Spontani pobačaj

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Ella..
    19. Svibanj 2023. 12:56

Pozdrav drage žene! Nisam dugo pisala ali sam čitala često da budem u toku koliko toliko! 
    Svim novim trudnicama čestitam i želim uredne trudnoće 🥰
    Loza drago mi je da pitaš za mene, ja sam dobro. Bila sam nedavno privatno na pregledu,  sve je u redu što se toga dijela tiče, čekamo termin za muzev spremio i cekamo moju M da riješim hormone. 
    Ne opterecujem se time kao prije,  ne pratim ni O ni ista, tako da vidjet ćemo sve. Ako se ispostavi da postoji neki problem, insistirati ćemo da idemo odmah u postupak jer ne želim gubiti vrijeme :) sve u Božje ruke! 
    Drago mi je da je kod tebe sve u redu i da uživaš sa svojim anđelom ❤️

🚺 31
    🚹 31"Pogledaj unatrag i zahvali Bogu. Gledaj naprijed i vjeruj Bogu."♡ Baby Girl ♡
    ♡ A ♡ 21.01. ♡

Donna2022
    21. Svibanj 2023. 14:06

Ella..

Pozdrav drage žene! Nisam dugo pisala ali sam čitala često da budem u toku koliko toliko!
    Svim novim trudnicama čestitam i želim uredne trudnoće 🥰
    Loza drago mi je da pitaš za mene, ja sam dobro. Bila sam nedavno privatno na pregledu, sve je u redu što se toga dijela tiče, čekamo termin za muzev spremio i cekamo moju M da riješim hormone.
    Ne opterecujem se time kao prije, ne pratim ni O ni ista, tako da vidjet ćemo sve. Ako se ispostavi da postoji neki problem, insistirati ćemo da idemo odmah u postupak jer ne želim gubiti vrijeme :) sve u Božje ruke!
    Drago mi je da je kod tebe sve u redu i da uživaš sa svojim anđelom ❤️

Draga Ella, kod nas slicna situacija, upravo dobila M, s iducim ciklusom idem provjeriti hormone a M spermio, da vidimo da li se nalaz popravio. Plan nam je pustiti ljeto da probamo prirodno a svakako se prije ljeta konzulrirati za jesen, traziti takodjer postupak da ne gubimo vrijeme.. 
    mislila sam da ce iza missed ab ici puno brze nova T ali nazalost proslo je vec dosta, a pred 2 mj nas je malo sokirao spermiogram koji nije strasno los ali prema gin puno je teze ostvariti prirodnu T s takvim nalazom. Nadamo se da ce iduci biti bolji🙏

👩 33
    👨35
    09/22 Missed Ab, 10. tt, prva T 👼🙏😢 TSH 1,5 (Euthyrox terapija, prvi nalaz 3,6)
    6/2023➕🌈❤️🙏
    Panorama Low risk, it’s a girl🩷💞

• anaa3332
    21. Svibanj 2023. 15:56

ozdrav cure,ovako prvi odnos sam imala 2.4. Dakle prvi odnos ikad🤣 zatim sam malo krvarila tu noc (crvena krv svjeza) i stalo je,dan nakon 3.4. Sam opet dobila krvarenje trajalo je 5 dana,neznam dal je to bila obicna menga ili zbog himena jer sam se svasta nacitala,pa sam zbunjena,nakon toga sam opet krvarila 27.4. Ali slabije nego inace 2 i pol dana max 3,imala sam mozda 2 puna uloska krvi u ta 3 dana,vadila sam betu 2.5.,8.5., i 17.5. Svaki put je rezultat 0.0,bila sam kod gin 17.5. I reko je da ne vidi nikakve znakove trudnoce,al vjv je prerano da bi on to vidio,od tog odnosa je sada proslo 6 tjedana,sta vi mislite dali sam mozda trudna?

