nemoj razmišljati, moj savjet. Samo ćeš se isprepadati tuđim iskustvima i razmišljanjima.  Ja sam to do samog poroda držala po strani i nisam se bojala😂
    Druge cure sretno i da što prije dočekate svoje bebe duge🥰🥰🥰🥰

23y👫
    5.8.2022. 7tt 👼🤍
    23.2.2023.➕️❤️🌈
    Baby girl 💗

PiaBuu

Broj poruka: 838

Prijavi adminu

Lana, ne mogu vjerovat da je za mjesec dana tu 🩷
    Sa stvarima ću sad krenuti, na početku sam htjela sve brzo prikupiti i stvarno na kraju je tlaka 😅
    Šta se tiče poroda, ne razmišljam, trenutačno sam u toj fazi kako si ti gore napisala, nadam se da će tako i Ostat do kraja 😅😂

27👩🏻
    33👦🏻
    Mom of 2 angel in heaven
    Spontani 31.07.2021 - 10 tj - emb 6+5👼🏻
    Spontani 08.02.2022 - 9 tj - emb 7+5👼🏻
    -Hashimoto, terapija 75/50 eurotirox
    PAI-1 heterozigot 4g/5g
    God will carry you trough the storm 🍀💪
    Pregled 30.5 imamo ♥️
    27.6.23-11+2 4.7 cm 🍀
    14.7.23-13+5 7.55 cm 🌈
    10.08.23- stiže mamina djevojčica 💜🌈👨‍👩‍👧

• naomi3

Broj poruka: 8

Prijavi adminu

Pozdrav cure,
    Za pocetak zelim cestitati trudnicama, a ostalima kao i sebi zelim sto prije plusic na testu.
    Nova sam ovdje, al buduci da se mozak vec neko vrijeme igra sa mnom shvatila sam da bi mi dobro dosla iskustva drugih cura.
    Zanima me koliko dugo vam je trebalo za novu trudnocu nakon spontanog? Nakon koliko vremena ste ponovno ostale trudne? Moj spontani je bio u 1. mj ove godine (missed abortion krajem 9. tjedna trudnoce, spontani je izvrsen pomocu tableta bez kiretaze), a u 5. mj ove godine smo ponovno krenuli raditi na bebi i nazalost do sada nista. Prvi put sam zatrudnjela u 4. ciklusu i sada sam se pocela brinuti zasto vec nisam uspjela ostati trudna.
    Takodjer, zanima me sto se simptoma tice kakva su vasa iskustva. Ja sam u prvoj trudnoci otprilike 10. dpo imala implatacijsko krvarenje, pa sam sad uvjerena da cu i iducu trudnocu imati implatacijsko krvarenje. I cim oko 10. dpo ne vidim simptom kravarenja odmah potonem u glavi i uvjerena sam da nisam trudna. Al evo nazalost ni nisam. Zanima me jesu li cure koje su u nekoj od trudnoca imali simptom implatacijskog krvarenja, sve ostale trudnoce imale isto? Ili se znalo dogoditi da su u nekoj trudnoci imali implatacijsko krvarenje, a u drugoj nisu.
    Hvala vam puno svima! :) 

Martina1931

Broj poruka: 1693

Prijavi adminu

Naomi, iza mene je jedna biokemijska i missed ab koje sam ostvarila odmah u tom ciklusu pokusaja. Trecu trudnocu nam je trebao 3ciklusa i bas znam da me krenulo uznemiravati jer kako nece sad odmah, a prva dva puta od prve. Znam da zvuci smijesno, ali jbg u tom trenutku mi je bas presing bio. 
    U prve dvi nisam imala implatacijsko, u trecoj sam imala smedjarenje dan prije ocekivane menge. Tako da nista nema pravila. Drzim fige 🤍

+ ❤️12.10.
    It'a girl🩷

Izvan raspona! Odustani

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.