Lelaaaa——
    22. Svibanj 2023. 10:34

nisi trudna sigurno 

• Ivy1304
    22. Svibanj 2023. 18:02

Pozdravv, nova sam ovdje. Da sipricam svoju pricu.
    Prva trudnoca, saznala u 3mj da sam trudna, dolazim na pregled kod ginekologa sa 7tjednom cula srceko kako kuca sve super.
    Narucena za pregled nakon 4tjedna, 4.05. Dolazimo dragi I ja da I on vidi bebicu, ginekolog nam govori zao nam je prestalo je srce kucati I plod se prestao razvijat, plod je razvijen kao da je 8tjednu trudnoce a ja sam bila 11tj,. Odmah nakon 3dana sam pocela krvariti I sama sam se ocistila, nazalost sam I vidjela to malo bice 😭😭. Krvarila sam 11dana, nakon toga pregled sve se ocistilo, dobila vaginalete kao zbog pha vagine. Pitala od cega to moze biti, kaze da se to desava mozda nesto sa plodom genetika nije bilo ok. Imam bolest stitnjace, ne znam da li od toga moze biti, I imam dvorogu maternicu, molim iskustva. Bas sam tuzna I u depresiji, nadam se da cu nekako prebrodit to. Reko je pokusaj za 2-3mjeseca, da li se moze I nakon prve mjesecnice? Kada ste vi, I koliko vam je trebalo da ostanete trudne?

06.05.2023. 🤍🧸my little angel 😔💔 miss.ab.-11tj.
    23.8.2023. ➕🌈❣5.9 💔

Donna2022
    23. Svibanj 2023. 17:55

Ivy1304

Prva trudnoca, saznala u 3mj da sam trudna, dolazim na pregled kod ginekologa sa 7tjednom cula srceko kako kuca sve super.
    Narucena za pregled nakon 4tjedna, 4.05. Dolazimo dragi I ja da I on vidi bebicu, ginekolog nam govori zao nam je prestalo je srce kucati I plod se prestao razvijat, plod je razvijen kao da je 8tjednu trudnoce a ja sam bila 11tj,. Odmah nakon 3dana sam pocela krvariti I sama sam se ocistila, nazalost sam I vidjela to malo bice 😭😭. Krvarila sam 11dana, nakon toga pregled sve se ocistilo, dobila vaginalete kao zbog pha vagine. Pitala od cega to moze biti, kaze da se to desava mozda nesto sa plodom genetika nije bilo ok. Imam bolest stitnjace, ne znam da li od toga moze biti, I imam dvorogu maternicu, molim iskustva. Bas sam tuzna I u depresiji, nadam se da cu nekako prebrodit to. Reko je pokusaj za 2-3mjeseca, da li se moze I nakon prve mjesecnice? Kada ste vi, I koliko vam je trebalo da ostanete trudne?

Draga Ivy, zao mi je sto si se pridruzila ma ovu tesku temu. Nazalost puno nas je to proslo, ja prije 8 mj, bila sam 10 tt, takodjer sama prokrvarila, dovrseno s jednom tabletom.
    Grozan osjecaj, sve razumijem. U jednom momentu si puna planova, sretna i vesela, u drugom sve padne u vodu.
    Ali iza kise dolazi sunce, a nakon sunca i kise nase dugine bebice, trebamo misliti pozitivno. Mi smo poceli raditi na novoj T odmah iza prve M, ali nazalost jos bez uspjeha😞 u medjuvremenu je MM dobio los nalaz spermiograma pa sad radimo na tome da to popravimo i nadamo se da ce uskoro sve biti ok i da cemo ugledati plusic.
    Drzi se❤️

👩 33
    👨35
    09/22 Missed Ab, 10. tt, prva T 👼🙏😢 TSH 1,5 (Euthyrox terapija, prvi nalaz 3,6)
    6/2023➕🌈❤️🙏
    Panorama Low risk, it’s a girl🩷💞

PBTAB
    23. Svibanj 2023. 19:14

Ivy1304

Draga, žao mi je sto si to prosla. I sama sam to prošla, ali nakon kiše uvijek dođe sunce 🙏🏻
    U tako ranim trudnocama ne postoji objašnjene zasto se to dogodi, u velikoj vecini to budu kromosomske greške.
    Ukoliko je tvoja štitinjaca pod hormonskom terapijom i pod kontrolom to ne bi bio razlog spontanog. Tvoj dr ima uvid u tvoj karton te ce te shodno tome i savjetovati. 
    Uvijek mozes potraziti misljenje nekog drugog specijaliste i napraviti neke dodatne pretrage kako bi svoje tijelo sto bolje pripremila za sljedeci pokušaj 🤞🍀
    Naravno da se moze i nakon prve menstruacije, tvoje tijelo se ocistilo i vrlo brzo se vrati u prvobitno stanje. 
    Ja osobno ne mogu prirodno ostati trudna te je moja borba malo drugacije vrste i ja osobno cekam menstruaciju da dode kako bi ponovno mogla u postupak.
    Drži se i svu srecu ti želim 🙏🏻🍀🤞❤️

👩‍🦳32, AMH 25,4 sono hsg - jajovodi ❌
    🧔🏻‍♂️44 normo ,🏩Repromed➖5 🐧
    ➖ 7.3.transfer 🙏🏻20.3. Beta ➡️448,58 Beta➡️ 912,7, UZV 4.4. 6+1 💓➡️UZV 17.4. 8+1 💓➡️ 10+2 miss.ab.😢💔➖21.6. FET 🙏🏻3.7.Beta 🤞➡️27.6.test➕➡️12.dpt beta 692➡️ 14.dpt 1368➡️ uzv 18.7.💓➡️2.8. 8+1 missed. 💔➖Clexane 💉✔️➖20.10.FET➖11dpt➖911.18➖13dpt➖2550➖17.11.uzv💓➖ Panorama 💙

Nas_bebac
    24. Svibanj 2023. 19:25

Cure pitanje znam da tu znate sve pa eto...kod kojeg doktora muz moze provjeriti spermiogram s obzirom na 2 spontana neznam od kuda krenut,probat cu sa macom ali najprije bih morala nac ginekologa kojeg je volja radit ova moja ne mari za ništa ,nakon 2 spontanog sam dobila menstruaciju i kad je ona prestala nakon mozda 20 dana počeća krvariti svaki dan do pred 20 dana kad je prestalo bila sam privatno kaze da je maternica zadebljana i da bi on to riješio kirurškim putem kaže zvat cu vas ali eto od poziva ni p sad sam opet na pocetku lakša za 200 € i opet neznam ništa muku mučim sama sa sobom želim bebu toliko jako da svaka nova objava trudnoce me baci u bed i s psihom mi napravi kaos,razocarenje u vlastito  tijelo krivnja jesam li ja kriva za sve svašta mi prolazi kroz glavu jedna od misli mi je jel me stvarno nece jer sam loša majka ,jel se zato beba ne zeli zadrzati i ostati samnom uglavnom eto uvid u moju psihu totalni kaos ...

👩‍❤️‍👨08.09.2011
    👰🤵 03.06.2017
    🤱👶25.09.2018
    👼 15.06.2022 miss.ab 7tt
    👼6.01.2023 miss.ab 9tt

PBTAB
    24. Svibanj 2023. 20:55

Nas_bebac

Cure pitanje znam da tu znate sve pa eto…kod kojeg doktora muz moze provjeriti spermiogram s obzirom na 2 spontana neznam od kuda krenut,probat cu sa macom ali najprije bih morala nac ginekologa kojeg je volja radit ova moja ne mari za ništa ,nakon 2 spontanog sam dobila menstruaciju i kad je ona prestala nakon mozda 20 dana počeća krvariti svaki dan do pred 20 dana kad je prestalo bila sam privatno kaze da je maternica zadebljana i da bi on to riješio kirurškim putem kaže zvat cu vas ali eto od poziva ni p sad sam opet na pocetku lakša za 200 € i opet neznam ništa muku mučim sama sa sobom želim bebu toliko jako da svaka nova objava trudnoce me baci u bed i s psihom mi napravi kaos,razocarenje u vlastito tijelo krivnja jesam li ja kriva za sve svašta mi prolazi kroz glavu jedna od misli mi je jel me stvarno nece jer sam loša majka ,jel se zato beba ne zeli zadrzati i ostati samnom uglavnom eto uvid u moju psihu totalni kaos …

Večer, prvo i osnovno, ne smiješ kriviti sebe , jer nisi ti kriva, niti jedna žena nije kriva za spontani. Sama sam to prošla.A ovo da si loša majka to molim te nemoj vise ponavljati jer to nije istina.
    Suprug moze spermiogram obaviti u ivf poliklinici npr ako ste iz zagreb, tamo je moj radio, ima ih jos samo ja ne znam, mi smo na netu nasli. 
    Što se tiče tvojih nalaza, moj savjet ti je da odes u polikliniku Hilarus kod dr.Vesne Elveđi ili dr. Vrčić sa svim svojim papirima i kazes što je na stvari. Poprilicno sam sigurna da ce te poslati na kompletnu obradu i napraviti malo detaljinji pregled. Pobacaji se dogadaju kad su kromosomske greske, ukoliko su svi drugi nalazi uredni. Dosta je bitno ako znas imas li trombofiliju i dali su hormoni štittnjace uredni, dosta je faktora koji mogu utjecati na daljnji razvoj ploda, zato je potrebno da odes na korpološku obradu koju mozes zahtjevatu od svoje gin.Ne brini nisi sama i pitaj sto god te zanima. Uzas mi je kad ti socijalni gin su toliko nemarni i ne salju na daljnje obrade.

👩‍🦳32, AMH 25,4 sono hsg - jajovodi ❌
    🧔🏻‍♂️44 normo ,🏩Repromed➖5 🐧
    ➖ 7.3.transfer 🙏🏻20.3. Beta ➡️448,58 Beta➡️ 912,7, UZV 4.4. 6+1 💓➡️UZV 17.4. 8+1 💓➡️ 10+2 miss.ab.😢💔➖21.6. FET 🙏🏻3.7.Beta 🤞➡️27.6.test➕➡️12.dpt beta 692➡️ 14.dpt 1368➡️ uzv 18.7.💓➡️2.8. 8+1 missed. 💔➖Clexane 💉✔️➖20.10.FET➖11dpt➖911.18➖13dpt➖2550➖17.11.uzv💓➖ Panorama 💙

Loza 💙😇
    24. Svibanj 2023. 21:53

Lana vidim da si već preko 17tt, kakav je osjećaj? Znaš li već što nosiš? 🥰 
    PiaBuu ajmeeee pa od srca ti čestitam na bebici! Baš, baš prekrasne vijesti! Kako si? Jel prošao pregled? Jesi riješila što s poslom?
    Marko draga, razumijem tvoje strahove. Dan po dan, svaki dan je nova pobjeda i dan bliže tom trenutku da upoznaš svoju bebicu. 
    Uz vas sam cure drage, želim vam svima mirne i uredne trudnoće! 🥰
    AngelMama 😘😘😘 
    Freyaaa nadam se da će ti pomoći kapi 🤞 sretno!
    Ella sretno s pretragama! Ako i dođete do postupka, nek prvi bude uspješan 🙏
    Donna što se tiče spermiograma - mi smo isto dugo pokušavali ostvariti trudnoću i 6 mjeseci prije nego sam ostala prvi put trudna je muž napravio spermiogram koji je rezultirao istom dijagnozom. Kasnije ga nije ponavljao pa ne znam je li ga popravio ili ne, ali eto, uspjeli smo prirodnim putem. Nažalost je prva trudnoća završila tako kako je završila 💔, ali drugu trudnoću smo ostvarili odmah nakon prve menstruacije nakon spontanog, uredna trudnoća cj vrijeme. Ne daj se obeshrabriti 🙏
    Ivy žao mi je što si se pridružila ovoj temi! Jedino pozitivno ovdje su ove prekrasne cure koje su prava podrška i jedne su od rijetkih koje zaista razumiju što je bol. Kako sam gore već spomenula, ja sam u 16tt izgubila bebicu i odmah nakon prve menstruacije sam dobila zeleno svjetlo i ostvarila urednu trudnoću. Također sam vidjela svog malog anđela i svaki put kad mislim na njega taj prizor mi je u glavi. Jako, jako traumatičan događaj za koji nisam sigurna je li ok da sam vidjela ili ne. Jako podijeljeni osjećaji oko toga i dan danas. 
    Neka ti Bog dragi da snage da preživiš ove najgore trenutke u svome životu i da se više nikada ne ponovi 🙏❤️
    .
    Mi smo dobro, rekla bih da se snalazim i osjećam se kao da je moj beban oduvijek sa mnom, ne znam kakav mi je život bio dok ga nije bilo. Ima dana kad ga želim baciti kroz prozor, ali koja majka nije izrekla takve prijetnje jel 🤭 malo je takvih trenutaka, hvala Bogu. 

Ja 27 / M 32
    aktivan rad na bebi od 10/2020
    11/2021 ➕🤰 dečkić :) 💙
    02/2022 - 16tt, inducirani pobačaj, curenje plodne vode 💔
    02/2022 papa, brisevi, tsh, trombofilija ✔️
    "I will not cause pain without allowing something new to be born." Isaiah 66:9
    🌈28.04.2022. ➕🙏❤️
    Marko, moja najveća pobjeda 💙 13.01.2023.
    Bože, hvala Ti!

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.